Världen & Vardagstankar: 18 av 30

Två

 1. En lycka kommer sällan ensam. Ett nytt ordspråk från Bosse Lidén. Hur gick detta till? När du vaknar finns tre glada och nyfödda trillingar i en säng bredvid dig. De är dina. Du måste ge dem namn. En flicka, en pojke och den tredje får du bestämma kön på själv. Vilka tre namn skulle du välja åt dem? Favoritnamn var min tanke med frågan.

Månadens tävling hör ihop med ämnet och dyker upp redan imorgon bitti.

Fast text: Jag började med Månadens boktips 2013. Förra året blev det Femtio filmer på torsdagarna. Nu kommer min tredje variant som får stanna kvar på veckans fjärde dag: Världen & Vardagstankar, 30 frågor under 2015.

Personer som kommenterat femton gånger i detta torsdagstema deltar i en trisstävling. (De ska ha svarat på min fråga) Jag kommer också att dela ut en lott till någon som skrivit något som jag blivit extra förtjust i. Tänkvärt, roligt eller gulligt. Jag kommenterar med en glad gubbe att jag läst din kommentar under resans gång och gör en sammanfattning i en fristående kommentar, strax innan nästa fråga.

Du kan när som helst gå tillbaka till en gammal fråga och fylla i en kommentar så länge som jag inte lagt ut alla trettio frågorna. Därför får detta bli en egen kategori som du hittar en bit ner i höger marginal: Världen & Vardagstankar.

27 tankar på “Världen & Vardagstankar: 18 av 30

 1. Du är rolig Bobo! nyfödda trillingar, tjo ho eller oj då! 🙂
  Nyfödda, ja då måste det vara nutid och just nu hade jag kanske valt mina barns andra-namn… Oscar, Julia och Harry… Japp! de hade passat fint i nutid. De var lite ålderdomliga när de fick sina namn, nu är de populära igen. Alla namnen har vi valt efter våra mor och farföräldrar. Härligt med namn som kommer tillbaka i släkten om och om igen. ❤
  Jag hade inte valt Fantomen, Batman eller Fiona som föräldrar idag kan ge sina barn…
  inte heller Stjärnöga, Hårfager eller Vargtass… kanske om jag vore same eller av indiansläkt. hi hi

 2. Vi min ålder är det ju en ynnest – nå så var ju Bibelns Sara 90 år 🙂
  Första flickan ut ska heta Inessa, ett ryskt namn som betyder den rena, den kyska. (Vad nu det ska
  Gossen som kom tvåa ska heta Tvåan, och lillfjutt ska heta Iselin, ett irländskt namn som betyder dröm eller visdom. Möjligen vill gossen bli något beklämd över sitt namn så han hans andra namn ska bli Strong. Båda flickorna ska ha Elisabeth i andra namn 🙂 efter mor sin!
  kram

 3. Läste ditt svar på min utställningsfantasi – och ja en bloggträff är alldeles utmärkt- kanske du och Solveig läser några kåserier, och dottern sjunger och spelar???
  Det där (Vad nu det ska kan jag inte förklara varför men det är ju helt oväsentligt ::-))

 4. Är ni möjligen kattägare Bosse? Här hemma är vi det och därför blev vi kanske inte så förvånade över att just vakna upp en morgon nu under sommaren och upptäcka 3 plirande par kattögon på altanen. Mina tankar gick mer åt att det där med p-piller för katter inte verkar vara någon höjdare medan döttrarna uttömde varenda aaaaa och åhhhh som kan uppbringas. Här på landet är det där med kattungar en ganska vanlig företeelse och inte en endaste gång har jag fått välja namn. Nix. Döttrarna har snabbt som tusan bestämt namn. Så nu tackar jag för möjligheten Bosse och tänker helt sonika välja tre namn helt själv och utan rådfrågning. Och glöm nu inte att detta handlar om kattnamn. 😉

  Trumvirvel.

  Vera. Herman. Blixten. 🙂

  Kram Lotta

  Ps. Behöver jag säga att sommarens 3 kattungar fick jag inte heller namnge. Svärsonen fick äran istället. 😉

 5. Jag hade döpt dem till de namn mina barn har, nämligen Ulrika, Katarina och Peter. Jag har alltid tyckte om de namnen och de går att uttala på de flesta språk. Det är också en bra sak, eftersom ungdomar så ofta reser ut i världen…och ibland stannar kvar. Kram

 6. Herman och Emil… och lilla flickebarnet då… det få bli Linnéa, som är mitt andranamn (som jag avskydde som ung, men som jag tycker är fint nu)
  Kram

 7. Yes yes yes. Välja namn är kul.

  Då ska vi se här….. Två flickor och en pojke får det bli. Ja så får det bli.
  Då sätter jag igång då och tycker till lite. Mina namn blir dessa.
  1. Claudine.
  2. Mariana.
  3. Mikael.
  😁👍.

  Ha det gött. Nu ska jag snart ut i solen. Vet du…….Jag har kommit på en idé här på jobbet. Vi ska välja ut någon person som är ”dagens solstråle” å vet du…..Jag VINNER varje dag Jag. *blink blink*

  Buskram.

 8. Hmm… 1) Freja, urmodern och allt. 2) Arthur, han visste vad som behövde göras i kritiska tider…den tredje, när allt det stora redan är taget, får man gå till det lilla, som är nog så viktigt: Tyra! för det rimmar på myra. (allt är helt utan genusidiologiska perspektiv)

 9. Oj, svårt! Men jag skulle välja de namn döttrarna,(tvillingar) har; Liv, Maria (rebellisk, önskat barn) och Helen (betyder fackla eller lysande) Viktoria (segrare). Det tredje barner blir en son och namnet där blir Max William.
  Namnkram!

 10. Vilka härliga svar ni gav. 🙂 Herrman fick två röster bland killnamnen.
  Med tanke på min flicknamnstävling som dök upp dagen efteråt kunde jag inte låta bli att se om ni fick med några namn av de 23 som det gällde. Vid en sammanräkning kom jag fram till tre stycken: Katarina, Jennifer och Victoria hade jag med i mitt facit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s