Sex mil hemifrån; etapp sex

Ny bil och nytt år, men samma spännande upplägg som förra året.

1

Äntligen vi fick uppleva ”Playa de la Stenshuvud”. Den berömda och vackra stranden som sträcker sig från Lilla Vik till Stenshuvud. Fantastiskt att njuta av havsbrus och att jag lyckades knäppa en bild utan människor. Inte illa alls. Visst var det några som muttrade när jag bad dem att välja på att gå ut i det kalla vattnet eller klättra upp i ett träd. 🙂

2

Kan det vara någon av mina blogglekkompisar som håller på med sin sommarläxa?

3

Strandremsan skyddas av en hög strandbank med träd.

4

Efter att ha promenerat en stund i det uppfriskande vattnet tog vi trätrappan upp igen.

5

En av dessa tre bodar kallas för ”Iskalla boden” och ska visst ha glassförsäljning (?).

6

Ibland är det dop eller bröllop i St:Nicolas kapell som ägs av Rörums församling.

7

Alla är välkomna på ett besök. Givetvis tog vi vara på den generösa möjligheten.

8

Mycket rogivande att stanna till med kropp och själ för en stund.

9

Fin symbol för en god och bättre värld.

10

Det såg tufft ut uppifrån också.

11

Sedan körde vi vidare och fick balsam för magen på Mandelmans trädgårdar som får mer uppmärksamhet i ett kommande blogginlägg. Om det smakade gott? Jodå. En sådan om dagen och vågen och blodsockret når alptoppen.

12

Byn Vik är verkligen pittoresk. Jag hann tyvärr inte se så mycket av de fina husen utan fick hålla koll på de smala slingrande serpentinvägarna ner till dit vi skulle, parkeringsplatsen vid grinden mot de södra strandängarna.
Nu började jakten på det vi sökte, ”Prästens badkar”.
Vi var inte ensamma. Jag kom i kontakt med andra turister som gått vilse och letade efter samma sak. Till slut frågade jag fiskaren, som inte heller hade en aning. Då kom jag på vad jag skulle göra. Jag anställde alla svarta detektiver som jag kunde hitta.
13

Och det gav resultat direkt. 🙂

14

Enligt en sägen ska namnet härstamma från en präst på 1800-talet som hade en riktigt stor kroppshydda. Prästen kunde inte komma i ett vanligt badkar. Därför kom han på denna geniala idé med en daglig tvagning i havet. Sten och klippformationerna runt omkring blev som kanterna på ett vanligt badkar. Smart man. 😀

15

Här var vi förra året. Mysigt med en snabbrepris i Vårhallarna.

16

Vill du läsa och se mer om denna vackra plats i Hanöbukten kan trycka på min länk från utflykten på Norges nationaldag förra året. ❤

https://bosseliden.wordpress.com/2015/05/17/i-erosionens-fotspar/

17

Det blev ett stopp vid denna butik också. ..

18

… och denna söta katt fick följa med oss hem.

19

Fast text:
Solveig kom på en idé våren 2015 som jag snabbt nappade på. Vi bestämde oss för att nollställa trippmätaren och åka iväg sex mil hemifrån och sedan vända bilen. Några önskemål har vi förberett, andra får dyka upp spontant längs med de skånska vägarna. Om du vill läsa om förra årets fem resor är det bara att gå in på kategorin ”Sex mil hemifrån”.

58 tankar på “Sex mil hemifrån; etapp sex

 1. Tack för en härlig tripp. Trevligt att få följa med er på resan.
  Härliga bilder och jag förstår att det kanske var snäppet härligare i verkligheten.
  Kan ju säga på en gång att det är inte jag som har försökt bygga sandslott. Har inte varit i närheten av hav eller sandstränder.
  Ångermanländska skogarna har inte mycket att bjuda på i det avseendet.
  Men katten, den skulle jag inte ha något emot att äga, kattsamlare som jag är och denna fattas i min samling, så mycket kan jag se. Fin är den också.
  Ha det fortsatt bra och kram från mig.

  • Jag som trodde det var du som varit där med hinkar och spadar. 🙂
   Dina skogar i din gamla hemtrakt har säkert att andra spännande upplevelser och hemligheter att bjuda på. 🙂
   Det var en gullig katt som ville följa med oss hem. Vem vet. Den gör kanske en egen turnéresa till dina trakter.
   Tack ska du ha.
   Kram från Bosse

 2. Du skriver så fantastiskt bra !! Helt underbart att få vara med i dina utflykter ..
  I början på augusti får jag förhoppningsvis glasögon så jag kan se bättre ut !!
  Ha det gott.
  Kram 😃💕

 3. Vilket charmigt kapell! Prästens badkar har jag inte hört talas om. Tack för tipset! Var det så mycket mygg?? Kanske gillar mygg den röda färgen :-)?

  Idag byter vi hemort och åker till lantstället för att bo där i fyra veckor. Ser fram emot det. Vädret verkar, så långt jag (eller meteorologerna) kan se, småtråkigt. Några kortare resor under tiden blir det, i trakterna (precis som ni, till olika sevärdheter och caféer) och till Uppsala och Täby.

  Kramar från Ethel

 4. Tack för att jag fick följa med och titta på denna vackra plats. Det finns mycket fint i vårt avlånga land. Ha det fortsatt gott på dina sexmilaresor.
  Kram, Ingrid

 5. Vilken härlig tur ni kom ut på och vilken söt katt som fick följa med hem. ”Prästens badkar” minns jag att vi tittade på någon gång i forntiden och vi badade själv i liknande vattenhålor eftersom det då bara var 8 grader i vattnet. Vilket underbart kapell och vilken lisa för kropp och själ att få sätta sig ner där en stund och bara vara…

  Kram

 6. Det blev en fin tripp sex mil hemifrån! Många härliga bilder och det där badkaret var ju en smart lösning 🙂 Vilket fint litet kapell … där hade jag gärna tittat in en stund.
  En söt liten katt … den hade jag nog inte heller kunnat motstå 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 7. Det är lika trevligt som alltid att få följa med på dina och Solveigs utflykter och varje gång lär du oss något nytt. Jag har fina minnen från Stenshuvud tillsammans med mina föräldrar för länge, länge sedan. Så vackert och ännu ett bevis för att Skåne verkoigen inte är platt som en pannkaka.
  Grattis till den söta lilla katten som fick ett nytt hem hos er!
  Ha en fortsatt bra dag.
  Kram,
  Gigi 🙂

  • Tack ska du ha att du tar dig tid att besöka min lilla blogg. 🙂 Det är kanske dags för ett återbesök för dig. Mycket skulle du känna igen. Andra saker är säkert nya för dig. Skåne är riktigt kuperat på vissa ställen.
   Kram Bosse

 8. Fin utflykt det där…..Jag gjorde också en 6 mila resa omedvetet förra veckan….till Nudala klosterkyrka….Kanske blir det fler såna resor …väldigt bra ide tycker jag…. åh en sån katt skulle jag vilja ha….:-)

 9. Åh så roligt att ni är igång med 6milsresorna igen. Kul att följa med! Älskar den söta lilla katten som fick följa med er hem…

 10. Dendär iskalla boden lät intressant. Tycker hela din promenad ser spännande ut. Så jättefin miljö dessutom att vistas i. Det ser rogivande ut. Intressant vetande åxo….tänkte på prästen med den stora kroppshyddan. Undra hur stor han var på riktigt.

  Söt katt . Jag bara älskar katter.

  Bosse…en fråga…..Hur var leken?? Du måste förklara den igen för mig. Jag har funderat lite på vad det var vi skulle gjöra, men kommer inte riktigt ihåg. Som sagt. Att jobba som semesterfirare tar på krafterna haha. En njuter sista sommarlovet.

  Leklust -kram från mig

  • Vi kunde lekt bloggömme bland de gamla bodarna. 🙂 Han måste ha varit en jättestor jättepräst. 🙂

   Katten hade varit något för dig. Det fanns fler ”varianter” av katter.

   Jag la in en länk i dagens inlägg och måste nog göra det lite då och då fram till 10 augusti klockan 20.00 som är sista tiden. Annars kommer ni inte ihåg. Inte jag heller. 🙂 Dessutom vill jag ha ”svaren” i det inlägget.
   Njut du på. Jag har en till här hemma som förmodligen har sitt sista sommarlov.
   Det blir tufft för er nästa år.
   Kram Bosse

 11. Så har du varit i vårt bröllopskapell. Håll med om att det är en magisk plats, både vid kapellet och på stranden!

 12. Fint Bosse , Skåne har mycket att erbjuda. Själv har jag fikat och njutit av både skånskt och franskt i en skön blandning. Kram
  Ps regnar det hos dig också

  • Vad mysigt det lät när jag läste och förstod vad du upplevde. ❤ Hoppas jag också få uppleva det när vi fikar där någon gång. 🙂
   Jag ligger lite efter i svarandet. Hoppas du är ledig efter att ha tagit hand om min bror i två dagar/dygn. 🙂
   Kram Bosse

 13. Tack för rundvandringen.Kom till Berggrenska gården på torsdag då är Sten o Stanley där.
  SV:..Vi hade tur med vädret Det började bara duggregna mot slutet!
  Kram till Häckklipparen!

  • Varsågod. Då kommer det säkert mycket folk. Tänk att de lirar fortfarande.
   Vi har snackat både om att ta tåget till din ort och sova över på stiftsgården någon gång. S gick på en kurs där en gång och lovordade frukosten och vi har vänner som bott där flera gånger. Jag vill också bo där någon gång.
   Nu har vi bara framsidan kvar av häcken. Ett svettigt jobb. Eftersom det varit sämre väder har vi monterat garderober och jobbat inomhus ett tag.
   Kram Bosse

 14. Vilka härliga utflykter vi får följa med på. Tack för att fina utflyktstips som finns på behörigt avstånd. Sverige är fantastiskt, så många fina platser vi har här i vårt land. Må vi vårda dem väl så att de kan finnas kvar. Vad fin liten stuga/kyrka med fredsduvan på fönstret!

  Ha en fin helg!
  Kram Christina

  • De passar dig lika bra. Sist åkte vi faktiskt åt ditt håll. Vi ska vara stolta över vårt land och natur. Vi har ett stort ansvar och vi borde alla tänka på kommande generationer när viktiga beslut fattas. Samma sak med hur vi varje dag behandlar det vi lånar under vår livstid. Vad djup jag blev. 🙂
   Tack ska du ha. Helgen var trevlig och omväxlande.
   Kram Bosse

 15. åh va fint ni bor, nära till så fina utflyktsmål ,-))
  Jag skriver upp Lilla VIk man vet aldrig om vi någon gång är i närheten.
  Fin bil har ni köpt, lycka till med den ,-)
  Nu är det underbart, har haft så fint väder i flera dagar nu ,-)
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  • I denna tid är det härligt och fullt av möjligheter. Sedan ställer vädret till det ibland. Då får vi tänka om. Du får samla platserna på hög. En vacker dag är det er tur.
   Tack. Hoppas den håller sig i schack i flera år. Egentligen riktigt trist med bilar. De är nyckfulla.
   Kram Bosse

 16. Kul idé med att köra 6 mil hemifrån. Det blir förstås nya intryck från varje nytt ställe. Jag kommer ihåg, att ni har gjort så tidigare. Så vi får ju också se nya saker, som vi inte har sett tidigare. Fina bilder som vanligt.

  Kram/Gilla

 17. Lika trevlig reseskildring som vanligt. Jag känner hur min inre ”upptäcktsresande” vaknar till liv 😉
  Väldigt charmiga bilder, där jag fick några favoriter direkt … 😀
  Kramis

   • Jo, ljuset där är fantastiskt. Jag förstår konstnärerna … 😉

    Hahaha … menar du den prickiga tröjan med alla detektiver? Ja, vad är det egentligen för något som kryper där?
    Man kan ju prata om ”o-favoriter” också, för att citera något som katten Findus skulle kunna säga. 😉
    Fast just den bilden innehåller ju både en stor favorit (Tror det är en Bosse Lidén) och många små o-favoriter (av okänd detektiv-art) 😉
    Kramis

   • Tur de inte bits. Jag vet inte vad de heter. Rapsbaggar? Men de är inga eremiter precis. 🙂 Mitt första minne av dem är när jag var med m och p på stranden i Frösakull. Jag hade på mig knallgula frottébadbyxor. Eller de var snart mer svarta än gula. Starka färger är inte att rekommendera. Ett annat minne som etsat sig kvar är från när vi äntligen fick en lucka och kunde åka till stranden en längre stund med våra små tjejer och hade med fika. Det gick inte att fika. Tusentals svarta djur anföll oss och fikat. Vi och andra på stranden gav upp. Det är bara någon dag på sommaren som de svärmar som mest. Den dagen ska man inte välja. 😦
    O-favoriter är ett mycket bra ord. 😀
    Nu ska jag snart åka iväg till Röda Korset och skänka saker och till ”tippen” med häckavfallet. Bara jag inte blandar ihop ärenden och gör tvärtom. 😉
    Kram

 18. Att bestämma avståndet man ska färdas innan man vänder hem är en utmärkt idé. På så vis tror jag faktiskt man lägger märke till en del detaljer som man hade missat annars när man bara kör på måfå. Kram

 19. Kul idé det där med att resa sex mil hemifrån…funderar på vilka platser vi skulle nå hemifrån? Mysiga platser finns det gott om och ni hittar verkligen fina pärlor!
  Inte är det jag som bygger där på stranden och inte är det jag som går stavgång i vattnet heller!? Eller ser jag så galet? Prästens badkar…naturnära kan man säga! 🙂
  Söt katt som fick följa med hem.
  Kram, Gunilla

  • Ni skulle nå många fina ställen hemifrån. 🙂
   Du såg helt rätt. Kvinnan kom nerför trappan när jag stod vid strandkanten. Sedan bytte vi plats.
   Prästen hade en fin utsikt med kanske för kallt vissa tider på året.
   Det är lätt hänt att vi träffar på något/någon som vill följa med hem.
   Kram Bosse

 20. Österlen har många fina små byar. Har besökt alla flera gånger även prästens badkar. Det är bra fiske efter havsöring på vårvintern. Rena nostalgi resan för mej
  Kram Anki

 21. Jag gillar verkligen idén med att köra sex mil hemifrån och se var man hamnar. Jag fäljde med er på förra årets resor och det var verkligen jätteroligt och tänk så mycket jag fick se och uppleva.
  Tack för dagens resa och extra roligt att ni hittade badkaret.
  Härliga bilder och de lockar mig söderut.
  Kram och tack för turen.

  • Den trakten kan jag verkligen rekommendera om ni är i Skåne i ”rätt väder”.
   Det badkaret borde jag spikat men blev osäker. Festligt hur vi turister sprang om kring och irrade och de svarta jobbiga insekterna följde med på min starkt färgade tröja. 🙂
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s