Grönt mötte brunt i årets fight

Ett

I söndags var det dags för årets minigolffight. Under sommaren 2015 var det inte lätt att få ihop en dag som passade alla fyra familjemedlemmarna Lidén. Först tänkte vi tanka oss med en lunch i historisk miljö.

innan två

Det är denna vandringsbuckla som vi tävlar om. Sist vann de grönögda Solveig och Jennifer på Bornholm. Den gången hann vi precis bli klara innan det kom en rejäl åskskur.

Två

Solveig såg en aning segersäker ut. Själv längtade jag till spättan som var så god när vi besökte restaurangen i våras. Jag hade sett på nätet att restaurangen var öppen för sista dagen denna säsong.

Sven Dufva tre

Ser ni fästningsvakten i nypressade vingar och med sträng blick? 😉 Sven Dufva ställer alltid en fråga till alla manliga inkräktare. Med näbben kastade han ner en glasspinne med denna fråga: Hur många ben finns det i en abborre? Vilken tur att det inte stod strömming. För där finns det må … inga alls såklart. Jag är väl inte tappad bakom fiskbilen.
”2 st b:n” ropade jag högt och tre kvinnor låtsades att de inte kände mig. Pust vilken tur! Då slipper jag bli …

Fyra

… inlåst i den mörka fängelsehålan…

Fem

… eller instängd här i trettiosex timmar med vatten och surdegsbröd.

Sex

Vilken osis! 😦 De brunögda tog köttbullar och de grönögda satsade på kalla rätter.

Sju

Jag satt snällt och dinglade med benen och uppförde mig skapligt civiliserat. Inte en enda köttbulle slängde jag ner på golvet.

åtta

Inga sura miner här, trots att matchen var avklarad när bilden togs. Årets match levde ända till sista hålet, vilket var extra spännande. Vädret var underbart skönt. Ingen kylig vind från havet denna sista sommarhelgsdag. ❤ Egentligen hade jag tänkt mig att vi skulle ta fighten på Ven, men tjejerna har rest utomlands, jobbat och tycks ha aktiviteter och kompisar i varje hörn och vädret var inte ö-vänligt några veckor i juli sommaren 2015.

niotio

Teateraporna slog till på sista hålet. 😉

elva

Det kändes behagligt att ta tillbaka den här ”klenoden” och ställa den på en strategisk plats, på pianot. Jag har redan fått en pik om att den stått  i ett vitrinskåp sista året och att den aktuella lappen inte kom dit speciellt snabbt.

Ps. Om sanningen ska fram fick jag komplettera med segrarna de sista TRE ÅREN för att kunna ta detta foto. Jag tycks ha lagt av mig. Håller jag på att bli gammal och tråkig? Hemska tanke. Den tanken gömmer och glömmer jag.

Ska du göra något speciellt trevligt i helgen? Jag har lite att göra imorgon så därför blir det ett andra inlägg idag. Det handlar inte om en date med månen. 😉 som gått och blivit nästan halv noterade jag i natt.

60 tankar på “Grönt mötte brunt i årets fight

  • Tack Gunnar! 🙂 Jag har fixat med en och annan vandringspokal genom åren i olika sammanhang. I yngre dagar var jag en spindel när det gällde sådant. I takt med att vi blev äldre blev det mindre fysiska aktiviteter på agendan. Många roliga minnen finns kvar. 🙂 Samma här. I år blev det två gånger. De hade en rätt trevlig bana i Glommen. Då fick man tångdoft på köpet. 🙂

  • Att man ska behöva vänta så länge på den repliken. 🙂 Jag tackar och bugar. Aj. Nu slog jag pannan i golvet. Jösses med sågspån. Vänta lite. Där ligger två stycken hjärnceller. Jag ilar iväg och hämtar plåster, ska bara få in de där två viktiga små sakerna igen på rätt plats. Man ska vara rädd om det lilla man har.
   Kram Bosse Smart

 1. Vilken familj, otroligt fina ”bilderna” och duktiga också, Grattis till dig och Lizette, dom andra i familjen är ju duktiga dom med ,-)
  Kul måste set vara att spela emot varann så här .-)
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

 2. Fin gammal fästning, det där. Synd du inte fick favoritmaten. Men du fick ju bravera med Lizette, det kändes nog bra. Roligt med minigolf! Blir så sällan uppe i ”obygden”, vi kastar kubb här, det är också kul.
  Grattis brunögda! Var det en hård kamp? Jag vet att grönögda är starka i psyket och väldigt snälla. De lät kanske, eventuellt händelsevis dem vinna, som behöver det mest. inte så att brunögda är dåliga förlorare men de är mycket tävlingsinriktade. Skulle nog blivit ledsna annars, tror jag. Nu blir det spännande nästa år.
  Fredag imorgon, ha det gott! /hälsningar till både di brune och di gröne!

  • Spättan är klart bättre. Jag och Jennifer spelade kubb i veckan. Vädret växlar ständigt. Vi passade på när solen kom på besök. Vilken skön känsla det var att kunna använda höger kastarm till skillnad från förra sommaren. I år är det vänster som inte funkar. 🙂
   Båda lagen kunde vinna när vi kom till sista hålet. Där slog jag min första spik och satte press på motståndarna. Annars skiftade ledningen hela vägen. Jag tror ingen ger sig, men tävlingsivern är inte lika stor som för några år sedan. Vi njuter mest av varandra och annat runt omkring. Vädret var underbart skönt och då vill jag alltid hålla kvar den känslan. Medveten om att det kunde vara sista gången i år.
   Hoppas ni får en trevlig helg.

 3. Verkligen fina bilder. Men säg mig, hur fick de upp dig från barnstolen efteråt? De kanske inte fick upp dig alls, och nu går du runt med en barnstol som sitter fast på ”rumpenstumpen”. Hihihi
  Kram på dig Bosse! 😉

  • Tack och välkommen till min blogg! 🙂 Jag vill helst inte prata om det. Vilken tur att inte TV var där och filmade. 😉 Kan i alla fall medge att det var en kran, en stor krok och en arg man i overall inblandad. 😉 Vilken mardröm du bjuder på. 🙂 Tänk om den är sann. Bäst att jag vänder mig om snabbt och kollar in läget.
   Lördagskram

 4. Smart att spela i lag. Så slipper man bli ensam om förlusten… för det är ju så det brukar bli för min del. Tränar för lite, skyller alltid på det…men kanske är det så att både talang och fokusering saknas. Kul inlagg från dej iaf! HA det så gott!

  • Det är ett trevligt sätt att umgås på. Roligast är det att åka till en helt okänd bana med en vacker utsikt. Då brukar vi vara dåliga alla fyra i spelet, men det blir många skratt och vi gör alltid vårt bästa. Slår man fler slag får man mer nytta av priset.
   Tack. Ha det gött i helgledigheten.

 5. Grattis till segern.. Gammal tror jag inte att du blivit:).
  Men barna sinnet har du i alla fall och det tycker jag är kul.
  Gamla fästningar låter spännande, tänk om väggarna kunde tala.
  Kram gun

  • Tack Gun! Barnasinne hade min älskade mamma högt upp i åldern innan den dumma cancern tog den ifrån henne.
   Det hade varit intressant att höra vad väggarna hade berättat. Jag har lyssnat på duktiga guider och läst på internet, men av väggarna kunde jag fått precis hela sanningen. Väggar ljuger väl aldrig? 🙂
   Lördagskram Bosse

 6. Grattis till segern då, segrarna verkar lite ojämnt fördelade tycker jag. Det kanske är som när min man o jag spelade fia, jag vann och vann och han ville ha revansch så vi spelade igen och igen alltmedan kvällen blev till natt. Till slut var jag så trött så jag fuskade så jag skulle förlora så att jag fick gå och lägga mig hahaha.
  I helgen ska jag jobba! Går på 21.15 fredag kväll.
  Trevlig helg Bosse!

  • Tack Eva! Du har också noterat det. 😉 Fast de flesta gångerna har det varit jämna fighter och ledningen har varierat.
   Det var också en variant för att äntligen få komma i säng. 🙂 Fia med knuff är kul men det räcker med en omgång.
   Det är bra att det finns kårer som håller vårt land igång även på helgerna. Jag har också jobbat många helger. Trevlig helg till dig med. Kram Bosse

 7. Vilken fin dag! Kul med återkommande minigolfsturné 🙂
  och god mat, synd bara att spättan var slut men nu måste ni ju åka dit fler gånger så att ni kan få spätta nästa gång…
  Jag ska ha gäster i helgen men först måste här nog städas en smula 😉

  Ha det finfint!
  Kram

  • Det var en trevlig halvdag på Österlen där vi sög ut de sista resterna av sommaren. Nu får vi vänta till april innan de öppnar igen. Tiden går fort.
   Städa är den tråkiga biten när man ska ha gäster. Synd att det kallas för ofint att låta gästerna städa först, innan de får något att äta och dricka. 🙂
   Hoppas ni får det trevligt. Kram

 8. Stackare som inte fick någon rödspätta på krogen! Det är ju ett måste varje sommar!! 😦
  Men det där med vinsten – vi har ju inga bevis. Inte ens på att ni verkligen spelade minigolf. Ni bara satt där….. 🙂
  Nej, det blir ingen 1:a (eller 2:a), för visserligen var han ofantligt söt NU när han är pytteliten, men jag har lite svårt för plattnosade hundar. Jag vill att dom ska se ut mer som ”riktiga” hundar. Alltså ha ett ”vanligt ansikte” med spetsig nos. Dessutom tror jag Santos skulle bli vansinnigt svartsjuk….. 😦
  I helgen ska jag på kräftskiva med trädgårdsentusiasterna. Brukar bli jättekul – förra året fick den striktaste och torraste ledas ut till bilen och köras hem av sin granne. *fniss* Själv körde jag och hade fnittrande halvfulla festare med mig tillbaka till den här sidan ön (det tar c:a 50 min att åka till Kräklingbo härifrån). Men i år ska jag INTE låta någon åka med mig, jag kanske måste bryta upp jättetidigt….. 😦 😦
  Och inte är Rolle med heller – han är en torrboll som inte gillar kräftor eller trädgårdssnack. Annars känner han alla och brukar tycka dom är trevliga. Det blir ju inte så mycket snack om växter en sån här kväll….. men det är lika skönt att han är hemma och är hundvakt, då kan jag slippa oroa mig! 🙂 🙂 🙂
  KRAM
  Susie

  • Som tur är fick jag förra gången och på ett par andra ställen i sommar. Inte så högt! Du får inte avslöja oss. 😉 Jag lät kameran ligga kvar i bagaget under matchen. Vi hade full koll på läget.
   För hundfridens skull var det ett klokt beslut. Hoppas du kunde vara där så länge som du själv ville och att du inte blev för trött. Jag är som Rolle. Gillar inte alls kräftor.
   Kram Bosse

 9. Klart att man inga sura miner ser på segerbilden, du vann ju!!!! Skojar! Ni har så trevligt ihop, har sagt det tidigare, men säger det igen. Och döttrarna är vackra som vårmorgnar!
  Agneta kram

 10. Grattis till vinsten, och vilket härligt inlägg. Skrattade gott åt det du skrev om att slänga ner köttbullar på golvet. Jag hade nyss ett barnbarn här som just satt och sparkade med benen och kastade, inte köttbullar men väl makaroner på golvet till vovvens stora glädje..**..
  En sån fin familj du har
  Kram och ha det gott♥

 11. Det var ju kul att du äntligen vann i minigolfen. För det mesta brukar jag förlora. Synd bara att spättan var slut för dig, eftersom det var den du fikade efter. Det tog lite tid, innan jag såg vad det stod på den vita lappen. Jag trodde att det var du som hade satt den där.

  Bilden på barnstolen fick mig att minnas mina barns barndom. För det var exakt en sån vi hade till dem.

  Men den här sommaren har det inte varit nåt spel oss emellan, trots att banan bara ligger några kvarter borta.

  Kram/Gilla

  • Vi kunde lämna den danska förlusten bakom oss. 🙂 Som tur är finns inga sura miner i kvartetten av en eventuell förlust. Men det är kul att retas ibland. Det gör jag mest de jag tycker extra mycket om. Jag borde skrivit under bilden vad det stod på den vita lappen. SLUT! Jag inser det efteråt. Så djärv var jag inte att jag vågade tejpa dit en sådan lapp. 🙂
   Snart fyller visst du år. Det står det på Facebook. Du har ju redan blivit firad under ex. turandet.
   Vad bra att ha så nära till en minigolfbana. Men det är lätt hänt att bli ”hemmablind”.
   Kram Bosse

 12. Vad kul ni har hela familjen! Och ni verkar att gilla att tävla allihop. Tack för fint reportage!

  Vi åker till landet. Förstås :-)! Kanske inte blir så många fler gånger i höst. Beror på om oktober kanske blir varm i år. Vi åker en vecka till Palma den 13/9. Då går det ju bort två helger. Fast det gör inget ;-).

  • Tack! Det har blivit en hel del lekar och tävlande genom åren. Men det har glesnat sista åren. Jag och Jennifer har dock börjat igen på vardagarna.

   Bäst att ni passar på. Oktober kan bli fin när man minst anar det. Då har ni något att se fram emot. Bara åtta dagar kvar. Jag förstår att det inte gör något. 🙂 Tänk om där snöar. 😉

  • Vad trevligt det var att följa dig på din resa i mina nuvarande trakter och mina gamla västkusttrakter. 🙂 Synd att du åkte på bacillusker. 😦 Hade du gjort resan i augusti hade du troligtvis haft ännu bättre väder. Din resa var visst lika mycket en inre resa som en yttre. Jag har glömt om du berättat var någonstans i Skåne du bodde. Skåne ligger kvar och väntar på dig fler gånger.
   Helgkram Bosse

 13. Stort grattis till segern och en trevlig dag, en riktig njutflykt med de dina.
  Och visst vill alla vinna….Trots att en idrottslegenden Dan Waern på sin tid, 60 talet sa:- ”huvudsaken är inte att vinna utan att kämpa väl” så är jag inte överens där. Jag vill helst också vinna. Men jag är å andra sidan heller ingen dålig förlorare….
  Enda smolket i bägaren måtte ju ha varit att rödspättan var slut, men köttbullarna verkade passera som gott alternativ.
  Och Bosse! Risken/chansen att du skulle blivit tråkig tar jag som ett skämt. Men du, ”gammal och tråkig”! Jag är förvisso till åren kommen men tråktig är jag icke. (Tråkig har nog inte med den fysiska åldern att göra. Eller vad säger du? )
  Glättiga och otråkiga kramar från en ”till åren kommen” bloggvän.
  Trevlig helg! Tack för ett härligt inlägg!

  • Tack Ditte! Jag håller inte helt med den gode medeldistansaren. Det är trevligast när alla trivs och gör sitt bästa och att det ändå är nära till skratt. Efteråt man ändå inte ändra på något. Har man förlorat gratulerar man den värdiga vinnaren. Det har alltid varit mitt recept.
   Rödspättan åt jag sist och den var mycket godare. Jag är inte så mycket för kall mat så alternativen blev bara ett.
   Jag tror heller inte att Ditte är någon tråkig personlighet. 🙂 Det verkar vara mycket mer go och energi i dig än i mig. Jag uppskattar din äventyrslystnad och nyfikenhet på livet. Det finns många som skulle behöva bli ”smittade” av dig. 🙂 Tyvärr finns det saker som begränsar tillvaron för en del av oss. Tyvärr tillhör jag den ”klubben” 😦
   Lördagskram från Bosse

  • Det låter bättre än korta praktiker där man inte riktigt hinner komma in i alla rutiner innan det är dags att säga hejdå. Hoppas de tar väl hand om dig och att du får en duktig handledare. Välkomstbrevet var en bra inledning. Tänk snart har du avgångsbetyget i din hand. Det är ett mycket viktigt jobb du valt att utbilda dig till. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s