Filmkyssar på duken

Till hästs

Jag har aldrig kyssts på en hästrygg. Har du? Det ser romantiskt ut. ❤

Berömd

Klockan kvart i tre på natten, högt upp framför en offentlig klocka. Eftersom båda i filmen hade cancer och skulle dö var det kanske läge att släppa på alla hämningar och leva helt ut.

Om jag gräver i ungdomens skafferi minns jag vagt att det hänt att jag ägnat mig åt filmkyssar i mörkret i biosalongen och totalt glömt bort att titta på filmduken. Säkert bara en gång. Eller var det nittionio gånger? Hur många filmer har jag missat, trots att jag betalat biljett? Det är livsfarligt när jag börjar tänka på någon busig aktivitet som jag ägnat mig åt på stenåldern. Plötsligt blir det ett stickspår. Undra varför jag började tänka på Totte Wallins klassiker ”Ryska posten” precis nu …

Skärpning. Ordning och reda i klassen.

Dags för TOLFTE UPPGIFTEN i min lilla lek:
(Stängning klockan 20.00 Annandag påsk)

En uppgift som börjar och slutar här på min blogg. Det är en av få likheter med de tio filmhundarna i fjärde uppgiften. Jag har precis som då stannat DVD-filmer och tagit kort med systemkameran. Den här gången på tjugosju filmkyssar. Kyssarna har fått en bokstav var, över fotot. Eftersom det gick alldeles för enkelt för er förra gången har jag höjt ribban och försökt göra bilderna så suddiga som möjligt.  😉  Skojar bara. Det är inte lätt att få en skärpa i det läget. Jag fick stundtals göra många omtagningar. Undra hur många försök skådisarna fick göra? De kanske fejkade och hostade bara för att få uppleva närheten fler gånger. Ja, ja. De kysser inte varandra på riktigt. Klart de inte gör. Vad skulle deras män, fruar, pojkvänner, flickvänner, mammor och pappor tycka då?
Ett tag för jättelänge sedan hade jag en notis i min plånbok. Där stod det hur många miljoner bakterier som byttes vid varje kyss. Varför hade jag lappen där? Som en slags munkondom. Vilket häftigt ord. Det blev inte ens rött under. Då var det alltså inte jag som tillverkade ordet. Synd på ett vis.

Viktigt:
Du får bara lämna en kommentar och bara chansa på högst TRE stycken filmer. Resten får du snällt lämna till dina lekkompisar. 🙂
Skriv ex:
A = Filmens namn
L = Filmens namn
P = Filmens namn

OBS! Bokstaven I/i är inte med bland alternativen. Beror inte på att jag glömt alfabetet eller slarvat. Orsak = Den kan förväxlas med lilla l.

Den som först skriver rätt filmtitel till rätt bokstav får tre poäng för filmen. Så fort som jag har möjlighet att ”kolla av” blogginläggen kommer jag att dela ut poäng och skriva till filmens titel efter bokstaven över kyssen. Det betyder att just den filmen är tagen. Ett gott råd är att du själv läser eventuella tidigare inlämnade kommentarer, som jag ännu inte läst och hunnit svara och redovisa. Det är påsk och jag är inte alltid nära bloggen.

När det är ungefär 1 dag kvar av poängleken förenklar jag de filmkyssar som eventuellt finns kvar. (Om ni är lika framgångsrika och duktiga som med filmhundarna finns det inga lediga poäng kvar.) Jag kommer då att skriva de 2-3 första bokstäverna i filmens titel. En liten hjälp till de som INTE lämnat någon kommentar. Den stora frågan är vilken taktik du kommer att välja:
A: Satsa snabbt på 3 kyssar som du tror du kan få 3 poäng var för?
B: Vänta tills det är ca 1 dag kvar och då få 1 poäng för varje rätt svar?
Valet är ditt med dina TRE chanser. Först ska du ha hittat till detta blogginlägg.  😀

Som vanligt blir det inga minuspoäng. Du kan chansa vilt. Jag vill att hela filmtiteln ska stämma. Ett litet stavfel kan jag tolerera. Vissa filmer är lanserade med antingen engelsk eller svensk titel. Det går givetvis bra med vilket som helst i ditt svar. Lycka till!

A: Tjugosju pausade filmkyssar:
OBS! Lämna högst 3 filmförslag så jag slipper gå in och radera. För det är de tre första du lämnar, som deltar i leken. 😀

Poängfördelning:
Alla som deltar kommer att få mellan 0 till 9 poäng. Ett bra tillfälle för dem som inte varit med tidigare att hoppa på ”lektåget”. Det finns 81 poäng att fördela. Det ska bli spännande att se hur många poäng som blir kvar hos domaren och hur många du/ni tar hand om. Lycka till! ❤

58-7. Poäng som jag har delat ut – poäng som finns kvar.
Jag gissar på att det slutar med 69-12.  😉
Skapligt gissat.

Fast text:
Uppgiftsjakten 2016 kan dyka upp var som helst på min blogg – i vilken kategori som helst. Det är mycket troligt att jag lägger in andra inlägg som hamnar över detta om någon/några dagar. Scrolla ner hit om så är fallet, om du ska lämna ditt bidrag och meddelande.

Fortfarande vet jag inte hur många uppgiftsjakter det blir under året. Ett antal privata frågetecken behöver rätas ut först. Till dess kör jag på som vanligt här på bloggen. Slut på uppslag har jag inte. Hela tiden föds nya tankar.  😀  Den bloggare som leder när jag slutar får titeln UPPGIFTSMÄSTARE 2016 och en skraplott. Någon annan av de tio högst placerade kommer också att få ett pris.

Lek-Tabell:
1. Eva Rohlén, 89 p.
2. Wiolettan, 88 p.
3. Ditte Akker, 84 p.
4. Znogge, 79 p.
5. Gunilla Wahlberg, 75 p.
6. Ethel Hedström, 69 p.
7. Anki, 67 p.
8. Villa Herberts, 64 p.
9. Kersti, 52 p.
10. Sanna, 51 p.

11. Comsi Comsa, Mia, 49 p.
13. Sussie, 48 p.
14. GunBritt, 45 p.
15. Maria Bromander, 39 p.
16. Gunnel Moberg, 37 p.
17. Primrose, 34 p.
18. Lma, 27 p.
19. Gerd Lindblom, 20 p.
20. Susan Johansson, Tant Glad, Ninnie, 11 p.
23. Ezter, Mickan, Gun Toresson, 10 p.
26. Anna Andersson, 4 p.
27. Pia Boman, Anne, 3 p.
29. Susie på Stjärnarve, 2 p.
30. Övriga 0 poäng.  🙂

Har gjort aktuell uppgift.

Titanic
A
The Holiday
B
Nätterna vid havet
C
Så som i Himmelen
D
Casablanca
E
Sliding doors
F
Kate och Leopold
G
Utanför din dörr
H
Kärlek på menyn
J
Love in Manhattan
K
Pretty woman
L
French Kiss
M
Tjejen som visste för mycket
N
Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö
O
Allt om kärlek
P
En underbar dag
Q
Mitt stora feta grekiska bröllop
R
När hjärtat blir varmt
S
Bortom alla ord
T
Du har mail
U
Gifta på låtsas
V
Message in the bottle
X
Crocodile Dundee
Y
Engelska titeln: Before sunrise Svenska titeln: Bara en natt
Z
Små citroner gula
Å
I sista minuten
Ä
Den oemotståndliga Martha
Ö
Stort LYCKA TILL! Var snäll och lämna bara tre bidrag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

65 tankar på “Filmkyssar på duken

   • Tack Bosse för poängen.
    Här hade jag tur. Jag var trött och skulle gå och lägga mig men tänkte kolla om du hade stängt förra frågan så jag satte på datorn och då såg jag denna nya lek. Jag har ju en stationär dator så ingen bärbar. Är inte så bra på filmer, jag kände igen bara fyra stycken filmpussar. Eftersom ingen hade hunnit före så klarade jag mig undan med nöd och näppe.
    Vem den fjärde filmen var? Jo, jag tyckte att det var Titanic på en kyss.
    Så vill jag önska dig med din familj en Glad och trevlig Påskhelg.
    Kram!

   • Jag var också jättetrött. Mitt skäl till att jag la in det direkt efter den andra leken avslutades var för att få lite ledigt i påsk. Halvvägs in i inläggsproceduren slog tröttheten till. Då var det försent att sluta. Sedan tänkte jag att jag måste avvakta tills det plingar och den första lämnar bidrag, innan jag gick tog natt. Jag var rädd att det skulle bli fel någonstans. Pling pling sa det och det blev en bra start och de andra följde fint efter. 🙂
    Vilken tur för dig att smörgåsbordet var fullt. Nu återstår bara åtta rätter/filmer av de tjugosju. Jag fick idén när jag fotade filmhundarna. Aha. Filmkyssar måste jag också ta kort på.
    Tack ska du ha. Hoppas flimret är snäll mot dig i påsk.
    Påskkram Bosse

 1. Så många timmar av mitt liv som jag tillbringat på hästryggen och inte en enda kyss. Men jag har kysst många mular, fast inte från hästryggen. Hundpussar är jag bra på också. Jag har ju tre killar så det blir en och annan puss av dem.
  /P

 2. Filmkyssar är jag inte bra på, Getterön var fantastisk där skulle jag kunnat stanna länge om det inte varit så attans kallt. Ha en skön torsdag. Kram Åse

  • Är du inte. Du får åka på träningsläger. 🙂
   Det ligger öppet och ganska kuperat längst ut. Vi valde alltid samma rum, tror det var 12. Då hade vi utsikt åt tre håll. Mycket spännande ställe. För de som är intresserade av fåglar och flygaktiviteter är det såklart ännu mer attraktivt.
   Hoppas du lagt in några fina bilder från trippen.
   Kram Bosse

 3. Jag ligger hopplöst efter. Förkylningen som flög på mig för mer än två veckor sedan vägrar släppa greppet. Jag har inte orkat varken läsa eller tävla bara precis gjort det jag måste. Nu börjar det lätta men jag är fortfarande inte helt frisk, det är jätte trist att inte orka göra sånt man vill. Men jag måste försöka lära mig lyssna på kroppen och ta det lugnt. Idag skärtorsdag gör jag som de andra påskkärringarna och flyger iväg, inte till Blåkulla men till Skottland. Hoppas att lite luftombyte kan göra susen. En riktigt härlig påskhelg önskar jag dig och de dina.
  Kram

  • Skönt att det börjat lätta. Det är alltid viktigt att lyssna på kroppen. Allra helst när den redan är drabbad av något. Då önskar jag en trevlig kvasttur till Skottland. Glöm inte att ta på dig bra på flygturen. Det låter som en riktigt trevlig resa.
   Då räknar jag med fina bilder på din blogg så småningom.
   Kram Bosse

 4. Film O är kanske ”Kim Novak badade aldrig I Genesarets sjö”

  Av de andra filmer var det var bara Crocodile Dundee jag kände igen. Jag måste tydligen titta mer på romantiska filmer.

  Jag undrar varför vår favoritkommissarie inte är med? Fick han aldrig en kyss i film? Jo, kanske vad det bara Jussi som pussade honom.

  Kram Anne

  • Det klart det är. Jag hade en bild till från den filmen, där det skiljde fler år mellan de som kysste varandra. 🙂 Jag funderade först på att ta med båda bilderna för att göra det lite svårare för detalgarna.
   3 poäng ända bort till Anne i Australien. 🙂 Välkommen till min lek som bara är på skoj.
   Självklart ska du ge den genren mer tid. 😀 Där är några riktigt bra pärlor med bland de tjugosju filmerna.
   Jag hade filmhundar med i lek nummer fyra. Fast Jussi fick aldrig plats.
   Kram Bosse

   • Vad roligt! Mina första poäng! 🙂 Tyckte också om filmen som jag såg inte så länge sedan. Och nu ska jag titta på lek med filmhundar 🙂

    Ha en riktigt glad och solig påsk!

   • Tack! Jag kan rekommendera boken som filmen är baserad på. 🙂 Den och många andra av Nesser. Dock inte den sista boken. Den näst sista var också på gränsen till för lååååångsam.
    Har du funderat på att skaffa en egen blogg? Eller har du en hemlig? 😉
    Vi har grått väder. Synd. Om en stund ska vi på familjeutflykt till Österlen. Då har jag beställt fint väder och god mat.

   • Jag har faktiskt läst några av Håkan Nessers böcker och gillar författaren. Du har förståss läst berättelsen som han skrev tillsammans med Henning Mankell?

    Det finns inte ens en hemlig blogg. Men jag har funderat på saken för att det behövs ju en blogg om man vill delta i dina lekuppgifter 🙂 Jag har fullt upp med att sköta Facebook och Twitter av en fågelorganisation (vi försöker rädda markparakiten, delstatens mest sällsynta fågel).

    Något gick tydligen fel när vi beställde påskvädret. Här är det också grått och i morgon blir det kanske grått och våt. 😦

   • Den har jag inte läst. Ingår som novell ihop med andra i ”Julens bästa berättelser”.

    Jag googlade och hittade ett YouTube klipp med flera sorters färgglada parakiter. Min favorit blev sångparakiten. Det fanns ingen markvariant med.

    Det går inte att vara med i alla sociala medier. Jag är med i Facebook också. Men bloggen är roligast. Om jag bestämmer mig för en tredje bok blir det att klippa ”allt” under en lång tid. Det är enda chansen. Jag måste leva mig helt in i handlingen. Behövs inte i en kåseribok. Där är det andra förutsättningar. För där hittar jag inte på, även om en del kanske tror det. 😀 Däremot byter jag namn på personer och platser. 😉

    Fast det var grått, rått och småregnade var det riktig semestertrafik på Österlen. Orsaken är att Konstrundan alltid börjar till påsk varje år.
    Samtidigt hade jag uppskattat tät dimma också, eftersom jag passerade Skjutfältet. 😀 Synd nog hade jag inte kontrollerat batteriet på systemkameran. Snopet på restaurangen när den tvärdog. 😦

   • Det regnar fortfarande, men trädgården och änder tycks gilla vädret. 😉

    Du skulle gilla berättelsen om ”Ett osannolikt möte”: http://sv.svenskanoveller.wikia.com/wiki/Ett_osannolikt_m%C3%B6te

    Det finns inte så mycket om markparakiten på Youtube. Här är linken till ett klipp som visar fågeln:

    Det blir en dokumentärfilm. Hoppas ni får också se den i Sverige när den är färdig. Vi har i alla fall skrivit till SVT och frågat om de är intresserade av dokumentären. 🙂

    Kram Anne

   • Det är bättre det regnar än brinner hos dig. 🙂
    Tack för novellen och klippet. 😀 Nesser och Mankell hade säkert kul när de satt och parade ihop sina poliser med två författare.
    Hoppas SVT nappar på dokumentären. Det var en fin fågel.

 5. Inget för mig – jag kunde bara ett par stycken, men de var redan tagna .- får sikta in mig på nästa uppgift istället 🙂
  Glad Påsk!
  Kram

 6. Oj vad du har hunnit med sedan sist jag tittade in. Det är beundransvärt. Att du kommer på allt du skriver om. Önskar dig en Glad och trevlig påsk. Kram Katarina 🙂

 7. Vet inget om filmer men måste ju ändå drista mig till att gissa nu när vi fått lite ledtrådar.
  K Love at first sight
  Q Endless love
  Å Små citroner gula
  Hoppas att Ni hade en fin dag på Österlen.
  Kram

   • Hahaha, det var den jag trodde minst på, har läst boken men visste inte att den blivit film. Jag skrev bara ner det som först kom upp i mitt huvud när jag lästa ledtråden.
    Här har det varit sol idag och snön smälter med en rasande fart, +grader har vi haft dygnet runt ett par dagar nu men blåsigt så man har inte haft lust att vistas utomhuslängre stunder.
    Lena

   • Boken var bättre än filmen tycker jag. Så är det oftast.
    Kombinationen plusgrader och sol brukar ha en snabb effekt. När brukar du genomsnittmässigt ha vår hos dig?
    Personligen uppskattar jag när våren kommer sakta. Jag vill inte ha en snabb kort vår och sommar direkt på det. Då hinner varken min knopp eller kropp med i svängarna och jag känner mig snuvad på våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s