Att inte bli trodd

Bosse minns …

Det krävdes en hel del tjat från min sida innan mamma gick med på min önskan. Inte konstigt alls. Jag borde ha dött när jag lekte Läderlappen några år tidigare.

https://bosseliden.wordpress.com/2012/11/27/jag-hann-inte-alltid/

Men när jag var i 10-11 årsåldern gav hon tillåtelse till att jag cyklade på min gröna minicykel hela vägen ner till Östra Stranden. Det var tre större vägar som skulle passeras mellan de olika cykelstråken innan jag nådde havskusten.
Det som hägrade var att få komma till Japans minigolfbana. Under denna tid fanns det fem minigolfanläggningar till i närheten, men ingen som slog ut denna populära pärla. Låga tallar gav skugga varma sommareftermiddagar. De färgade lamporna skapade stämning under augustikvällarna. Spännande spel lockade efter minigolfen.
När jag passerade järnvägen brukade jag ofta titta på den blå stugan som låg närmast spåren. Tidigare hade mina föräldrar ägt just den stugan. Jag hade visst själv bott där mina två första somrar.
I samband med att lägenhet skulle bytas ut mot ett nybyggt hus såldes stugan. Synd tyckte jag egoistiskt, som inte alls var intresserad av nödvändiga ekonomiska affärer, utan mer såg möjligheten jag missade. Att få bo tre minuters gångväg från havet och allt annat spännande som hände där under sommarhalvåret.
Tack vare mitt fotominne kunde jag när jag kom hem igen tänka igenom alla arton hålen som Japan bestod av och se möjligheterna och svårigheterna. Sporten passade mig förträffligt. Bollsinne, jämnt humör, envis, taktiker och aldrig en dålig förlorare.
En svårighet var en tjock trädstam som stod för nära på bana två och bana fjorton där det krävdes en spik (få bollen i hål på ett slag) för att undvika att behöva 3-4 slag eftersom jag inte vågade kliva upp bland blommorna. Orsaken var mitt ”handikapp” som jag delade jag med alla vänsterhänta. Trots att jag är högerhänt använder jag klubbor i minigolf, vanlig golf, landhockey och ishockey som en vänsterhänt, d.v.s. slår från ”avigt håll”.
Utanför den lilla boden där betalning och klubbor, boll och block hämtades fanns en tavla. En liten variant av en skoltavla. Där noterades dagens bästa resultat för herrar och damer.
Varje gång läste vi det skrivna innan vi började spela. Givetvis var vi en bra bit ifrån ”Dagens bästa” de första åren. Mitt sällskap varierade genom åren.
Det jag skulle komma till nu var vid ett speciellt tillfälle. Jag minns inte hur gammal jag var. Tolv år gissar jag på. Mannen som hade hand om anläggningen från maj till slutet av augusti och sedan drog iväg till Spanien hade skojat och pratat med mig flera gånger. Jag var ingen okänd turist.
En kväll ett par timmar innan stängningsdags började jag och en kompis att spela. Den dagen var inte rekordet för herrar extremt bra. Mitt personliga rekord var två slag bättre. Troligtvis visste inte kompisen om mitt personbästa. Han blev därför impad av mitt spel. Givetvis var jag stolt över mig själv att jag under press kunde både slå dags-rekordet och tangera mitt personbästa.
Inte berättade jag det för Leif. Jag hade inte hunnit. Min kompis sprang fram till Leif och berättade glatt nyheten. Än idag kom jag ihåg leendet. Jag vet inte exakt vad han svarade. Bilden hur han stod lutad utanför boden finns som en inre film i mitt huvud.
”Kul. Grattis!”
”Ska du inte skriva upp hans namn och resultat på tavlan?” upprepade min kompis med en otålig stämma.
Samma leende. Ingen fras åt varken ena eller andra hållet. Ingen gest åt tavlan eller den vita kritan. Efter att jag tagit loss papperet lämnade jag snabbt in klubba och boll.

Det var inte så att jag blev sur och började spela på de andra banorna. Jag älskade Japan. Det var oerhört populärt att spela minigolf där under många år. Efterhand kombinerade jag aktiviteten med bad, glassätande, solnedgångar och mycket annat hemligt. 😀
Jag blev tonåring och vuxen. Det var trevligt att prata några fraser med Leif. Han var alltid pratglad och verkade aldrig åldras.
Även när jag blev äldre och vuxen hände det. Jag fick till det och var dagens bästa spelare av kanske flera hundra spelare. Mina närmaste vänner visste om anekdoten. Andra undrade varför jag inte sa till att jag var bäst och fick solglans på svarta tavlan. Någon gång fick jag mota någon som var ivrig att berätta.
Jag hade aldrig något behov av att vara bäst av den anledningen. Att se mitt namn stå där med ”krittext” rörde mig inte i ryggen. Det var dött, förstört och iskallt. Min inre stolthet var betydligt större.
”Säg inget. Jag ska berätta sedan.”
Men tolvårige Bosse Petersson hade varit en stolt grabb när han cyklat hem den kvällen om han fått se sitt namn på tavlan. Inte så att han berättat det för andra. Troligtvis inte ens för sina föräldrar. Det var något annat. En inre stolthet. Jag har behållit så många hemligheter för mig själv genom åren. Detta skulle bara vara en av många.

Efter flera år var jag expert i tanken. Jag visste exakt vilken fart jag skulle ge bollen och var på sargerna jag skulle träffa. Den dagen jag hade maxtur i kombination med skicklighet och tålamod, skulle jag kunna gå under trettio slag. Då behövdes 1-2 flaxspikar på oväntade banor. Bana 1, 2, 5, 8,10, 11, 13, 14 och 18 räknades inte dit. Den stora nyckeln att lyckas över huvud taget var att klara av banorna 3 och 17på två slag var. Vid bana 3 kunde det bli långa köer på sommarkvällarna. För att inte förstöra spänningen i gänget brukade jag ofta komma med förslaget att droppa den banan till ett senare läge.

Den ultimata dagen fick jag uppleva. Den kom till slut. Flera år senare. Precis som det kåseri som jag lagt in på bloggen om den gången i Umeå när jag fixade tvåhundrapoängsgränsen i bowling. Efter det hade jag inget mer att bevisa för mig själv. Sällskapet jag hade med mig under den här minigolfeftermiddagen glömmer förhoppningsvis aldrig stunden. Synd jag inte gick och köpte en lott efteråt. Turen och flytet kunde hållit i sig några timmar. 😀

DSC_09970117Det ska tilläggas att jag inte är speciellt märkvärdig när jag spelat mot kompisar på andra banor och ställen genom åren. Ibland har jag vunnit. Andra gånger kommit femma. Men jag har varit lika glad för det. Däremot ger jag aldrig upp. Går det dåligt kämpar jag för att undvika en tia och en fyrkant runt talet 10 på papperet. Annars kan jag alltid försöka få flest ringar runt ettorna, (spikarna) och vinna ”spikfighten”.

DSCN4473
Vår familj har en årlig kamp om en vandringspokal. En lek som vi haft sedan 2005. Brunt möter grönt heter den. Den brunögda pappan och Lizette möter de grönögda i familjen. Vi retades ibland under året de första säsongerna. Men det finns ingen dålig förlorare i gänget. Hoppas det blir en fight även 2016.  ❤

elva

 Dags för TJUGONDE UPPGIFTEN i min lilla lek:
(Stängs klockan 20.00 onsdagen den 1 juni)
OBS den extra långa tiden som du har på dig!!!   😀

Nu får du som vill chansen att dela mitt minne. Då vill jag att du är som Bosse Petersson tolv år. Tycker det är kul att spela, håller humöret uppe och aldrig skulle komma på tanken att fuska. Jag är likadan nu som alltid i det fallet.

Kanske brukar du spela minigolf/bangolf någon gång varje sommar. Annars hoppas jag några känner nostalgi och vill pröva. Du kan göra det ensam, med en vän, barn, barnbarn, granne. Ni bloggare som bor relativt nära varandra. Varför inte kombinera med en bloggträff och spela ihop? Du har ju ett bra skäl till att föreslå detta för någon. Här Ystad såg jag att de öppnade Jaktpaviljongens bana redan i slutet av april. (Jag och Jennifer premiärspelade förra fredagen) I Halmstad minns jag det som att första maj var startskottet varje år.

Regler:
En runda på en minigolfbana eller bangolf som de flesta ägare kallar det 2016. Är du smart väljer du en som har arton hål.
2 poäng för varje spik. (Bollen i hålet på första slaget) Jag vill att du tar ett kort på de banor som du lyckas med bedriften. (Om du gör det). Du får gärna vara med på bilden, men mest vill jag se hur just den banan är konstruerad.
2 poäng om du inte får en enda tia på hela rundan – alla arton hålen. Vilket innebär att du kan ”kämpa” extra, även om det inte går bra.
Förhoppningsvis står det spelregler på papperet som du får när du betalar. En del har det på väggen/glasrutan. Maxslag på varje bana är tio slag, men kommer du inte förbi första hindret på slag nummer sju får du automatiskt en tia och har spelat färdigt på den banan och får gå till nästa bana.
Slår man utanför banan blir det ett pliktslag.
Det finns alltid ordningsregler på plats som kan skilja sig beroende på underlaget. På vissa ställen får man inte stå i banan. På andra måste man för att kunna slå.

Rikligt med bonuspoäng:
Bara att du spelar en runda är värt 5 poäng. Du får ta en selfie som bevis, eller bara en bild på ditt protokoll och klubba om du hellre vill det.

OBS! En tydlig läsbar protokollbild vill jag ha av alla deltagare, så att domaren kan granska ”bokföringen”.

Här räknar jag med att INTE dela ut speciellt många poäng. Istället önskar jag någon ska tycka det var så roligt att personen vill göra om detta fler gånger. I så fall har jag lyckats med ett viktigt delmål med lekarna. Sprida glädje och gemenskap. Locka fram barnet inom er som bjuder ert vuxna jag på positiv energi. Samtidigt kan det vara så att någon/några av er verkligen är ”proffs” på denna aktivitet. Då finns en möjlighet att samla poäng. Annars kan det räcka långt med att ha flax några gånger.

Den teoretiska maxpoängen är 43 p. Det jag hoppas på är att några hänger på leken och får sina garanterade 5 poäng. Sedan längtar jag efter att få se foton på banor där några har jublat över den härliga känslan när bollen går direkt genom alla hinder och ner i hålet på bara ett enda slag. En äkta spik som det heter på ”fackspråket”. En oäkta är när man ex. missar första slaget, men från startpositionen får ner bollen på andra försöket. Den gälls inte i min poängräkning. Om man är envis och aldrig ger upp kan det gå att undvika en tia även på de svåra banorna och därmed fixa ihop två poäng, som man ska vara stolt över.

Sammanfattning:
A. Spela en runda. Följ de regler som står på papperet eller i anslutning till där du betalar.
B. Lägg in foton i din blogg.
C. Lämna en kommentar till mig i detta inlägg.
D. Jag delar ut poäng och redovisar en ny tabell i nästa lekmoment, när denna lekuppgift är avslutad. Maxpoäng ska tas med en stor nypa salt.  😉
E. Domaren har några hemliga bonuspoäng att dela ut som givetvis inte ska ”namnförses” i detta skede i leken.  😉
F. Nu är leken avslutad och jag kan berätta vidare om bonuspoängen. Om jag såg någon som skrev att den personen ALDRIG hade spelat minigolf förr skulle jag bli extra glad för att jag lyckades bli den första som fick personen att debutera.  😀   2 poäng.
En hemlig poäng hade jag planerat att ge till den som slog flest slag av alla. 1 poäng.
Naturligtvis hade jag planerat att kompensera om några deltagare bara hittat/spelat tolvhålsbanor. När dessa anläggningar kom förr fick man ändå ett papper med arton hål och hänvisningen att man skulle spela om hål 1-5 en gång till efter hål elva och sedan avsluta med hål arton som tog hand om bollen.
Jag minns att jag glömde detta en gång och slog en spik på hål tolv som jag jublade över tills min kompis skrattade snett och undrade hur jag skulle göra nu när jag inte hade någon boll att lägga upp på hål ett. 😉 Jag lånade hans boll fem gånger så var det problemet löst. 🙂
Jag behövde inte vara Einstein för att se den rättvisa linjen i två av tre fall. Eftersom det är en lek 🙂 och inte en av mina otaliga bloggtävlingar och jag aldrig delar ut halva poäng valde jag att höja en halv poäng i det tredje ”fallet”.

Stänkare:
Nästa gång kommer jag att berätta om din sommarläxa.

Fast text:
Uppgiftsjakten 2016 kan dyka upp var som helst på min blogg – i vilken kategori som helst. Det är mycket troligt att jag lägger in andra inlägg som hamnar över detta om någon/några dagar. Scrolla ner hit om så är fallet, om du ska lämna ditt bidrag.

Jag siktar på att lägga in 30 lekuppgifter och ha en längre paus under högsommaren. Finaluppgiften lär dyka upp i slutet av oktober. Den bloggare som leder när jag slutar får titeln UPPGIFTSMÄSTARE 2016 och en skraplott. Någon annan av de tio högst placerade kommer också att få ett pris. (Jag lottar.) Det betyder med andra ord att den som kommer ex. tia kan bli miljonär och den som får titeln kan bli utan miljonen. Fru Fortuna sköter den biten. ❤

Lek-Tabell: (Efter 19 uppgifter)
1. Ditte Akker, 195 p.
2. Eva Rohlén, 191 p.
3. Wiolettan, 186 p.
4. Znogge, 180 p.
5. Gunilla Wahlberg, 173 p.
6. Villa Herberts, 160 p.
7. Anki, 158 p.
8. Ethel Hedström, 149 p.
9. Comsi Comsa, 135 p.
10. Primrose, 126 p.

11. Mia,119 p.
12. Maria Bromander, 111 p.
13. Lma, 108 p.
14. GunBritt, 95 p.
15. Sanna, 82 p.
16. Kersti, 77 p.
17. Kicki Olsson, 74 p.
18. Gunnel Moberg, 49 p.
19. Sussie, 48 p.
20. Gerd Lindblom, 37 p.

21. Tant Glad, 32 p.
22. Gun Toresson, 25 p.
23. Ninni, 19 p.
24. Anne, 17 p.
25. Susan Johansson, 11 p.
26. Ezter, Mickan, 10 p.
28. Anna Andersson, Skåningen, 4 p.
30. Pia Boman, Annika Sohlin, 3 p.
32. Susie på Stjärnarve, 2 p.

33. Övriga 0 poäng.

rg i namnet = Har redovisat uppgiften.

Missa inte att gå in på mina lekkompisars blogginlägg:
– Det är alltid de som står för underhållningen. 😀
https://lillafridhem.blogspot.se/2016/05/spela-minigolf.html?showComment=1464066829231#c1560655917369960419
http://enrosafluga.blogspot.se/2016/05/bosses-utmaning-klar-bangolf.html
http://akker.blogg.se/2016/may/rekord.html#comment
https://znogge.wordpress.com/2016/05/28/takterna-satt-i/#comment-194999
http://gunwah.bloggo.nu/Minigolf/
http://eva49.bloggo.nu/Bangolfutmaningen/#comments

 

51 tankar på “Att inte bli trodd

 1. Intressant läsning. Du skriver så medryckande. Fina bilder också. Tack!
  Tyvärr får jag avstå denna gång att vara med och leka. Tänk dig själv. 75 år aldrig spelat golf (bara att hämta upp en golfboll från marken, ujuj), tror ingen kan få någon glädje av om jag vore med på detta. Men, det var roligt så länge som jag fick ha tredje platsen. Får satsa på att vara med nästa år och kämpa om en bra plats.
  Tack för de här gångerna som du har berett mig och andra stor glädje i leken och spelen.
  Ha det bra och kram!

  • Kul att du uppskattade min text och bilderna. 🙂
   Jag som log igår när jag såg ditt inlägg och att du hade ett lämpligt foto med. Precis som du kunde avläsa mig och visste vad som väntade. 🙂

   Jag trodde tvärtom. Att det skulle passa dig. Jag såg foto från när du spelade kubb förra sommaren. Det tycker jag är mer ansträngande för knäna med fler böjningar för att plocka träsaker från gräset. Du kunde hyra Mysingen som caddie. Han kunde få en gratiskram varje gång han lägger ner bollen. 🙂
   Nästa år? Det har jag inte lovat något om. 🙂 Detta är 20:e momentet så 1/3 lekuppgifter återstår. Dessa ska jag försöka fixa om hälsan är med mig. Först en sommarläxa. Sedan nio lekuppdrag under senhösten och hösten. Kanske orkar jag med en korsordstävling även denna november. När det var kallt och regnigt i april slipade jag på planer för en eventuell fjärde säsong. 🙂
   Bossekram

 2. Jag älskar mini/bangolf och har spelat mycket men det var ett tag sedan! Bangolf hör sommaren till och jag hoppas att vår bana finns kvar 😀 Hur formen är det återstår att se men förr var jag en fena på att få ”hole in one” på däcket och några till…

  Kram

  • Redan i andra kommentaren någon som är PÅ. Det är jag inte bortskämd med när det gäller de lite svårare lekuppdragen. 😀
   Hoppas ingen har trollat bort den sedan sist du var där. Jag tycker det är en rolig aktivitet, när det är lämpligt väder och lagom med folk på banorna. Dessutom passar det bra att komplettera med annat trevligt efteråt. På Japan fanns också ett däck på bana nummer nio.
   Lycka till!
   Kram Bosse

   • Tack, det kan nog behövas 😀 Vi hade vår specialare på vår bana. Den hade tolv hål och när vi kom till en sista banan så förlorade man bollen när man träffade hålet. Så den tolfte banan hoppade vi över och började om och om igen! Ibland blev vi upptäckta men oftast så gick det bra 😀

    Kram

   • Kul bekännelse. 🙂 Den brukade ”vi” också göra när vi lirade på ”bortaplan” (om vi inte var för många som deltog och blocket räckte till för att spela två parallella fighter). Om det var skapligt med okända personer som spelade fanns det ett bra skäl att ta banorna i ”oordning”. Då märktes det aldrig att vi gjorde alla banor två gånger, förutom sista som vi fick nöja oss med att skicka upp/i bollen bara en gång och skriva samma resultat på andra fighten. Jag minns aldrig att vi åkte fast för det. 😀

 3. Oj, det var inte illa. Jag är värdelös på minigolf, men tycker det är roligt. Sån där långgolf har jag aldrig spelat.. Får se om jag får med mej någon eller några. Trevlig dag kram

  • Det låter bra att du tycker det är roligt. Vi kan skratta lika mycket när vi missar. Inte åt varandra utan med varandra. 🙂 Ofta spelar vi på banor som vi aldrig spelat på förr. Då är det mycket svårare men också roligare. Bara att lista ut var bollen ska in eller i. Det blir alltid många skratt och skämt. Man får inte vara rädd för att göra bort sig. Killen jag skrev om är ersatt av en gammal gubbe som inte är speciellt imponerande längre. 😀 Det går inte att leva på gamla meriter. Men det är kul att ha gamla positiva minnen. 😀
   Hoppas du får med dig något sällskap.
   Lycka till!
   Kram Bosse

 4. Oj då … fina minnen från din minigolfkarriär, men den här gången står jag över din uppgift 🙂
  Jag har inte spelat minigolf de senaste 30 åren … var urusel redan då på den tiden, så jag tror inte jag vill förnedra mig till en ny karriär i allas åsyn… men önskar övriga lekdeltagare ett stort Lycka till!
  Ha det gott!
  Kram

  • Nu gick du för snabbt fram. Tänk om Anki är som ost och vin. Hur var du som fotograf för 30 år sedan? Givetvis får man inte vara rädd för att misslyckas. 🙂 När vi kommer till nya städer händer det att vi spelar en runda. Det är ännu roligare när man aldrig spelat där. Då är det lika. Vi är alla nybörjare och kämpar för att inte få en tia på någon bana. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 5. Ja vissa saker och känslor spar man för alltid inom sig själv.
  Du var duktig och otroligt intresserad, Mannen som vägrade tro att du var så duktig, så synd.
  Kul tycker jag det är att ni delat upp er i lag i familjen ,-)))
  Guldbollen med namn, härligt .
  Fint foto på mycket söt fru och dotter.
  Själv har jag aldrig spelat minigolf, ovanligt tror jag jag men jag har aldrig ens kommit i närheten av en sån golfbana.
  Så nu ska det bli den första, får se om den vi har i en stad en bit ifrån är öppen, annars sa min man att det kanske finns banor inomhus någonstans, godkänns dom?
  Tills den 1 juni har jag väl hoppfullt hittat en, det ska bli kul! ,-))
  Ha det fint KRAM Primrose ,-).

  • Jag googlade och läste på idag. 1947 anlades banan. Japan var ett smeknamn på mannen som byggde banorna. Nu är den inne på sin tredje generations ägare. Den gamla banan finns kvar, men de har byggt en till. Dessutom en inomhusbana.
   Jag har många inre scener som jag är glad att jag har kvar i skallen. 😀
   Tack ska du ha.
   Häftigt om detta får dig att våga försöka för första gången. Tänk om du blir biten av leken och vill spela varje vecka. 🙂 Det finns säkert en bana någonstans i närheten av dina trakter. Bäst är det att hitta en hederlig minigolfbana. Det är mycket roligare med personliga banor som någon byggt. De där trista, lite längre som ser likadana ut i hela landet ger jag inte mycket för. Det var då det bytte namn till bangolf. Mycket svårare att få en ”spik” på. Ingen fantasi. Allra roligast är det när de är konstnärligt lagda/tillverkade. En del bygger hus som är typiska för staden. Jag har spelat på många roliga banor både i Sverige och utomlands på semestrar. Jag fick även erbjudande om att förvalta en minigolfbana på Cypern från höst-sommar. Hade jag inte varit nykär på hemmaplan … 🙂
   Lycka till med debuten! 🙂
   Kram Bosse

 6. Jag spelar kanske en gång om året… Minns en gång när vi var tre i familjen som spelade. När vi räknade ihop våra poäng hade vi alla tre samma slutsumma!
  Men varför skrevs inte ditt namn upp den där första gången?

  • Häftigt minne. 🙂 Kul när det blir så.
   Han trodde väl inte att ett ”barn” kunde fixa det resultatet. Min naiva hjärna trodde att han tittade på de som spelade. jag hade hunnit spela där relativt många gånger. Han räknade kanske bara ”kulor”. 🙂

   • Mitt förtroende för vuxna fick sig en törn. Jag var van sedan lågstadiet med den fröken som jag skrivit några kåserier om. 😦 Jag minns inte exakta tiden. Kanske var det bara en halvtimme kvar till stängningsdags. Sedan kunde han ändå raderat på tavlan. Det var nya insatser nästa dag. Samtidigt tycker jag det är kul att studera människor. Även mig själv i backspegeln. Det är genom att uppleva olika saker som går utanför ramarna som man utvecklas. Inget gammalt går att ändra på långt senare. Jag kan le åt alla ”dumma” saker som jag själv gjort och skulle gjort annorlunda om jag hade erfarenhet och svaret på alla frågor. Det är inget jag går och grämer mig över. Var sak har sin tid. Ibland hjälper det inte ens att bli vuxen och gammal. Det finns alltid nya fällor och misstag att göra. 😀 Dessutom består livet av många val. Egentligen borde det vara lättare att välja när man är äldre. Det tycker jag inte stämmer på mig. 🙂 Men när jag väl bestämt mig för något brukar jag inte vela längre. Sedan måste man såklart ställa om kompassnålen längs med livsvägen av olika orsaker. Nu måste bollen ha hamnat utanför banan. 😀

 7. Åh, vilka minnen! Där jag bodde som liten (och lite större än liten) fanns det en kanonfin minigolfbana där det till och med spelades riktigt stora tävlingar. Där spenderade vi mycket tid och jag var väl en rätt ok minigolfspelare då det begav sig. Tyvärr så revs banan för ett antal år sedan då det inte var någon som underhöll den. Numer blir det väldigt sällan, det kan inträffa någon gång på semestern om man är någonstans, men som sagt inte ofta alls…

  • Då har vi liknande minnen från aktiviteten. 🙂 Sorgligt att den revs och att ingen ville ta över och underhålla den. 😦 Det är samma utveckling här. Tack var vandringspriset håller vi lite liv i leken. Roligast är det att komma till en ny bana någonstans där personen som äger stället har byggt allt själv. Vilken charm och idérikedom en del konstruktörer kan sitta inne med. Du får hänga på tåget i min tjugonde lekuppgift och visa att de gamla takterna finns kvar. 😉

 8. VIlken fint minne du delar med dig! Härlig och stimulerande läsning. Och att du visst att du var bäst, inom dig, trotsatt resultatet inte blev riktigt offentligt. Illa tycker jag, för du hade verkligen kämpat.
  Lul med traditionen i er famlj att spela bangolf och fotot både på dig och Lizette och Solveig och jennifer är så fina.
  Jag blir glad när jag ser dem.
  Bangolf har jag spelat förr, kan nog nu vara lite ringrostig, men jag är ju en envis typ och tycker ju det är jätteroligt så visst är jag med.
  Nu ska jag bara i leta reda på en minigolfbana, men jag har en på lut.
  Återkommer när jag är klar med uppgiften.
  Kram!

  • Tack! De gamla takterna sitter säkert kvar någonstans. Jag föreslår en riktig minigolfbana. De som inte ser ut som alla andra i ”Världen”. De personliga som kanske är byggda av ägaren eller ägarens morfar. Jag syftar på de som har en lite kortare sträcka mellan utslagsplats och hålet. De är trevligare att spela på och puttsträckan i ”slutzonen” är kortare. Njutningen att se roliga hinder, hus, konstverk gör att totalupplevelsen förstärks. De trista som görs på samma ställe finns överallt tycker jag är ”dötjatiga”.
   Kram Bosse

  • Hjälp! Vad hemsk frågan låter när jag läser den snabbt. Jag syftar såklart på en minigolfterm och inget medicinskt. 🙂 Förhoppningsvis har alla spelregler på papperet. Kommer man inte förbi första hindret på de sju första slagen blir det automatiskt tio slag och man får ta upp bollen och gå vidare till nästa bana. (en tia). Det kan ju bli en tia om man kommer förbi första hindret men missar fler gånger på andra ställen. Kanske några puttförsök. Samtidigt är det befriande. Det går inte att få sämre än tio slag på en bana. Nu ser jag rolig scen på min näthinna. En person som slår och slår. Fram och tillbaka. Aldrig får bollen i hålet. En lång slingrande kö av suckande väntande spelare. 😀 Samtidigt får man mer för pengarna, ju fler slag man slår. 🙂

 9. Tack Bosse! Jag menade inte en medicinsk term….Men nu vet jag. Har gömt bort hur det var. Och reglerna finns här på spanske, men jag litar inte på mina kunskaper och ej heller google translate.
  Dig litar jag på och jag vill ju göra rätt.
  Hårdträningen börjer i helgen. Jätteroligt!
  Kram!

  • En tia börjar bli ett vanligt begrepp när man kommit upp i åldern. Det fanns inte i mina tankar när jag skrev ordet i inlägget. 🙂
   Jag trodde du blivit en fena på språket. Dessutom trodde jag nog att du snart var på väg norr ut. Eller jag vet inte riktigt var alla håller hus. 🙂 Jag har fullt upp att hålla reda på mig själv. Först städning. Sedan date på Fridolfs Konditori.
   Minigolf är kul. Förr var det mer en sport för mig. Nu är det bara en lek. 🙂
   Kram Bosse

 10. Det känns hårt och kränkande att inte bli trodd. Du var tuff som inte lät det ta spelglädjen ifrån dig. Jag gillar också mini-golf, bangolf har jag aldrig spelat men min talang är inte så stor inom detta spel. Uppgiften finns däremot ändå för om ingen förlorar kan ingen vinna. Alltid glädjer man någon. Det är inte av den anledningen jag hoppar den här leken utan en helt annan. Vi får stort besök här i vår familj. Ha det gott nu och fortsätt spela med glädje. Kram Maria

  • Jag tror man lär sig mer om livet i motgångar. Hade han varit otrevlig mot mig hade jag kanske bytt favoritställe och börjat lira på Delfinen eller Palmqvist.
   Du såg att jag förlängt denna lek ända till 1 juni och att den löper över två helger?
   Jag önskar er en trevlig gemenskap med många fina stunder. 🙂
   Kram Bosse

   • Jaha, nej jag behöver byta glasögon. 🙂 Chanserna ökar. Finbesöket stannar 14 dagar och vill kanske testa svensk minigolf en dag. Vem vet? 🙂

   • Själv bytte jag glasögon och klagar över att jag ser FÖR bra så det blir jobbigt. 🙂 Jag har börjat vänja mig sista tiden.
    Ska du vara värdinna i en halv månad. Hoppas du får hjälp med hemsysslor under tiden och inte ska dra allt själv för då kan det bli tufft. 🙂
    Eller så skapar du egen space och försvinner iväg en stund och laddar batterierna. 🙂
    Stort LYCKA TILL med allt.
    Lördagskram Bosse

  • Jag förstår att du väntade på att årets varmaste dag skulle komma. 🙂 Det var inte långt ifrån att du kunde undvika tior. Kommer en … 🙂

   Spelkompis nummer ett fick 10 poäng. 🙂 Det sista poänget fick du för att du slog flest slag. 🙂

  • Tänk att jag är skyldig till din debut. 😀 Jag lovar på heder och samvete. Det var inte jag som kontaktade kvinnan och bad henne ”terra” dig. 😉 Hoppas du tyckte det var så kul att du och gubben gör om det fler gånger. Kram Bosse

   Spelkompis nummer två fick 11 poäng. 🙂 Du fick två extra poäng för att du var debutant och jag kan ta åt mig lite av äran att du gjorde det. 😀
   OBS! Poängen ser du i tabellen när den kommer på plats i samband med ”sommarläxan”.

 11. God afton! Vi har haft en härlig och rolig dag på golfbanan och mitt inlägg är klart. Det blev ett personligt rekord och jag kan nog bättre. Blir snart omspel!
  Stor kram!

  • Hur mycket vätska fick ni fylla på med? Jag gissar på att det fanns skugga lite överallt. De namnade hålen såg riktigt roliga och personliga ut. Jag blev direkt spelsugen. Men som jag skrev hos dig hade jag varit ännu mer sugen på att lira när det var mörkt och svalare. Fast då är där kanske knökat av spelare.
   Nästa gång blir det kanske tvärtom. Din Bosse vinner spikligan och du får minst antal slag. 🙂
   Bossekram.

   Spelkompis nummer tre fick 19 poäng. 🙂 Nu har du passerat tvåhundrapoänggränsen.

  • Då kan du kalla dig regerande sommarmästare 2016 i familjen. 🙂 Banan som lagts ner i grannbyn. Innehöll den arton hål?
   Bossekram

   Spelkompis nummer fyra fick 19 poäng. 🙂 Jag hoppade att ingen skulle välja tolvhålsbanor, men jag hade en hemlig plan om några gjorde det. Nu blev det hälften av deltagarna. 😉 Först hade jag tänkt berätta om att hål ett till fem skulle spelas om en gång till. Sedan kom jag på att det var korkat. Så får man inte göra. De har ju en avgift för ”bara” tolv hål. Då var mitt sätt mer rättvist i denna lek. Fyra på tolv ger sex spikar på arton i den matematiska världen.

   • Nej, den hade femton vilket jag tycker är lagom för tolv känns som i minsta laget. Men visst, är man ett större sällskap som spelar så kan kanske tolv vara lagom.

    Kram

   • Femton var nytt för mig. Jag minns att jag varit på ställen som haft bara tolv hål, men där det varit plats på protokollet för arton hål. Efter hål elva började man om på hål ett och spelade de första sex hålen innan man slog in bollen på tolvte hålet. (Försökte i alla fall) 🙂
    När det gällde Öresundshålet. Fick ni betala zonavgifter? 😉

 12. Då är det 48 timmar kvar tills detta lekuppdrag stängs. Än så länge är det fyra kvinnor som samlat ihop poäng. Frågan är om det kommer att bli fler. 🙂 Jag hade ingen spik på min premiärrunda i år. Inte heller någon tia. Jennifer hade två spikar, men också en tia som gjorde att jag kunde glida förbi i slutställningen.

  • Vilken tur att det blev napp till slut. Roligt att ni tog upp en aktivitet som ni inte gjort på många år. 🙂
   Kram.

   Spelkompis nummer fem fick 11 poäng. 🙂 Du fick två extra poäng för att du spelade på en tolvhålsbana och inte en artonhålsbana.

  • Varsågod. 🙂 Det är alltid trevligast när vädret är fint, det inte är massor av trängsel, vacker omgivning, trevlig personal. Det verkade som ni prickade in allt.
   Kram.

   Spelkompis nummer sex fick 13 poäng. 🙂 Du fick två extra poäng för att du inte spelade på en artonhålsbana. Detta grundade jag på att du fick två spik på tolv hål. I Bosses matematiska värld ger det tre spik om du spelat sex hål till. Rättvisepoäng i en lek. 😀

 13. Jag räknar på fingrarna och kommer fram till att det ökat på till sex kvinnor som lämnat in sina poänguppdrag. Vem vet. Jo. Om jag spetsar hörseln hörde jag hur det rullade iväg en boll på bana nummer femton någonstans i Sverige. Eller hörde jag fel? Det kan ha varit i Finland. 🙂

  Tio timmar kvar tills repet går. Jag är inte hemma klockan 20.00, men det är den tiden som gäller. Svarstider står ju alltid överst upp i kommentarerna.

 14. Det verkar inte varit i Finland som någon boll rullat .. Har aldrig spelat mini-/bangolf, jag vet inte ens var någon bana finns. Så nu väntar jag bara på sommarläxan. 😉
  Egentligen borde man ta paus från datorn några månader nu.. men det lyckas knappast!
  Sommarkram

  • Du har säkert gjort en massa annat spännande och roligt istället. 🙂 och jag tror att du gjort ”sommarläxan” förr. 🙂
   Min blogg har bytt skepnad de sista somrarna. Då blir det mer sporadiska inlägg med mycket bilder och lite text. Pauser från alla sociala forum tror jag vi alla mår bra av att göra ibland.
   Sommarkram tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s