Tryde 1303 på Österlen

Vårett

Vi styrde norrut för att få njuta av blåsipporna i Benestads backar och träffa på vår vän nyckelpigan.

Vårtvå

Vårtre

Moln kan vara vackra, dramatiska och mycket annat.

Vårfyra

Vårt andra mål var att besöka Tryde 1303 där min gamla kompis Gerhard Franzén i Åkersberga ställde ut tillsammans med en annan naturfotograf, Erika Ahlberg.

Vårfem

Tyvärr blänkte det och min kamera kunde därför inte göra någon rättvisa till dessa naturfotografers alster. Gå gärna in och titta på Gerhards sida  http://www.gerhard.se/index.html och därifrån går det att komma vidare till Erikas. Jag och Solveig hade samma favorit. Erikas björn i det gröna och Gerhards vattenpump, tilltalade oss mest. Vi var impade av de flesta av tavlorna.

Vårsju

Vårsex

Vi drack gott kaffe och åt var sin mumsig brownie med hallon och grädde, vid ett mindre bord. Tryde 1303, som ligger ganska nära Svamparondellen på väg 19, är ett Bed & Breakfast, café och Galleri. Enligt deras program för 2015 ”bjuder” de på musik, mat, konstrundan, klädbytardag, litteraturrundan, Österlen lyser, kulturkvällar, brunch, afternoontea och mycket mer.

Våråtta

Vårnio

Vårtio

Det blev varken någon ny hatt eller en häftig nostalgisk burk. De hade haft musikunderhållning kvällen innan. Paret som driver detta ställe visade sig vara ett riktigt trevligt och tillmötesgående par. Tack för pratstunderna och bra service. ❤

Vårelva

Jag är svag för fina fönster. Tyvärr är jag för gammal för att leka & bygga koja.

Vårtolv

Jag blev beklämd när jag såg en oansvarig, nödig pappa rusa in på WC och lämna sin dotter här. Tänk om hon hade rullat iväg och ramlat ner. Jag höll ett vakande öga på henne ända tills Solveig påpekade att dottern var en docka. Ibland har min älskade fru ingen fantasi alls. 😉 För enligt mig var pappan en …

Vårtretton

… huvudlös förälder utan ansvar. 😉

Vårfjorton

Vi tackade för besöket, satte på oss våra skidor och åkte hem igen. Hit kommer vi att återvända.

 

 

 

63 tankar på “Tryde 1303 på Österlen

 1. Det var faktiskt dubbel-sant. Det var både trevligt och en söndag. 😀
  Ps. Men det var för två veckor sedan. Min blogg är bara ibland en dagbok. 🙂 Idag blev det istället en fikakorg och en fotvandring i Abbekås. Tyvärr var batteriet slut så det blev inga bilder alls. Det är en härlig plats vår gemensamma bloggvän Åse växt upp på. Jag och Solveig traskade på nya stigar och det var nästan vindstilla och vi fick sommarkänsla.

 2. Haha… du är riktigt rolig. Och spännande liv har du! Varför träffar jag aldrig på några huvudlösa? Inte ens huvudlöss har jag sett… trots att de ofta är på besök i vår skola. Själv har jag huvudet under armen rätt ofta… men för det är jag inte huvudlös…. även om man kunde tro så. Gillar hatt och burkbilderna riktigt mycket. Och fönsterbilden…. och blåsippa+nyckelpiga. Lika bra att gilla allt. Ha en bra vecka! Anna-lena

 3. Hej
  Kul att du skriver lite om vår utställning. Det känns lite konstigt att ha en utställning som vi inte kan närvara vid själva. Dock så ska vi försöka att komma ner en helg framöver. Ni som har vägarna förbi får gärna titta in på ett besök. Det är ett trevligt ställe att besöka för en fika, lite mat eller boende.

  • Ni är i gott sällskap. Uffe Lundell hade också fullt upp med annat. Hoppas ni möts av många ”är-sålt-lappar” när ni kommer dit. Jag fick bekräftat det jag sett på din hemsida. Du är en skicklig naturfotograf. 🙂 Vi håller med. Tryde 1303 var ett häftigt ställe med många möjligheter. Om det passar och vi har vägarna förbi kommer vi att stanna där fler gånger. Vi har en hemlig plan för Österlen i sommar. 🙂

 4. Varenda gång jag kikar in i din blogg Bosse så blir jag full av skratt. Din fantasi ligger på världsklass. För du har samma………försöker att minska på bokstäverna……det går inte….Hmmm….skitisamma men din humor är lika befriande å barnslig som min fast ändå på ett moget sätt. Dendär glimten i ögonvrån du vet. Den har du.
  Dockan ? Hmm….först trodde jag det var en riktig människa. Funderade lite vart HUVUDSAKEN tagit vägen…..men så fattade jag. Du slog huvudet på spiken Bosse. En ansvarslös förälder. Dendär föräldern skulle jag vilja ha ett snack med fyra ögon emellan……….om det går…hmm..Grrr.
  Hattarna…..vilka ljuvliga. Jag älskar som bekant inte bara bilar utan hattar åxo. Kunde du inte tagit med dig den lilla röda potthatten till mig. Den skulle funkat till min röda bil.
  Fint ställe där på Österlen. Härligt med bra service som gör att man vill komma tillbaka. All heders.
  TACK för ett underbart inlägg med bilder och text till. Njuter av din humor.

  Kram från TantBlåst……..BUS menar jag.

  • Tack för alla snälla ord. <3. Det är sådant som blir till bränsle för att fortsätta bloggandet. Ett fritidsintresse som både är kul, men stjäl/lånar en hel del tid.
   Hade jag bara haft fria händer skulle jag läxat upp pappan och hotat med TantSur. 😉
   Lite diskret kunde jag tagit på den röda hatten och sedan sett ut som den alltid hade suttit där. Som om jag fötts med den på huvudet. Därefter hade jag bett på skarpen till någon av duvorna som tror att vår balkong är en privat toalett att de tagit med hatten till staden på S som inte ska förväxlas med HUVUDstadens namn, bara för att hattar brukar sitta där – på Huvudet på blondiner.
   Hoppas du blivit TantVindstilla.
   Kram

 5. Vilka fina bilder du bjuder på denna söndagskväll, så mysigt med nyckelpigan och blåsippor.
  Jag känner mig nog också för gammal för att klättra och bygga kojor, och vilken fin utställning ni varit på. Men ta inte skidorna det går så trögt, du får nöja dig med stavar. Kram.

  • Tack Gittan. På en annan bild fick vi med en snäcka in anslutning till blåsipporna.
   Eller så är det bara att det inte förväntas att vi ska klättra och bygga kojor. Tänk vad vi missar när vi blir tråkigt vuxna. 🙂 Det blev stavgång tillbaka.
   Kram

 6. Å så fint. Jag har fått min häst över mig, i sakta trav, så det var inte dramatiskt, men underbenet gick v o jag får inte belasta på minst sex veckor. Så dina bilder blir både en källa till glädje o lite sorg att inte komma ut själv…
  Men jag kommer att njuta av dina bilder och suga ut både färg och form och bevara i hjärtat 🙂

  • Stackars dig. Vad trist. Jag lider med dig, men tänker tanken att det kunde blivit dramatiskt om det inte varit i sakta trav. Jag hoppas att allt läker som det ska och att du hittar aktiviteter som inte förtar livet och våren utan att du kan njuta på nya sätt. <3. Extra stor och mjuk kram till dig.

  • Igår var det nästan vindstilla när vi gick en lång promenad och hade med kaffe och fika. Vi njöt över naturen och livet. Detta inlägg har två veckor på nacken. 🙂 Tyvärr visade det sig att batteriet var ”slut” så det blev inga bilder från Abbekås igår. Nu blev jag nyfiken. Var i Skåneland var du Gun? Kram nyfikna Bosse

 7. Å vad roligt att titta in här jag är alldeles för dålig på att blogga nu för tiden. Va fina bilder du visar och vilken trevlig utflykt ni hade. Må gott

  • Hej Soffie! 🙂 Hoppas du inte gör allvar av ditt ”hot” med att stänga din blogg. Bloggen ska inte vara ett jobb, men om det är lite segt kan man alltid ta en kortare eller längre paus.
   Tack. Det är nu och framåt som naturen lockar och utflykter planeras i förväg eller spontant efter tid och väder. Kram

 8. Så många härliga bilder jag fick se här. Var det en konstrunda i era trakter också?

  Min ”Gubbe” hade blivit till sig för alla hattarna. Om jag tar det uppifrån, så är han HATT-galen, KLÄD-galen och SKO-galen. Hattarna hade han i alla fall gillat.

  Jag kommenterade nog inte färdigt förut.

  Sv. Jag gillade inte att Stenmark blev kvar i stället för Björkman, som dansade ännu bättre. Mardrömmen är att han Stenmark vinner det hela. Då vill jag inte titta på Let´s Dance, om det kommer tillbaka. (Men man vet ju aldrig ändå, för vi gillar att se på när de dansar.)

  Jag har haft eget företag och har skött ekonomin med hjälp av en revisor, sen jag hade konterat allt. De sista åren jobbade jag i en bokhandel och hade hand om deras ekonomi och skötte den. Men det var ju med hjälp av redovisningsprogram, så det var ju enkelt. Nu är jag ju kassör i en ideell förening och då är jag utan hjälp och skriver in allt i en JÄTTESTOR kassabok. Men jag fick skriva ut medlemslistor också. Varför? Jo de andra sa, att jag var den enda, som kunde sköta en dator. Jag vet inte om jag ska ta det som en bra eller dålig sak.Nu blev det ju en annan i styrelsen, som inte har varit med där tidigare, som tar hand om sånt. Tackolov!

  Kram/Gilla

  • Här finns konstrundor med många år på nacken runt om i Skåneland. Just denna naturfotograf-utställning ska finnas kvar under en längre tid, över sommaren.
   Det har inte hänt många gånger att jag läst om någon skogalen man. 🙂

   Dansmässigt skulle Stenis åkt ut för flera program sedan. Men jag tycker att man ska bedöma utvecklingen i denna tävling och vad deltagarna kunde innan de sa JA till att medverka. Då skulle enligt mig Marie fått åka hem i fredags. Hon tävlar sedan program ett i en annan tävlingsklass. Tennisspelaren Jonas har gjort den största utvecklingen. Helt otroligt när det lossnade plötsligt en fredagskväll och många saker verkade falla på plats. Hade han fått chansen i en final och gjort nya fantastiska danser och shownummer hade jag gärna sett honom lyfta den röda högklackade skon, utan att tappa den i tusentals glasbitar. 🙂
   Förra året var det tydligt. Lille Benjamin har kunnat dansa sedan han var ett litet knyte och Steffo var det jag anser att alla deltagarna ska vara. Amatörer. Steffo gjorde som Jonas. Där syntes det också rejält på hans kroppshållning, vikt, uthållighet, kondition, koordination m.m. Enligt mig var han den värdige vinnaren 2014. Varje år ser man hur någon som jag tycker kan dansa mörkar och säger att hon/han aldrig dansat förut. Sedan är det skillnad på tävlingsdanserna och annat men det finns så mycket gemensamt. Att låta Marie dansa disco låter för mig som att ge ett tennisracket till Jonas. 🙂 Det var där vi såg henne för första gången i rampljuset. Som en av fyra som lekte lilla ABBA. Vilket var som att vistas på mammas gata. Det är som om jag efter min tävlingskarriär hade ställt upp i ett Tv-program där det gällde att springa 75 meter så fort som möjligt. ”Jag är spänd. Detta är något helt nytt för mig. Jag har bara tävlat i grenarna 60 m, 100 m, 200 m och 400 m. Jag får lita på min coach.” 🙂
   Redovisningsprogram förenklar och förkortar tiden avsevärt mot förr. Ändå ska de stämma på varje öre för att bli rätt. Jag gick treårig ekonomisk linje. Då var det manuellt som gällde. Likaså i inledningen när jag gick en kurs på Eductus. Andra uppgiften var att göra om allt på dator. Plötsligt märkte jag hur kul siffror kan vara. Helst när jag klarade det på första försöket (all årsbokföring och bokslut för ett fiktivt företag) där kvinnor som jobbat med det i massor av år gick bet. Då mådde jag i smyg. 😉 Allt detta hade jag stor nytta av i Lidéns Samlingsmuseum och på SolBo Förlag. Små företag men många gemensamma sysslor som i medelstora företag. Jag är lite ”sjuk”. Gillar att sätta tänderna i något som inte stämmer. Där jag slarvat och gjort ett fel, glömt något osv. Då känner jag mig som en detektiv.
   Oj. Min svarskommentar är längre än mitt blogginlägg och handlar väldigt lite om blåsippor och Tryde 1303. Nu ska jag dansa vidare ut i solen. 🙂
   Kram

 9. Är du för gammal för att bygga koja? Nädu Bosse, vänta tills barnbarnen kommer, då blir det nog kojbygge! Mina barnbarn älskar när vi bygger koja. Kryp in först du mormor säger de. Varpå jag fyller upp hela kojan hahaha.

 10. Det låter som en mycket mysig dag och vilka underbara vårbilder! Nu drar det verkligen i ”hemåttarmen”, fst det är inte länge kvar nu…snart kommer jag…!

   • Tack för att du kom med den ultimata lösningen på mitt I-problem. Det är vackert väder även denna tisdag. I frysen finns bara kvar EN enda osötad chokladkaka. (de är så goda. Inköpta i Ängelholm) Jag kan alltså med gott samvete äta upp den på balkongen och du lovar att den finns kvar i frysen också. 🙂 Livet är underbart. Fullt av mirakel och möjligheter. 🙂

 11. Vilken mysig dag! Och bara älskar fotot på blåsippan och lilla nyckelpigan! Vi har också njutit av blåsipporna, vitsippor och svalört…det är vår Bosse! Våååår!
  Ja, fy för huvudlösa föräldrar och nakna dessutom…! 🙂
  Kram, Gunilla…som är uppe och tassar mitt i natten!

  • Det är bara att njuta av allt som serveras i naturen. Vilken tur att du inte kastar bouleklot utomhus och förstör de stackars oskyddade blommorna. 😀
   Jag är alltid uppe och tassar på nätterna. Vi har så kallt. Ingen värme kommer ut från värmepumpen som ”mannen” antagligen stängt av i fredags. Jag får vara glad så länge vi har varmvatten. 😉 Det ska bli spännande att får reda på om de ska byta shuntventil eller byta ut hela värmepumpen. Hoppas besked kommer innan jag frusit ihjäl. 😉
   Kram

 12. Så roligt, tack för den här trippen. Det var mycket fint att se och uppleva. Nyckelpigan, blommor, molnen för att inte tala om de vackra hattarna. Tjusiga bilder.
  Jag har precis en sån där gitarr, ser inte att det är någon skillnad., Och kojan på ”trädstubben”. Ja, det går att sitta och titta länge.
  Kram!

  • Kan vi inte klättra upp i kojan så spelar du något stillsamt och fint för mig på gitarren? :Vi ska givetvis ha med oss fikakorg upp. 🙂
   Tack för att du tittar in och kommenterar. Jag hoppas ni varit ute och njutit av våren ii morse. Kram Bosse

  • Tänk att jag kan ge dig tips. 🙂 Igår var vi Abbekås. Allt var bra utan att batteriet var slut på kameran. 😦 Vi hade ingen aning om att man kunde fortsätta väster ut vid havet. Vi trodde att vägen tog slut och att det var sista husets privata tomt. Det var nästan vindstilla och kaffet smakade extra gott utomhus på en bänk med den fina utsikten. 🙂

 13. Ni har haft det bra ser jag! De gamla burkarna tyckte jag om!………………………..SVAR:”spiralmetoden” är bra tycker jag! Många ungdomar idag har ingen ”spänst” Hoppas att du förstår vad jag menar. Kram!

 14. Tack för att jag också fick följa med hit. Jättetrevligt och väldigt givande.
  Dessa tavlor är helt i min smak. Har tittat in på länken och kommer att återvända dit. Dina vackra bilder förstärker givetvis besöket och lockar mig att ta en tur hit i sommar.
  Tacksamma kramar från mig.

  • Vi fastnade också för många av dem. Jag har ju sett Gerhards tidigare på hans hemsida. Jag är ganska säker på att Erica också har en hemsida. Vad synd att Solveig är stenhård på att vi har böcker och tavlor köps-förbud. På ett vis förstår jag henne. Många vis. 🙂 Vi har gjort oss av med flera hundra böcker vid de senaste flyttarna och vi har ont om väggar i denna lägenhet och har därför väldigt gott om både stora och små tavlor i vårt förråd. Annars har jag blivit förtjust i några tavlor med Österlenmotiv. Om vi flyttar fler gånger kommer vi säkert att köpa en som minne.
   Kram

 15. Trevliga bilder än en gång. Är helt övertygad att om tillfälle ges, så skulle Bosse bygga kojor för fullt. Ha en bra fortsatt dag.

 16. Klart du kommer återvända, vilket mysigt ställe! Dit vill jag också! Fina bilder har du tagit också. Önskar dig en fin tisdag, här har vi 16 grader och strålande sol, härligt! Kram och tjillevippen! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s