Äntligen vet jag …

För fem är sedan idag ringde klockan 04.35. Jag fick skrapa bilrutorna innan vi åkte iväg från vår villa i Skummeslövsstrand mot en annan kust. Vid tolvtiden fick vi våra nycklar till bostadsrätten som vi köpt i Ystad.

0010001

Under dessa fem år har vi hela tiden trott att vi bor i stadsdelen Åkesholm. Så står det på bussen som rullar hit.
Detta nya förklarar ett och annat. Ex. allt marscherande i tidig otta, gröna gubbar och tjejer, viktiga män som skrikit i mitt öra att jag ska stå givakt, när jag egentligen bara gått ut med soporna. Allt smällande som om det var påskafton hela året om. Vi bor alltså på Regementet som är nerlagt enligt andra rykten. Bäst att inte tro på allt som sägs och skrivs.  😉
Jag skojade med det sista. Istället har jag blivit fin i kanten sedan jag i förra veckan läste om att de sjutton namnen blivit officiella.
Alla större orter och städer har sina stadsdelsnamn. Detta underlättar givetvis i många sammanhang. Extra viktigt när utryckningsfordon ska hitta rätt snabbt. Det kan rädda liv.
Sanningen på ett guldfat. Vi bor på Bellevue. Namnet låter som en touch av fransk finkultur. Nja. Mina tankar går först och främst till hotellet som vi brukar ta in på när vi besöker vår gamla stad Hjo. Åt rätt håll har man en underbar sjöutsikt över Vättern. Åt fel håll simmar siken på torra land.  😉

30 tankar på “Äntligen vet jag …

  • Det känns ungefär som vanligt. 🙂 Jag får lägga till ett Bosse af Lidén.
   Personligen gillar jag att det finns stadsdelar i städer. Det underlättar när jag ska förklara något. Fast jag är ju van sedan flera år att inte leva i någon stadsdel på de små orter vi huserat i. I Halmstad ansåg sig vissa vara lite finare om de bodde på rätt sida Nissan. Sådant var extra viktigt att påtala i vissa sammanhang. Jag bodde på ”fel” sida och trivdes ändå som laxen i vårälven. 😀
   Solkramar

 1. Åt dom hållen, bla. Hjo har vi besökt för ett antal år sedan. Vi lånade en släkting stuga vid ett par tillfällen, den låg högt med en fantastisk utsikt. Väldigt vackert där omkring. Ystad där du bor är så fint, har bara varit där två ggr. Ett tillfälle var innan resan över till Bornholm, ha en riktigt bra dag.

  • Det finns många fina ställen. Hoppas du gillade Bornholm också. I rätt väder är det en riktigt gemytlig ö med kontraster. Vi bodde åka dit oftare eftersom vi bara har 3 kilometers bilkörning dit. 🙂 Sedan är vi på färjan. Från Österlen syns ön tydligt. Om det inte är dimma. 😀

 2. Förstod väl att du hette Bosse af Lidén.
  ‘Mycket bra och överskådlig karta över Ystads staddelar. Ska kolla om mysingen behöver den.
  Hoppas att du mår bra.
  Varm kram!

  • Fint ska det vara. 🙂
   Jag tycker det är trevligt att det finns olika stadsdelar i städer. Då är det lättare att lokalisera. Hoppas de sätter upp vita skyltar också.
   Igår kom värmen under dagtid. Den var efterlängtad. Det gäller att passa på att göra saker när hälsan är vän med oss. Jag menar för dig och mig. 🙂
   Solkramar från Bosse

  • Bara de inte tvingar dig att flytta om det är molnigt eller om du blir förkyld. Nä. Så kan det inte vara. Sanningen måste vara tvärtom. Alla har fint väder på Solbacken och alla är friska på Hälsobacken.
   De hade första maj talet i Surbrunnen igår.
   Solkram Bosse

 3. Bellevue finns även i Göteborg :-)! Undrar varför det är så vanligt? Och även Dag Hammarskjöld har en väg uppkallade efter sig i Göteborg, fast här heter den Dag Hammarskjöldsleden.

 4. Så klart att ni ska bo så ståndsmässigt 😉 Fattas bara annat! Men det är klart, det är bra att veta var man verkligen bor 😀

 5. Det låter ju himla flott ,-)))
  Det finns många härlig namn i Skåne tycker jag ,-)
  Surbrunnen tycker jag var charmigt, inte för att jag är sur ,-)
  Men namnet gillade jag ,-)
  Ha det nu jättefint KRAM Primrose ,-)

 6. Åh så kul med en karta över Ystads stadsdelar! Jag tror att vi har cyklat genom dem alla då vi har varit på sommarbesök i mysiga Ystad. Där regementet är finns så mysiga lägenheter…där hade du gärna fått bo Bosse! Men det är klart Bellevue låter väldigt flott! Hur var det nu…bor nu i hus eller i lägenhet? Hur som helst så har jag bott på Skansen…nej inte Skansen i Stockholm, utan i Hällingsjö! Faktum är att en riven fastighet här i Landvetter också hette Skansen!
  Måndagskram, Gunilla

  • Från en Regementslägenhet har man nära både till skog och hav. Jag tror det är mycket studenter som bor där. Det har hänt mycket på det området sedan vi var här på semester första gången.
   Vi bor i en bostadsrätt. Det är en lägenhet men påminner mer om ett radhus.
   Skansen kan vara både fint och ett aphus. 🙂
   Soliga kramar från Bosse

 7. Bellevue -vacker vy! Jag tycker det låter toppen. Vackert namn på en stadsdel. I Stockholm finns det ingen stadsdel som heter så men ett område heter Bellevue.
  Tur det nu blev ordning och reda . Jag får plugga på så jag kan dessa till mitt besök i Ystad i sommar.
  Stor och solig kram.

  • Jag tyckte det var kul att äntligen få reda på vilken stadsdel vi bor i. 🙂
   Plugga noga för risken att du kommer vilse är megastor. 😀
   Ystad är sällan öde mitt på sommaren. Det skulle vara vid de tidpunkter när vi brukar röra oss runt Klosterträdgården en tidig morgon. Då möter vi mest hundägare.
   Kram Bosse

  • Det kom så oväntat att jag ännu inte har hunnit lägga till med en franskbrytande brytning. 🙂
   Jag hade problem under förra veckans bloggvandringar när jag kom till din blogg. Jag har för mig att jag nekades tillträde och skulle ha något slags lösenord.
   Kram Bosse

 8. Vi har samma problem i vår stad. Ingen kan bestämma sig så riktig hur förorten där vi bor ska heta. Skylten utanför området säger en sak. Tittar man i telefonkatalogen så bor vi någon helt annanstans och adressen på körkortet visar ett tredje namn. Ibland undrar jag hur jag hittar hem 🙂

  Bellevue finns också i Västra Australien och namnet på gatan där vi bor är faktiskt svenskt 🙂

  Kram Anne

  • Det låter mycket struligt. Tänk om du bara sådär hamnar i Nya Zeeland och undrar varför det är så blött i bilen. 🙂

   … och Cliffhangern kommer i nästa nummer? Låt mig gissa. Svedalavägen 8, eller Wallanderstigen 3.
   Kram Bosse

   • Tyvärr inte. Jag skulle ha gillat att bo på Wallanderstigen, men vi fick nöja oss med Kula Rd. Tror att det också är ett bra namn om man tycker om deckare. 🙂 Det anses vara ett ord som användes av aboriginal folket som bodde i trakten, men ingen är helt säker vad det betyder.

    Kram Anne

   • Jag har precis börjat på en tysk deckare (på svenska) som verkar vara lovande.

    Det är mer spännande när ingen är helt säker. Då finns det möjligheter att låta fantasin frodas.
    Balkongkramar, Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s