En hyllning till en legend: 5 av 10

0030005

Jag vill hylla en av mina idoler som lämnade oss 21 juli i år, nyss 75 år fyllda. Robert Zero Karl Oskar Broberg. En personlighet som berörde mig på många sätt. En riktig allkonstnär. ❤

Detta gör jag med en lista på 100 låtar från mina CD:skivor. Under tio inlägg kommer jag att fylla på listan, lägga in ett YouTube klipp och några rader. När listan är klar får du en chans att hjälpa till med att utse Robbans bästa låt. Du får 10 poäng att fördela på så många titlar du vill. Du kan lägga alla poäng på en låt, två, tre eller varför inte en poäng var till tio olika låtar. Detta bestämmer du själv i en kommentar efter mitt tionde inlägg 15 oktober. Söndagen den 18 oktober redovisar jag den slutliga tabellen från mina bloggröstare. Jag vill också vara med och rösta. Hoppas många hänger på ”rösttåget”. Det ska bli spännande att se vilka låtar som kommer på topp-tre. Under resans gång får du gärna kommentera de tio nya låt-titlar som dyker upp eller något annat trevligt personligt minne av Robert Broberg. ❤

Listan: Båtlåt, Mitt lilla fejs och jag, Alla springer omkring och försöker fånga den stora kärleken, Vi har ingen lägenhet, Det som göms i snö, Snoriga Sture, Koftan, Gummimadrassen, Din bild gör mej vild, Maria-Therese, Universrum, Elisabeth, Ingela, Ulla-Trapid, Carola, Mariga Mary, Uppblåsbara Barbara, Jag måste hejda mej, The Pling & Plong-sång, Gugge Röd, Huppegupptäcksfärd, Järnvägsövergångsång, Ingen BH under blusen, Redan när vi sätter oss till bords, How do you feelmjölk idag?, Det finns ett tomrum, Att ha det taskigt med sej själv i Paris, Lyckan tänder en i sänder, Vill du vara mitt sexualobjekt ikväll?, Ensam i den stora bussen, Du har Pinochet i garderoben, En resa jorden runt, Jag skall inte ligga lik, Ingenting är evigt, Jag älskar dej ditt helvete, Lockrop, Upp igen, Tom top, Jag har aldrig varit lyckligare än nu, Vatten, Låt mej värma din frusna själ, Barhopping (tårar på min kudde nä nä nä), Här i min skrivmaskin, Likbil, Hjärtats fågel, Bredaschlade tanter, Dansa! Dansa! Dansa!, Beachparty, Kärleksaffär, Vinna eller försvinna, … (fortsättning kommer)

Färgförklaringar (de tio nya låtarna): Jag lekte när jag lyssnade på låtarna. Titlarna som är blå har fått högsta betyg, fem av mig. De med grön färg har en fyra.

Kort fakta: Artistnamnet Robban eller Robban Broberg använde han 1957-1968. Mellan 1968-1974 var det istället Robert Karl-Oskar Broberg som gällde. 1968 spelade Robban huvudrollen och skrev musiken till långfilmen ”Längta efter kärlek”. 1969 deltog han i två populära radioprogram. Tillsammans med Julia Caesar gjorde han ett bejublat framträdande i Thores trekvart och han var även firarvärd detta sista sextiotalsår.

Tillägg: Jag kan redan nu berätta att Månadens tävling i oktober knyter an till ämnet. Den 13 oktober vill jag att du i en kommentar efter inlägget skriver med högst 40 ord vad Robban Broberg betytt för dig. Det bidrag som jag uppskattar mest vinner en lott och en titel. Gillar du inte Robban kan du hoppa den tävlingen. 🙂

8 tankar på “En hyllning till en legend: 5 av 10

 1. Robert Broberg, en ordkonstnär av sällan skådat slag! Underbart att du hyllar honom i en hel serie av inlägg 🙂 Jag har alltid älskat att lyssna på hans låtar och alla mina tre grabbar är starkt
  präglade av hans musik. Saknar min favorit Gummimadrassen 😉 men den kanske kommer. En av de mer känsliga som jag älskar är Spring inte så fort pappa, helt underbar!
  Nu ska ju krigaren opereras nästa fredag så jag är kanske inte med i avslutningen tyvärr.
  Ha en fin helg!
  Kramen
  Pia

  • Jag trodde jag skrivit en lång kommentar till dig, men den gick tydligen inte iväg. Dumma fibrer. 😦
   Trevligt att läsa att du fört över Robbanarvet till dina grabbar. Gummimadrassen hade jag med redan i första hyllningen. Jag hittade inget YouTube klipp på den. Din anda titel däremot kommer jag att ha med live.
   Hoppas det går bra på fredag för krigaren. För ett tag sedan gick jag tillbaks i din blogg och läste många veckor i stöten.
   Det kommer att gå bra för dig att rösta i efterhand. Jag har bestämt mig för att inte stänga den röstningen utan kolla in då och då på det inlägget och fylla på eventuella poäng.
   Kram Bosse

 2. En ordkonstnär är verkligen det rätta ordet.
  För några veckor sedan visade jag även barnprogrammet ”Pling-plong” för två av barnbarnen, och de älskade programmet.
  Kramis

 3. Tack Bosse för denna låt. En bit jag bara hört någon gpng tidigare. Men Robban är och förblir en stor favorit och jag är glad för de föreställningar där jag sett honom ”live”. En verklig ordkonstnär!
  Robbankramar från mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s