Kärt återbesök

Igår blev det ingen vårutflykt med picknickkorg till Fyledalen på grund av väderleken. Hoppas blåsipporna finns kvar ett tag till. Tur vi hade förra helgen i färskt minne.

Otroligt att det var så varmt och behagligt vid havspromenaden och inte ens kallt att äta utomhus på bänkarna. (Givetvis rätt sorts sittdyna under) Många människor hejade och verkade glada.

För två år sedan åkte vi efter ett bloggtips från Åse till Gislövshammar och njöt av ”Det blå havet på land”. Äntligen var det dags för ett återbesök.

Det gällde att hålla reda på var vi satte ner fötterna.

En vacker trakt på Österlen.

Jag skulle kunna tänka mig att sitta därinne och skriva på en roman. Gå ut tre gånger om dagen för att få inspiration och motion.

Vi rattade vidare i ett långsamt tempo. Lite överallt såg vi vårtecken. Givetvis passade vi på att besöka favoritfiket.

Det dröjer ett tag till vindruvorna finns till beskådande.

Kul att träffa på en ny kompis. Dino pratade en svårförstådd skånska och var väldigt intresserad av min morotskaka.

När vi nöjda nådde Ystad och bostaden konstaterade vi att det fanns gott om vårtecken även i egen täppa. Sista dagarna lyser här gult överallt av påskliljor och min favoritblomma, förgätmigej blommar vackert. ❤
Jag önskar dig en fin aprilvecka.

52 tankar på “Kärt återbesök

  • Jag håller med dig. Detta har jag längtat efter i flera månader. Bäst tycker jag det är när allt inte slår ut samtidigt. Jag gillar inte när det går direkt från skånsk vinter till högsommar. Då hänger inte min kropp eller knopp med i svängarna.
   Kram Bosse

 1. Så mysigt! Vilka underbara bilder ,-)
  Längtar ju ”ner” direkt ,-))
  Fiket ser charmigt vackert ut.
  Ja ni bor på en mycket bra plats, tänk att bo så där skriva måla………..det skulle bara flöda ,-)
  Ha en härlig tid nu
  KRAM Primrose ,-)

  • Tack Primrose. 🙂
   Jag förstår varför det är så många konstnärer och författare som skaffar sig en sommarbostad på Österlen. Själv sitter jag här med en dimma utanför fönstret. Men det är rätt bra skrivväder. Jag har ingen lust att gå ut och ska köra igång klockan åtta, tänkte jag.
   Kram Bosse

 2. Härliga bilder! Vilken utflykt ni fck! Där skulle nog inspirationen flöda, om man satt och skrev. Eller målade, eller vad man nu gillar!

  • Vi måste prova att åka dit längre fram också. Det är ingen stor parkeringsplats så det får inte plats många bilar. Synd att det är så himla dyrt att bo med havsutsikt. Just nu har vi bara ”dimmutsikt”. Gör inget. Klockan åtta ska jag börja skriva. Men till eftermiddagen vill jag ha solig utomhusfika.

 3. Som jag kan längta efter platser med ”det blå havet på land”. De har tagit vägen någon annanstans än dit pappa tog mig när jag var liten. Men helt rätt; mycket vår också i egen täppa och snart står skogen vit av Anemone nemorosa.
  Jag tycker ni verkar ha ett helt gäng med favoritfik och jag blir sugen på att besöka dem allihop. 🙂
  Ha det fint mitt i våren!
  Kram Mia

  • Du verkar ha det jättemysigt i din egen täppa och har säkert redan hunnit med en handfull fikastunder på trappan. ❤ Undra var du bodde tidigare. Innan din pappa drog iväg med dig. 🙂
   Jag gissar på att du syftar på vitsippor. Vackert.
   Det blir fler och fler. Men vissa återkommer vi till med jämna mellanrum.
   Tack ska du ha.
   Dimmig kram från Bosse och Ystad

 4. Härliga bilder från mitt hemland. Fiket besökte jag i augusti när druvklasarna hängde i taket. Längtar tillbaka så kanske det blir en tur i sommar. Släktforskningen har gett mej många platser på söderslätt som jag vill besöka.
  Han en skön vecka i solen.
  Kram Anki o Minton

  • Jag förstår att du blir nostalgisk. Visst är det ett fint fikaställe. Trevliga butiker. Många olika sorts ställen att sitta och fika på. Inomhus eller utomhus om vädret är på sitt bästa humör.
   Nu får du inte fresta mig med släktforskning. För jag förstår att det måste vara spännande, lärorikt och fullt av möjligheter.
   Just nu har vi dimma. Gör inget. Jag ska börja skriva klockan åtta.
   Hoppas du får en present av mig idag med posten. Jag gissar på att du inte noterat det i förra blogginlägget. En del andra har gjort det och grattat dig i sina kommentarer. Hoppas verkligen att du vinner något. Vet inte om det är någon god idé att Minton hjälper till att skrapa. 😉
   Kram Bosse

 5. Ååååh, vilka bilder! Så härligt att njuta av blå hav i dubbel bemärkelse. Och jag skulle nog kunna tänka mig att det fiket skulle hamna högt på min favoritlista bland fik. Håller med om skrivarlyan. Den är ju hur pittoresk och mysig som helst, som hämtad ur en bok 🙂

  Ha en skön vecka!

  Kram Anita

 6. Så härliga bilder från er utflykt! Scillan är verkligen helt fantastisk och det ser likadant ut på sina ställen i trädgårdarna här också.
  Det där växthuscaféet skulle jag vilja besöka. Det ser väldigt mysigt ut.
  Kram, Ingrid

 7. Såg så härligt ut att jag var tvungen att gå in och kolla var Gislövshammar ligger någonstans. Skulle vara kul att åka dit en vår och kolla, men det lär ju aldrig bli av….. Man har alldeles för mycket att göra på våren. Och i och för sig så har vi rätt gott om blåsippor här med, t.o.m. ute i ”parken”.
  Susie

   • Nu har vi bokat in fem dagar på fastlandet i augusti och då ska vi bo 2 nätter i Skåne och då ska jag tamejsjuttsingen åka dit och titta iaf. Även om blåsipporna inte blommar då…..
    Här blommar det mesta, men ryggen är fortfarande inte bra och jag tog nog i lite mycket igår så både kvällen och dagen har varit hemska. Men i morgon är en ny dag…..
    KRAM
    Susie

  • Synd att Dino inte kan hjälpa till med skrivandet. 😉
   Har du varit på Backåkra café och växthus? Jag tror du skulle trivas där. Helst när det är konstutställning. Nästa vecka börjar konstrundan. Men du har väl fullt upp med den biten på ”hemmaplan”.
   Tack ska du ha.
   Kram VårBosse

 8. Så fint att få följa med på er tur. Underbara och lockande bilder men blått i blått. Njutbart för kroppp och själ. Vad gäller Österlen så hoppas jag att få se mer av detta vakcra i sommar. Attv vänta på vindruvor här på favoritfiket och annat gott tror jag gick bra.
  Kram och tack för turen.

  • Du och jag som älskar blått kan såklart aldrig se oss mätta. 🙂
   Österlen ligger i startskottet. Nästa vecka går Konstrundan igång. Sedan är där inte lugnt förrän i september.
   Vi trivs bra vid det fiket under hela deras öppensäsong. Givetvis extra härligt när det känns behagligt att kunna välja utomhusplats också.
   Kram Bosse

 9. Blått – så vackert oavsett om det är blommor i hagen eller havet! Njuter verkligen av den här tiden av allt det vackra i naturen. Stort plus för din vackra Header också!
  Ja, de där utflykterna är guld värt och vi promenerade i Gunneboparken idag om du nu känner till den. Allt var frid och fröjd tills jag kom hem… nu ligger jag i sängen igen med ytterligare en konstig bacill! 😦
  Kram, Gunilla

 10. Underbar tid just nu och underbara bilder från er utflykt! Snygg ny header – härligt med blått – både på marken och det blå havet 🙂
  Din nya kompis, Dino ser trevlig ut – fick han följa med hem?
  Önskar dig fina och soliga vårdagar!
  Kram

  • Våren leker tafatt med mig. Den kommer och går. Ibland på några få minuter. Som igår när jag gjorde i ordning eftermiddagsfikat. Var glad för att solen kommit på besök. Jag hade tänkt mig att sitta och skriva ett par timmar på mitt nya fikaställe. När jag kom ner med min bricka hade det skett en sekundsnabb förändring. Tätt dimma och råkallt.

   Det skulle kunna vara ett problem. Men jag hade fixat det. Disciplin. 🙂 Först skriva, sedan … Oftast har jag roligt och trivs med skrivstunderna. Mina darlings. 🙂

 11. Blott blått och lite grått, riktigt fina vyer. Förstår nog att du inte vill byta mot blott grått och is på sjöarna som det är här. Jag skulle gärna byta! 😉
  Vårkram

 12. Åh så vackert! Nu börjar den där hemska längtan till havet. Underbara bilder. Älskar sådana där fikaställen med lite annorlunda och personlig stil. Tänk om det är just den här sommaren det äntligen blir av att vi åker till Österlen?
  Hoppas inte blåsipporna blommat ut i våra backar. Har haft så mycket att göra senaste tiden så det har inte blivit något besök där.
  Ha en fin helg!
  Kram rosMarie

  • Den längtan har jag ofta. Därför bodde jag bo precis intill varje dag.
   Vem vet. Jag tycker ni ska slå till. 🙂 I och med att det varit kyligare igen borde de blomma ett tag till. Det gäller att hitta luckorna för att alstra energi och få njuta av naturen.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 13. Nu börjar, eller har redan börjat, den härliga årstiden då allt växer upp och förnyas igen. Finurligt ordnat.
  Jag saknar att inte kunna gå vår sedvanliga runda runt sjöarna här, som vi brukar. Se alla växter som kommer upp, alla fågelungar som börjar sin livsresa.

  ”Det blå havet på land”, ett passande uttryck. Så vackert blått det lyser av blommorna och med det blåa havet och den blåa himlen i bakgrunden. Härligt.
  Favoritfiket ser mysigt ut.
  Vackert även hemma hos dig i trädgården.
  Ha det bra.
  Kram!

  • Det är en underbar tid jag inte vill vara utan. Svårt bara att klä sig rätt. Aprilvädet kan ändra karaktär väldigt fort hos mig.
   Sorgligt att promenaden inte kan genomföras.
   På det fiket kan jag sitta länge och njuta. Både inne och ute. Dessutom har de mycket att titta på i butikerna.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 14. Vilken underbar plats, så vackert.
  Härligt med alla vårtecken nu överallt.
  Men drt har blåst kallt idag, nästan lite höstrusk.
  Ha det fint.
  Kraam

 15. Det är en sån härlig tid nu, och man blir så vårivrig. Så mysig tid.

  Vilka fina bilder du serverar oss. Vilket ögongodis i blått. Njuter som bara den. Härligt med njutflykter. Tror det blir en utflykt för mig med någon dag.

  Nu måste jag skynda mig , för sååå vårivrig är jag. Ska ut i trädgården och fixa lite mera.

  Ha en toppendag och vårkram från mig.

 16. Vilken underbar utflyktsdag ni fick och så härliga bilder! Ja, nu börjar den säsongen när det är roligt att se sig omkring i vårt vackra landskap…

  Kram

 17. Tack Bosse för alla underbara vårbilder du visar! Man bir glad ända in i själen av att se dem.
  varm kram,
  Gigi

 18. Härliga bilder, Bosse. Jag väljer att ta fram allt bra idag, dagen efter attentatet i Stockholm. Jag vill sjunga som Louis Armstrong.. What a wonderful world. Varför kan inte männsikor bara njuta den stunden dom har här på jorden?
  Stor kram till dig.
  Petra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s