Fotbollen är alltid rund

1

Jag har som vanligt inte följt alla matcher utan valt med omsorg och sett mina favoritlag. Någon gruppspelsdag såg jag tre matcher samma dag. Andra dagar var jag ledig. 🙂

2

Den här förbundskaptenen måste vara nöjd med sin trupp. Inte många trodde på Wales ens i kvalgruppen. Ännu färre att de skulle ta sig vidare från den tuffa gruppen.
Precis som med Island har Wales blivit mina två nya favoriter inom fotbollen. Underbart att små länder med färre spelare att välja på kan rubba de stora länderna med alla sina resurser. Sådant mår jag väldigt bra av. 😀

3

Kvartsfinalen mellan Belgien (rankade som två i världen) och Wales kommer jag att ta med mig från detta mästerskap i Frankrike. När det stjärnspäckade Belgien tidigt tog ledningen trodde jag att jag skulle få ta fram kulramen. Därför var det så skönt när det kom en kvittering på en härlig nick efter en hörna och det var ”match” igen.

4

I andra halvlek överraskade Wales med att ta ledningen. Jag älskar lag med spelare som ställer upp för varandra i alla lägen. Där det är tillåtet att misslyckas. Då växer både individen och gruppen.

5

Belgien var tvungna att chansa. Flytta upp spelare för att nå en kvittering. Det är då som sårbarheten växer och växer. Desperationen när minuterna rann iväg för Belgarna gick nästan att ta på. Underbart när Wales stängde dörren till semifinalen.

6

Både jag och publiken kände av dramatiken.

7

8

I semifinalen tog sagan slut. Precis som jag trodde innan. Med de ”dumma” reglerna att spelarna tar med sig sina gamla varningar fick inte Ben Davies och Aaron Ramsley uppleva matchen från gräsnivå. 😦
De mossiga reglerna måste de göra något åt till nästa stora mästerskap. Jag vill se de bästa spelarna lira de stora matcherna. Vill inte du?

10 Om någon spelare får en varning i första gruppspelsmatchen i ett riktigt bra lag skulle den personen kunna sparka ner en spelare med avsikt att få en andra varning i nästa match för att bli ”nollad” och ”bara” stå över en gruppspelsmatch. Jag har sett det förr. 😦

Nu kommer jag som vanligt att hålla tummarna för att hemmanationen vinner bucklan. Heja Frankrike. De har jag gillat i många år. 😀

 

26 tankar på “Fotbollen är alltid rund

 1. Jag är lite ledsen över att Italien inte gick vidare. Och så är jag lite ledsen över att EM snart är slut.
  Ha en fin dag, Bosse.
  Kram Petra

 2. Mitt fotbolls intresse är väldigt vagt numera, det var bättre förr 😉Med Hysén , Ravelli , Roland Nilsson och övriga grabbarna. En endaste match har jag tittat under hela EM. Kram Åse.
  PS. Blåser det uppe hos dig oxå ?

  • Jag var också mycket mer intresserad förr. 🙂 Alldeles för mycket. 😀
   Undra vilken match du såg och om du var tvungen. 😉
   Just nu drar det ihop sig till oväder. Det är verkligen fram och tillbaka. Idag åkte vi iväg på utflykt i sol men hamnade sex mil bort i riktigt busväder. Tur det finns andra vägar/medel att ta till och att humöret behålls jämnt. 🙂
   Lördagskram Bosse

 3. Ja jag tror att de flesta hejar på en underdog, som Island och Wales. Iaf om ens eget landslag har åkt ut :-). Håller med dig vad beträffar gula kort. Hörde att kommentatorerna pratade om det igår på TV4 också. Ska bli spännande att se matchen ikväll. Jag hoppas och tror att det blir en match med mer spänning och mod än igår. Tyckte matchen igår var en aning tråkig. Jag gillar ju Tyskland, men jag håller nog på Frankrike ändå.

 4. Till och med jag vet att bollen
  är rund! ⚽🖒😁
  Har för första gånger i mitt liv följt några matcher. Men reglerna vet jag inte så mycket om.

  Sommarkram 🍉🌹❤

  • Vad duktig du är Comsi Comsa. 🙂
   Du vet att man bara får ta med händerna vid inkast. Undantag målvakt och domare. 🙂
   Med andra ord tycks du ha blivit en aning fotbollsbiten. Undra om det är tillfälligt eller om du behöver söka hjälp för det. 😀
   Julikramar

 5. Det där nya reglerna med det gula kortet kände jag inte till! Verkar ju inte genomtänkt!!
  Har sett några matcher och Island har i alla fall vunnit mitt hjärta…kanske inte till vulkan då, men till landet! 🙂 Frankrike spelade fantastiskt mot just Island och jag landet skulle må bra av att få lyfta bucklan! 🙂
  Kram, Gunilla

 6. Visst är bollen rund……rund å snabb.

  Njääee….nån fotbollsdiggare är jag inte…Men visst…jag såg faktiskt när Island och Frankrike spelade.

  Ha det gott och Kramkram från ett blåsigt Sundsvall

  • Är du helt säker? Jag såg igår en boll som var trekantig.
   Berätta! Vad var det som hände. Var det någon som band fast dig med kafferep? Somnade du efter tio eller tolv minuter? 🙂
   Kram från ett Ystad som snart kommer att få vatten på gator och torg.

 7. Har inte hängt med alls måste jag säga, men gubben tittar ,-)
  Då tycker jag det andra ni varit med om verkar så mycket roligare, har kikat bakåt, hoppas bilen kommer till ett bra hem, är lite löjligt känslig för att byta bil bla ,-)))
  Tycker synd om bilen, tärs jag skriva det!? Japp nu har jag lämnat ut min känsliga sida ,-)))
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  • Bra att din gubbe håller ställningen. Hos oss är det bara jag som gör det. 🙂
   Jag gillar att göra lite olika saker. Förr var det mest grabbintressen som gällde.
   Klart du törs? 🙂 Vi valde att inte berätta något för vår gamla trogna Volvo. Men det var som den kände på sig att vi skulle svika den. 🙂 Den grät biltårar och var otröstlig när vi ställde den på parkeringen utanför bilhandlaren. Men hade den varit snäll varje dag hade det aldrig hänt. Den gjorde stora hål i våra plånböcker under en lång tid.
   Kram Bosse

 8. Island och Wales har varit friska fläktar! Fransmännen har visst tagit över ”vulkanen”, som ekade nästan hotfullt innan man riktigt förstod vad det var. Lär inte ha samma effekt längre. Med rätta, det är islänningarnas grej.
  Intressant att lära sig vem Wales Gareth Bales är, så annorlunda än sin klubbkamrat the dramaqueen Ronaldo. Oavsett vem som vinner ikväll, hoppas jag att det laget vinner finalen, just på grund av divan R…

  • Jag har alltid haft svårt för R. Jag kommer ihåg den trumpna tonåringen och det känns som han inte har utvecklats på det planet, det som jag blir impad på.
   Samma tanke hos mig. I vanliga fall håller jag aldrig på Tyskland. Men hade de slagit Frankrike hade jag önskat att de vann finalen. Nu hoppas jag slippa se R höja bucklan imorgon kväll. Divor är inget för mig. Heja Frankrike.
   Island och framför allt Wales kommer jag att komma ihåg mest från fotbolls-EM 2016. Sverige hade jag aldrig trott skulle gå långt. Men klara av gruppspelet trodde jag de skulle fixa.

 9. Visst har både Island och Wales piggar upp detta EM och vilka fantastiska insatser de gjort.Matchen mellan Wales och Belgien är minnesvärd. Verkligen!
  Kul också att se bloggvännen ”Lena i Wales” på SVT Gomorron prata både om fotboll och Wales.
  Håller helt med om att de bästa spelarna ska spela i avgörande matcher.
  Nu Frankrike mot Tyskland och här hålle rjag på Frankrike, men just nu är dte en öppen fråga.
  Och Jag tycker Portugal spelade bra i sin match mot ett Wales som inte gav upp.
  Fotbollskram!

 10. Jag är inte speciellt intresserad av fotboll. Men två matcher blev mina favoriter. Island förstås, trots att de åkte ut. Så tyckte jag att det var kul i kväll, att Frankrikes lag vann över Tysklands.

  Kram/Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s