Världen & Vardagstankar: 27 av 30

DSC_09870003

27. Händer det att du läser om dina gamla blogginlägg och de kommentarer som du fick då? (andras gamla blogginlägg för dig som inte har egen blogg)

Det kan vara riktigt kul. När jag höll på med hyllningen till Robban Broberg råkade jag komma in på det föregående inlägget i Kategorin Musik & Musikminnen https://bosseliden.wordpress.com/2014/05/13/album-nummer-ett-i-min-lp-samling/ och såg bilden på min första LP.

Jag blev förvånad över att det hade gått 18 månader sedan jag sist lagt in något i denna kategori som borde legat mig varmt om hjärtat. Under en högtidsstund läste jag om alla personliga kommentarer som jag fick den 13 maj 2014. Plötsligt försvann jag in i nostalgiska toner. Jag noterade att flera av kommentarnamnen fortfarande är mina bloggvänner. Medan några har slutat blogga och andra försvunnit iväg längs vägen.

 

Fast text: Personer som kommenterat femton gånger i detta torsdagstema deltar i en trisstävling. (De ska ha svarat på min fråga) Jag kommer också att dela ut en lott till någon som skrivit något som jag blivit extra förtjust i. Tänkvärt, roligt eller gulligt. Jag kommenterar med en glad gubbe att jag läst din kommentar under resans gång och gör en sammanfattning i en fristående kommentar, strax innan nästa fråga.

 

41 tankar på “Världen & Vardagstankar: 27 av 30

 1. Jodå, det händer att jag läser om både mina egna inlägg och kommentarerna – fast det är väldigt sällan! 🙂
  Nu när du berättar om att en del av dina bloggvänner försvunnit ”längs vägen” så blev jag också nostalgisk och kom ihåg en massa bloggare som jag numera inte har någon kontakt med alls. Man undrar om nått hänt….. 😦
  KRAM
  Susie

 2. Du ska få en stor komplimang för att du har en så välskött och aktuell blogg! Jag hade en blogg men den ”förstörde” en annan person genom sitt agerande. Nu har jag en oengagerad blogg där jag inte alls kommer igång som förr. För att en blogg ska bli intressant krävs förutom bra inlägg också en viss ordning och reda. Allt det hittar jag här!
  Nej jag brukade inte gå tillbaka och läsa gamla kommentarer. Det kändes för ”jobbigt” så jag lät bli. Det som sätter käppar i hjulet är tiden – jag vill gärna läsa andras bloggar men tycker inte att jag hinner med det. Därför blir det sporadiska besök och bara hos de som verkligen har något att säga. Ha en trevlig dag! Kram

 3. Det händer, men inte så ofta. Jag kollar mer texterna jag publicerat för att få inspiration till noveller eller liknande. Jag använder ju inte bloggen riktigt på det sättet som du gör :-). En dag när jag tycker att jag har tid, ska jag kolla några av de äldsta. Vore faktiskt kul.

  Jag såg att jag var den som först kommenterade ditt inlägg om album nummer ett! Roligt!

 4. Det har hänt för jag tappar ibland bort vad jag skrivit. Fann att det är roligt se HUR jag skrivit med tanke på min skrivstil, min långrandighet. Samt innehållet. Faktum är att ibland förstår jag inte själv vad jag menar …. 🙂 Jag läser om andras bloggar när jag kommer på något som var bra, då hittar jag även ofta annat fint igen. Ofta är det i kommentarerna hos bloggvänner jag hittar nya att besöka också.
  Bloggvänlig kram 🙂

 5. Väldigt sällan att jag tittar tillbaka. Nästan bara om det ramlar in en kommentar långt efter att inlägget är gjort.
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 6. Visst händer det att jag fastnar i minnenas arkiv och läser tillbaka i tiden. Det har i alla fall gjort mig medveten om hur min blogg har förändrats genom åren. Om det är till det bättre låter jag vara osagt 😉

  Kram

 7. Det händer lite då och då att jag kollar bakåt. Konstigt så snabbt man kan glömma bort saker man skrivit om tidigare. Det mest underliga är att jag har så dålig tidsuppfattning om när jag skrev vissa inlägg. En del som jag har för mig jag skrev alldeles nyss visar sig vara flera år gamla. Förvirringen slår till när man minst anar det. Kram

 8. Ja det händer att jag går bakåt i både egen och andras bloggar. Det är mer än 5 år sedan starten av egen blogg och den första tiden var roligast. Mina inlägg var bättre förr tycker jag när jag läser de gamla och då fick jag mera kommentarer. Men det var ju i finlandssvenska ankdammen! 🙂 Kram

 9. Själv hinner jag inte blogga., då jag tror att det behövs mer disciplin, än vad jag har på mig. Men det händer ju att jag läser andras bloggar, i mån av tid. Då blir det mest aktuella inlägg, om jag inte kommer på något jag läst någonstans och letar efter något specifikt.

  Däremot finns mina djurs bloggar och foto på säkerthetshårddisken och väntar på att bli iordningställda och utskrivna, Tanken är att det ska bli en liten minnesbok. Inte för att sälja, utan mer till oss själva.

  Ha en bra torsdag!

 10. Vad du är påhittig med olika tävlingar 🙂 Ser att det är många som är med. Jätteroligt!!! Du verkar vara en person som berör på många sätt. Alltid kul att se och läsa. Ha en bra dag. Kram Katarina 🙂

 11. Jag var in och läste ditt inlägg men tyvärr hade jag inte kommenterat just då. Jag vet att jag även då var en av dina följare. Men, ibland missas några inlägg….
  För egen del läser jag ibland gamla inlägg och kommentarer och tycker det är spännande.
  Jag började ju blogga 2007, i september, när jag hade bott ett år i Peking och det är roligt att återuppleva hur mycket som hände där under våra och från olika resor i Asien.
  Men det är roligt att se tillbaka överhuvud taget och se vad som hänt under åren och vad som präglat mig.
  Kramar!

 12. Nja, det är sällan som jag kollar bakåt i tiden. Fast idag, gjorde jag det för jag skulle se om jag hade skrivit om mina syskontvillingar som fyller år idag.
  Jag tror att det skulle vara intressant att se hur ”förfallet” har fortskridit, men jag tar mig inte den tiden, på något sätt.
  Nu då jag läste ditt inlägg tittade jag faktiskt tillbaka till den tiden då jag bloggade på Expressen och hette ”optimist”, det var ju faktiskt lite lärorikt. Kollade samtidigt kommentarer och det var mycket intressant. Tänk att en del har stått ut med mig i alla dessa år. Andra däremot har försvunnit. Några vet jag har slutat blogga och är bara på Facebook och där är inte jag.
  Kram till dig och trevlig torsdag.

 13. Visst händer det att jag läser om gamla blogginlägg. Nu har jag skrivit så mycket och så länge att jag ibland har glömt något som jag skrivit. Så det händer att jag får som en flashback när jag läser ett blogginlägg i min egen blogg. Liksom, ”har jag skrivit detta?”. 😉

  Jag kan bli så rörd av kommentarer som jag fått. Och de kan få mig att skratta ibland, när någon skrivit något roligt till mig. Göra mig glad. Många år efteråt. Jag kan minnas bloggvänner som skrev till mig en gång i tiden och som kanske försvunnit på väg. Undra över var de är nu i sina liv, hur de har det.

  Kram/Anna-Karin

 14. Inte så ofta. Men då jag gör det så läser jag även kommentarerna. Blir så glad då alla skriver så snällt och det peppar en till att fortsätta med min blogg.
  Ha en fin mittiveckankväll.
  Kramen.

 15. Ibland händer det att jag tittar tillbaka på gamla inlägg och även på kommentarer. Tiden räcker inte till så det händer inte så ofta. Försöker i stället göra besök hos alla spännande bloggvänner som ger mig energi och inspiration. Kram 😊

 16. Jag tycker att den är sån nostalgi med gamla blogginlägg, och speciellt när man som jag har haft samma blogg i många år. Kan vara kul att läsa lite gamla blogginlägg ibland. 🙂

 17. Nja, jag läser sällan gamla inlägg. Jag bloggade i en annan blogg då, förr i tiden. Jag bytte pernillaochpuma-adressen när min gamla Puma (min dåvarande tävlingshund) gick över regnbågsbron. Jag har nog inte varit redo för nostalgiska minnen.
  /P

 18. Det händer väl ibland att jag läser om nåt inlägg på nån blogg men oftast inte. Egen blogg har jag inte och vill inte ha heller. Men jag gillar din blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s