Ett hoppande inlägg

Oftast är det i klädesaffärer med damartiklar som det brukar bli vårspring i mina ben och jag enligt ryktet har en tendens att försvinna iväg.
Under denna skogspromenad hade jag ett hemligt skäl att sticka iväg i förväg.  😉

Groda ett

I min hemliga väska hade jag med massor av olika färger i sprayflaskor. Det kan inte vara rättvist om inte jag också får chansen att … jag ska minsann inte bara ha en ENDA färg att leka med som i den där töntgubbens lek på Blogglandia.
Jag hann precis innan Solveig dök upp bakom en stum vårtall. Skolfröken är noga med vissa saker så det var bäst för mig att …

Groda två

… mitt blodtryck och mitt promenadtempo gick ner i varv och jag började njuta av vårtecken i naturen.

Groda tre

Groda fyra

Groda fem

Denna skylt gjorde mig vårglad. Vad omsorgsfullt att de sätter ut sådana höga färgklickar mitt i skogen. Ingen risk heller att den börjar vissna om några veckor och gammal vårkärlek rostar aldrig. (alldeles färskt ordspråk)

Groda sex

Här blev det skogsskola och skolfröken fick läsa högt för mig.

Groda sju Det är alltså inte bara vi vuxna människor som leker. Även grodorna kör sina race.

Groda åtta
Jag fick höra från en kvinnoröst i närheten av mitt öra, att jag inte får prata med grodorna högt. Vaddådå? Mannen som gick förbi pratade med sin hund.
Men jag förstår att det är störande när publiken kommer för nära de tävlande.

Groda nio
Borde de inte ha hjälm på huvudet … du ser väl hur de spurtar på slutet? De långa benen blir suddiga på chauffören. Kanske bet kusken till extra för att få fart på honom. Nä. Det ser mer ut som kusken är på väg att somna.

Jag måste meddela att det inte gick lika bra för alla ekipage som för dessa vinnare av Vårruset.  😦
Vi såg platta grodor på vägen. Vägar är en farlig plats att leka på. Det är kanske därför som det heter älskog.  😉
Kvack kvack.

Vill du läsa om fler ”Söndagspromenader” kikar du in på TantGlads blogg. Här är nyckeln dit. http://tantglad.bloggo.nu/Jippidet-ar-ju-iallafall-fredag/

Nästa gång blir det vackra eller snarare kloka ord på denna blogg. I alla fall lovar jag mindre tramsiga ord.
Ha en trevlig vårhelg.

42 tankar på “Ett hoppande inlägg

  • Men någonstans finns en osynlig gräns. Jag ser på mina sista synliga sju inlägg och inser att endast ett är seriöst. 😀
   Hoppas du fick ihop ditt schema. Det är lite häftigt vid första intrycket när man kommer och hämtar och i vårt fall såg en ”halv” hund. Du såg ju i alla fall EN hund – tillsammans, men på åtta ben. 😉

   • Det beror väl på vad man har för tankar kring bloggen och det man vill skriva. Var sak har sin tid brukar jag tänka och ibland blir det rätt 😉 Dessutom är ”seriöst” ett ord som kan stå för mycket… Har du osynliga inlägg?

    Det var en hund med åtta ben! Slanka som sylfider 😉 Helt i linje med bröllopsdieten alltså 😉

   • Jag var snabbt väldigt öppen med mina privata tankar om varför jag skaffade blogg. Det behandlade jag under en lång period i flera inlägg i kategorin skrivande. 2016 följer jag inte alls samma upplägg. 🙂 Detta inlägg var enbart en passning till goa Tant Glads promenadlek.
    Om jag har ”osynliga” inlägg? Hade jag fått betalt av en tidning för alla de kåserierna kunde vi hämtat ut en ny bil och slutat oroa oss för ”det vita bilskrället”.
    Men den världen lever jag inte i. 😀 Dessutom har jag mängder av andra sorts texter som jag skrivit under åren som ännu inte hamnat på bloggen och kanske aldrig kommer att göra det. Kanske tur det. 🙂 Det var inte min blogg som var roligast under det första halvåret. Det var den skrivsajt som jag var med i. Eftersom jag la in samma inlägg på båda ställena var det lätt att jämföra. Men layouten såg snyggast ut på bloggen.

    Ser sötnosarna också fram emot bröllopet? Vem vet. De ska kanske på en egen semester.

 1. Hahahahaha…….vilken kulig pro…pro…nej…busonad det vart. Ps…lägg märke till ”nyordet” .”busonad”……Kvack Kvack Kvack…förlåt det hoppar grodor ur munnen på mig ibland. Lovar jag ska skärpa till mig till nästa inlägg. Lovar.

  En härlig promenad full av humor Bosse.
  Min dator är hos ”datadocktorn” just nu. Min mobil är bara det jag har att skriva i för tillfälligt. Mina länkar funkar inte. Men man kan titta i min blogglista till höger och hitta länkar till de som gjort sina promenader.

  Kvack Kvack….Nu hoppar jag vidare….
  GrodKram från TramsGlad.

  • Busonad tycker jag de ska skriva in i nästa upplaga av SAO. 😀
   Det kan hoppa grodor både ur min mun och på skärmen. Tror du att du kan lova något sådant svårt? Det skulle jag aldrig kunna hålla.

   Jag förstår att det fanns inget annat att göra. Frågan är om det blir dyrare att fixa till än att köpa en ny. Trist, trist. 😦
   Lördagskram från Bosse Groda

 2. Jag börjar tro att vattumän (är själv vattuman) ser världen på ett annorlunda sätt ,-)))
  Jag älskar grodor, men ser dom för sällan ,-)
  Fin prommis ,-)))
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

 3. Tramsa på du. Ordentliga måste vi vara tidsnog vare sig vi vill eller ej. Vad är trams förresten? Det som är trams för den ena är det inte för den andra. Skämt och goa leenden förlänger nog livet så tack för det. 🙂 Vackra bilder. Vad har du för fotografmaskin, kamera kallas det visst. Härlig promenad. Kram i all våryra.

  • Ibland brukar jag må som sämst när jag tramsar som mest. Ventiler är nödvändiga. 🙂 Du har helt rätt. I en annan groddamm kanske detta betraktas som det mest seriös inlägg jag lagt in.
   Solveig hette fotografmaskinen denna gång när det gällde de två finaste fotona. Vi har lite olika kameror i huset. En av dem är med på min lekuppgift så det gäller att vakta fingrarna. 😉
   Hoppas det blir en solig helg i dina trakter.
   Kram Bosse

 4. Tack,för din kommentar.Ja nu är våren äntligen här.Det händer så mycket i vår natur,så allt
  går så oändligt fort.Nu ser jag verkligen fram mot den vackra bokskogen som skall grönska
  snart.
  Ha en fin vårhelg.
  Mvh:Ingrid

  • Vilken osis att du råkade hamna i detta tramsinlägg när du besöker min blogg.
   Jag uppskattar att det varit en ganska långsam start på våren. Då hänger jag lättare med i de olika stegen. Det gäller att ta sig tid att njuta. Du har många fina ställen i din närhet. Brukar du åka till bokskogen i Åkulla? Jag kan sakna den och Galgberget som är så fint framför allt i maj-juni.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 5. Trevligt med ordentliga ytor att riktigt få utlopp för sin konstnärliga färgsättningsiver. Försökte själv för några år sen, men tyvärr blev mitt konstverk så enformligt rött, men enstaka klick av vita streck. Kanske lite vågade bilder på dubbeldäckarna, ifall det finns känsliga läsare, men vi låter det gå för denna gång. 😉 Ha en bra helg.

  • Du var kanske inne i en dansk eller polsk period. 🙂 Eller tänkte du på de traditionella polkagrisfärgerna. 🙂
   Tack för att du såg mellan fingrarna och inte anmälde mig till någon nämnd av något slag. Jag ska försöka skärpa mig redan i nästa inlägg. Därefter blir det fjärde boken med Kurt Wallander.
   Jag önskar dig detsamma. Undra hur långt våren har kommit hos dig.

 6. Så länge grodperspektivet finns Bosse + andra färgperspektiv så ser jag ingen anledning att du behöver ändra på dig- du upprätthåller en balans mellan lek och allvar – och det är ett utomordentligt perspektiv att leva i och med!
  Stor kram och skön helg! 🙂

 7. Älskar dina inlägg – de må vara tramsiga eller inte, men jag gillar dem 🙂
  Synd om grodorna som inte klarar vägöverfarten, men det är ända väldigt sympatiskt av Ystads kommun att försöka hjälpa dem!
  Ha en fin helg!
  Kram

  • Där lära vara en riktig trafik. Vi hade läst det i tidningen men glömt bort det. Därför blev vi överraskade när vi såg på långt håll att vägen var avstängd och vi inte skulle komma till parkeringen vid motionsspåren i Sandskogen.
   Det är bra att Ystads kommun är sympatiska. 😀
   Tack ska du ha.
   Helgkram Bosse

 8. Viktigt med olika perspektiv och grodperspektivet måste också vara med om inte annat för balansens skull. Instämmer helt med Tove i detta!
  Humor, glädje blandat med allvar och distans till sig själv ger ofta en bra mix och sedan får man skaka den som man vill. Eller kanske röra i den.
  Tack för en fin promenad med mycket humor och värme.
  Kram!

 9. Visste du att Grodor kan andas med hjälp av huden…men de har ju lungor oxå så klart. Men visst är det häftigt. Tycker att det var snällt av kommunen att sätta upp den där skylten. Tänk så många platta grodor man har sett. För det är helt otroligt vad platta de blir då de blir påkörda. De blir inte tjockare än ett papper. Undrar just varför det heter sportgrodor? Är det för att de är så snabba och liksom bara hoppar fram helt plötsligt eller….. Idag gäller det i allafall att vara snabb om man inte vill bli blöt på sin promenad. Det är regn, snö och sol i en salig röra men om man är snabb så….
  Ha en fin helg och njut av allt det vackra. Kramen

  • Mycket praktiskt i vattnet. Synd vi inte har samma förmåga. Jag bor i en djurhuman kommun. Ja. Snacka om platta grodor. Jag kunde inte med att fota dem. Vilka svåra lördagsfrågor du ställer? Det kan hända att det hoppar ut en ur munnen på mig ibland som jag önskade det gick att rycka i svansen och stoppa tillbaka den igen.
   Vi hade fint väder under hela förmiddagen. Trist nog var vi inne då. Men vi hann en promenad på hemmaplan innan regnet kom på lördagsbesök. Du tycks ha riktigt aprilväder.
   Tack ska du. Jag önskar detsamma till dig.
   Kram

 10. Att har kvar sitt barnasinne och kunna förmedla det i skrift är inte töntigt.
  En eloge till sprayburkarnas ägare, Du hann med en hel del.
  Fina bilder av dubbelgrodorna. Att åka snålskjuts så där, inte dumt alls.
  I morse kunde jag gå en liten tur och såg då att våren börjar att komma här också. Det har varit ömsom sol och ömsom regn och det har satt fart på knoppningen.
  Nu hoppas jag att de snart sopa gatan här utanför så mysingen kan tvätta fönstren, så ser vi bättre ut sen.
  Trevlig helg.
  Kram!

  • Du och jag verkar ha en rejäl dos av det kvar . 🙂
   Kommer det bara till lite mer värme kommer det att gå fort med allt i naturen.
   När sopa-gatan-bilen kommer är det vår. Det är i vårsolsken de smutsiga fönsterna visar sitt rätta ansikte.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 11. Du är verkligen duktig på att komma på olika tävlingar. Kul att så många hänger på 🙂 Jag är tyvärr dålig på det. Härligt med vår. Kul att titta in till dig, och att du till min 🙂 Kram Katarina.

 12. Lite ”trams” mellan varven piggar upp och roar. Alltid kul att läsa dina inlägg både de humoristiska och de djupare historierna 🙂 Tack också för alla vackra vårbilder och söta grodor. Är man på jakt efter en prins så kan det bli många grodpussar innan den rätte dyker upp ;-)) Ha en mysig lördag och kramen.

  • Du som varit min bloggvän länge vet att jag kan byta spår. Det är värre med de som kommer in för första gången och läser detta inlägg. Chansen att de återvänder är inte stor. 🙂
   Det är få förunnat att lyckas med groddpussen första gången.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 13. Vilka härliga vårtecken du träffade på. Jag gillar ju även graffiti. Alltid härlig läsning med både humor och annat

  Ha en skön kväll
  kram
  Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s