Ove går igen

Det är lätt att bli som man umgås.
Först boken.
Sedan filmen.
Därefter min lek här på bloggen som gav många härliga upplevelser när jag bloggvandrade hos mina lekkompisar. Då är det inte konstigt att jag fortfarande kan sura till.   😦

1

Tanten parkerade flinkt framför oss. Jag tittade bistert på sanningen och svalde hårt två gånger. Bestämde mig på studs för att se om hon ljög, för jag hade mina onda aningar.

2

Det var det jag trodde. Vem som helst kan se att det är FRAM på bilen. Falskskyltad så det skriker om det. Hade inte tanten sprungit iväg så fort skulle jag nypt henne i örat och bett om en bra förklaring till brottet.  🙂
Solveig undrade varför jag morrade mitt på kundparkeringen.

25

Borde vara förbjudit att köra omkring och göra reklam för ett gammalt varuhus. Mitt på ljusa dagen.

Vad hände mitt i min härliga Ove-tjuriga tanke? Varför blev jag så konstig? Varför undrade Solveig varför jag log fånigt?

3

Nu undrade hon vem jag hejade på, på den folktomma parkeringen.

4

Den där Cort Flint har rätt i sina ord.
”Det är svårt att ge bort vänlighet. Den kommer hela tiden tillbaka till dig.” ❤

Jag önskar dig bloggläsare en fin vecka nio. På tisdag tycker jag vi alla bestämmer oss för att gå ut i skogen och göra Ronja Rövardotters vårskrik och samtidigt begrava Ove till November. Blir det bra klockan 09.00?

 

44 tankar på “Ove går igen

 1. Visst är det bra när vänligheten man ger bort kommer tillbaka. Det blir så mycket mer trivsamt då.
  Jag log när jag läste ditt inlägg och satt då på en bänk vid Mälaren. Tänkte att det var dags för en ny utmaning så kameran kom fram per automatik. Men jag får alltså vänta….
  Kan vara bra att träna mitt tålamod. Däremot tittade jag efter ord på registreringsskyltar och hitta de bara ett fåtal på hemvägen. Mne jag har hittat annat idag. Jag har hittat våren! Så nu kan Ove vänta tills i november med nästa framträdande.
  Soliga kramar från huvudstaden och mig.

  • Sådant eko och ”bumerangigt” är som bästa energikicken. 🙂
   Du är alltså tillbaka i Sverige igen. Det passar bra för nästa lekuppgift.
   Jag hjälpte till vid Oveleken och skrev sista inlämningstid i inlägget. Annars är nästa lek färdig, liksom nästa lek, liksom nästa lek … men först ska Ove vara avslutad. Än finns chans för de som inte gjort den. 21.00 imorgon kväll går tiden ut.
   Det var något riktigt bra att hitta. VÅREN. 🙂 Med vårblommor vi såg i flera trädgårdar när vi åkte runt på familjeutflykt på Österlen. Där fanns mycket mer vårtecken än i Ystad. Vad hittade du tro. Aha! Det är du som haft solen idag. Imorgon är det min tur.
   Kram Bosse

 2. Det blir hur bra som helst! Själv blev jag verkligen en Ove ut i fingerspetsarna i dag. När jag åkte buss in till stora staden kom två tonårstjejer på bussen och båda satte sina fötter på sätet intill. Då skred jag till verket…

  Kram och trevlig söndagskväll!

 3. Passar mig perfekt med kl.9.00 på Tisdag men….det är den här eländiga snön som ställer till det…….får väl ta fram skidorna iallafall. Suck! Men jag lovar att jag ska skrika så det hörs ända ner till Ystad. Vi har haft BUU på en av våra bilar. Dessutom var den vit så det var många som blev blek om nosen då vi kom körande och det var bara att välja en parkering. Ha nu en fin vecka för det tänker jag ha.
  En vårkram.

 4. Mycket bra idé. Det här med bilskyltar var faktiskt lite magiskt för fortfarande kan jag inte gå över en parkering utan att titta efter ord. Under körning kan det ibland bli lite väl spännande. Men namnet Ove har jag inte hittat. Ha en bra vecka du också! Kram!

  • Jag måste erkänna att jag drabbats av samma åkomma och det är inte bra vid bilkörning. Å andra sidan skulle jag aldrig komma på tanken att ”leka” med en mobil under tiden som jag kör, som jag ser nästan dagligen. Borde förbjudas i vårt avlånga land.
   Det skulle varit tufft att hitta OVE på en bil. Ska vi se vem av oss två som hittar det först?
   Kram Bosse

 5. Det där med vårskriket, kan jag hänga med på, detta har jag brukat förr 😉 men jag väntar nog till en timme senare. Jag hatar att gå ut alltför tidigt, när jag är ledig 😉
  *tummen upp*
  SöndagsKvällsKram, Gerd

  • Gerd! Det är okej att du tar ditt vårvrål en timme senare. 🙂 Det är jätteskönt att komma ut tidigt. Helst nu när det ljusnar tidigare och tidigare. Skillnaden brukar bli så markant när man kommer tillbaka efter sportlovet. Med en fru som är lärare har jag aldrig lämnat skolvärlden.
   Kram tillbaka.

 6. Haha … ja, du Bosse, dina lekar kan förändra världen. Alla blir som förbytta och kan inte stanna på en parkering utan att kolla in registreringsskyltar och Ove- maneren sitter i. Själv stannar jag nu vid varje kyrkogård som jag inte gått runt på förut och letar mästare 🙂
  Självklart ställer jag upp på vårskriket!
  Nu väntar jag med spänning på nästa tävlingsuppgift 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

  • Det är läbbigt hur man kan bli påverkad av lekar. 🙂 Mina ögon söker sig också till bilarnas bokstäver och siffror. Då ska du veta att jag samtidigt håller ögonen på framtida lekar. 😀
   Jag ”forskade” ju på ämnet mästare och kom fram till att det fanns åtskilliga andra mästare som ingen hittade. Fast vädret var inte speciellt lockande de dagarna ni fick chansen. Själv hade jag tagit bilderna i november 2014. Jag ser i min statistik att det var sex deltagare med. Leken var ytterst improviserad från min sida. Den tillkom mitt i blogginläggsskrivandet. Hade jag haft momentet mästare nu skulle säkert fler hängt på och många andra Mästare fått reklam.
   Här har varit en kall sista vinternatt. Ändå bestämde sig Solveig för att börja cykla ner till stationen. Härligt att det är ljust vid frukost.
   Jag borde haft med vårskriket som en lek där vi alla lagt in det på YouTube. 🙂
   De som hänger på lektåget de närmaste veckorna kan samla många poäng och förhoppningsvis ha roligt på vägen.
   Tack ska du ha.
   Kram tillbaka.

 7. Lättare sagt än gjort begrava Ove. Han poppar upp lite då och då men nu får vi slänga Ove glasögonen och ta på solglasögonen istället 😎 Vårkramar 🌷

  • Bra idé Gunilla! 🙂 Glöm inte att leta fram mattebrillorna också. 😉
   Vintern gör allt för att visa att det är rätt beslut att ha en extra vinterdag vart fjärde år. Men imorgon vänder jag blad på våra almanackor och då är våren här. I alla fall på bilderna.
   Kram Bosse

  • Jag hoppas verkligen att Ove går över snart. Det är inget trevligt tillstånd att vara i för länge. 🙂
   Att läsa skyltarna har blivit som en ”sjuka” för mig de senaste veckorna. Jag skulle behöva bli av med de blickarna och tankarna också. Jag är för feg för att gå till en doktor och berätta om mina problem. Då skulle jag bli ökänd. Fast det är jag kanske redan. 😉

 8. Oveglasögonen är slängda för sånt som inte är värt att bli arg på. Vårskriet kommer att eka över Slätthult/Lerum imorgon, Ebba (3 år) och jag skall klättra upp på kullen bakom huset och skria för full hals. 😉
  Nu passar jag på och bara njuter av barnbarnen med föräldrar, snart är min tid här över för denna gång (bara fyra dagar kvar), sen skall jag åka hem och vara kattvakt åt sonen som skall åka iväg till södra Spanien.
  Kramar till dig.

  • Vad bra att du slängt Ovebrillorna. Jag ska senare fråga min kusin och hennes familj om de hört era vrål. Gratta Ebba från lekfarbrorn Bosse. Att fylla 3 år låter perfekt. 🙂
   Njut du på de sista fyra dagarna. Jag tycker du kunde fått följa med till södra Spanien. 🙂 Fast ni får det säkert trivsamt, du och katten.
   Mjau på dig.

 9. Har satt nytt batteri i kameran så jag är laddad inför nästa tävling. Jag håller med Anki…man blir lite påverkad av dina tävlingar…jag tittar alltid numera efter reg.skyltar i stället för tomma parkeringsplatser. Jag tar megafonen med mig in i skogen i morgon så mitt vårskrik hörs ända till Ystad. Kram

 10. Kul med dina kommentarer till registreringsskyltarna. Jag skrattade högt. Min f.d. man hade en bil med samma text på skylten. Men han sade alltid: Min bil har bak både fram och bak. :-).

  Jag är beredd imorgon klockan 09:00. Trots att jag är dålig på att skrika. Fast det blir väl en bra övning!

 11. 9.00 på tisdag, i morgon alltså, nej det går inte för min del. Men halv nio kanske? Eller ännu tidigare? Jag kan gå någonstans där det ekar, för jag har inte någon speciell stark röst.
  Trevligt och roligt inlägg. Skoj detta med att du visar reg.skyltar. I morse då jag och mysingen var ute på vår sedvanliga runda så hittade jag en bil som det stod HUJ på, jag fram med kameran och fotade reg.skylten. Då tyckte mysingen att det nästan hade gått för långt. ”Tävlingen har ju redan varit, det blir väl inte en likadan”?
  Nej kanske det, men i fall att om. Ja, så du ställer till det.
  Hoppas att du har en finfin dag.
  Kram!

  • Bra tanke. Gå till ett ställe där det ekar rejält. 🙂 Jag är vaken tidigt så du kan börja när det passar dig.
   Mysingen låter precis som Solveig gör. ”Är du inte klar nu med detta?”
   Förhoppningsvis står de ut med oss ett bra tag till. 🙂
   Om en liten stund får du/ni annat att tänka på.
   Kram Bosse

   • De får ta oss som vi är. Våra egenheter fick de med på ”köpet” och innerst inne gillar dem säkert dem och skulle säkert sakna dem om de blev lämnade kvar först. 😉 Jag inbillar mig att det skulle vara lite trist om man var helt lik den andre.
    Igår kväll fick jag dit nästa lek som borde passa dig. Du var ju en av de sex som var med först och löste den första leken. Dessutom tror jag ni runt ”stora staden” har bäst utgångsläge (största kyrkogårdarna) och fortfarande har de snö längre upp. Jag kan inte skapa en helt rättvis lek. Tur det bara är på skoj.
    Vårkram från Bosse

 12. Okej, ska ta vår skriket i morgon med barnen i skogen:).
  De är så vana vid galenskaper….
  Så sant som du skrev i ditt förra inlägg vilken härlig tid vi går till mötes.
  Du får ha en fin vecka.
  Kram gun

  • Det kommer barnen att uppskatta. 🙂
   Jag gillar att låta alla sinnena få ta in de olika vårtecknen som både kommer och går. För det är ju så att det ofta pendlar fram och tillbaka. Helst i början innan våren bestämt sig för att ta makten över vintern.
   Tack ska du ha. Jag önskar dig detsamma.
   Kram Bosse

 13. Vårskriket ska väl göras när Vitsipporna blommar? Ja, om du ska följa Ronjas exempel alltså. Du har inte hittat någon bil där det stått VÅR? Det blir väl VAR men det går ju alltid att rita dit en ring.
  /P

 14. Snart dags! Jag är redo för stora vårskriket – kliver strax av stugtrappan och tar en kort promenad till lilla bergknallen där jag ska skrika så det hörs ända ner till Ystad! 🙂
  Kram

  • Du bor perfekt. 🙂 Jag tog ett litet när jag gick igenom en större dunge vid halvsjutiden. Det kom en yngre kvinna med hund så jag höll kvar den mesta luften i lungorna. Sedan vaknade jag glatt klockan 09.00 av alla era skrik. 😀
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s