Erkänner – jag har gått efter utsidan först

dsc_00710012

Måste erkänna att det hänt x antal gånger att jag gått efter utsidan först och kanske har jag inte helt blivit av med den vanan/ovanan. Men här var det inte så. Jag ville ha den här skivan och längtade efter att studsa upp och dansa och bli diskoglad. När jag tog fram singeln från fodralet var det en extra bonus att den inte var svart som alla andra skivor alltid varit. Jättetufft.

dsc_00250070

Samma här. Frestelsen att få sätta tänderna i äpplet var orsaken till att denna tavla inhandlades för att pryda min första lägenhetsvägg. För det handlade väl inte om hatten?  🙂
Självklart ville jag trösta det ledsna äpplet med de två tårarna på skalet. Även äpplen med hårda skal på utsidan kan ha ömtåliga inre känslor.

Du har väl alltid fattat rätt beslut och gått efter insidan först?

40 tankar på “Erkänner – jag har gått efter utsidan först

 1. Nej, det kan jag inte påstå. Har gått på mina minor vad gäller vissa pojkvänner 😉 t.ex. Och en massa annat under årens lopp. Det senaste exemplet var nog ett par glittriga högklackade skor som jag köpte för kanske tio år sen. Aldrig använda (som Hemingway skrev).

  • Det är så vi skaffar livserfarenhet och ärr. Men det finns en gräns för vad som är sunt i längden. Mycket av det skulle vi mått bättre av att vara utan. Lätt skrivet/sagt i efterhand.
   De högklackade skorna borde åtminstone få en bloggchans. 🙂 Jag har också haft många trendiga/tuffa skor som varit ”ofotvänliga”. Till fint några timmar är det väl okej. På det området har jag blivit klok och förståndig med åren. Sedan vill jag såklart inte att de ska vara för fula. Förr var de fotvänliga alltid extra fula. Numera har de lyckats göra en bra kombination/balans av fotvänligt och helt okej snyggt.
   Det känns som det snart är läge att friska upp Hemingway igen.

 2. Har hänt att jag tittat på utsida. Det finns några tjusiga skor i garderoben som inte är gåvänliga.
  En del människor har en charmig utsida men iblad visar det sej en elak insida. Numera är jag bättre på att kolla insida innan jag godkänner saker och människor.
  SOL sol sol från oss

  • Så länge du bara tittar på dem blir det mest ögonskav om de var för dyra. 🙂
   Vi lär oss med tiden men fortfarande händer det att jag misstar mig. Borde skriva kåserier om ämnet.
   Den lyser rakt på mig så jag måste ta ner persiennerna igen. En härlig novemberdag.
   Kram solvarma Bosse

 3. Som yngre kunde jag också lockas av den snygga utsidan vilket jag erkänner utan omsvep. Men jag tror faktiskt att jag har blivit lite klokare med åren… Insidan är verkligen A och O!

  Kram

  • Det verkar som du och jag gjort samma livsresa i detta viktiga ämne. Inte tro Znogge. Självklart har vi det. 🙂
   Samtidigt blir vi aldrig fullärda. Det finns fortfarande sprickor där vi kan gå på en nit. Sådant kan ge besvikelse.
   Där nämnde du hälften av de hårda vokalerna och jag såg ett gammalt korsordssvar fladdra förbi som inte ger några extrapoäng längre. 🙂
   Solkramar till väster.

 4. Haha Bosse, så det tror du? Nä, man är väl inte ”mer än människa” i en ytfixerad tid. Påverkas vare sig man vill eller inte. Ibland blir det en grå gröt av alltihop… och man undrar hur man tänkte.
  Det finns nog ingen som har gott omdöme i alla situationer. Man tror att man vet vad som är bäst för en själv (och ibland även för andra) – ändå blir det fel. Då behöver man ha turen och tiden ”på sin sida”, om det inte ska gå helt åt fanders. Och mänskor omkring som bryr sig.
  Det måste finnas någon, inte nödvändigtvis i vår omedelbara närhet, bara så att vi känner stödet. Jag är övertygad om att ingen klarar sig helt ensam. Inte någon längre tid. Gud… ja varför inte? Men alla har inte den tron. Det är fint om man har en strategi. Mindfulness? Ja, det är väl också en lösning. ”Var och en blir salig på sin tro”. Men en medmänniska av kött och blod kan betyda allt i rätt stund. Ja, t o m skillnaden mellan liv och död.
  Felköpta prylar har jag många. Såna misstag får man räkna med. Men när det gäller beslut som får konsekvenser för ens hälsa och liv… eller andras – då blir det värre. Tänk om jag har fel? Ibland vet man ju faktiskt inte förrän man prövat.
  Nä, nu blev det lite väl allvarligt. Skulle ju handla om hur lättpåverkad man kan vara. Och särskilt av yta… alltså hur ytlig man är. Bäst att inte avslöja för mycket… även en åsna blir förförd ibland.
  Så nu sätter jag punkt med en smiley 🙂 Får anta att du gör detsamma 😊?
  Ha en uthärdlig måndag! 🤗
  PS. Förresten, glömde svara på din fråga: Jag tror du gick efter hatten 😄

  • Jag minns en gång när vi köpte bandspelare och körde till stan flera gånger om för att lyssna i olika affärer. Vi skulle så klart ha det bästa ljudet. Det var svårt att välja. Till slut blev det en Harman Kardon, en nätt liten sak, fint silverfärgad.
   När vi kom hem och bekände vad vi gått efter, så var det samma sak för oss båda: den häftiga gröna färgen i displayen som varierade med tonläget. Då en nymodighet. . Man var lättpåverkad… men det visade sig vara ett bra köp, ljudet var superbt.

  • Jag älskar när du gräver djupt och åt sidorna. Det har vi gemensamt. 🙂
   Många kloka funderingar som vanligt.
   Det fanns en tid då jag sällan lyssnade på goda råd. Ofattbart att jag överlevde allt mörkt. Men jag såg det som ljust och spännande. Allt var möjligt och jag var odödlig. Det är intressant att se tillbaka. Jag är glad att jag har förmågan att minnas på många olika sätt. Visst finns det även rusluckor. 🙂
   Ps. Kan inte alls vara att jag upplevde kvinnan som något mystiskt och spännande. 😉

 5. Man är väl inte er än människa Bosse. 🙂 Klart att även jag lockats av utsidan i ungdomens glada dagar. Speciellt när det gällde killar. Tror det ingår i livets hårda skola. 🙂

  • Inte för mig. Inte alls likt dig. Jag har aldrig varit intresserad av killar. 🙂
   Egentligen beror det på var lampan börjar lysa. Är det i ett ”rum” där tal, tonfall, åsikter, gester, kroppsspråk ingår, får insidan en chans att konkurrera redan på sekund ett. Är (var numera) det i en rökig, stökig, mörk lokal och personen är ett helt nytt ansikte. Blir det lätt just det sistnämnda som får allt fokus + resten av den synliga kroppen. Utsidan får första tjing automatiskt.
   Ibland tycker jag livets hårda skola aldrig har en examensdag. Jag har mycket hellre ”tonårskärleksbekymmer” än tillkortakommande i kroppen. I livets backspegel känns stora saker förr som småbagateller som jag ler ironiskt åt. Var sak har sin tid. Hade jag levt i en ständig solskensvärld hade jag säkerligen inte varit tacksam och heller inte haft en uppsjö av saker att skriva om. De stora författarna, skådisarna och regissörerna har sällan haft en Astrid Lindgrenbokbarndom. Nu kom jag att tänka på Idoldeltagarna. Nästan alla har varit mobbade och utstötta. Nu ska jag tänka på annat. Exempelvis deckaren som jag läser.

   • Vissa erfarenheter hade man lätt kunnat leva utan i den hårda skolan. Som du säger, man har kanske lättare att vara tacksam, när man fått några smällar i livet.

    Trevlig lässtund med deckaren!, . Jag fick ett paket från Adlibris idag, med bland annat den med Roliga djur som du rekommenderade. 🙂

   • Sedan slängde jag en eller annan hemlig tanke på den där pussmunnen och tyckte att ögat skvallrade om en mjukare insida och inte överensstämde med den tuffa yttre imagen. Den kombinationen har jag stött på i verkliga livet x antal gånger. Härligt att skrapa på ytan och upptäcka en ädelsten som glimrar under fasaden. Jag var rätt bra på att sticka hål på tuffballonger. Farligt att döma på förhand.

   • Stämmer oftast. 🙂
    Nu har det gått fem minuter på tävlingen. Det tog ett tag innan det plingade. Sedan pangade det till flera gånger på raken i tätt följd. Jag har en enorm karaktär när det gäller sådant här, fast jag är supernyfiken. Istället för att tjuvkika ska jag läsa vidare och förhoppningsvis kort svara på kommentarerna på mitt tramsinlägg om ”håret” jag hittade bland mina minnen. Pling igen. Hoppas spänningen finns kvar även inför sista uppgiften.

   • Spänningen finns kvar. Frågan är om du lägger in sista frågan i morgon eller på onsdag. En av kvällarna hinner är jag antagligen inte hemma i itid. 🙂

    i kväll blev det nog lite fel, Skulle valt den som börjar på P. Tror inte den var på förslag, när jag gissade. Har inte kollat nu…

 6. Ett gråtande äpple är något speciellt och kvinnan också … på tavlan alltså. Klart att du köpte.
  Ibland känns det så att hur bra beslut jag än fattat så blir det ändå fel.
  Kram

  • Jag tittade på tavlan och försökte att inte göra egna. 🙂
   Just den båten har jag också hamnat i som vuxen. Jag har samlat in information och gjort allt för att kunna fatta det enda rätta, det bästa beslutet. Ändå har det blivit fel. Ofta av orsaken att jag blivit förd bakom ljuset av någon mänsklig varelse. Eller något litet i finstil på sidan 787 i en bilaga.
   Kram Bosse

 7. Tyvärr, så har jag inte det, dumt nog. Kanske har jag blivit klokare som äldre, men det är osäkert.
  Ovanligt med en så´n fin färg på en skiva, de brukar, som du skriver, vara svarta.
  Att du köpte tavlan det förstår jag fullt och fast.
  Kram!

  • Jag tror vi blir klokare som äldre men då handlar det om nya beslut som vi inte alltid är tränade på. Allt går inte att googla. 🙂
   Skivan tilltalade mig den gången när jag plockade ut singeln ur fodralet.
   Tavlan fick sitta uppe på väggen när vi bodde i Hjo. Vid nästa flytt blev det förrådet. Fortfarande kan jag inte göra helt slut med den. Måste ta det i etapper. 🙂
   Kram Bosse

  • Okej! Nu var jag mer intresserad av de där sakerna som rör sig och går på två ben och som kan vara oläsbara vid första ögonkastet. Ha ha! Har du följt ”Gifta vid första ögonkastet?” Den australiska varianten slutade förra veckan. Jag tyckte deras variant var bättre än den amerikanska och svenska. Imorgon tittar jag på Bachelor. På onsdag på Bonde söker fru. Så ytlig är jag. 🙂 – ibland. För jag kan vara djup som en inlandssjö.

 8. Jag kan helt klart länna igen mig. Tänker ofta förr hur jag köpte skor för att de var så snygga men att jag sedan fick sår på tår och nt det bortsåg jag ifrån. Har nog även hänt med annat att jag tittat lite på ytan först, men man blir ju klokare med åren. Eller?
  Kram!

 9. Insidan , alltid .-)) så är det.
  Då blir utsidan så fin!
  Kan ha gjort ett misstag någon gång gällande ett par skor ,-))))
  Men annars insidan!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s