Här tankade jag energi

1

Förra helgen var vi på två mysiga utflykter. På lördagen tog jag inte med kamera till Abbekås. Däremot fick både Solveig och fikakorgen följa med. ❤ Vi hade tur med vädret. Förmiddagens sol hade försvunnit, men det var fortfarande varmt och de mörka molnen släppte inte iväg något vått.

Vinnaren

Jag vågade inte gratulera mannen som jobbade i trädgården utanför huset. Huset som ingen av mina bloggbesökare röstade på i Månadens tävling, som därmed gav mig en lott att skrapa. Det ligger många fina hus längs denna väg, så det var såklart inte lätt att välja för er.

2

På söndagen åkte vi samma håll, men stannade några kilometer tidigare vid Mossbystrand. Precis som i Abbekås njöt vi av alla blommor i trädgårdarna längs med havet. Här nere är det tacksamt på hösten när värmen från havet fortfarande gör sitt jobb med växtligheten. (första fotot är också taget på Mossbystrand)

Cikoria

Jag har ännu inte druckit det sura cikoriakaffet. Däremot lyckades vi få till en tjusig rabatt med den vackra vilda blomman utanför vårt kaffekoppmuseum i Ängalag på Bjärehalvön. De människor som levde under den senaste ransoneringstiden minns säkert surrogatkaffet.

Krikon

Är det amerikanska blåbär som växer högt eller krikon? 🙂

oxelbär

Oxelbär är trevliga att fotografera. Kan man göra något gott av dem?

Björnbär

Björnbär känner jag väl till. Jag saknar bären som växte rikligt i Hovs Hallar, några kilometer från vår bostad.

Vresnypon

Kanske bäst att passa sig. Dessa röda saker är säkert vresiga. 😉

Inte bara nya sedlar

Vad viktigt det är att sänka tempot när energin håller på att ta slut på en gammal sprinter. Här i Ystad lyser morgonsolen så vackert. Fortfarande vet jag inte dagsschemat. Vad ska du göra av denna septemberlördag?

50 tankar på “Här tankade jag energi

 1. Så vakre bilder! Likte så godt ditt øverste bilde. Amerikanske blåbær kan bli høye ja, så det er kanskje det du har tatt bilde av. Nyper kan være skumle ja. Husker at at de ble kalt for ”kløpulver” her. Når en fikk det på kroppen klødde det fryktelig. Har ikke prøvd det, så jeg vet ikke ,)

  Ha en fin helg!

  Klem fra Marit

  • Tack! Jag tror det var krikon. Amerikanska blåbär gillade jag inte från början, men nu älskar jag dem. Vi brukade busa med nypon när jag var liten. Antingen hade vi nyponkrig och kastade på varandra eller öppnade vi dem och stoppade klipulver innanför tröjorna. Taskigt gjort. Typiska pojkstreck. Det är bra att du inte provat.
   Klem

 2. Så flotte bilder! Jeg likte spesielt godt det første ved havet. Sånne motiver liker jeg å se, for det finnes ikke hav her jeg bor. Det kan være amerikanske blåbær, ja, for de kan bli ganske høye. Ha en fin helg!
  Klem fra Marit

 3. Det finns inget bättre än ge sig ut i naturen för att få mer energi – eller få nåt annat att tänka på! 🙂
  Cikoria är Rolles favoritblomma – av dom vilda – själv gillar jag Reseda och naturligtvis Näva. Men dricka Cikoria-kaffe skulle aldrig falla oss in, vi dricker ju inte ens vanligt kaffe….. 🙂 🙂
  KRAM och trevlig helg med härliga utflykter
  Susie

  • Det tycker jag med. Både när man är glad, ledsen, sjuk eller trött.
   Den gubbe har god smak. Blå är min favoritfärg så den ligger bra till, men det finns så många fina s.k. vilda blommor. Där nämner du två namn som jag inte ens vet färgen på.
   Då är det dumt att börja med Cikoria. 😉 Jag är heller ingen kaffemoster men älskar Kaffe Latte som är mer barnvänlig. 🙂 Kanske du med gillar det.
   Kram. Ps. Hoppas du haft en pigg helg.

 4. Det är mycket trevligt att få följa med till Skåne och utflykter där. Det är inte ofta vi är i dom trakterna. Vacker bild på krikonen 🙂
  Idag ska jag se till att en del ogräs inte övervintrar i vår slänt! 😉 Kram

 5. Trevliga utflykter med vackra bilder på alla bär. Här nere i södern skiner solen idag och termometern visar på 22 grader, så sommaren fortsätter. September är fortfarande en sommarmånad hos oss. Även oktober kan vara väldigt fin. Men i november brukar vi få lite mera regn och det behövs verkligen efter den torra sommaren. Jag tycker nog att hösten i södra Frankrike skiljer sig mycket från den svenska hösten. Inte alls så mörkt. Det provencalska ljuset piggar upp. Trevlig helg!

  • Tack! Vi kan också ha riktigt skönt och varmt större delen av oktober. Sedan skulle jag föreslå att du och jag byter bostad i november. 🙂 Jag ställer gärna upp som hundkompis. Dina raser tilltalar mig. Ljus piggar alltid upp. Jag får hålla tillgodo med levande ljus inomhus.
   Jag önskar dig detsamma.

 6. Härliga utflykter , ni har SÅ fina hus i Skåne och vilka blommor förstår att ni njuter ,-)
  Har precis kommit in med hundar och gubbe efter en prommis i skogen lååång prommis ,-)
  jätteskönt var det.
  Skulle egentligen fortsatt klippa häcken på landet ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  • Det får du säkert tillfälle till en annan säsong. Fast det är ett relativt litet landskap finns det ett varierat landskap och många smultronställe. Men som med mycket annat behövs det fint väder för att uppskatta det fullt ut. Nästan hela Sverige är fantastiskt.

 7. Ja, nypon kan riva gött i halsen. Så vacker den vilda blå blomman. Svårt att köra under 10km/tim känns det som, eller :-)?

  Vi tar det bara lugnt idag. Har varit och inhandlat havskräftor att äta ikväll. De små varianterna kostade 198kr/kg medan de mellanstora kostade 349kr/kg. Vi tog de små. Ser fram emot middag med skaldjur och Chablisvin.

  Hoppas du har haft en fin lördag, så långt… Kram Ethel

  • Det finns många fina vackra blommor. Jag har svårt för att köra i 40 km/tim på vissa sträckor. Snart ska de höja tillbaka till 50 på Malmövägen. Sedan är det bara vid semestertider jag kommer att sakna de skyltarna som hängt med tre år.

   Tänk med pengar jag sparar som inte äter kräftor. 😉 Hoppas du hade det trevligt. 🙂

   Förra helgen var fin. Denna var som mitt i sommaren mellan 11-16. 😀
   Kram Bosse

 8. Det är en fin tid nu nere i Skåne vilket också framgår av dina fina bilder.Är Björnbären sena även i Skåne i år? Så är det här i Värmland och det verkade senare även nere i Falkenberg när vi var där.

  • Att våren kommer tidigare och att sensommaren kan vara lång är två av fördelarna att bo såhär långt söder ut. I novemberdimman har jag inte så mycket att ”skryta” om. 🙂 Det är möjligt. Jag vet inte om de är sena. Noterade i Hovs Hallar 7 augusti att de just då låg rätt skapligt till i ”mognadsprocessen”, som kan ha stannat till efter vi var där. Jag såg att en Facebookvän hade gjort björnbärspaj. Det blev jag sugen på. 🙂 Hoppas du haft en solig och trevlig helg.

 9. Jag blev sänkt igår av ett tråkigt telefonsamtal, så idag har jag bara samlat energi, träffade en gammal vän som alltid är på gott humör trots ett tufft liv, kört runt halva Närke i jakt på fodermorötter o sett en massa fina fina röda lanthus. Sen varit med svärson och två vackra barnbarn och plockat majs. Ingen stress och människor som jag tycker om, så nu har lite energi återvänt.:-)Din blogg med fina bilder fyllde också på med en skvätt glädje.

  • Sorgligt att det blev så. 😦 Bra med gamla vänner med de egenskaperna. De är guld värda. 🙂 Det är bra när man kan kombinera en hästuppgift med att njuta av annat. Skönt att läsa att du har ett skyddsnät. Hoppas du haft en fin söndag också och har kunnat fylla på lite mer energi. Kram Bosse

 10. Just det, Cikoria är det ju de heter, de där fina blå blommorna…. Cikoriakaffe låter vackert- det skulle jag vilja smaka. Vi försökte plantera en cikoria i trädgården en gång men den ville inte alls växa där…. märkligt med tanka på att de växer på så många andra ställen.
  Låter gott att du har tankat energi 🙂

  Ha det fint! Kram

 11. Min septemberlördag tillbringades på kolonin, vilt fotandes och grävandes.
  Om många bär vet jag inget, men av nypon går det att göra väldigt god och nyttig soppa. Det har jag provat….flera gånger.
  Ha en fin fortsättning på helgen!

 12. Vackra bilder Jag tror att det är aroniabär!!……………………………Häggenäs är ett fantastiskt ställe Jag önskar att alla ska få vara på ett sådant ställe när de blir gamla eller sjuka! Kram!

  • Tack för både orden och tipset. Idag fick jag god Aromaäppelpaj på tal om ett liknade namn. 🙂
   Det skrivs ofta negativa saker därför tycker jag det är så roligt att läsa om motsatsen. Jag har en annan bloggvän som också lovhyllar stället hennes älskade mamma bor på.
   Hoppas du haft en trevlig helg med tanke på omständigheterna.
   Kram Bosse

 13. Nu fick jag veta vad den vackra blå blomman heter – Cekoria! Tack för det Bosse! Ja, vilken gåva att ha naturen nära med så olika miljöer beroende på var man är! Hoppas nu att du fått en rejäl dos av energi så det fortsätter att spritta i både armar och ben! 🙂 Här är det totalt viloläge…hoppas dock på att det blir en tur ut i naturen idag!
  Kram, Gunilla

 14. Bilden på nyponen fick mig tillbaka till Vallåsskolan och pojkarnas ”roliga skämt” att alltid under hösten vilja plåga flickorna med denna krydda innanför tröjorna… kan inte förstå att detta kunde väcka en sådan iver hos killarna… men du kanske förstår detta bättre. hi hi.
  Lördagen var fantastisk i en gyllene vik i Cala D”or på Mallorca ❤

  • Dessa odrägliga pojkar. Sådant vågade vi inte göra på Östergårdsskolan. Då hade det blivit kvarsittning på fredagseftermiddagen. Men på fritiden … 😉
   Om jag förstår. Det är alltid trevligt …. när det börjar klia både här och där … att likt ett nyponbusfrö ge sig ut på utflykter över berg och dal banor.
   Nu ska du inte retas bara för att jag inte når att kasta nyponpulver på dig. Jag ska bara få tala om att vi hade så varmt idag att jag var tvungen att gå in och byta t-shirt när jag suttit på balkongen en stund. Ljuvligt varmt i solen mellan 11-16. Fast ni har det säkert mer behagligt nu vid sjutiden. Njut av livet tillsammans med ringbäraren. Kram till er båda.

   • Okej. Vi hade några grader mindre 😉 kände jag när jag och Jennifer gick ut på gatan för att fota den blodröda månen. Häftig kombination. Supermåne + månförmörkelse. Om du fryser får du ta på dig Robban Brobergs gamla kofta. 🙂
    Ska ni vara borta en, två veckor eller tre år? 😀

 15. Tack för ännu en trevlig tur i dina trakter. Jag är så glad att jag får följa med på avstånd men ändå kan jag känna doft er av hav, växter och vacker natur.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s