Fredagen den trettonde

1

Känner du igen kvinnan på bokomslaget? Det är trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson som jobbar på SVT. Ex i programmet. ”Gröna rum”.

Mitt turnummer är tretton. Det har det alltid varit. Jag tror inte på skrock och spottar därför varken på svarta eller gröna katter. Men när jag kom hem i fredags efter en utflykt började jag tvivla …
För en gång skull var jag passagerare i min egen bil. Min dotter och jag skulle ut och äta lunch ute någonstans.
Härligt  att studera detaljer under resan mot havet och slippa hålla reda på trafiksituationer. Eller inte. Jag såg två mycket blodiga ben på en tant som kanske någon hade kört på med sin bil. Istället för en schnitzel var det som jag skulle skära upp en skosula. De kokta grönsakerna var sega som tuggummi. Den nya glassen som jag skulle testa smakade som diskmedel. Tror jag. Jag dricker sällan diskmedel. Men jag åt upp allt för att jag behövde höja blodsockret efter att ha lämnat det mesta av skosulan på tallriken. När vi skulle ta en genväg genom ett skogsparti gick jag bakom Jennifer. Vi skojade om något. Pang! Så låg jag i backen och fattade inget. Det gjorde riktigt ont i pannan och i höger hand som domnat bort. Jennifer vände sig om när jag skrek och trodde att jag snubblat och babblade om att akta mig för brännässlorna på min andra sida. (Snart sved det i den handen också) Jag funderade några sekunder på om jag skulle dela ambulans med tanten med de blodiga benen. Till slut fick jag plåster på mina tankar.
Jag överlevde detta också. Orsaken skyller jag på mina nya glasögon. Antagligen tittade jag på marken och såg inte den kraftiga grenen från tallen. Den grenen såg aldrig min äldsta dotter heller. Hon skrattade till när hon vände tillbaka och lätt gick under faran. En fördel med att vara en relativt kortväxt person, insåg hon.
Sedan vände det för mig. Efter att ha legat under i minigolffighten vände jag det på slutet. Vi satt som avslutning och njöt av havet på en klippa. Diskuterade stort som smått. Allvar och skoj. Nutid och dåtid. Vi har haft det riktigt trevligt under dessa två terminer som kom till ”skänks”.  ❤
När vi kom hem låg denna lapp i postlådan. Eller var det i brevlådan?  😉

5

Vilken överraskning. Vilken inspirerande bok. Både att läsa och att bläddra i. Njuta av fotona från åtta länder: Danmark, Tyskland, Nederländerna, England, Wales, Frankrike, Italien och Spanien.

2

3

4

I november kommer jag att plocka fram boken igen. Då kommer den att vara ännu bättre. Jag älskar att en regnig, dimmig och blåsig novemberdag drömma mig bort i bästa fåtöljen. Göra inre resor.
Tack Hemmets Veckotidning. Jag ser redan fram emot nästa gång som …  😉

https://bosseliden.wordpress.com/2016/04/13/jag-har-en-toppenide-pa-gang/

Du får ha en bra start på nästa vecka. För mig inleds den med en röd dag som heter Annandag Pingst. Den dagen som jag blir Stadsminister ska jag rätta till allt. Rösta på mig.  😀 Nåväl. Annars får jag väl nöja mig med att bara bli Statsminister. 😀

42 tankar på “Fredagen den trettonde

 1. Men vilken dag! Slutade som en turdag trots allt ,-)
  Vilka härliga bilder, och vilken snubbelgrej du gjorde, skosula till lunch inte kul, tänkte på att idag (den dagen alltså) får du och Jennifer en helmysig dag, eftersom jag visste att ni skulle ut ,-)
  Du får vara statsminister ändå och rätta till allt för det är nu en helt vanlig dag, men att rätta till allt en vanlig dag är väl kanon ,-)
  Här ska nu ena jycken duschas efter att ha haft en spa dag med lerbad ,-))
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  • Tack Ingrid! Jag har många andra planer för att skapa en mer rättvis och human anda i vårt avlånga land där vi bryr oss om vad vi förvaltar och ska lämnad vidare efter oss. Det finns en viss risk att en del ”höjdare” har andra åsikter.
   Kram Bosse

 2. Tror du inte jag vet … och i samma stund som jag läste ditt fall, så återupplevde jag mitt … axeln smärtar fortfarande. Minnena likaså .. Tur att det gick bättre för dig. Det är inte kul med denna markkontakt. Lunchen verkar ha varit miserabel .. sällskapet desto bättre!
  GRATTIS till vinsten! Sånt piggar upp! Jag ska rösta på dig – absolut! Vill ha annandagen tillbaka!
  Fast allt är så regnigt i år. Just till helgen!
  Ha en fortsatt bra dag! Kram

 3. Naturligtvis röstar jag på dig. Vi behöver fler helgdagar att fira. Den boken skulle jag också vilja ha. Så skönt att bara drömma sig bort till hösten. Är du en drullputte? (min farmors benämning på någon som snubblade) Kram

  • Tack för rösten Gunnel. 🙂 Jag tycks ha blivit en drullputte sista åren. Denna gång skyller jag på de nya glasögonen som jag inte vant mig helt med ännu. Nästa gång får jag ha hjälm på mig. Fast då får jag nog gå ensam. 🙂
   Kram

 4. Det är inte bra att få närkontakt med marken. Det kan sluta illa. Vilken tur du har som fick den fina boken med underbara bilder.
  Kram Anki

 5. Härlig läsning oc h man får skratta. Ja man skrattar så gott åt andras fadäser och snubbelgrejer 😂 elakt, tja, kanske det 😉
  Vilken fin vinst, den kan du njuta av verkligen. Jag tror vi är många som känner oss lurade på att Annandag pingst försvann.
  Hellre ha kvar den än att Nationaldagen ska vara röd, vi firar ju inte den egentligen.
  Kram o ha det gott💕

 6. Så skönt at dagen slutade i dur.
  Jag är helt klart för att återinföra annandag pingst.
  Idag kurar vi inomhus alltmedan regnet trummar på rutan. Kallt är det också.
  Jag har inte örsvunnit och inte slutat läsa här hos dig men hinner knappt med mig själv just nu så det är en hel del saker som får vara. Som att tävla i dina roliga utmaningar tex. Men jag tar del av de andras roliga inlägg och det räckrer långt. Ha en sjön annandag pingst när det väl är dag.
  Kram

  • Det tycks vara många som de inte frågade om det var okej att göra en ”hederlig” röd dag svart.
   Vin varmaste vårjacka har åkt på och jag funderar starkt på att plocka fram vantar igen.
   Var rädd om dig så det inte blir för mycket.
   Kram Bosse

 7. Även jag kommer att rösta på dig. Vill ha tillbaka min annandag pingst!!!
  Har myst inomhus idag då regnet har trummat mot fönsterblecket hela dagen!
  Tur att din dag slutade bra trotts allt.
  Kram gun

 8. Klart att jag röstar på dig och vilken tur att du slapp dela ambulans med dom blodiga benen…
  Du ser att turen kan vända även om du tror att du vet vad diskmedel smakar. Jag tror inte heller att det är gott och har ingen lust att prova heller. Mysig tur med dottern också. Kram på dig från trollet i Västervik.

  • Men tänk om jag missade att få träffa en härlig tant som behövde tröstas.
   Jennifer fick provslicka och tyckte heller inte om sorten. Annars gillar jag pistage. Men det var något annat som de tryckt ner i glassen. Får man göra reklam på bloggen? Jag tror det var Yes. 🙂
   Vissa troll är trevligare än andra. Nät och tandvarianten kan jag avstå.
   Kram Bosse

 9. Grattis till dig trots att dagen bjöd på platt fall och mat som inte levererade. När det gäller fredagen den 13:e så föddes äldsta fröken då så jag är vänligt inställd!

  Kram

  • Tack. Både till dig och till Tidningen vid västkusten.
   För mig är det också i vanliga fall ett turnummer och tycker mer det är häftigt med datumet. Bra att du också är vänligt inställd. Undra vem som blixtsnabbt planterat en stor tjock tallgren just där? 🙂 Det får bli hjälm nästa gång. Fast då vägrar säkert Jennifer att följa med. Någonstans går gränsen. 🙂
   Kram Bosse

 10. Haha….Du får förlåta mig…men jag skrattar mig genom ditt häääärliga skojiga inlägg full av humor och värme. För inte tala om glimten i ögonvrån. Men vilken otursdag.

  Skosulor har jag åxo ätit. Tvi tva vad jobbigt det är att tugga då. Dessutom växer det i munnen på en. Det brukar sluta med en stor gummiboll …..Du vet….när man inte får ner det man tuggar på i magen. Då Äre fara å färde ifall man av någon orsak är borta hos någon. Vad säger man då?….”ursäkta, men det växer i munnen på mig. Får jag gå ut och spotta ut bollen?

  Hmm…..

  Nä nu får jag ta och samla mig. Du får bara igång mig Bosse. Ditt busskriv smittar hihi.

  Ha en fin annan-dag nu.

  Buskram från mig som INTE är en boll….torrboll.

  • Vi skrattade också snabbt. Fast först undrade jag vad som egentligen hände på en nanosekund. Det hjälper inte att gå sist om det går någon som är kortare framför. Jennifer såg ingen farlig gren.
   Ibland sparar jag högar på min tallrik. Fast jag är diskret med att trolla ut dem från munnen brukar omgivningen upptäcka mina hyss. Tur det nästan aldrig händer på hemmaplan. På bortaplan är det som du skriver pinsamt. Men inte kan jag svälja en gummiboll. Då skulle jag börja studsa omkring oroligt i rummet. Den här gången kunde jag inte ens skära med kniven.

   Håller med. Ingen skulle kunna anklaga dig för att vara en torrboll. Det skulle i så fall vara en riktig torrboll. 🙂
   Studskram från Bosse

 11. Så vackert det blommar hos er! Trevligt med lite umgänge med dottern, även om man kunnat önska bättre mat och tallgrenar på mera lagom höjd. 🙂

 12. Bli då minister omgående! Men inte stads utan statsminister hoppas jag, så det inte bara är Ystadborna som får en röd dag 😉
  Så fina bilder, tog du dem innan du stångades med grenen?

  • Det är lika bra att ta två positioner direkt. Det som kommer att bli bra i Ystad kommer att bli bra i Sverige som sedan smittar av sig till Norden osv.
   Vilka bilder? Det var fyra bilder från boken som jag vann. Det fanns jättemånga inspirerande foton och text.

   • Eller skriver snabbt halvt vaken. 🙂 Förra veckan och igår kunde jag inte rätta mina fel när jag själv ville det. Jag kom ingenstans när jag tryckte på redigera. (Därför ex. stadsminister) Inte lätt när jag har min lek där det ska in länkar och färgas namn varje gång som någon blogglekkamrat lämnat bidrag. Ett tag trodde jag det var kört med hela bloggen. Nu har jag istället kunnat ”jobba” mig bakåt till ”gamla” WordPress. Får se hur länge det kommer att fungera. Eftersom mina kategorier från bokstaven S till V inte kom med när jag gick över till nya versionen blev jag hastigt och lustigt handikappad förra året. Detta mitt i min korsordstävling i november. Till och med mitt i en tävling. Jag la in på gamla sättet. Sedan när jag skulle stänga uppgiften blev jag väldigt paff och kände inte igen mig på skärmen.
    Från panik till tjurighet och envishet lyckades jag hitta en medelväg som jag följt till igår. Nu håller jag tummarna för att min nya taktik som jag listat ut, ska hålla resten av tiden som det finns plats på denna blogg.

 13. Ja, sådana överraskningar (boken alltså, inte fallet :)) är verkligen jättekul och Gunnel brukar ha mycket bra att komma med. En hel del glädje och nytta kommer du säkert att få av den.
  För övrigt lägger jag min röst på dig så jag inte tappar bort denna helg fler år. Den är värd att tas tillvara. Kanske en hel del annat bra också skulle följa med ett sådant ministerval. 🙂
  Hoppas du får en fin, röd måndag.
  Kram

  • Hon är inspirerande på många sätt.
   Tack. Det är lika bra att jag börjar fila på mitt tal jag ska hålla första arbetsdagen. Jag behöver ingen spökskrivare som skrämmer mig. 🙂
   Det var en kall måndag, men nu skiner solen och jag tänkte inviga den nya limegröna gräsklipparen efter lunch.
   Kram Bosse

 14. Väldigt fina bilder ser nästan ut som ett äventyrsland.
  När du blir statsminister och för in annandag pingst, då skall jag
  vifta med svenska flaggan. 🙂

  Kram ♥

 15. VIlken dag! Och fylld med både otur och tur! En härlig dag med dottern kan överträffa det mesta andra som ställde till det.
  Avslutningen med den fina boken blev extra lyckad! Tror den kan vara mycket njutbar även under sommaren.
  Vad gäller röstning så har du redan min röst. Absolut!
  Stor fnissig kram!

  • Så länge det inte händer något riktigt allvarligt är det oftast trevligt med en varierad vardag. 🙂 Att få umgås med döttrar är som du vet kul, men du har även två bonus som inte jag har ännu.
   Undra hur många röster jag har nu. Detta har gått från skoj till allvar. 🙂 Jag ligger riktigt bra till. Undra hur många tår jag kommer att trampa på? 🙂
   Kram Bosse

 16. Visst känner jag igen henne. Hon är så duktig med växter och det är lätt att lära sig av hur hon gör. Fast, det är klart, resultatet blir ju inte det samma. Proffs är proffs.
  Fredagen den trettonde har jag inga andra särskilda minnen av än att min bästa väninna helst vill ligga till sängs hela den dagen. Allt som händer då skyller hon på datumet och det verkar hända massa små konstiga saker och fadäser hos henne just den dagen.
  Vilka vackra och fina bilder du visar av grönska och växter. Tjusigt. Tänk att vara en så duktig fotograf. Ja, jag vet, avundsjuka är en stor synd.
  Så klart att du får min röst. Att bara ta en dag så där rakt av. Dålig stil.
  Kram!

  • Proffs är alltid proffs. Själv känner jag mig som en glad amatör. Ibland en riktigt klumpig amatör.
   Stackars din väninna. Jag är glad att jag gillar datumet.
   Bilderna var smakprov från boken. Bilder tagna av en riktig expert med dyra objektiv, som jag önskade att jag hade råd att köpa i framtiden.
   Tack för rösten. Jag gillade heller inte alls stölden av den röda dagen. Men jag är bara en obetydlig gräsrot.
   Kram Bosse

 17. Jag ser fram emot den dag du blir stadsminister och rättar till det här med Annandag Pingst och troligtvis en del annat också. 🙂 Sorgligt nog kommer du nog inte hinna blogga så mycket o överlåter du det till din sekreterare tror jag kvaliten sjunker betydligt. Nja, kan du gå in tillfälligt…? 🙂 Grattis till den härliga boken. Fantastiska bilder. HA det gott!

  • Jag tror du och jag har många gemensamma åsikter om saker och ting, så du får gärna ingå i mitt team. 🙂
   Vem vet. Min blogg kanske skulle bli bättre. Helst om det kommer till en duktig fotograf med rejäla objektiv. Jag har många bloggplaner som jag skulle vilja genomföra, om jag hade de rätta tekniska färdigheterna/möjligheterna.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s