Veckan har snurrat på …

1

Jag berörs av väderkvarnar. Gör du? Detta är Krageholm Mölla. Den byggdes 1864 åt greve Brahe på Krageholms gods och består av fem våningar. Driften av möllan upphörde 1946. Numera vårdas den av Andelsföreningen.

2

Jag tänker på ett par Wallanderböcker och filmen ”Innan frosten” när jag ser det mörka vattnet vid Krageholmssjön. Det inte många kommer ihåg är att även Jan Troells filmer ”Utvandrarna” och ”Nybyggarna” spelades in vid sjön.

3

Trist att det inte finns någon trevlig led så att man kan ta sig runt sjön. Gädda, abborre och braxen ska finnas i den nio meter djupa sjön. Det finns även en intressant ö som heter Lybeck och som är ett naturreservat för ex. havsörn. Där växer månviol och strutbräken. Det förstnämnda låter romantiskt. ❤

4

5

Vi gav upp idén om att gå igenom vassen och sökte oss istället upp på andra sidan den slingrande vägen och hamnade på en åkermark där det fanns ett fyrtiotal ekar. Efter boken är eken det näst vanligaste ädellövsträdet i Skåne. Osis att de inte hade sått raps denna säsong. Jag såg några jättefina nätbilder med kombinationen raps och de ståtliga ekarna från denna plats. Undra hur gammal en ek kan bli. Rumskullaeken i småland lär vara ungefär 1000 år.

Även denna söndag var fikakorgen med. Eftersom vi ätit en god morsdaglunch ute var vi proppmätta. Därför fick fikastunden bli vid havet i Svarte. En del djärva hoppade i från bryggan.

6

Solveig satt och tänkte på sitt och jag på mitt. Plötsligt hände något som jag i efterhand tycker är svårt att förstå.
Jag njöt extra av blommorna i min älsklingsfärg. Precis när jag skulle ta en närbild slängde sig en okänd kvinna ner och gned det långa blonda håret mot blommorna. Utan att säga ett ord gick hon iväg med sitt sällskap. Redan efter femton meter hände det ofattbara. Jag blev så paff att det tog lång tid innan jag fick upp kameran och tog ett bildbevis.  😉

7

Hemma väntade fina blommor till Solveig från hennes döttrar.

8

Idag sitter jag och väntar på att bli uppvaktad. Det är dagen Bo. Var är alla presenter och blommor? Skojar bara. Vi ska snart åka iväg hela familjen och äta ute och fira allt som hänt under veckan. Trist nog har ”Köpenhamnsbacillerna” slagit till hos tre av oss. Tyvärr är jag en av trion.  😦

Med firande det varit i veckan. ”Mina fotsteg i ditt hjärta” fyllde tre år i tisdags. Dagen efter var det vår förlovningsdag. I onsdags kväll var vi i Simrishamn och såg en Cabaret där Lizette och hennes kurskamrater sjöng, dansade och spelade teater. Vi har haft tre namnsdagar i veckan. Solveig fick ett fint betyg på sitt stora examensarbete och hade avslutning i Kristianstad i fredags. Hon har dessutom hunnit med två intervjuer, blivit erbjuden ett av jobben och inväntar svar från den andra. För att ytterligare skapa beslutsångest har hon blivit kallad till en tredje intervju på tisdag. Varför är det då imorgon som hela Sverige flaggar och har en röd dag?  😀

Vi har haft riktigt oväder med ösregn, kraftig blåst och Tor på värsta bankhumör ett par nätter. Jag har varit brandvakt och suttit i soffan och väntat på att räkna in fåren några sena kvällar på raken. Sedan när jag ska sova är jag klarvaken. Snart har vi inga omyndiga barn i familjen. Är det en fördel eller nackdel? Inget att tänka vidare på. Bara acceptera läget. Livet rullar på och har sin gilla gång. Men mest har det varit soligt och skönt under veckan. Precis som maj har juni börjat på ett väderleksmässigt trevligt sätt.

Du får ha en trevlig ny vecka. Detta är blogginlägg nummer 992. För skojs skull siktar jag på att inlägg nummer 1000 ska ske 23 juni när bloggen fyller fyra år. Det firar jag med en bloggtävling som kommer att handla om ”Blåa tåg”.

20 tankar på “Veckan har snurrat på …

 1. Stort grattis till Solveigs examen och det fina betyget! Samma här för dottern men vi firar först på onsdag. Angenäma problem med ett par intervjuer och en erbjuden tjänst 😀

  Det finns fördelar med omyndiga barn och en är väl att man kan bestämma deras hemkomst kvällstid. Vet inte hur många nätter jag halvsovit medan mammaradarn gått på högvarv…

  Grattis på namnsdagen och kram!

 2. Jag undrar hur kvinnan visste att håret skulle bli blått? Intressant!

  Gratulerar till namnet Bo! Jag vet inte när Ethel har namnsdag men däremot Margareta som jag också heter; 20 juli. I min barndom åt vi alltid smultrontårta den dagen. Min syster har även hon samma andranamn. På den tiden fanns inte Ethel i namnsdagsalmanackan.

  Önskar dig också en fin vecka! Jag undrar vad blåa tåg innebär. Ser fram emot att få veta ;-). Kramar från Ethel

  • Inte så konstigt. Hon valde att gnugga sig mot en blå blomma. Nästa gång väljer hon kanske maskrosor. 🙂

   Tack ska du ha. Maggandagen känner jag väl till under fruntimmersveckan. Solveig heter också Margareta i andranamn.
   Du borde återuppta den gamla traditionen med smultrontårta. För några dagar sedan började jag med att ta in smultron från landet som vi har till filen på morgonen.

   De blåa tågen ska vi börja åka nästa vecka. Då börjar Jojokorten att gälla.
   Kram Bosse

 3. Inte riskfritt att gnida håret mot blommorna ,-))))
  GRATTIS till Solveig, det måste kännas skönt!
  Fina ställen, jag längtar till Skåne. Möllor älskar jag, min farmor bodde nära en mölla, den tyckte jag var magisk som barn ,-)
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  • Men en billig och naturlig metod. Jag valde att testa med en rosa ros. Visst funkade det. Alldeles för bra. Nu vågar jag inte gå ut utan en stor vintermössa på mig. Oj vad svettigt det kommer att bli i sommar. 🙂
   Det är skönt och overkligt för henne att de tre åren är klara. Nu är det bara rätt arbetsplats som behöver fixas inom de närmaste timmarna. Förhoppningsvis har det löst sig imorgon kväll. 🙂
   Vad spännande det låter att läsa om, att din farmor bodde nära en mölla. 😀 Riktigt magiskt som du skrev.
   Kram Bosse

 4. Väldigt mycket firande hos dig. Grattis på födelsedagen. Vilken tur du påminde mig så jag kom ihåg att gratta min svärson idag. Vi har sol, sol och åter sol. Det dundrar i samhällena runt ikring och regnar även lite då och då, men Åstorp finns nog inte med på Tors karta. Kram

 5. Varmt grattis på Bo-dagen Bosse! Jag hoppas att du har haft en fin dag med familjen. Har läst ditt inlgg med stor glädej – alltid lika trevlig skrivet av dig. Kram 🙂

 6. Skönt med fantasi och förmåga att se sammanhang 🙂 Fin färg! Grattis till alla intervjukallelser, hoppas hon får napp!

  • Det är alltid stimulerande att vandra runt bland de kategorier som finns till förfogande. Nu var jag extra busig som gick från ett skåneinlägg till lite galet på slutet.
   Tack ska du ha. 🙂 De närmaste dagarna hoppas jag det blir lättare att välja. Skulle vara skönt med rogivande tankar i sommar. Ovisshet är gnagande om tillståndet är för långvarigt.

 7. Grattis på Bo dagen. Inser nu att jag glömt att gratta ”min” Bo. Men jag hinner före midnatt om jag ligger i.
  Stort grattis till Solveig so tagit sin examen och med bravur och nu har flera jobberbjudande. Jätteroligt! Och barnen blir äldre. Det är bara oss det inte märks på. Jo, nu när döttrarna är 35 och det finns barnbarn inser jag att åren gått. På gott och ont.
  Jag läser ditt inlägg och finner sådan glädje i att göra det. Sommaren finns där, ljuset och den där sanna glädjen.
  Vackra bilder därtill och en hel del trevlig info som jag också tar till mig.
  Kram från mig!

  • Sådana viktiga saker får man inte slarva med. 🙂
   Det har varit en lång intensiv tid och förhoppningsvis återstår det bara två veckor. Förhoppnings får hon/vi positiva svar under veckan så vi kan planera vår närmaste framtid. Det är jobbigt att leva i ovisshet för länge.
   Tiden rusar. Precis som du skriver är det på gott och ont.
   Nu är sommarläxan på plats. Hela 66 dagars valmöjligheter.. Du har ju barnbarn som gärna står för grovjobbet, skulle jag tro. 🙂
   Kram Bosse

 8. Det var verkligen ett oväntat sätt att färga håret! Undrar om det finns i andra färger? Jag tror inte jag klär i blått hår.
  Grattis till Solveig!

  Jag har en recension på Ramona Franssons nya deckare på min blogg. Läs gärna den (recensionen och boken)

  • Det fanns många andra snygga örtfärger. Har man bara gott om fantasi … 🙂
   Jag ska skicka vidare hälsningen. Igår fick hon även det andra jobbet och kommer att ta det. Då slipper hon pendla ända till den gamla universitetsstaden.

   Jag tycker Ramona Fransson är en västkustpärla. Mycket påläst. Det blir som att läsa historia och en deckare i samma volym. Ska bli spännande att läsa vad du tyckte om boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s