Novembers bakgata

 

1Så här har du aldrig sett mig visa Ystad förr på bloggen.

2

En stad som är novemberklädd under vår promenad i Sibirien. (Denna del av Ystad heter så)

3

Sönderkladdad av amatörkonstnärer med sprayflaskor som ropar på uppmärksamhet på sitt provocerande sätt. ”Här är jag. Ser ni mig? Älska mig!”

5

Det finns skräp överallt. Saker som flutet i land. En svart mamba ligger hösttrött på klipporna till höger på bilden. Två fåglar äter skrattpiller för att orka stå ut.

4

De små kolonistugorna är hösttrötta, sorgsna och övergivna. Hade jag orkat stå kvar en kvart till skulle du sett att de alla blivit grå till färgen. Jag frös efter att konstaterat att de gula, gröna och lila blivit grå bara på två novemberminuter.

6

Vem ska trösta knytet?  Finns det inget hopp? Kommer novemberdepressionen att nagla sig fast och slå rot eller …

7

… ett ljus finns där alltid.  Även om vi hävdar att vi famlar i mörkret på olika plan.

8

Det finns ett hopp om en nalkande horisont med det vi saknar – ljuset. Till dess gäller det bara att stå ut och ta ett steg i taget. Fyra år kan gå fort. Kanske redan nästa år bestäms det från högre ort i väster att vi skippar november. Hoppar direkt till galen tunna – förlåt december.
En del hjälper till på sitt sätt att piffa upp det gråa. Är det så hos dig med? Ganska häftigt tycker jag.

dsc_41010039

dsc_41030037

piggar-upp-ett

piggar-upp-tva

De sista fyra bilderna har jag tagit i Helsingborg och i Ystad centrum.
Måste medge att det är riktigt vackert på himlen just nu. ❤

34 tankar på “Novembers bakgata

 1. Det är bara på ytan som det är novembergrått och trist.
  Jag tycker att dina bilder är vackra, visst lite grått i vissa men även den färgen har sin charm.
  Min mysing blir alltid deppig i november och har svårt att stå ut med vinter och mörker. Jag tycker inte det utan får då peppa honom och tala om att snart vänder det och att det finns en mängd ljus i mörkret fast det just nu inte syns.
  Hoppas att du får en fin novemberdag.
  Kram!

 2. Varje stad har sin baksida och november gör den inte vackrare. Men visst finns det hopp! Solen anas här, snart tänder vi ljusstakarna och advent gör sin entré! Trots att november oftast är så grå så har månaden gått väldigt snabbt. Blir lite som en transportsträcka fram tills jul.

  Kram och god måndagsmorgon 😀

 3. Ja några skrattpiller skulle kanske behövas ,-)
  Stranden där den svarta mamban fanns. den bilden skulle jag vilja kliva rakt in i, det fanns mer intressanta saker där ser jag ,-)
  Saker som flyter iland är spännande.
  Ja Ystad var ju inte lika vackert på den sidan och Sibirien var nog ett passande namn ,-)
  Tack för visade foton, kul att se hur det ser ut .
  Skåne kan vara kallt även en riktig norrlänning fryser i Skåne har jag hört.
  Ha en fin vecka KRAM Primrose ,-)

 4. Jag gillar november! Gillar dina bilder där ljuset anas … och jag gillar de härligt färglagda elskåpen – såg sådan i Karlskoga när vi var där tidigare i höst.
  Kram

 5. Tycker inte november är så grå längre. Du kan verkligen pigga upp oss, både med dina fina bilder och med dina tävlingar. 🙂
  Ha en bra måndag!

 6. God morgon! Jag har just stigit upp och sitter med min cappuccinokopp. Visste inte att du bor så där nära Sibirien!! 😉 Tiden går fort när man sover!
  Novemberkram

 7. Så ser Ystad och andra vackra städers baksida ut. Elskåpen är så fina och lyser upp i det grå. November är en tråkig månad men vi fick lite snö som lyste upp. Nu har vi sett solen några dagar och det känns skönt. Till helgen blir det ljus i fönster och trädgårdar sen vänder det och går mot vår.
  Morgon kramar från oss

 8. Jag visste inte att Sibirien fanns i Ystad också. Sibirien vid Ängelholm besöker jag ofta. Det behövs verkligen lite färg i november, men snart blir det ljust och glatt. Om en dryg vecka börjar julmånaden och allt känns mycket lättare. Jag har redan börjat plocka fram julsakerna så jag kan placera ut dem till första advent. Har inhandlat kulor att hänga i öronen också. Jag älskar julen! Kram

 9. Alla mynt har två sidor …
  Fyra år kan gå fort. Låt oss hoppas inte allt för fort och att innehållet blir överraskande bra.
  Fräckt piff! Det blir man lite glad av. Och så kommer det att bli härligt att lysa upp mörkret med advent. Sedan, om några veckor, så vips! vänder ljuset tillbaka. 🙂
  Varm kram!

 10. Det novembergråa ger ju utrymme för att en ny sommar ska komma – och visst vill depressionen dra ner – där det finns mörkar finns också ljus, men det kan vara långt borta. Dina bilder är underbara, jag menar de första också 🙂 och de som gafittimålar fult är ju också människor
  Ljus kram!

 11. Hoppas du blev inte rädd när mamban anträffades på stranden. Det var modigt att ta kort på nära håll.

  Nej, november ska inte hoppas över (bara dagar med drygt 40 grader) men alla ska få flygbiljetter till Australien 🙂

  Förresten, havet såg lika grått ut i mina hemtrakter några dagar sedan. Kram Anne

  • Jag är en riktig tuffing …. i alla fall i fantasin. 🙂
   Vad generöst. Hur har du råd med det? 😀
   Grå är den tristaste färgen. Men det är härligt att det kan vara så olika. Trots att det egentligen alltid är …. trist tråkig sanning. 🙂
   Kram Bosse

 12. Vackra bilder – utom kanske de där från Sibirien 😉 Visst är november en mörk och grå tid på året, därför brukar vi numera sätta upp vår ljusslinga på balkongen då. n del surputtar klagar på, att vi tjuvstartar julen alldeles flr tidigt, men det är ingen julbelysning. Det är en balkongbelysning! Och belysning kan man inte få för mycket av den här tiden på året. Anser Mannen i Mitt Liv och jag 😉
  Varm kram,
  Gigi 🙂

 13. Visst kan november vara grå! Men i det grå kan det också finnas det som är vackert. Dock gillar jag inte klotter när det är ”fult” eller en massa skräp som dräller. Det kan få mig på dåligt humör.
  Blev förtjusta i de sista pigga färgglada bilderma, man kan sätta färg på tillvaron.
  Men även de bilder där havet är med tycker jag om och extra den med den röda båten.
  Visst kan det vara svårt att hålla modet och humöret uppe när det är grått och trist ute men snart går vi mot ljusare tider.
  Kram!

 14. De där teleskåpen var ju glada och färggranna! Jag känner igen de flesta platserna som du visar och jag kan hålla med om att det mesta är vackrare en varm och solig sommardag! Men som du kanske kommer ihåg, så tycker jag om alla årstider, men kanske inte alla dagar! November kan var grått, regnigt och trist, men i vår familj livar vi upp stämningen genom att ha tre födelsedagar och så är det ju far som ska firas! 🙂
  Snart är det Advent och det lyser så vackert i många fönster. Advent är en underbar tid! Såg du mina höst – och vintermotiv på min blogg?
  Kram, Gunilla

  • Vad bra ni ordnat det. Tre födelsedagar och årets viktigaste dag. Fars dag. 🙂
   Advent och resten av året gillar jag. Lyser upp i mörkret.
   Nej. Jag får gå tillbaka dit när jag gör nästa besök. November är min intensivaste månad på Blogglandia.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s