31 tankar på “Bildspel med Gotland i fokus; del 3 av 3

   • Nu firar vi först i London men Gotland står verkligen på listan!

    Ibland hänger alla på men ibland inte. Fälg fanns inte på kartan utan jag valde mellan mark och gata. Väg skrek Husse och då svarade jag gata 🙂 Men jag måste erkänna att hytt föresvävade mig en kort sekund…

    Kram

   • London i dimma är alltid lika fascinerande. 🙂 Där är mer puls.
    Fälg fanns inte på min karta heller. Det ligger mer ”i”. Annars kom det in de alternativ som jag förväntade mig. För jag visste att det fanns många bra ord att skriva. Därför hamnade denna uppgift där den hamnade. En bra bit ner på mitt schema. Båtdäcktankar gissade jag skulle komma in snabbt. Spännande att se vad ni tänkte på först. För gruppen direkt efter Anki lekte inte Följa John. Det hann de inte. Förvånad att inte fler på slutet valde gata. Tror inte mitt ”fiffiga” nya poängsystem har satt sig. istället lämnades gatan tom på 5-4-3 poängsnivån.
    Nu frukost i mörkret.

 1. Ännu fler fantastiska bilder från denna vackra ö! Bra idé med bildspelen – önskar bara det skulle gå att se i större format, då jag gärna skulle titta lite närmare på en del bilder.
  Som sagt … dags för ett återbesök för oss 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

  • Jag vill också ha dem i största läget. Men det strejkade när jag tog full skärm och gick inte att lägga in. Då väntade jag några dagar och provade med stor bild istället.
   Måste vara perfekt att glida omkring där med husbilen tiden innan alla turister hittar dit.
   Jag var ändå förvånad att det var nästan bil och folktomt på några av ställena som vi besökte. För det var det jag minns som den största behållningen och som jag förknippar när jag tänker tankar om Gotlands smultronställen. Lugnet och magin. Sedan kan det vara häftigt med allt folk i Visby. Helst som vi hade fördelen att bo nära och kunde lämna bilen på ”hemmaplan” För precis som de flesta ställen som vi bott på blir det lätt kaos med parkering under de intensiva veckorna på sommaren. Båstad, Ystad, Falkenberg och Hjo. Små ställen som plötsligt överfolkas/”Överbilas”. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 2. Många fina bilder, som vanligt Bosse. Finns nog ingen som inte tänker – dit måste jag resa, när man ser dem. 🙂

  I går hade jag lite tur med gata. Undrar om det håller i sig i kommande uppgift. Den som lever får se. 🙂

  Ha en fin lördag!

  • Undra hur många som jag lyckats få ner till Ystad och Österlen sedan jag började bloggstarta. 🙂 och inte jobbar jag på Turistbyrån. 🙂 Gotland har länge varit en annan favoritplats i Sverige.

   Jag blev förvånad när jag gick in och tittade och såg de första svaren. Det tar lite tid innan jag har möjligheten. Först ska jag ”godkänna mig själv” vilket tar tid.
   Men det ser effektfullt ut när det dyker upp blå skyltar och plingar. Jag har bra självdisciplin trots min nyfikenhet och det händer därför att jag väntar en halvtimme innan jag går in och läser av de inkommande svaren och så smått börjar ändra om i tabellen om de flesta svarat.
   Jag ser med spänning fram emot upplösningen och hoppas dramatiken är intakt ända in i sista uppgiften.
   Tack så mycket. Vi har precis kommit hem från ärende i stan. Kyligt väder. Efter lunch väntar adventsstädning. Ibland tar jag säkert paus och gör något trevligare.

   • Mig hade du säkert lockat ner, om jag inte varit på Österlen tidigare. Där är väldigt fint. En farbror till mig var född i St: Olof.

    Jag hade planerat en slappedag idag, men det kom annat emellan, Och nu är jag nästan säker på att jag inte kommer vara med i upplösningen, för tre 10 poängare lär jag inte ta och det behöver jag nog för nå toppen. 🙂

   • Österlen går att besöka hur många gånger som helst. Återvända till sina favoritplatser. Upptäcka nya små pärlor. 🙂 I St Olof sökte vi sommarjobb som bibliotekarie för ”hundra” år sedan. Våra förra grannar bodde på den lilla orten. Nu har de dragit åt ett annat geografiskt håll.

    ibland blir livet och tiden inte som man tänkt sig.
    Tre tiopoängare. Det låter som ett riktigt underdog uttalande. 😀 I min tabell ligger du fem poäng efter den som råkar leda just nu och ledare har växlat tidigare. De orden borde kommit från Lena/Villa Herberts som behöver alla fyra fullpoängare som återstår. Teoretiskt kan hon fortfarande vinna om ni tre över henne inte är hemma eller bara håvar in småpoängare. Efter nästa uppgifts tabell är jag säker på att det även teoretiskt bara kan handla om de tre kvinnorna i topp när det gäller titeln. De andra kan kämpa på ändå av andra orsaker. Ha ett personligt mål, få en gratislott osv. Eller bara för att de tycker det är kul att vara med. 😀

    Jag har ingen favorit och kan inte ens gissa utgången. Vet inte. Vill inte veta under vilka tider som ni tre inte är tillgängliga. Jag följer mitt manus. Den som leder i sluttabellen är bäst och en värdig segrare 2016. Det krävs flera egenskaper och det krävs närvaro. Med rutin går det att komma långt. Anki gör sin fjärde säsong. Men första var hon ganska anonym och deltog inte alltid och hade säkerligen inte min tävling som översta prioritet på agendan. 🙂 Viktigt är givetvis att känna till och kunna alla reglerna. Det går inte att ligga att sova hårt på nätterna i november. 😀
    Den som samlar in flest enpoängare/nollpoängare under dessa fyra uppgifter, tror jag hamnar på bronsplatsen. Ingen dålig plats. Alla tre får samma sorts lott.
    Fyra uppgifter kvar. På papperet ser det ut som en bra mix av olika typer av frågor. Det kan bli som jag hoppas. En tabelltopp som lever när jag redovisar uppgift 29. Ändå får jag ta med i beräkningen att svaret är inte kristallklart. Utan allt beror på vad jag får in bland kommentarerna. På ett vis skulle jag analysmässigt kunna skriva att alla övriga personer är superviktiga för utgången. Min önskan är att de är sugna på att lägga sig i. Teoretiskt kan vissa till och med nå pallen.
    Nu mot duschen. Solen lyser så vackert och lockande.
    Du får ha en trevlig första advent.

 3. Härligt bildspel härifrån Gotland – som gör att man längtar ännu mer till våren! Fast det är rätt skönt nu på hösten också. Dom milda och disiga dagarna utan blåst är ganska fantastiska. Kom precis in efter att ha gått en runda med Santos i ”kohagen. Jag upptäckte då en hel del man skulle kunna göra i trädgården, men lusten att JOBBA ute kanske inte riktigt är på topp. Alltså så får det väl bli en längre prommis med både husse och hund lite senare istället. Och då antingen på en strand eller i nån skog, det viktiga är att det inte är en massa folk där – och det är det garanterat inte den här årstiden!
  TREVLIG HELG – Susie

  • Din vackra ö är inte precis överfylld av människor vid den här tiden på året. Skönt skulle jag gissa att de flesta av den fasta befolkningen tycker. Det brukade vi tycka på de ställen vi bott på. Fast vi var beroende av turister. 🙂
   Tack ska du ha. Du var ju på fastlandet när vi var på Gotland i somras läste jag på din blogg.

 4. Tack för ett vackert bildspel från en vacker ö. Gotland har jag besökt många gånger inder årens lopp och fastnat mycket för södra Gotland och Fårö.
  Och Gotland kan man alltid återvända till, men jag gör det helst utanför turistsäsongen.
  Många är de platser som jag gärna återvänder till så jag får nog öka takten.
  Kram!

  • När det gäller innerstaden tycker jag mest om när det är rörelse och människor där. Annars kommer ön mest till sin rätt om det går att hitta ensamheten. Vi var förvånade att vi så ofta var själva på vissa platser. Visst gick vi upp tidigt på morgonen för att öka möjligheten.
   Jag har också insett att tiden är begränsad.
   Måndagskram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s