Allt har en baksida

Varför är vi släkt? Det händer att jag önskar att vi levde två olika liv och inte behövde träffas så ofta. För han och jag är inte världens bästa vänner längre eftersom han krånglar en hel del. 😦
Vilken hissnande tanke det är. Vi har levt tillsammans i hela mitt liv. Från dag ett en kall februaridag till denna sekund.
Jag tycker att han var snyggare och snällare förr. Antagligen har han (jag skriver han annars känns det väldigt konstigt) liknande åsikter.
Allt i livet har sina för- och nackdelar, sina fram- och baksidor. Här kommer hans baksida offentligt på bloggen. Snygg va? 😉

12092757_746168948828546_1541697535_n0001

Givetvis skyller han allt på mig. Det var jag som placerade honom på spikmattan. Jag som somnade och inte vaknade efter en kvart.
Räddningen denna gång var att Lizette kom hem med ett tidigare tåg från skolan och väckte mig.
Det var värre en morgon för några år sedan när klockradion gick igång. Under natten hade jag tröttnat på att ligga och vrida mig och inte kunna sova. Därför hämtade jag spikmattan och la mig med bar överkropp på sängen. Ganska snabbt somnade jag gott. Vilken brännande värme 4-5 timmar senare. Synd att ingen tog ett kort då.
Kram från Bosse Fakir

OBS. Detta är inget kåseri utan inlagt på kategorin Lite galet.

52 tankar på “Allt har en baksida

 1. Ojojoj, tänkte jag då jag såg din baksida, det där var inte roligt., eller det måste inte ha känts så roligt, eller det var kanske just vad det gjorde, Jag vet inte för jag har aldrig legat på en spikmatta och tänker inte göra det heller, men jag har hört att det är bra och nyttigt. Min känsliga hud blir ju röd för mycket mindre än en spikmatta.
  Hoppas att du får en finfin lördag och att det inte gör ont i ryggen.
  Kram.

  • Det brände läbbigt ett tag, men förvånansvärt snabbt försvann spåren och rodnaden. I normala fall somnar jag direkt och vaknar inom en kvart. Mattan lindrar oftast min ryggvärk. Har man känslig hy ska man undvika spikmattor.
   Tack ska du ha. Hoppas ditt hjärta är snällt mot dig.
   Kram Bosse

 2. Huff, det så vondt ut! Spikermatte har jeg aldri prøvd, og har ikke tenkt å gjøre det heller.
  Det ser nemlig ikke fristende ut… 😉

  God helg, og håper at det går bra med ryggen!

  Klem fra Marit

 3. Det där hände mig en gång också så jag vet hur det känns! Sen dess ställer jag klockan! Men annars tycker jag om min spikmatta,hjälper bra mot ryggont, åtminstone för stunden.

 4. Är det någon som kan ha en kategori med rubriken ”Lite galet”på sin blogg så är det utan tvekan du. Spikmatta är bra…i lagom doser. Kram

  • När jag skulle lägga in mitt första inlägg på den kategorin och bad Solveig läsa igenom det först, skakade hon på huvudet. ”Lägger du in det riskerar du missa dina bloggbesökare.” Jag kunde bara inte låta bli. Problemet är när det kommer nya besökare. Då finns det såklart en risk att de aldrig återkommer. Det är kul att variera sig. Hoppa mellan skoj och allvar. Oftast är inte min blogg en dagbok. Istället samlar jag på mig möjligheter.
   Med andra ord har du en orange därhemma. 🙂 Min är svart.
   Helgkram Bosse

 5. Ha ha, ja det var ju tur att hon kom hem som hon gjorde då. Spikmatta är skönt att ligga på och jag somnar också, men bara en kvart. Ha en skön lördag. Kram på dig. ( Och du, ställ klockan nästa gång)

 6. Ha ha..förlåt, men det där känner jag igen. Fast det gör nästan så där ontgött eller hur? Glömmer bort mattan numera därför att jag har en massagedyna jag sätter i en fåtölj. Den är jättebra för trötta och onda ryggar. Tack för de värmande och snälla orden över mitt blogginlägg. Jag rent av rodnade för det kom ju från en som kan det där med att skriva underhållande.
  Ha en skön helg och håll dig på mattan…
  Kram / RosMarie

  • Första gången var jag orolig för vad som skulle hända. Men nu känns det extra ontgött. 🙂 Massagedyna låter intressant.
   Varsågod. När jag ser något extra bra under mina bloggvandringar berättar jag det gärna. 🙂 Ser jag något mindre bra reser jag vidare utan att lämna några giftiga spår efter mig. 🙂 Ibland har jag heller inte tid att kommentera. Hos dig är det ju så att jag inte kan kommentera som ”privat”. Det är därför jag får ta en annan väg.
   Kram Bosse

 7. Har prövat spikmatta, men med handduk på för att få en snällare variant! Men ”fakirmetoden” är inget för mig! 🙂 Jag håller mig till min yoga…det lindrar smärta o stelhet och stärker muskler o leder. Men just nu är det svårt…
  Om du nu fortsätter med spikmattan, så tror jag bestämd att du behöver en äggklocka bredvid dig! 😉
  Må så gott!
  Kramar/Gunilla

  • Första gångerna minns jag att jag hade en t-shirt på mig. Men då tyckte jag inte det hjälpte. Sedan ca fem år är det en häftig känsla när smärtan sakta försvinner och det ersätts av en skön känsla. Däremot gör det ont hela tiden jag har en spikkudde i nacken. Den och jag blev aldrig kompisar. 😦 Yoga tror jag inte är min grej. På dagarna brukar det aldrig vara ett problem. Den här gången hade jag inte sovit ordentligt på flera nätter i rad, så det var skälet att det blev en längre och djupare sömn. Jag brukar ha en timer på när det gäller många aktiviteter. 🙂
   Helgkram Bosse

 8. Aj det ser ut att göra riktigt ont!
  Nu påminner du mig om min spikmatta som jag stoppat undan för omkring tre år sedan ,-))))
  Bra var den, men undanstoppad blev den.
  Även om du skriver att den här berättelsen inte finns med i kåserier, så var det bra ämne, fakir” ,-)))
  Tur dottern kom hem!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  • Det ser värre ut än vad det var. Den där natten jag skrev om var värre. Då var jag lite skraj för att jag skulle behöva söka vård och det hade varit pinsamt. Redan efter ett par timmar var det den gången mycket bättre, men oj vad det sved.
   Spikmattan blev årets julklapp för några år sedan. Undra hur många som använder dem 2015? Jag har en svart. Vilken färg har du? Spikkudde var ingen höjdare. Jag har inte använt min många gånger. Det gjorde ont hela tiden. Vetekudde är mycket mysigare.
   Ibland har man nytta av sina barn i mycket speciella fall. 🙂
   Kram Bosse

 9. Det där kände efter ser jag 😉 Jag har somnat flera gånger på mina spikar, men det går så fort över och jag glömmer lika snabbt så snart sover jag gott på den igen, alldeles för länge 😀
  Skönt med teflonhjärna ibland 😉
  Fin helg till dig!
  Kramen
  Pia

 10. Kan man inte somna är det kanon att lägga sig på spikmattan! Alltför länge sen jag använde min, men jag ligger länge när jag ligger där 🙂

 11. Hahaha … Uttrycket ”som man bäddar får man ligga” kommer väl knappast mer till sin rätt än här … Snyggt jobbat, tycker jag!
  Jag har också legat på spikmatta ett par gånger, men det var inte min grej riktigt. Gubben min däremot, han somnade som du … 😉
  Kramis

  • Den var bra Lollo. 🙂 Tack ska du ha. Vänta lite. Det låg inte en smula ironi i orden ”snyggt jobbat” ? 😉 Om du inte gillar spikmatta ska du inte testa spikkudde. Jag köpte en för min nackes skull. Värken från spikarna klingar nästan inte av alls under den plågsamma kvarten. Tacka vet jag att lägga vetekuddesboan om halsen. Blir som en snuttefilt för vuxna. 🙂
   Kram

 12. För egen del har jag aldrig testat spikmatta även om jag många gånger fått rådet. Vet inte riktigt men det låter lite läskigt på något vis och efter att ha sett din baksida så kanske jag inte blev direkt mer sugen att testa…;)

  • Det var inte meningen att skrämmas sådär. 🙂 Om du provar ett par gånger med en tunn tröja på dig kommer du att våga ta det ett steg till. Effektivt mot ryggproblem (för stunden) och sömnsvårigheter. Du vågade prova på golf och blev biten. 🙂 Nästa gång vågar du ställa upp i min tävling. 🙂

 13. Oj oj oj… intressant att höra om det ev blev några gynnsamma (eller mindre gynnsamma) långtidseffekter. Jag har ingen spikmatta men börjar bli nyfiken, många verkar sova så himla gott på den! På gott och ont.

  • Långtidseffekter kan jag inte bevisa men att det duger åt mina ryggproblem för stunden och att man lätt somnar har jag mer bevis på. Jag har testat på ett par kompisar som var ”aviga” mot spikmattor. Härligt att höra de snarka efter en stund.

 14. Ha ha ha …. nu fick du mig att leta fram min… 😀
  Den har legat alltför länge längst in i garderoben till ingen nytta alls. Nu ska jag snart ta och lägga mig ner för att njuta under en stund… ❤

  • Vad bra att jag gör någon nytta som spikkungen. 🙂 För mig går det också i perioder. Likadant med vetekudden som är betydligt snällare och kramgoare.
   Du skulle backat ett steg till och läst mitt ”Månadens kåseri”. Ett gammalt postminne som Göran kanske hört talas om.
   Hälsa till den regerande Korsordsmästaren. 🙂

 15. Ännu har jag inte blivit fakir och med känslig hy så kvalar jag mog inte heller in.
  Men jag vet fler som lovordar sin matta och om den hjälper så är det ju fantastiskt. Ryggont är otrevligt, men när jag kommer hem ska jag skicka dig ett träningsprogram som min käre far körde med största delen av sveriges rekryter under flera år för att stärka deras ryggar. Och effekt hade det.
  BRAK heter det och du kan nog Googla och se vad du får fram. Buk, rygg, armar och knän…
  Tror det är lindrigare för kroppen än spikmattan.
  Kramar, mjuka sådana från mig.

  • Man ska inte använda spikmatta om man har känslig hy så det är klokt av dig att avstå. 🙂 Brak var ett passande namn. Mina postår innan jag började plugga gick hårt åt rygg i ”paketkastning” och knän nerför trapporna. Fotbollen och trafikolyckor spelar också stor roll.
   Tack för kramarna.

 16. Nu var man inte beredd på vad som komma skulle 😉 jag har själv testat spikmatta men upptäckte då att min hud var för känslig, det blev bara obehag

  • Du blev alltså inspirerad av min sexiga fakirbaksida? 🙂 Trevlig sovstund. Glöm inte lägga in en bloggbild.
   Kram. Ps. Du skulle varit med för en stund sedan, du och dina kameraleksaker när vi var i Stenshuvud nationalpark. Jag har aldrig tidigare varit där vid den här tiden på året. En upplevelse. Hade varit ännu bättre för en-två veckor sedan tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s