Sommarskor & Sommarkläder

DSC_29650044

 

DSC_29670046

Det verkar som det här med däckhotell har blivit en fluga som är här för att stanna. Jag är övertygad om att det går att utveckla. Fler verksamheter kommer att hoppa på tåget. Tänk när man ”nyfrukosterad” checkar ut från hotellet.
”Ska vi ta hand om toalettväskan, pyjamas och nattlinne? Vi tvättar alltid nattkläderna.” Kan jag lita på det? Visst händer det att jag återkommer till ett bra hotell, men det kan gå år mellan gångerna och modet ändrar sig. Jag slår vad om att, om hotellpersonalen har firmafest och temat är pyjamasparty, kommer de att … och mitt gosedjur kommer säkert att trösta främmande ledsna vuxna män i medelåldern. 😉

DSC_29680047

Bilen fick sommardäck i lördags och en minut senare fick vi efterlängtat försommarväder som på beställning. 😀
Libra ville också ha nya sommarkläder. Jag tycker det är tufft med limegrönt.

DSC_29710049

Man ska vara rättvis som husse. Men jag tycker Melissa har taskig färgsmak och jag kommer att skämmas om någon ser henne tillsammans med mig. Usch vad pinsamt! Hoppas bara färgblinda läser min blogg idag. 🙂  Min diabetessköterska hade bara en färg. Skälet till att jag vill ha skydd är att Melissa börjar bli gammal och jag vill ha en problemfri sommar i sanden på stranden.

Jag grubblade så jag fick lätt huvudvärk över en viktig sak. Varför har Melissa som snart är fyra år koppel (slang för ni som inte förstår min sjuka humor) när Libra som bara är en månad redan klarar sig utan? Visst händer det att hon smiter, men oftast finns hon där i min närhet och berättar roliga och mindre roliga saker. Hon har en förkärlek för att visa pilar och påminner en del om meteorologer (där fick jag ha tungan rätt i munnen) på TV eller en viftande sockerpolis. Det där tror jag att jag vidareutvecklar på torsdag. 😉

DSC_29230005

Hoppas ni är många som kan njuta av värmen och det vackra vädret som vi bjuds på. Till helgen ska det bli svalare och sämre igen. Nu ska jag gå ut och visa vem det är som regerar – hoppas att inte duvorna vinner balkongkriget.

Ps. Sven på bilden är oskyldig och är en fredsälskande varelse som håller till nära Fridolfs Konditori. 😉

 

40 tankar på “Sommarskor & Sommarkläder

 1. Vi har också fått bytt till sommarklädsel. Fina däck från däckhotellet, som även tar hand om eventuella skavanker på bilen. Men det behövdes inte och bilen gick igenom testet på Bilprovningen.

  Kram/Gilla

 2. Visserligen bor vi på hotell en vecka varje år – och återkommer gärna till ett par av dom – men att dom skulle funka som däckshotell vore hemskt! *fniss*
  Sen tycker ju jag att båda dina kompisar har dålig färgsmak, fast det kanske är du som skyller på dom!? 🙂
  KRAM ❤
  Susie

  • Jag avstår också sådana erbjudande. Hemma har vi plats både för däck och nattkläder. 🙂
   Jag diggar limegrönt. Det fanns tre-fyra andra färger att välja på. Däremot den rosa på pumpen .. där känns det som jag gått på färgpumpen. 🙂 Det är alltid lättast att skylla ifrån sig. 😉 Jag ska kolla upp om företaget säljer andra färger.
   Kram

 3. Ett år förvarade vi däcken hos bilmeken på landet. Praktiskt tyckte vi. Det tyckte mössen också som på något konstigt sätt flyttade från plastsäcken med däck och in i bilen medan däcken byttes! Vi tror i alla fall att det gick till så. Hur som helst så fick vi ett gäng möss med oss hem och de levde loppan och tuggade tyg och säkerhetsbälte inne i kupén…
  Du är tokig du! Jag gillar varken limegrönt eller rosa, på grejer, men tycker att andra får göra det precis hur mycket som helst! I trädgården kan lime och rosa där emot vara både vackert och dekorativt!
  Nu ska jag ut och jobba i trädgården och försöka vara försiktig med min onda högerarm!

  • Vilken story och vilka långsvansade rackare. Kul att se/läsa på avstånd, ”okul” att uppleva live.
   Det är bättre att vara tokig än tråkig, brukar jag skoja om. 🙂 Så det duger i trädgården. Limegrönt tycker jag är tufft. Det har Jennifer på en vägg i sitt rum.
   Hoppas du hade en fin stund i trädgården och inte överansträngde din högerarm.
   Kram

  • Våra får också plats i garaget. Vi tycker inte det är så mycket jobb med det. Fördelen att kunna välja andra ställen att skifta däck på överväger. Jag tycker inte om att vara bunden i för många sammanhang. Kan de inte när jag vill ringer jag ett annat ställe. Smörgåsbordet är relativt stort i en stad.

 4. Ja som jag skrev förut så tycker jag det är skönt att ha däcken på däckhotell. Det tar plats att ha dom hemma i garage eller förråd. Vi har ju två bilar sen LG skaffade sin jobb bil och jag behöll kombin eftersom jag åker mycket och har hundarna med ofta. Tack vare att svärdottern jobbar på Rejmes så får vi rabatt av henne, man ska ju utnyttja sina kontakter..*blink*..
  Jag gillar dina färger, man blir glad av dom . Men ni killar tycker väl att rosa är för ”tjejigt”..**
  Kram och ha det gott i vårvärmen♥

  • Det är bra att ha kontakter i de flesta sammanhang. 🙂 Den rosa är inte i min stil, men den limegröna är tuff. Jag har hittat ett forum där jag kan köpa fler kläder till Libra. 😀 Tyvärr inte för att byta det rosa på Melissa. 😦
   Kram tillbaka

 5. Ja du Bosse, i dag kan man absolut inte ha håsorna på sig. 🙂 Jag struntar i alla måsten i dag och sitter ute och läser en bok. 🙂

 6. Och här har vi släkt till släkten som tar hand om det åt oss och i gengäld försöker vi göra något för dom – det är så härligt på landet, man är beroende av varandra och hjälper varandra så gott det går. Lite mysigt så där!
  Kram

 7. Skönt men sommarskor på bilen , själv har jag gömt strumporna och hoppas slippa se dem förrän i september, idag har jag gjort vårskriket för nu måste det vara vår på riktigt . Kram Åse

 8. Sven? Heter duvan Sven? Fint duvnamn :-).

  Jag tycker också att den limegröna färgen är fräckast.

  Visst är vädret fantastiskt! Jag har bara varit ute som hastigast denna tisdag. Idag har det varit Röda Kors-dag, nämligen. Är informatör till asylsökande då och då. Åkte ända ut till Hammarkullen och tillbaka med spårvagn. Tar lite tid med våra långsamma spårvagnar som har en medelhastighet på… jag kommer inte ihåg, men det är nästan att man kan, kanske inte gå, men iaf cykla bredvid.

 9. En fråga……….vem tar vem?? Vem vann? Du eller de banduvos (duvorna)
  Hörde på radion i eftermiddag att det var en Man i sina bästa år med en vansinnigt sjuk humor som gav sig på duvorna . Mannen slet sitt hår och duvorna flaxande så att fjädran rök åt höger å vänster. Inte ett dun kvar. De ru…Snacka om att jag vart livrädd Bosse.
  Tänk om du hade sett ut som ”tuppen”. *blink*
  Efter ett tag då jag hade lyssnat färdigt på radion så fattade jag att det inte var du. För vet du……….det var ju bara fantasin som spelade mig ett litet spratt. Tänk hur det kan bli Bosse.

  Och du……sjuk humor äru inte ensammen om. Men jädrans så härligt det är.
  Limegrönt är döläckert.
  Tack för ett skojsigt inlägg.
  Buskram från en Norrländsk kvinna med en MYCKET sjuk humor!

  • Hej kvinna! Mitt namn är Kurt Dufva. Jag och mina tjugoåtta fruar och kusiner har tagit över denna flaxande blogg. I fortsättningen skickas alla meddelande med duvpost.
   Pang och vrida om nacken tre varv. ”Hej Tantglad! Vet du om det är godast att grilla, steka, eller woka duvkött? 🙂 En viktig fråga. Vet du om duvor ska ha samma feber som vi tvåfotingar? Jag kollade. Kurt hade 48 eller kan det varit klo-storlek. 🙂
   Limegrön är läcker. Jag hittade en sida på nätet. Nu har jag köpt två färger till. ”Libra” kommer att ha en skön sommargarderob. Värre är det med den rosa ”Melissa”. Där hittar jag inga kläder alls. Måste vara en nudistklubb. ”Melissa” utan kläder är lila.
   Buskram tillbaka.

 10. Jag är helt för däck på hotell men mina nattkläder tar jag hand om själv.
  Jag kan nog tycka att Melissa är så pass kvinnlig i färgen som det bör till en Melissa. Har försökt få dottern att döpa sin pump och på så sett se den som en kompis men, nope! Det den däremot har gemensamt med din är att den är rosa. Men så vill hon ju ha det.
  /P

  • Det är bra att du tar hand om kläderna själv. Bäst att göra det innan man däckar. 🙂 Melissa är lila utan skydd, men jag är trött på att ha henne i bältesväskan, som ständigt ramlar av när jag böjer mig framåt. Likaså är bältesvätskans kardborrband äckligt att ha gnidande mot bar hud. Jag ska försöka hitta en snyggare färg. Jag är för att göra roliga saker av tråkiga ting för att lätta upp sinnet. Därför namn. Men ibland fräser till henne. Fast jag var mycket mer elak mot Bianca. Jag önskar din dotter kunde få pröva på ”Libra”. Det är lärorikt att se hur blodsockret rör sig upp och ner. Även lite tufft att konstaterar hur svårt allt är. Kram

 11. När jag körde hem från mitt älskade Öland idag så längtade jag extra mycket efter mitt kommande däckbyte. Det är alltid lika underbart då det är gjort. Tyst tyst smyger vi över bron nästa gång det blir dags.

  Härliga våren!

  Kram

 12. Däckhotell är ett fantastiskt påfund om du frågar mig! Man skulle kunna säga att det räddade oss efter flytten från hus till lägenhet, det finns ju liksom inte så mycket plats i ett källarförråd…

  • För många personer måste det vara idealiskt. 🙂 För mig som har plats räcker det än så länge med att slippa skifta däcken. Jag vill ha kvar valfriheten att välja ställe och tid när det passar mig/oss. Om några år kommer jag säkert att ändra mig när ryggen strejkar mer.

  • Det gör inte jag heller alltid när jag ska analysera mitt personliga blodsocker. Däremot är jag tacksam för att Libra och Melissa underlättar min vardag och kanske förlänger mitt liv. Fast om jag blir överkörd av en spårvagn spelar det ingen roll. 🙂
   Det gäller att njuta innan bakslaget till helgen.

 13. Däckhotell har aldrig anlitats. Vi bytte dem själva så länge vi hade bil och förvarade däcken i garaget. Men nu är det gågna tider, bilen är hos yngsta dottern, en kvart yngre än sin syster.
  Men kanske skulle man utveckla tanken som du är inne på. Blomhotell/krukväxthotell är ett alternativ och jag vet att det i Stockholm på Söder, i mina trakter finns ”surdegshotell”.
  Kanske är det så att Melissa har lite svårigheter p.g.a. sin färg. Du kan prova med att måla om henne. Det kanske skulle bli bra. Eller ännu bättre en skyddande förpackning i följsamt vattentätt material där slangarna har egna fack som inte syns, men väl fyller sin funktion.
  Njut av det vackra vädret och duvfritt blir det om du placerar en större plastfågel på balkongen eller hänger upp några gamla cd skivor i ett snöre.
  (Hjälper mot våra måsar hemma)
  Njutbara kramar från Spaniens sol.

 14. Jag gissar på att storasyster har nämnt den där kvarten i olika sammanhang några gånger genom åren. Helst när hon var yngre. 🙂
  Vad innebär Surdegshotell? Mina tankar far omkring och landar ingenstans. 🙂
  CD-skivor hjälper inte mot våra duvor. Vi har provat några år. Det enda som händer är att det gör ont i våra ögon vid köksbordet när solen är framme och vi träffas av grannens … En granne sa till mig i veckan att hon köpt en låtsasorm som hon lagt på balkonggolvet. Jag tror att duvorna avslöjar den efter några dagar. Kanske är måsar ”dummare”.
  Jag hoppas vi kan matcha ert väder idag med. Sedan ska det bli bakslag.
  Kram

 15. Nu när vi har varit i Italien kan jag bara konstatera att Italien saknar man bäddmadrasser! Förstår du, man ligger direkt på resåren… resåren!!!! Min rygg tycker inte om detta eller mina diskbråck gör absolut inte det. Dessutom är alla sängarna för de som vill ha rejält hårt underlag. Snacka om däckhotell…. Mina däck runt midjan hade behövt lite mer mjuk lagring… hi hi ;D

 16. Åh va läckert fodral till Libre 😀
  Vart kommer det ifrån? Letat överallt till ett åt dottern .
  Mvh Catrin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s