Sex mil hemifrån; etapp fem

Bild ett

Femte resans första stopp var i Kabusa. Mitt sjätte sinne spelade mig ett spratt, när jag trodde att jag skulle bli författare på förlaget med samma namn. En märklig story där jag tyckte pusselbitarna, som dök upp en efter en, passade så bra ihop. Det får jag berätta om i mina memoarer. Vill du läsa mer om inredningsbutiken så klicka här.

http://kabusadesignfactory.com/om-kabusa-design-factory/

Bild två

Det fanns många spännande saker att titta på.

Bild tre
Det var frestande att köpa en luftballong… om vi bara hade haft plats…

Bild fyra

Du som varit min bloggvän länge minns säkert denna bild och story för två år sedan.

Bild fem

Jag hade lovat att vara med som stöd när min liftarkompis genomgick ett laseringrepp i höger knä på sjukhuset i Glemmingebro. Ni ser väl hur tapper hon är? Gjorde tummen upp när jag frågade om det gjorde mycket ont. 😉

Bild sex

Det finns inte bara en rundkyrka på Österlen, utan även ett rundhus. Här blev det en liten miss i planeringen, när vi äntligen skulle stanna till vid klädesaffären som vi alltid åkt förbi tidigare.

bild sju

Vi var vana sedan tidigare på Bjärehalvön att vi nästan dagligen köpte jordgubbar, grönsaker, potatis och annat på detta sätt, nära där vi bodde. Tyvärr har vi lite längre till grönsaksstånden numera. Visst är det härligt att det fortfarande går att lita på människor som betalar varorna utan betjäning. Enligt vår lokaltidning har dessa ställen mest haft problem med en notorisk äldre man som åkt runt och stulit pengar.
Under en oväntad sekvens hände en otrolig story som jag inte vågar berätta om här på bloggen. Med en kombination av min fantasi och det oväntade som jag drabbades av trodde jag att min sista stund var kommen. På en nanosekund stod både min hjärna stilla och startade upp med en rädsla som jag efter några sekunder hoppades berodde på ett speciellt skäl. Tänk om jag kunnat få göra en video om händelsen. En utmärkt sketch. 🙂

Bild åtta
Detta ställe har jag lovhyllat några gånger på bloggen. Konstigt nog är det vårt första besök här denna sommar. Kan du som känner till min blogg lite gissa vart vi åkt för att fika?

Bild nio

När jag ser gamla pumpar tänker jag på min mormors hus och min barndom. ❤

Bild tio

Festligt. Direkt när vi såg denna ”blåa sak” sa Solveig det jag tänkte på.
”Ska vi köpa den?”
Så blev det.

Bild elva

Ser du något som frestar dig?

tolv

När Solveig stod i kön hejade jag på mannen som är bas i cafét på Backagården. Vår familj har gjort många besök här under våra fyra år och han känner nog igen mig.
Denna gång gjorde vi som alla de andra gästerna och letade upp ett mysigt bord utomhus i en egen vrå bland blommorna. Ingen satt i det stora växthuset med de dinglande mörkröda vindruvsklasarna. Men nästa gång vi kommer på återbesök i september hamnar vi troligen där.
Vad bra att det var relativt tomt i rummen för då kunde jag ta kort på … 😉

Tretton

Fjorton

Femton

… fönster. Fina fönster är jag svag för. Vad tycker du?

Sexton

Svag är jag för morotskakan också. Utan tvekan är det den godaste morotskaka som jag ätit på ett fik. Den knaspriga mandeln, lagom med glasyr och den saftiga konsistensen bidrar till min åsikt. Här kan du se vad man kan göra och se i butikerna i skånelängan mellan de tuffa kullarna och de vida fälten på Österlen. Stället med ett underbart växthus med hängande vindruvsklasar, Klädesbutik, Presentbutik och Café. http://www.backagarden.com/

Sjutton

Efter fika är det bra med motion. Vi åkte vidare till Löderup och Tallskogens Minigolf. Tack vare att värmen äntligen kommit till Österlen befann sig ”alla” på stranden. Förutom den trevliga kvinnliga ägaren och några tysta kottar var vi helt ensamma spelare under de första tolv hålen. Solveig ledde från bana ett till bana femton. Sedan visade hennes man var skåpet ska stå. Det var även han som vann tioligan, d.v.s. det var han som lyckades slå tre tior. Inget att vara stolt över. Spikligan slutade oavgjort.

Arton
Roliga men svåra banor, – inte dåliga spelare. Där har du min träffsäkra analys av en trevlig stund under de skuggande tallarna. 🙂
Nu ska vi se om jag spikar vägen hem. Inga problem. Jag tar vägen ett steg ovanför lämmeltåget, som antagligen är på väg hem från stranden. 😉

Fast text: Solveig kom på en idé i våras som jag snabbt nappade på. Vi bestämde oss för att nollställa trippmätaren och åka iväg sex mil hemifrån. Några önskemål har vi förberett, andra får dyka upp spontant längs med de skånska vägarna. När vi nått sex mil vänder vi bilen och gör stopp längs med hemvägen. Du som läsare får jättegärna ”låna” min nya kategori. Det hade varit intressant att se vad du upplever sex mil hemifrån dig.

2

70 tankar på “Sex mil hemifrån; etapp fem

 1. Tack och lov det var folktomt i rummen. För det ser jättefint ut där. Bra du hann fota. Ibland har man tur.
  Men vet du…….detdär fikastället känns bekant. Jag måste bara få lite betänketid….hmm.
  Men om jag kommer på svaret och återvänder hit till din blogg för att skriva det……….så kanske någon annan hunnit före. För skriver man fel så får man väl inte ångra sig. Ett ut av Bosses hårda spelregler.
  Så……Jag avstår. Jag törs mig inte ens på någon gissning. För det kan ju bli…….Hur galet som helst, eller sådär…..sådär underbart bra.
  Dockan , den känner jag alltigen från Bosses härliga inlägg.
  Mysiga utflykter hos dig.
  Fina spännande å mysiga bilder.

  En söndagskram från mig

  • Domaren Bosse är trähård. Precis som Fantomens farbror Devillé den tredje. 🙂 Man får inte ångra sig. Då blir det en flisa i fingret. 🙂
   Jag har träffat lifterskan lite överallt. För några veckor sedan såg jag henne på en bänk utanför det där huset. Då föddes idén att jag måste träffa henne igen och att Solveig skulle ta ett kort på mig och min gamla liftakompis. Eftersom bänken var tom började jag gräva i mysteriet. Som tur var fann jag henne inomhus.
   Söndagskram tillbaka.

 2. Jag tror att det finns bra mycket mer intressanta ställen inom en radie av 6 km hos er i Skåne än här i Värmland. Vi når inte till vare sig Arvika eller Årjäng. Kristinehamn är dock inom räckhåll. Där finns ett fint konstmuseum och i anslutning till det ett fint café och lunchställe. Drivs av Guld-Agneta (kanot) som gör suveränt bra vegetarisk mat.

  • Men vi åker sex mil hem också. Kommer du inte till Filipstad? Jag skulle gärna vilja sitta bredvid Nils Ferlin på bänken. Det hade jag ingen aning om, att Agneta Andersson sysslar med de trevliga aktiviteterna. 🙂 Det lät som en riktigt nice utflykt. Oj vad många år som gått sedan jag var i Kristinehamn.

 3. jisses! vi har inte spelat minigolf på hela sommaren… och endast två vanliga golfrundor har det blivit… Nu blev jag otroligt sugen på en minigolf.. kanske ska passa på att ta en runda på klassiska Japans minigolf på Östra stranden nästa helg. 😀

  • Jag har också undrat hur det gått med golfrundorna, eftersom jag inte läst något eller hört dig svära i sommar. 🙂 När du skriver Japan får jag något vått i ögonvrån. ❤ Tänk att jag till slut lyckades komma under 30 slag på en runda. Länge var 32 slag mitt personliga rekord. Det mesta handlade om att ta sig igenom bana tre på första slaget. Ofta hoppade vi den banan och tog den som hål sjutton. Hade vi tagit den som hål arton hade det blivit problem utan boll. 😉 Sedan gällde det att verkligen få spik på bana tretton, fjorton och arton för att lyckas få under 40 slag som alltid var mitt mål. Gick det dåligt i början gällde att aldrig få sämre än 50 slag. Mysigast var det att spela där på kvällen när lamporna i tallarna lyste.

 4. Väldigt fina platser du besökt. Bilderna från det tomma rummet är vackra. Det ända jag känner igen är Löderup och mingolfbanan. Men alltid lika roligt att följa med på dina utflykter.
  Kram Anki

  • Det är ett mycket fint ställe. De har öppet nästan hela året. I september fredag-söndag. Därefter lördag-söndag. Jag tror de brukar ta paus i januari och fram till påsk.
   Tidigare har vi några gånger spelat på banan som ligger rakt ner mot Löderups strand. Då kände vi inte till denna bana bland tallarna.
   Kram Bosse

 5. Fina kort som du har tagit. Minigolf var länge sedan som jag spelade.
  Fikastället ser mysigt ut men jag hoppar morotskakan har aldrig tyckt om den.
  Gamla pumpar är mysiga att ha i trädgården.
  Kram gun

 6. Vilken härlig tur, jag gillar bilderna från det stora växthuset med dom vackra fönstren. Härligt ställe 😀 Minigolf var längesen jag spelade, det kan va riktigt roligt om det är lite spännande och utmanande banor. Trevligt att följa med på era utflykter 😀

   • Jag återkommer säkert till Österlen nån gång, tillbringade en del somrar där som liten, min gamlamormor bodde i Brantevik, tycker det är så vackert på Österlen 🙂 Jag har skrivit upp Backagården på min Utflyktslista 😀
    Kram Susan!

   • Synd du inte fick ärva huset. Brantevik ligger vackert. 🙂 Vi var där nyss och lämnade vår andra bok i ”Sveriges minsta bibliotek”. Men jag har ett dystert minne från Brantevik då jag klantade till det när jag skulle backa med bilen. Nu är det kul och vi skojar om det när vi kommer dit. Då var det mindre kul och läbbigt när vi sakta körde hemåt med en ”hopsnickrad” koffert. 😦

 7. Jag tycker du ska bli någon slags ambassadör för alla fina platser man kan besöka och göra en utflyktsbok/app med bilder och upplysande texter och web-adresser förstås ifall stället slår igen helt plötsligt!! Backagården är ett favoritställe och jag var där och fikade i fredags med ett par vänner och en hund så vi satt också ute. Räkmackan gick inte av för hackor!
  Var är vändpunkten på denna sexmilsutflykt? Det vita rundkantiga huset var ligger det?
  Och jag blev så nyfiken på saker du antyder i texten…

  • Då blir jag tvungen att hoppa mitt trams och tona ner min humor. 🙂
   Kul att du också gillar stället. Vi kunde ha möts där. Men i fredags var vi mer ute på en femtiomilsrunda vid en annan kust. Denna resa gjorde vi två dagar tidigare. På onsdagen var det jättefint väder.
   Etapp fem är tvärtom emot etapp fyra. Inget som läsare som inte känner väl till Skåne tänker på. Förra gången ville vi nå Vellingeblomman innan sex mil. Då var vi ute och ”reste” på stora vägen från Malmö och höll på att hamna i Skanör och Falsterbo. Det var festligt när jag noterade att vi hade nått Falsterbo inom sex mils gränsen med hjälp av denna väg. Dessa två favoritplatser har jag hela tiden räknat bort. Då har jag tänkt på ”strandvägen” till Trelleborg och trott att vi skulle nå ungefär till Höllviken. Bra att veta till framtiden. 🙂 Vi bor ytterst väster ut i Ystad och är direkt ute på Malmvägen eller ut mot Svarte.
   Vid etapp fem lirade vi till stor del på hemmaplan. Vi ville fika på Backagården, men jag hade många fler ställen jag kunde tänka mig att stanna på. Dessutom är det underbart att glida omkring sakta och testa olika småvägar där det inte är så mycket trafik. Det var det vi gjorde denna gång där målet också var att undvika att köra igenom Ystad och ta Österleden mot Nybrostrand med tanke på ”badtrafiken”. Därför var mätaren redan på ca 3 mil när vi körde på väg 9 för första gången. Metrarna försvinner snabbare än man tror om man kör in och ”snokar” lite överallt. Ibland var jag inte ens på grusvägar. Stugområdena i ex. Löderup är inte lika utbyggda som i ex Båstad. Bilen levde lite farligt ibland. 🙂 Svaret på första frågan. Vändpunkten var någonstans i närheten av minigolfbanan som vi inte spikade. Istället hamnade vi lite överallt i Tallskogen. Svaret på fråga två: Från havet fanns skylten kvar i Hammar. Affären hette Fyrkappans kläder något? Vi har säkert åkt förbi affären 10-15 gånger på dessa fem somrar. Denna gång tänkte vi gå in. Det ligger ett likadant hus på andra sidan vägsvängen med en träddunge omkring. Det tog jag också kort på. Ligger mycket finare. Vi kom från Ingelstorp denna gång. Egentligen stannar vi vid flera andra platser och jag tar mellan 100-200 bilder vid varje etapp. Det som tar tid och är lite jobbigt är att välja ut bilder och begränsa antalet ställen till blogginlägget. Jag inser att jag hela tiden ligger på gränsen till för mycket. 🙂 Det gäller att variera också. Har jag visat flera bilder från Vellingeblomman tror jag inte speciellt många vill se att vi under samma tur var vid två andra liknande ställen. 🙂 Ett av dem känner du antagligen bra till. 🙂
   Kram Bosse

   • Fyrkappans är något nytt för mig! Annars har jag, som samlar på vägar, verkligen snokat runt på mängder av små väger i hela södra delen av Skåne. Har du varit och tittat på Hallsbergs stenar? Ett ställe som kan sätta fantasin i rörelse. Lite dött runtikring bara men värt att se! Ja, det finns enormt mycket! Nu regnar det för fullt och jag som ville ut…tar en kopp kaffe istället! Kaffekvarn på dig…hoppsan kaffekram förstås!/A

   • Nej. Men jag har precis sett ett YouTube klipp på femton minuter med fågelkvitter. Dubbel Nisse verkade vara en mycket kreativ man. Tack för tipset. Jag har skrivit upp det och lagt det bland favoriterna. De stänger 30 augusti för visningar.
    Vilket oväder vi har. Jag ska ta och skjutsa bort Jennifer till hennes arbete.

 8. Fina bilder! Nja, jag blir inte så jättesugen på godiset. Men fina fönster, det gillar jag! Och minigolf 🙂 (Fast jag vinner sällan, jag koncentrerar mig för dåligt, enligt vännen Kim, som vi spelade med på semestern!)

  • Den kommentaren tycker dina tänder om. Vad din tandläkare tycker vet man aldrig. De kan säga en sak men tänka motsatsen. Hur skulle de annars kunna lura av människor pengar? 🙂
   Fönsterna är läckra och mycket annat på Bäckagården.
   Minigolf är kul om man hittar svåra och varierande banor. De där standardbanorna som är lite längre och finns överallt i vårt land, tycker jag är tjatiga. Helst ska de vara hemmabyggda. Förr spelade jag minigolf väldigt många gånger varje sommar. Nu blir det bara ett par gånger varje säsong. Vi har ju vår familjefight och vandringspokal att kämpa om. Vi brunögda har ett försprång när det gäller antalet segrar. 🙂

 9. Nu förstår jag varför du tänkte på mig när du skulle skriva det här inlägget…mina födelsetrakter. Olof Viktors café missar man inte frivilligt. Kram

  • Det var förra etappen som jag började tänka på dig. Orsaken var att Vellingeblomman hade många fina saker i en speciell färg. 😉
   Vid det fiket var vi inte denna gången. Dit åker vi när turiststormen lagt sig. En solig fredagseftermiddag i deras trädgård uppskattar jag mycket.
   Kram

 10. Kommer ihåg din liftarkompis :-)!

  Blir väldigt sugen på godiset. Ser fräscht och gott ut. Liksom morotskakan. Och allt annat :-).

  Minigolf har jag inte spelat sedan jag var barn och just det! I Löderup! Vi var där varje sommar och hälsade på en vän med familj som hade sommarstuga i Löderup och vi barn spelade alltid minigolf! Har sett att stranden försvinner där, att torra land åker ut i havet. Synd.

  Kramar från Ethel

  • Jag har sett henne på lite olika ställen. För ett tag sedan satt hon på en bänk utanför en affär. Antagligen är det tillverkaren som bor där. Tyvärr hade hon flyttats in och jag fick inte krama om henne och Solveig kunde inte ta ett kort på mig och min gamla träkompis. Då fick jag lösa det med lite fantasi. Egentligen hade jag en bättre bild, men denna kassa bild passade till min lasertanke. 🙂

   Det är ett trevligt ställe som vi med jämna mellanrum återkommer till under hela året. Kul att det är öppet även under ex. hösten.

   Fint ställe att ha sommarstuga på. Det känns som det inte har förändrats på massor av år. Vi hoppade fram på småvägar med fullt av gräs. Egentligen var det kanske tänkt att det bara var stugägare och deras gäster som skulle köra där. 🙂 Du får göra en nostalgisk resa till Löderup och spela minigolf någon gång.
   De har ett projekt där de hämtar in sand från havet där resultaten varit lyckade. Vet inte om det gäller Löderups strand.
   Kram Bosse

 11. Jag gillar verkligen Soleigs idé med era 6-milsutflyker, ett perfekt sätt att lära känna sin närmiljö!
  🙂 Och typiskt sådant man tänker att man skulle göra men sedan inte genomför.
  Heja er!
  Roligast tycker jag som vanligt det är att se vad ni fikar 😀
  Kram på er!

  • Solveig har sina ljusa stunder. 🙂 Den här var svår att neka till. Vi skulle kunna göra rätt många etapper till.
   Ha ha! Jag som försökt begränsa alla våra fikastopp denna sommar. Egentligen har vi minst lika trevligt när vi har med en fikakorg och kan sätta oss nästan precis var som helst i naturen.
   Hoppas du haft en fin sommar. Din blogg verkar också ha haft mycket sommarlov.
   Kram Bosse

 12. Fina fönster är så vackra och speciellt fönster med några år på nacken. Lite slitna får de gärna vara. Allt frestar mig där så antingen håller jag mig därifrån eller så åker jag dit 😉

  Inför nästa sommar kan jag rekommendera ”Tomatens hus” i närheten av Vallåkra. Det är en mycket trevlig gårdsbutik med ett tillhörande café där man bland annat kan äta en alldeles ljuvlig tomatpaj!

  Kram

  • Oj! Vad det smäller från himlen och nu kom regnet. Bäst att jag flyttar in. Jag gillar fönster, dörrar, grindar som sticker ut.
   Åk dit tycker jag. Sedan springer du i Hammars backar eller går upp till Ale Stenar så behöver du inte ha det minsta dåligt samvete för sötsakerna. 🙂

   Tack för tipset. Det är uppskrivit på i ett speciellt Worddokument. 🙂
   Kram

 13. Vi har en del gemensamma intressen och det är bland annat att besöka närbelägna platser! I Skåne finns det onekligen många mysiga städer, orter, platser och fik att besöka! Och du verkar vara en fena på att hitta mysiga ställen där det finns något för både öga och gom. 🙂 Inredningsbutik…lite oväntat Bosse…eller?
  Fönster, dörrar, hus, trädgårdar…ja, men det finns hur mycket vackert som helst! Och det där fotot..med liftartummen…den finns ju med i sidofältet på din blogg! Det har jag inte missat! 🙂
  Kram, Gunilla

  • Jag önskar att cykelnätet var bättre utbyggt åt det hållet. Det lockar inte att umgås med trafiken på den smala vägen mot ex. Kåseberga eller mellan Kivik och Brösarp. Det finns en perfekt cykelbana från Ystad till Hammar Backar. Snart får de bygga ut innan det händer olyckor.
   Inredningsbutiken hade kanske passat dig bättre. Annars tycker jag det är intressant. Jag har många dolda strängar på min … 😉
   i Skulpturparken på utställningen vid Marsvinsholms Slott träffades jag och hon för första gången 2013. Sedan har vi råkats lite överallt. Nu hoppas jag det gick bra med laseringreppet. 😉
   Tisdagskram Bosse

 14. Inser att vi har mycket osett i Skåne. Får väl bli en tur till nån gång då vi har lite resfeber. Det Lennart blev mest förtjust i nu då vi var där var ångloken som de hade i Brösarb. Men jag gillade deras fina stationshus istället och alla de andra fina husen som är så olika våra här i norr. Tack för alla fina tips på mysiga ställen som du visar oss.
  En kram från en Smurf (har plockat och käkat massor av blåbär idag)

  • Åkte ni turen mellan Brösarp och Sankt Olof med ångloket? Vi hade tänkt åka där under vår andra ”Sex mil hemifrån”. Men det var dålig sikt och hade inte varit värt det då. Hoppas ni har mer tur med vädret vid nästa besök på Österlen.
   Kram från en som älskar blåbär.

 15. Inser att det inte kommer att bli någon tur till Skåne för mig i sommar så jag är så tacksam för att du tar mig med på så fina ”njutflykter”. Vackra bilder som verkligen lockar mig.
  Vad gäller morotskakor är dessa även mina favoriter och den du fick tag på verkade helt perfekt. Här på Backagården hade jag kunnat tillbringa flera timmar. Vilken fin miljö och dessa fönster…
  Stockholmskramar!

  • Skåne och Österlen finns som tur är kvar. Vädermässigt anser många att det inte varit den bästa sommaren precis, än så länge. (det är 18 dagar kvar). Personligen har jag inte så mycket att klaga på. Vi har anpassat oss och haft trevligt ändå.
   Backagården är givetvis finast på sommaren, men vi har haft mysigt där även i november (öppet på helger). Det är varmt och skönt i växthuset eller i något annat rum.
   Kram

  • Okej då! 🙂 Du skulle sett mitt bildarkiv. Jag har en del bilder på personer som kom och störde mig just då när de skulle ut med sina brickor, in i affärerna eller till toaletterna som finns längst in i växthuset. Men denna härliga soldag satt ingen inomhus. Det är ett behagligt ställe som jag tror du hade uppskattat. 🙂
   Kram

 16. Å va fina bilder du visar från er tripp vad mysigt det såg ut där.vad roligt att få ta del av det och du skriver så himla roligt och bra.Nu är jag tillbaka i bloggens värld,kram

 17. Jag blir förälskad här!
  Full träff med laseroperation, för att inte tala om dessa ljuvliga fönsterbilder – genast ser jag några av mina tavlor i nonfigurativ stil med påöst färg, tillskuret med kniv eller penslat beröring hänga där!
  Dock något tveksam då du benämner huset kyrkan sexkanten som rund!
  Den blåa saken – 🙂
  kram

  • Vad trevligt att du blev förälskad. ❤
   Det är rätt ofta som de haft utställningar när vi varit där. Mestadels tavlor inne i växthuset på en relativt stor yta. Där vill jag ha Toves tavlor. Detta kunde kombineras med Blogglandiaträff med fika och samkväm. Låter väl bra? 🙂
   Okej då. Sexkant lät dubbelt så erotiskt som en trekant därför rundade jag till hörnen istället för runda ord rakt ut i bloggen. 😉
   Den blåa saken gick vi igång på direkt, båda två. I den ryms många hemligheter.
   Kram

 18. Ni besöker många fina platser och sprider reklam om dom. jag har som din liftarkompis fått operera höger knä:-)Jag var också tapper Jag tål inte något med opiater i så det blev träning med Alvedon Vad är den blåa saken ni köpte???… SVAR:Håller med … man ska bara umgås med empatiska människor! Du.. man ska inte ha gula tröjor heller!! Kram!

  • Vi gillar utflykter ut i det blå och stormtrivs på Österlen. ❤
   Om du klarade dig på Alvedon måste du vara en tuff och tålig kvinna.
   Jag vet inte vad namnet är på den blå läckra "lådan". Men vi gillade den och man kan förvara saker i den.
   Gul är värre. Jag hade gula badbyxor på stranden en sommardag när de svärmade som värst. Det har jag aldrig gjort om som vuxen. En gång minns jag att vi fick avbryta en fika när barnen var små och åka ifrån stranden. De svarta flygande sakerna kröp in precis överallt. När vi hade museum minns jag att de gillade att krypa in i tavlorna under glaset. Sedan fick vi plocka isär alla ramar. Mycket extrajobb. Dåligt betalt.
   Kram Bosse

 19. Man blir verkligen sugen på att åka ner till Skåne. Jag måste erkänna att jag bara varit där nere två gånger. Du är en bra ambassadör för ditt landskap, och bilderna är underbara .
  Visst kommer jag ihåg lifterskan, ni passar bra ihop där på bänken..**..
  Jo angående rotfyllningen så var inte betalningen lika ”rofylld” som behandlingen, tyvärr..
  Kramar*

  • Bra att jag lyckas med att göra dig sugen på en tripp söder ut i vårt vackra land. Vem vet. Det blir kanske tredje gången 2016. 🙂 Tack för de snälla orden. 😀
   Men just i den stunden är man tacksam för att det inte gör ont. Synd att det är försent att ångra sig när det gäller vissa saker. Man får inte alltid nya chanser. Jag syftar på allt godis och sötsaker som jag vräkte i mig under 31 år. Nu är det smällar jag och plånboken får ta. 🙂
   Kram Bosse

 20. Vilken resa du tar oss med på, vilka platser vi får besöka med dig. Jag vill också ha en luftballong att drömma mig bort med, det finns något väldigt spännande över just luftballonger. Sen så är ju cafeet alldeles, alldeles underbart. Jag förstår om det är en av favoriterna.. jag älskar såna platser. Kommer skriva om vad det blir för pluggerier på min blogg om några dagar, du är liksom inte den enda som undrat. Ska bara slita mig från livets lättja först :).
  Kramen från Liv

 21. Så vackra fönster 🙂 Jag ska bygga ett skåp utav gamla fönster… Min sambo samlar just nu ihop lite varstans uti Svedala…. Och vem kan motstå en morotskaka 🙂

 22. Vi åkte förbi skylten till Kabusa några gånger denna sommar. Oj, vad jag funderade varför jag kände igen det så! Tills jag kom på att jag tänkte, som du, på bokförlaget. Nördar 😉

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s