Joakim hade mycket att berätta om …

Strumporna fick stanna hemma, men fikakorgen fick naturligtvis följa med på kustutflykten.

Ett

Kaffetarmen ropade direkt när jag smällde igen bildörren. ”Vill ha kaffe NUUUUU!”
För att inte ställa till med bråk slog vi oss ner på en bänk vid hamnen i det gamla fiskeläget Abbekås och lydde kaffetarmen.
Vi hade varit inne på ett konditori och köpt med oss något smaskigt. Allt smakar så mycket bättre utomhus. Precis när vi var klara hörde jag hur någon ropade på mig bakom ryggen.

Två

Jag trodde först det var paret på bänken som pratade med ryggen.

Tre

Så var det inte. Det var Abbekåsa gåsen Joakim som kallade på mig. Jag kunde riktigt höra hur Edvard Persson sjöng i mina öron innan Jocke avbröt mig.
”Det är väl du som är BloggBosse. Nu ska du få höra vad en bloggtjej hittade på här i Abbekås när hon var en liten tös.”
Under en kvart fick jag höra så många spännande storys att jag nästan storknade eller gåsade som man säger på dessa breddgrader. Kan verkligen Åse vara skyldig till allt detta eller broderade han ut vissa saker?

Fyra

En natt sådde hon snabbväxande träd överallt på stranden. När männen skulle ut och fiska frukost fick de ta hjälp av lien för att komma fram till båtarna.

Elva

I båtarna planterade hon allt möjligt. Enligt ett rykte är det hon som böjt på detta träd bara för att visa några grabbar att hon minsann var starkare än Pippi Långstrump.

DSCN8496

Nu växer det maskrosor i det men snart kommer det mot alla odds att bli grönt och fint igen. Otroligt att det fortfarande lever. Den ”gröna bilden” är från bildarkivet.

DSC_39930006

Femohalvt

Jag var tvungen att gå ner och doppa huvudet för att ruska av mig de mest spännande berättelserna. Samtidigt var det riktigt kul att få reda på sanningar.  😀

Fem

Det kyliga vattnet ruskade om mig. Efter att jag fick en ansiktskram av en blåmanet såg jag bara blåa saker ett tag. Eftersom det är min favoritfärg gjorde det mig ingenting.

Någon hade haft bråttom ur skorna.

Åtta

Vackert.

Sex

Sju

Läckert och inbjudande med blåa dörrar.  ❤

Nio

Om vi skulle ta och skaffa båt istället för bil.

Tio

Men det är mycket jobb och inte bara lek i vatten. Sedan vet jag inte om mormor Åse växt ifrån de värsta busen.  😉

 

 

 

51 tankar på “Joakim hade mycket att berätta om …

 1. Tack för inlägget som är fredagsmys på hög nivå. Känner igen det där med kaffetarmen som skriker och inget smakar så gott som fika i naturen. Härlig berättelse och fina bilder ☺️ Ha en skön helg! Solkram😘

  • Tack för att du kommenterar. Vilka underbara bilder du lagt in idag på din blogg. 🙂
   Undra hur många gånger som jag fikat utomhus i mitt liv. Jag fick det med modersmjölken. 🙂 Jag njöt just av en stund på balkongen. Måste passa på. Det stod i tidningen att solen skulle gömmas bakom moln senare på dagen.
   Helgkram Bosse

 2. Starka tjejer finns det gott om! Jättekul bilder. Doppade du dig verkligen? Jag tycker alltid att vattnet är så fruktansvärt kallt i den delen av Skåne. Det är mycket varmare här uppe omkring. Kram

 3. Härligt inlägg med rolig text och vackra bilder. Trädet var spännande och det blåa var så fint 🙂 Fikapausen är ett måste när man är ute på tur och ju förr desto bättre. Ser fram emot nästa reseberättelse från dig. Nu ska jag läsa ditt senaste inlägg om Wallander. Även om jag inte är någon deckarfantast så älskar jag dina inlägg som imponerar på så många sätt. Ha en riktigt skön helg med sol och värme. Kram 😘

  • Tack Gunilla! Det är något visst med blå detaljer. Gärna i kombination med vitt.
   Vad många ställen det finns på Österlen som vi fortfarande inte besökt. Jag har konstaterat detta, de sista dagarna då jag letat och försökt strukturera upp ställena7planerna. Det jag längtar efter mest efter är att Solveig ska få sommarlov. Tre veckor kvar.
   Hoppas du har sol. Usch vad svårt det är att bryta upp från balkongstunden. Städning väntar på schemat.
   Kram Bosse

 4. Ord och bild matchar varandra som vanligt alldeles perfekt! Klart att ni ska skaffa en båt 😉 Fast i stället för vad? Inte bloggen väl 😉

  Kram och trevlig fredag!

  • Tack Znogge. 🙂 Bil får det bli, men vilken djungel av märken. Jag blir trött bara jag tänker tanken. Kanske bättre vi tar en båt eller ett segelflygplan. Där finns det färre att välja mellan. 🙂
   Bloggen kan vara allt. En kompis, en snuttefilt, en kvarnsten, en tvilling, en ventil och tusen andra saker. Just nu är 47 % fyllt av min variant. Vad ska jag fylla de andra 53 % med? En megastor bild där det står BLOGGPAUS med stora bokstäver? Det går inte nu. Jag har ansvarsfyllda uppgifter kvar att göra på lekfronten.😀 När det regnade i april satt jag och planerade inför en eventuell fjärde säsong av Korsordstävlingen i november. Antagligen har jag någon skruv lös på ”avsnittet” som sitter nedanför hårfästet och ner mot halsen. 🙂 Borde jag inte sluta efter tre omgångar? Samtidigt är jag nyfiken på att testa några nya saker. Kanske vill några prova.
   Kram Bosse

   • Det tror jag inte att du har och varför ändra på ett vinnande koncept 😉 Se bara på programmet ”På spåret” som tuffar vidare säsong efter säsong men ändå lika trevligt! Men bestämmer du dig för att testa några nya saker så är vi säkert många som hänger på!

    I dag blir det minigolf här när Husse kommer hem från svärmor. Hoppas jag inte lagt av mig helt över vintern utan kan förlita mig lite på gamla meriter 😉

    Kram

   • Ett kort tag var jag inne på att lägga in ”Ring en vän” d.v.s. ha möjlighet att EN GÅNG via FB meddelande få första bokstaven i svaret av mig. Knäppt tänkt av mig. Skulle inte blir kul om alla utnyttjade detta en gång. 😦 Min tabbe förra gången var att ha öppet tre timmar på trettio uppgifter. Det blev långa ”arbetsdagar” för mig och begränsade möjligheter att ”luras” med att lägga in två tävlingsbidrag samma dag. Jag gjorde det vid ett tillfälle. Pust. 😀

    Om du har samma väder som vi haft under eftermiddagen är det idealiskt för en runda minigolf. Förhoppningsvis sitter det i benmärgen. Det ska bli spännande att se vem i Znogge-familjen som vinner duellen. Lycka till båda två. 🙂
    Vi var ute och åt lunch idag. Efteråt gick vi förbi en minigolfbana. Det blev en strand och skogspromenad istället. Konstigt väder. När vi åkte hemifrån var det kyligt. Plötsligt vid havet blev det riktigt varmt, vindstilla och vi var felklädda.

    Undra om minigolfuppgiften blir uppgiften med minst deltagare. I första ”mästareuppgiften” deltog sex personer. Det ska bli spännande att se hur många som gör sommarläxan i uppgift 21. 😀 Äntligen ska våra tjejer få göra något som de aldrig fått göra tidigare. De har heller aldrig frågat om de fått deltaga. (Konstigt nog)
    Dags för middag nummer två.
    Lördagskram Bosse

 5. Härlig läsning Bosse! Och så vackra bilder! Njutbart!
  Visst är det ”gott” med starka flickor som visar hur saker och till kan vara? Och hoppas mormor Åse har lite kvar av det busiga att förmedla vidare.
  Den blå dörren till det vita huset med de vackra krukorna var en av de bilder jag fastnade vid. Men å andra sidan fastnade jag för alla.
  Kommer att ha detta inlägg i tankarn inför min skånska ”gåsatur” i sommar.
  Tack kram!

  • Tack Ditte! 🙂 Det har hon säkert. Hon är en ung mormor i sina bästa år.
   Sträckan mellan Trelleborg och Ystad är sevärd i rätt väder. Åse jobbar på ett fint hotell längs vägen och bara en liten bit från Abbekås. Mossbylunds hotell tror jag det heter. 🙂 Det tycker jag ni ska satsa på. 😀 Titta in på deras hemsida.
   Kram Bosse

 6. Du skriver så godt! Vakre bilder også, og spesielt av de mørkeblå blomstene i strandkanten. Blå er en vakker farge ja.

  God helg!

  Klem fra Marit

 7. Tack för att jag fick följa med på den lilla utflykten till Abbekås! 🙂 Mysig berättelse och vackra bilder förhöjde njutningen.
  Ha det gott!
  Kram 🙂

  • Det finns alltid en risk eller chans för att det blir en mix av allvar och skoj när jag ser på bilderna vid inläggningen. Detta hade jag inte bestämt på plats. Det är bara en produkt tillverkad när jag sitter vid tangentbordet och minns att min bloggvän Åse växt upp på denna vackra plats.
   Lördagskram Bosse

 8. Jättehärliga bider, speciellt den växtfyllda båten. Det ser verkligen väldigt härligt ut utefter strandkanten där borta i era trakter.

 9. Vilken härlig berättelse! Den innehåller inte bara en utan flera sånger….som den av Karl P Dahls blåa skor 🙂

  Önskar dig en solig lördag och glad vecka!
  Kram Christina

 10. 🙂 Du Bosse ett och annat hyss har jag hittat på, men de är preskriberade sedan länge, trodde jag hade gömt dem väl men du lyckades visst hitta en del 😉 tur du inte hittade alla. Men gåsen Joakim har jag aldrig blivit jagad av, han lär ha varit en elak en.
  Det är fint där i det lilla fiske läjet, då och då åker jag ”hem” för att bli lite nostalgisk. Nu när jag njutit av dina bilder blir jag nästan lite sugen på att hitta på några nya hyss. Men först ska jag njuta av att kunna skriva dubbel mormor i mitt CV. Kram och fortsatt fin lördag till dig.

  • Vi borde kanske skriva en bok ihop om gamla preskriberade bus. 😉 Tur du slapp ha Jocke i bakhasarna.
   Jag hade gärna vuxit upp där. 🙂 Vad roligt att du blivit mormor igen. 😀
   Inte begriper jag vart tiden tar vägen. Jag tyckte det var nyss storebror kom till världen. Nu såg han ut som en stor grabb vid de fina rapsfältsbilderna.
   Njut du på. Det måste vara härligt när allt gått bra.
   Kram

 11. När jag åker ut på någon utflykt så ropar alltid kaffetarmen på mig.
  Hinner knappt bromsa bilen så Äre färdigt.
  Ut med matsäcken och filten från bilen. Sen så får man söka upp nåt trevligt oknöligt fikaställe. Det tar fem röda å man är på plats tokivrig och fikasugen som bara den.
  Slurk å namnam. Dä va gott dedänne som vi säger här hos mig i våra breddgrader.

  Härligt skriv Bosse. Riktig mysig lördagsläsning med fina bilder. En njut på hög nivå.

  Önskar dig å de dina en riktigt vacker solig försommardag.

  Buskram.

  • Den där tarmen är riktigt uppskruvad när det vankas utflykt och alltid smakar det bättre utomhus. Kanske inte när det ösregnar eller haglar. Då blir det helt vitt och klumpigt i kaffet.
   Ni har många härliga uttryck och dialekter däruppe som jag uppskattar. Mycket finare än våra härnere.
   Tack ska du ha. Jag har precis varit ute och matat fåglarna med gräsfrön. 😀
   Kram Bosse

 12. Fina bi!der och trevlig text som vanligt. Abbekås var en plats jag åkte till varje sommar när jag bodde i Malmö.
  Lördags kram från Anki

   • Ja det tror jag. Både när det gäller Skånes natur och Mankells böcker. Har läst Italienska skor i helgen och tyckte den var väldigt bra. Har Svenska gummistövlar som jag också skall läsa. Tar lite annat emellan.
    Måndags kram Anki och Minton.

   • Vad bra att du läser dem i rätt ordning och relativt nära på varandra. För mig gick det några år mellan skorna och stövlarna. 🙂 Jag gillar det melankoliska i romanerna.
    Jag har funderat på att läsa om Italienska skorna snart igen. Sorgligt att Mankell dog. Han hade fler skrivuppgifter på gång.
    Kram Bosse

 13. Så vackert det är. Någon gång, någon gång kommer jag att besöka din kust också. Men igår blir det inte så. Vi är strikt hållna föräldrar och semestrar snällt där dotterns tävlinga är. Det blir Kungälv i sommar och några småturer som ligger närmare. Man får ta tillvara den korta tid som hon vill åka med oss, eller så länge vi får åka med.
  /P

 14. Somliga är påhittiga och då vet man minsann inte vad som kan hända. Har man tur kan man stöta ihop med någon med många historier i bagaget, så man får sig lite till livs av allt ”hittepå”. 🙂
  Kram Mia

 15. Så fint skrivet och vackra bilder till det. ”Blått ä grannt” säger de äldre här. Fint menar de. Vem får inte lust åka till Skåne när man läser dina inlägg. Snart kommer jag, kanske. Drömma kan man ju alltid. Kram Maria

  • Tack Maria! Det tycker jag du ska göra. En av era motorcykelturer kan sträcka sig ända ner till Skåne och Österlen. Idag stod det i vår tidning om de osynliga gränserna för Österlen. Egentligen finns det inga direkta gränser. Tur det inte finns taggtråd och murar. 🙂
   Göra resor i drömmen kan vara givande.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s