Åtta veckors väntan

6

Längre är det inte. Innan vi är framme vid skyltsöndag och första advent. Det är en tidig advent 2016.

5

Tänk om alla kunde sköta sig. Orka sätta tillbaka sin kundvagn efter inlastningen i bilen. ICA i Visby vill ge kunderna en ny chans och skapa en känsla från förr.

1

Bonden behöver inte vara orolig på några månader. Invasionen har sinat. Det skulle vara en eller annan kundvagn som navigerat fel.  😉

2

Tar människor paus från att besöka sina favoritställen under den mörka tiden på året tro. Beror såklart på hur långt de har dit. Vilket är ditt ”eget” smultronställe?

3

Jag är förtjust i den gamla stavningen. Om jag fått chansen hade jag gärna levt i ett tidigare sekel. Om jag var säker på att få äta mig mätt och hade tak över huvudet.

8

Här kan man ironisera om att ta ner skylten. Jag tycker skylten är dödssnygg i alla fall. Vad tycker du?

7

Det har jag totalt glömt. Vad var det nu jag och Tilda säljer?  🙂

4

10

11

12

Vilken skylt hade du gärna haft hemma?

Vi har varit på Österlen de två sista helgerna. Vilken konstrast. Förra gången hade vi med oss lunchkorg och satt och njöt i solen i Hagestad Naturreservat efter den underbara vandringen. Denna gången fick vi öka tempot från parkeringen, så vi inte var genomvåta när vi kom in på Kåsessons för att äta den goda Lasagnen. Ändå hade vi tur. Det småduggade bara när vi som motion gick upp till Ale Stenar. Efterrätten fick bli kaffe och morotskaka på Backagårdens café & växthus. Också en repris från förra helgen. Men den här gången värme kaffet bättre i kroppen, när det smattrade på glasfönstren utanför vinrankorna. Solveig ”fick med sig” en snygg kofta av ull från affären ”Omtanke”.  😀
Vi hörs i nästa vecka. 🙂

 

 

38 tankar på “Åtta veckors väntan

 1. Bara 8 veckor kvar? Jag får sno på med min kalender. Är det ok att jag lånar en av dina bilder i år med? Hade tänkt mig framsidan på din bok….Mina fotsteg i ditt hjärta. Mn farmor pratade alltid om någon som hette Kviske. Kan undras om det är en släkting till någon av innehavarna.

  • Det var inte meningen att stressa upp dig. 🙂 Men det måste vara skönt att vara ute i god tid. Eller är du en person som gör allt snabbt när du väl bestämt dig? Undra vad du ska ha för tema denna gång. Självklart får du låna framsidan. 🙂 Du har ju boken och du menar att du tar kortet själv? Annars kommer en länk om du vill.
   Ovanligt efternamn. Jag tror garanterat att det är släkt/barn.

 2. Usch vilken tråkig information 😉 Vill inte ens det ska bli vinter!
  Vi hade ösregn idag när vi packade ihop oss. Trots regnkläder var jag blöt in på kroppen när vi satte oss i bilen till sist. Men igår hade vi fint väder 🙂

  • Vi kommer tyvärr inte undan Ezter. 🙂 Min knopp och kropp har svårt att hänga med i denna snabba växling av väderlek. Idag började jag plocka in trädgårdssaker. Det är betydligt trevligare att plocka fram dem. Samtidigt har åldern stigit en ”grad” till. 🙂

 3. Oj då … bara åtta veckor kvar alltså – då är vi snart där! Tiden går fort när man har roligt sägs det … och med tanke på det, så har jag verkligen roligt hela tiden 🙂
  My husband said it was either him or the snake! Ja så var det verkligen när vi träffades – jag fick välja mellan honom och min tigerpyton… och jag antar jag valde rätt – vi är ju fortfarande gifta 🙂
  Många härliga skyltar!
  Kram

  • Vad bra du har det roligt Anki. 🙂 Det tycker jag du ska fortsätta med. Är du inte nervös inför månaden när du ska försvara din titel? 🙂 Jag läste i statistiken idag och såg att du ledde nästan alla (28 tror jag) omgångarna. Bara Susan65 och Wiolettan låg etta var sin gång. Sedan jagade Skrivmoster/Signhild dig på slutet.

   Det tyckte jag var ett lätt val som jag inte behöver slingar mig från. 🙂 Självklart gjorde du det. 😀 Eller låg du och slingrade dig flera vakna nätter i valet och kvalet. 😉
   Skyltar har alltid intresserat mig. Lätt att gilla eller ha åsikter om. 🙂
   Kram Bosse

 4. Funderar lite och kommer fram till att mina favoritställen kanske är av en lite annan karaktär vintertid. Det beror troligtvis mest på att man passar på att vara utomhus mer sommartid men nog finns det favoritställen andra halvåret också. Bibliotek, bio, konserer, bad och relax, julmarknad och mycket annat som är både roligt och skönt. Skyltar är roligt. Risken är stor att för många följer med hem men kanske kan köpa en i julklapp till någon. Åtta veckor … : / kanske ska börja skriva önskelista?
  Ha en bra vecka! Kram Maria

  • Det är skönt att vara anpassningsbar. Men min kropp och själ fick lite svårt i början att vänja sig vid det plötsliga hoppet från högsommarvärme till snål blåst, mörker och regn.
   Hoppas du varit snäll så du får många paket. 🙂
   Tack ska du ha.
   Helgkram Bosse

 5. Skyltsöndag är en trevlig tradition! Minns för hur fönsterna var övertäckta och visades upp först i samband med 1:a advent. Numera tjuvstartar det mesta vilket jag tycker är synd.

  ”A home without a dog is just a house” är en av mina favoritskyltar!

  Kram och trevlig kväll 😀

 6. Ja tiden går fort!
  Vilken jättefin fin skylt begravningsbyrån har, Mycket fin!
  Den skylt jag valt får nog bli
  ”Sometimes having coffee with your best friend is all the therapy you need.”
  Skratta och prata sen mår man bra, ,-))
  Fina skyltar.
  Kanon att få låna en vagn hos Ica ,-))
  Vilken jättesöt hund ni hade ,-))) Texas! ,-))
  Ha en härlig vecka den som kommer ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  • Den är min favorit. Gissar att de är nöjda med den.
   Så sant, så sant.
   Trist att en del inte orkade sätta tillbaka dem på rätt ställe osv. 😦
   På det fotot var han sommarklippt. Vi valpklippte alltid honom till sommaren. Det blev som en annan hund. De vackra lakritsögonen syntes bättre.
   Tack. Det har varit en bra vecka som gått riktigt fort. (några dagar kvar)
   Kram Bosse

  • Det var ett skäl till att jag började med korsordstävlingarna i dryga november. De senaste tre åren har den månaden försvunnit i raketfart för mig med gemenskapen med först två år på FB och förra året här på bloggen. Jag kommer att testa en fjärde gång. Du kommer givetvis att få en inbjudan. 🙂

 7. Skylten längst ner hade jag velat ha, den om kaffe med bästa vännen. Och möjligen den om tonåringar, eftersom vi tillfälligtsvis blivit med tonåring här i huset.
  Om två veckor ungefär, ska jag besöka ett av mina smultronställen – då reser jag till min dotter och hennes dotter. Barn och barnbarn, kan inte finnas finare smultronställe!

 8. Åtta veckor kvar till advent!!!!!!!! Redan nu har affärerna börjat med julsakerna.. Var ska det sluta?!? Sista skylten hade jag valt om jag hade fått välja.
  Nu har verkligen hösten gjort sin entré…
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram gun

 9. Du kan si i fra når det blir vår igjen! 😉 Jeg liker ikke vinteren, og lengter allerede etter april…
  Flotte skilt! Jeg likte best det med katten 😉

  Klem fra Marit

 10. För mig känns det väldigt avlägset det där med advent. Vill inte bli påmind, som när dotter och jag var i den lilla butiken i Ullared. Tomtar i långa rader redan i augusti och det var 28 grader varm ute.
  Men jag måste nog erkänna att det var mysigt med tända ljus och mys från den sprakande spisen när vi var i stuga under skördefesten.
  Trevlig vecka till dig!

  Kram

 11. OJOJoj, vilka härliga skyltar, den ena bättre än den andra, svårt att välja ut någon speciell favorit. ”Vårt smultronställe”, det var väl sött och är välkomnande,
  Skyltsöndagen, ja den var verkligen något extra förr, då jag var ung. Vi hade sex kilometer ner till samhället där affärerna fanns med sina övertäckta fönster som täcktes av på skyltsöndagens morgon. Men vi barn tog våra sparkar för att få titta och njuta av de många gånger vackra skyltningarna.
  Alla dessa skyltfönster förbleknade då jag kom till Stockholm och för första gången fick se skyltningen, med rörliga föremål, på NK. Speciellt en gång, flera fönster och alla berättade en saga med rörliga saker. Kung Bore och allt vad det var.
  Men du, nu ska jag låta dig koppla av, eller vad du nu gör. Förbereder något nytt skriveri, kanske. Så, en kram till dig och ha en finfin vecka.

  • Mysigt berättat. <3. Jag kan sakna den spännande känslan som jag kände förr inför skyltsöndagen. Det var startskottet för den väntande julen. 🙂 Jag skulle också velat ta sparken.
   Förstår att allt förbleknade för dig.
   Jag har haft en vecka full med skrivande.
   Tack för kramen.

 12. Mynt behövs ej om man vill låna kundvagn i Australien. Jag minns första gången vi handlade i Ystad vi hade inga mynt och fick nöja oss med 4 små varukorgar istället.

  Mitt smultronställe? Hela Sverige 🙂

  Kram Anne

 13. Skylten kaffe med vännen tycker jag om. Backagården blev min favorit när jag besökte Skåne. Vinbärsbakelsen var så god. Att sitta i växthuset med druvor och fikon höra regnet och njuta av kaffe och goda kakor. Kramar

  • Vi har som jag skrivit varit där och njutit de två sista söndagarna. Två helt olika upplevelser. I söndags var det höst och regn utomhus. Vilket underbart ställe. Kul att det också blivit din favorit.
   Helgkram Bosse
   Ps. Riktigt kul att du ska få knapp på armen. I onsdags satte jag dit min knapp nummer femtio. Det var häftigt. Den ramlade av efter bara en timme. Orsaken var att det var fullt med blod under klisterlappen. Antagligen hamnat i ett blodkärl. Det blir till att ringa numret och begära en ny. Det brukar bara ta två dagar innan det ringer på dörren. Jag har redan sparat in flera tusen kronor till Region Skåne. För jag/vi ringer även när knappen ramlar av efter 12 dagar. En del sitter som berget. Andra trillar av lätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s