Månadens tävling: Skriv med högst fyrtio ord

Tjugo mest populära

Regler: Skriv med högst 40 ord vad Robert Broberg betytt för dig. ❤

Fakta: En familjejury utser en vinnare som får en Skrapkryss-lott och dessutom blir månadens mästare.
Tävlingen stängs ikväll klockan 23.59.

Detta är årets tionde månadstävling. Än så länge har jag haft nio olika segrare.
Vinnarens text och namn (förhoppningsvis) syns när jag lägger in sista inlägget, ”En hyllning till en legend: 10 av 10”, på torsdag. Då är det äntligen fritt fram för dig att dela ut och fördela tio poäng till de hundra låtarna som jag valt ut.

Månadens tävling utgår i november, men kommer igen i december. Då med en litteraturuppgift. 🙂

31 tankar på “Månadens tävling: Skriv med högst fyrtio ord

 1. En underbar genialisk galen och udda människa, med stor patos och med mod att gå egna vägar har påverkat mig att förstå att man måste inte alltid vara så där svenskt ”lagom”. Det går alldeles utmärkt att vara sig själv….. 🙂 🙂
  Han var en härlig människa som jag träffat personligen en gång i London då både han – tydligen – och jag var där första gången. Ett mycket kort sammanträffande, men det gav ett oförglömligt intryck! 🙂 🙂 🙂
  KRAM
  Susie

  • Tusen tack för bidrag nummer ett. <3. Jag räknade och såg att du nådde exakt 40 ord precis lagom innan de två glada gubbarna. 🙂 🙂 Jag skulle väldigt gärna velat fika med honom på ett ostört ställe. Helst när jag var i 25-30 års åldern. Han skulle kunnat haft glädje av det också. (man kan alltid hoppas).
   Höstkram Bosse

 2. Själfull, livsbejakande, unik, stor glädjespridare , för att använda hans egna ord, han gjorde verkligheten sagolik. TACK.

  Det får bli mina rader ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

 3. Du är duktigt med dina tävlingar Bosse, men mitt förhållande till Robban Broberg är inte så intensivt att jag tror att jag har någon chans. Jag överlåter månadens skraplotter till någon annan.
  Kram, Ingrid

 4. Robert, en mästare i att formulera sig
  har gjort ett outplånligt intryck hos mig.
  Att med humor och stor elegans
  få livet till en spännande dans.
  Det är inte alla som kan detta
  men Robban var en riktig femetta.

  Roligt med dina tävlingar Bosse och tack för en snabb leverans av dina böcker.
  Kram och trevlig dag.

 5. Robert Broberg så står det med sirliga bokstäver på en liten bit papper . Sedan några år ligger denna papperslapp i min morfars sjömanskista hur och när den hamnat där är höljt i dunkel men nog är det en plats värdig Robert Broberg

 6. Hej Bosse, detta är vad jag känner, nostalgi i 40 ord:

  ”Det är vemodigt att tänka på Robban. Hans finurliga ordvändningar och oväntade grepp! Kunde varit min kompis. Högtidsstunder med honom skrattande, snubblande, släntrande över scenen, lurigt disträ, håret på ända, ofta med clownnäsa och fladdrande målarrock, sökande den röda tråden.”
  /Hälsningar från mig i Laxsjö

  Skickat från min iPad

 7. Jag tror inte Robban Broberg betytt nånting för mig. När jag läser din lista ser jag att det är en massa låtar jag missat. Men också en hel del som jag hört förstås. Robban har ju funnits alltid! Årminstone hela mitt liv och jag minns honom från när jag var barn och från senare tid när jag såg honom på tv. Under hans Zerotid lyssnade jag inte mycket, tyckte inte han var bra då utan snarare lite konstig. Men sen har man ju vrålat Carola osv. Jag tror på kärleken är en underbar låt och förstås min favorit Maria Therese. Så hans musik har ju funnits med förstås.
  Men jag kan inte påstå att han betytt nåt särskilt för mig!

  • Jag minns det busiga från ”Tjejer” på TV och den egna showen från min barndom. Zero-perioden ser jag som en mörk parantes. Jag är glad att han tog sig ur den fasen och att karriären tog ny fart. Genier och tänkare lever ofta nära mörka gränser.
   Du är välkommen tillbaka på torsdag. Då kan du rösta på titlarna du nämnde. 🙂

 8. Han har inte betytt jättemycket, men ligger ändå mig varmt om hjärtat för sin glädje, sina underbara tungvrickande ord och träffsäkra texter. Mycket glädje och kärlek i den mannen!

 9. Den sommaren när vi träffades, Husse och jag, sjöng Robert Broberg ”Vatten – stan är full av vatten, vatten – litet grann i hatten”. 1981 och vår första låt tillsammans…

  …och på den vägen är det.

  I vått och torrt!

 10. Robban har betytt väldigt mycket för mig och jag tänker så här;
  Romantisk och rolig, oersättlig, bestående och berikande, aktuell och ständigt närvarande.
  Robbankramar!

 11. Robban, njaa. Ett tag gick det knappast att undvika honom men betytt något. Nej. Och under proggperioden var han en udda figur i den samlingen. Han var en rolig artist i min ungdom. Inget mer. Så. Ungefär.

  • Under proggtiden hade jag en paus från honom. Sedan trodde jag att han hade slutat när han blev Zero. Jag såg också honom som en rolig kille när jag var liten. Efter hans comeback och i takt med att jag själv blev vuxen fick han en helt annan position och jag såg andra positiva värden i hans låtskatt och finurliga och grubblande personlighet. Sexskämten var lätta att läsa av i texterna. Andra både vardagliga som djupa tankar tyckte jag mig kunna utläsa ”mellan raderna”. De berörde mig.

 12. Jag hann inte igår, men hoppas att jag kan få bidra idag istället …

  ”Robban placerade leenden i mitt hjärta, och skratt i min kropp. Tungsinne dunstade bort i hans musik. Han vände min värld med sina texter. Mitt i skrattet fanns allvaret och djupsinnet, i en livsbejakande harmoni. Ljuvt som skrattgråt och glädjefnatt!”

  • Mycket vackert skrivet. 🙂

   Segraren i tävlingen är utsedd och finns med i mitt senaste blogginlägg från igår.
   Där får du även dela ut tio poäng till din favoritlåt/dina favoritlåtar. Jag ska gå in där om en stund och fylla på poängen för de som röstat.

   Först måste jag tina upp med en kopp hett te. Morgonpromenaden var kylig men vacker.

 13. Ja du, Bobo!

  ”Under mina år som körsångare har Robban dykt upp lite då och då… han är en fantastisk underhållare… en ordvrängare och en konstnär som har förgyllt mig musikaliskt. Som vuxen har innebörd fått en mer själslig och djup karaktär. ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s