Sex mil hemifrån; etapp sju

Vi åkte hemifrån i lördags i solsken. Sex mil åt väster vräkte det ner och såg riktigt grått och dystert ut.  😦
Dessutom möttes vi av en stillastående karavan av bilar och hästtransporter. Aha. Vi hade inte tänkt på att det var Grand Prix-final i Falsterbo.
Snabbt ändrade vi planerna i en rondell. Snacka om att vara flexibel. 🙂

1

Den trevliga hamnen i Gislövs läge blev första stopp.

2

Nostalgiskt tänkte vi tillbaka fem år i tiden. Även den gången fick en brunöga kämpa  i en orättvis kamp.

2B

Det blev mörkare på himlen och vi kände regnstänk. Snabbt hoppade vi in i ”Den Lilla Blå” och fortsatte tillbaks längs väg 9.

3

4

Agdas har vi besökt några gånger förr på sommaren. Tomten på loftet fanns kvar. Även denna gång gjorde vi fynd. Bland annat fick ett gulligt porslinsbadkar följa med hem.

5

Tredje snabbstoppet blev vid Smygehuks fyr. Runt omkring finns ett Vandrahem.
6

Vi rullade iväg en bit till kända kvarter med det hotande ovädret i hälarna.

7

Idag hade vi med oss både fikakorg och lunch. På en bänk nära hamnen och den lättklädda statyn Famntaget fikade vi.

8

Jag blev både fascinerad och nedstämd när jag läste årtalen. Tänk att en ettåring kan vara så duktig och veta så mycket om anatomi. Samtidigt sorgligt att han dog så ung. Blev det för mycket av allt? 😉
Bäst du är snäll Bosse. Annars …

8B

Det fick bli ett snabbfika för det blev mörkare och mörkare på himlen och de första vattendropparna började blanda sig med kaffet.

9

De första åren var alltid denna butik min favorit.

10

Numera är det denna större lokal, som även rymmer turistbyrå som är min favorit. Här finns alltid intressanta alster till försäljning av olika material. Eftersom detta inlägg handlar om flera stopp kan jag inte visa upp alla foton som jag tog. (214 st) Dessutom har jag visat från andra somrar, fina saker som stått i de läckra fönsterna.

11

12

Vi tog strandvägen tillbaks. Även här finns det konst. Som tur var såg vi inga huggormar som det varnas om på skyltar.

13

Istället för att sätta mig i stolen, som en annan turist gjorde, valde jag att krypa närmre konsten och se den inifrån och utåt. 🙂

DSC_41000079

14

15

Vilken tur vi hade trots allt. Vi klarade oss från busvädret och slapp ösregn.

16

Här var Solveig inne förra året när jag vaktade våra cyklar. Idag kunde jag följa med in.

17

Men det var mycket fint att titta på i deras trädgård också.

18

Om det är någon som undrar kan jag berätta att butiken heter New Food – köksshop.

19

I Beddingestrand blev det ett besök här.

20

De andra somrarna när vi bott i trakterna har de sålt kläder i dessa lokaler.

21

Sista stoppet där vi intog vår medhavda lunch var Hörte hamn. Någon gång ska vi fika eller äta hos ”Hörte Kvarn” som fått fina priser och är med i kända boken. 🙂

22

19

Fast text:
Solveig kom på en idé våren 2015 som jag snabbt nappade på. Vi bestämde oss för att nollställa trippmätaren och åka iväg sex mil hemifrån och sedan vända bilen. Några önskemål har vi förberett, andra får dyka upp spontant längs med de skånska vägarna. Om du vill läsa om förra årets fem resor är det bara att gå in på kategorin ”Sex mil hemifrån”. Detta var andra resan 2016.

 

 

 

 

42 tankar på “Sex mil hemifrån; etapp sju

 1. Åhh, vilken härlig utflykt, jag gillar verkligen dom här inläggen, det är så roligt att följa med på dom här turerna och dessutom bjuder du på många trevliga tips, och en hel del skratt. Tack för att jag får följa med 🙂 Många vackra bilder blev det också!

 2. En av våra favoritturer som repriserad varje sommar. Hoppas ni unnade er en maffig laxbakelse eller något annat gott 😀

  ”Liksom sin mor började Uma Thurman tidigt som fotomodell men är numera nästan uteslutande skådespelare. Även hennes mormor, Birgit Holmquist, var modell och hon var förebild för statyn Famntaget av Axel Ebbe som stod i Trelleborgs hamn men som sedermera flyttades till hamnen i Smygehuk. Thurman själv bodde under en tid i Sverige.”

  Kram

 3. Oj, så många fina bilder och intressanta stopp.
  Jag följde med på resan och stannade själv lite extra vid några foton. Bl.a. den första. Veteranbåtsbryggan. Den hade jag definitivt också besökt.
  Det fanns också mycket annat intressant längre ner … Ni har så mycket fint i era trakter, inom bara 6 mils avstånd 🙂
  Den bild jag skrattade mest åt var den andra uppifrån, där jag ser en Bosse ta i för glatta livet … 😉
  Bra iscensatt bild det där. Man kan ju verkligen få för sig att du är svagast i familjen … hihi

  Kramis

  • Jag känner mig som en Veteran ibland. Det är ju både positivt och lite mindre lustigt. 🙂 Oftast är det trevligt att lämna kustvägar och åka ner till små gamla fiskebyar. Nästan alla har förvandlats till ställen där de med gott om flisor gottar sig. 🙂 Tur det finns vissa lagar som ska följas. Annars skulle gräsrötterna få problem att nå godbitarna vid stränderna. Sverige är bra på det sättet. 😀 Hoppas det blir så för kommande generationer också.
   Om jag tittar på kartan inser jag hur många olika sträckor vi kan avverka genom att ”bara” köra sex mil hemifrån. Gårdagens resa var en pärla. ❤ För mig var det tre helt nya platser som vi besökte. Hoppas bilderna som vi tog kommer att göra blogginlägget rättvisa. Dessutom hade vi riktigt tur med vädret.
   Ibland kan det vara en fördel att vara svagast i familjen. 😉 Då kan jag slippa ifrån vissa sysslor. 🙂 När vi var där hela familjen för fem år sedan läste inte tjejerna/vi informationstavlan INNAN de började tävla. Det var en "viss" skillnad på vikten. 😀
   Hoppas du har det bra så här i mitten av sommaren. Är glaset halvfullt eller? 🙂
   Kram

   • Vi har precis börjat fylla vårt semesterglas … så man kan nog säga att min sommar precis har börjat. Och ser man det så är nog glaset ganska tomt än så länge … hehe
    Vi förbereder oss får båtliv nu 😉
    Igår tog vi bilen och gjorde en dagstripp till Öland för att få lite försmak och göra sådan som vi inte kan göra när vi ligger där med båten senare.
    Längtar ut nu. Ska bli jätteskönt att komma ut på öarna och kuska neråt genom skärgården mot Öland. Det kommer att ta några dagar till Borgholm.
    Vår son blir kvar hemma med förhållningsorder. Han är svår att få med ut så här. Men min dotter i Gamleby – som var med igår också – hon älskar Borgholm, så hon kommer att möta upp där några dagar. Hon tar bussen dit.
    Ha en skön sommar nu Bosse Bus … 😉
    Kram

   • Smart att göra en research först och passa på att göra sådant som passar sig bäst med bil. 🙂 Bra att ni låter det ta några dagar. Genvägarna är oftast minst intressanta. Hoppas ni beställt ”rätt” väder. Nu missade du Vickans födelsedag med en dag, men du får ta igen det nästa år när hon fyller mer jämnt. 🙂
    Jag gillade verkligen Byxelkrok. Där fanns en ”stor” hamn. Vi bodde i de röda husen precis vid vattnet. Tänk när min gamla familj åkte till den långsmala ön med båt. Då fanns ingen bro. Hur gammal är jag tro? 🙂
    Jag är inget vattendjur, men uppskattar båtar och annat från land. 🙂 Får jag välja flyger jag hellre. Får jag välja mellan Öland och Gotland är mitt val lätt. Jag tror jag har nämnt det förr. 🙂 Visst var du på Gotland med jobbet för ett tag sedan? Eller har jag drömt det?
    Vad trevligt att en dotter möter upp. 🙂 Själv lyckade vi för första gången denna sommar att hitta en stund där vi alla fyra kunde göra en utflykt gemensamt. Den turen har vi precis kommit hem från. Kanske blir det en både imorgon och på måndag. Sedan är det definitivt slut på den möjligheten denna sommar. De har blivit arbetsnarkomaner och säger snällt ja när det plingar till i mobilen. En har redan nu försvunnit iväg till jobbet. Den andra försöker sova för att bli pigg till passet från 21.00-03.00. 🙂 Bättre det än arbetsskygga.
    Tack ska du ha. Jag önskar dig en trevlig tripp. 🙂
    Kram Bosse

 4. Tur ni kom på det i en rondell ,-))
  Så härligt ni har det, och så vackert det är!
  Skåne har precis allt, jag längtar när jag ser de vackra bilderna ,-)
  Inlägget innan oxå!
  Om vi kan blir det Skåne i år, vi får se nästa vecka hur min man mår!
  Det här med 6 mil är verkligen en bra idè, på 6 mil kommer man ändå en bra bit ,-)
  Har ju tänkt ta efter men ännu har det inte blivit av.
  Ha det fint allihop. KRAM Primrose
  som ikväll kanske lånar gårdens sandlåda med min man och bygget något, det var väl tillåtet att ta hjälp, bäst jag kollar .-)

  • Jag ville trotsa och vänta ut ovädret, men det var helmörkt åt alla håll. När jag såg den långa stillastående karavanen avgjordes det av att det var igenkorkat i rondellen och ingen lucka för mig att ta mig dit jag eventuellt ville. Däremot gick det att glida med vår lilla nya bil till vänster om bilarna i rondellen och tillbaks samma väg som vi kom från. Kul minne efteråt. 😀 Fast först var jag besviken en stund. Sedan lyckades vi köra ifrån regnet och då föddes idéerna att inte ge upp och åka hem utan göra allt annat vi tänkt att göra.
   Hoppas det går bra för din man och ni kan åka iväg på er resa söder ut. 🙂
   Du kan göra en egen variant och förlänga det till ”Tio mil hemifrån”. 🙂
   Det gjorde ni bra i sandlådan. 🙂 Borde vara en drömuppgift för någon som är så duktig som du verkar vara på att skapa.
   Kram Bosse

 5. Tack för att du tog oss med på er lilla tripp! Jag tycker det är fantastiskt roligt att få se och uppleva nya saker och i dessa trakter har jag inte varit. Undrar om jag nånsin kommer dit …? Fina foton som är roliga att titta på!
  Ha det så skönt och bra ni kan och res runt och dela med dig till oss (som inte kommer ut på utflykter längre). Kramar!

  • Ännu finare var det igår. Jag tror du hade trivts bra på vår tur norr ut genom Skåne.
   Sorgligt att du inte kommer iväg ut längre. Din flygresa var ju inte för nöjets skull. Skönt att det gick bra och är avklarat. Hoppas de kommer att trivas i stugan.
   Kram Bosse

 6. Vilka härliga ställen ni ser och får uppleva, önskar jag någongång får tid att bara köra runt Skåne och upptäcka nya smultronställen.
  Du skriver också så himla bra om allt. 🙂

 7. Jag säger det igen, Tack för att vi får följa med på dessa trippar.
  På måndag ska vi up på en tripp. Men den blir betydligt längre än 6 mil hemifrån. Även i år går färden mot Västkusten. Men nästa år kanske vi styr mot dina trakter. Det är i alla fall mitt önskemål. Men den som bestämmer är ju sextonåringen och hennes tävlingar. Det är de som styr vår ratt och i år är det Kungälv so är huvudmålet.
  /P

 8. Du får mig att komma ihåg platser som jag glömt bort. Jag använder din blogg som en kom-ihåg-lista…nu vet jag vilka platser jag ska besöka igen när jag åker till Österlen. Kram

 9. men herregud hur mycket cafeer och små söta affärer finns det i skåne egentligen….Ja det finns ju i Småland också ,,,men inte så tätt tror jageller så ser msn dom inte för alla träd 🙂 🙂 🙂

 10. Trodde jag läste fel först med årtalen 1929-1930. Skumt det där. Roligt att läsa om er resa. Som jag tror att jag noterat förut, har ni det förspänt i Skåne. Så många söta caféer och butiker finns inte här vid Kynnefjäll. Vi får leta ganska länge för att hitta ett. Dock finns det ett som jag kan rekommendera om man är i närheten. Alla Sinnen heter stället och ligger i centrum av Färgelanda (2 mil från vårt lantställe). Har mycket goda grejer, både fika och lunch.

  • Jag trodde också jag läst fel och hajade till. 🙂
   Alla Sinnen låter som ett tilldragande namn. Inte fel att ha ett stamfik. Bra när det finns både fika och lunchmöjligheter. Igår var vi på en underbar sexmilaresa på platser som jag aldrig besökt förr.
   Fortsätt att njuta av ledigheten och friheten på lantstället.

 11. Så mycket trevligt ni hittar i Skåne på 6 mils radie från hemmet. Jag och Mannen pratade om att göra något liknande här i Värmland och insåg ganska snart, att det inte skulle bli så många stopp inom 6 mil utanför Karlstad tätort… Så är det att bo i glesbygd. Vi får kanske utöka ströckan något 😉
  Varm kram,
  Gigi

 12. Tack även för denna fina tur! Jag tycker det är så roligt att följa med och vet att jag även förra året var med på era sex mils resor runtom i Skåne. Tänk så mycket jag får se och lära mig. Härliga bilder och underfundiga och kluriga texter med värme och humor.
  Jag gläds och ler.
  Stor kram!
  Och jag kommer så småningom …

  • Gårdagens tur slog denna med råge. En helt annan upplevelse. Dessutom helt nya ställen för mig. Samtidigt är det njutbart att återvända till smultronställena.
   Tack ska du ha. 🙂
   Kram från svettiga Bosse.
   Ps. Idag jobbar vi på hemmaplan.

 13. Jag vet inte var man beställer fint väder.Men jag hoppas att det blir bra väder.
  Jag är hemma på till fram emot 16.00 tiden .På eftermiddagen ska jag till Berggrenska gården Imorgon kväll kommer Sten och Stanley dit.
  Jag kan varmt rekommendera er att gå dit . Där är museum och cafe
  Välkommen till Höör!
  Kram!

  • Det var betydligt sämre väder i Ystad när vi åkte iväg klockan 08.00. Sedan blev det ett perfekt utflyktsväder. Lagom varmt. Vad mycket fint vi fick se. 🙂
   Tack för reklamen om Höör. Det finns med bland våra framtida tågstopp. En gång köpte vi en hund på orten. 🙂 Berggrenska låter som ett ställe som skulle passa oss.
   Kram Bosse

 14. Vilken bra idé med sex mil hemifrån! En suveränt sätt att lära känna sitt närområde! Ni gjorde härliga stopp utefter vägen! 🙂 Kram

 15. En ny mysig utflykt och ni slapp det mesta regnet och huggormar! Usch! Ja, ni har många fina utflyktsmål inom ert närområde…roligt att utforska! Vi gjorde en utflykt igår och slapp regnet!
  Kram, Gunilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s