En trevlig upptäckt

I förra veckan när jag var på bloggpromenad var det extra kul när jag läste Primroses inlägg. Denna kvinna har flera kvalitéer som bloggare, som tilltalar mig. Bara att njuta av hennes konstnärskap är en lisa. Därför är det alltid roligt att se vad hon bjuder på. Denna gång råkade lilla jag komma i fokus. Roligt skrivet. En text som fick mig både att skratta gott och känna en tacksamhet för att jag nådde fram och berörde med min fiktiva text.

http://enrosafluga.blogspot.se/2016/11/sa-talande-akta-bosses-satt-att-skriva.html

Du som är min trogna bloggbesökare vet att jag både uppskattar ord och siffror. Helst statistik när det gäller det sistnämnda, för jag går inte igång på ekvationer.  🙂
Därför gjorde jag direkt hemliga tabeller med dessa kategorirubriker, när x antal ”Mina fotsteg i ditt hjärta” kom hem till mig. Här är två av tabellerna i korthet.

A: Köpt via blogg och dörr. Åtta kategorier i Word-tabellen: Nummer, Datum, Köpare, Kön, Bostadsort, Kontakt/Bakgrund, Respons och Money.

B: Var hamnar ”Mina fotsteg i ditt hjärta”? Tre kategorier i Word-tabellen: Landskap, Antal och Ortsnamn.

Den text som jag bjuder på:
Mitt intresse för att veta var de sålda böckerna hamnade bromsade i början åtgärderna för att sprida boken åt ”främlingar”. (Det var dessutom sommar/semester.) Helst ville jag sälja signerade böcker enbart via Bloggen. Det finns inget som slår ut den varianten. Då känner jag en närhet och gemenskap med en kommande läsare. Jag försöker sätta mig in i om just den personen kommer att bli nöjd.

https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/

Mitt ovanliga koncept har hela tiden varit en önskan att böckerna ska hamna ”rätt”. Detta fick jag överge när vi fortsatte lanseringen till ex. bokhandlare, Adlibris, Bokrondellen och BTJ. Därför ska min favoritlista över 23 st landskap tas med en nypa salt. Ändå skojar jag gärna om att ingen bok befinner sig på Öland eller i Härjedalen. Sanningen är att ingen från dessa två landskap har köpt via bloggen.
Att Halland står för 50.4 % är inte så överraskande. Den mesta handlingen är förlagd dit och mina rötter finns där. Kul att Skåne kommer på andra plats. Trea kommer inte överraskande Västergötland. Synd att inte Danmark och Island finns med på Norden-listan.  🙂

 

Extra spännande när jag gjorde samma sak med vår kåseribok ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”. Där bytte jag några kategorier.
Jag var naturligtvis mycket intresserad av om det handlade om nya bloggköpare eller om de köpt min roman tidigare.
Pia Boman som var min första bokköpare i mitt liv när hon köpte ”Mina fotsteg i ditt hjärta” 30 maj 2013 fick nummer åtta när det gällde köp av ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”. Då gick jag efter ordningen på kontot. För Pia köpte redan första dagen som flera andra.  😀
Det tillkom en annan ny tabell. Där jag jämförde i procent hur många som var nya och gamla köpare. Mycket intressant läsning att dra egna hemliga slutsatser av.
Nu skriver jag bara kort om bloggköpare. För det finns andra vägar att köpa och låna där jag/vi inte är inblandade längre.
Som alltid gillar jag att förena nytta & nöje. Detta som jag berättade tar väldigt lite tid att skriva in och är inget besvärligt och omständligt. Gjort på ett kick för en intresserad. Därefter gör jag det som jag brinner mest för. Skriva och tänka inåt. Brodera text med osynlig nål och tråd. Det finns så många storys som vill komma ut …

Fotnot:
Eventuella kommentarer läses som alltid och besvaras i detta inlägg med en symbol. Det gäller att få november att räcka till.  🙂  och mitt innersta privatliv värnar jag alltid om.

 

 

 

14 tankar på “En trevlig upptäckt

 1. Statistik och sånt är inget för mig. Men jag förstår att du blev glad för Primroses inlägg. 🙂
  Snygga omslag har du också på böckerna!

 2. TACK ,-)
  Det är ju kul med statistik när det gäller dina egna böcker ,-)
  Hoppas du får fler sålda det är dom värda båda två, för jag ju båda så jag vet ,-)
  Kikade in 18:00 såg det här inlägget men ingen uppgift sen hade jag annat för mig så jag vet ännu inte, kanske har jag missat något ska kolla.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

 3. Har varit tvungen att ta det lugnt idag men det verkar inte som om jag denna gång har missat någon fråga.
  Statistik, svårt ämne men för den som är road av det måste det vara spännande.
  Statistik i all ära, men kanske någon i Härjedalen har fått en bok, av sin syster till exempel och då kan den vara spridd och fått läsare där också. Utlåning du vet.
  Jag tycker att dina båda böcker är väl värda att spridas.
  Sov gott då det blir dags.
  Kram!

 4. Jga har båda dina böcker, har läst dem och vissa delar/kapitel fler gånger och har spridit böckern ai min bokcirkel. Jag vet också att de finns på Kungliga Biblioteket i Stockholm .
  Tittade in till Primerose och det var trevlig läsning där som det brukar att vara.
  Statistik är svårt och mest ett laborerand emed siffror, men jag önskar att dina böcker skulle spridas mer.
  Ha det gott!
  Kram!

 5. Jag förstår verkligen om du vill att november ska vara länge. En oerhörd produktivitet må jag säga. 🙂 Fina ord från Primrose som jag kan skriva under på – dina texter berör. Det roar mig lite att läsa om tabellerna och jag kan förstå känslan och din önskan att böckerna ska hamna ”rätt”. Att låta andra få ta del av ens texter är att ge en hel del av sig själv.
  Ha det gott!
  Kram Mia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s