Lunchen på Ahl´s brygga igår smakade …

… förträffligt. ❤
Kåseberga Fisk med flera har lyckats förlänga säsongen och sudda ut gränserna till en viss del mellan årstiderna. Det har vi haft glädje av de sista höstarna. En stor skillnad mot tidigare då allt var dött när vi ”rullade” dit. Ex. har satsningen för ett par år sedan på att utöka familjeföretaget Kåseberga fisk AB med en inglasad brygga, fallit många på läppen.

Vår mataptit växte eftersom det var fullt vid hamnparkeringen. Därför fick vi vända bilen och ta den kurviga smala backen upp igen. Efter parkering av ”Den lilla blå”  började klättringen segnälkab”  🙂  för att sedan vika vänster ner mot den kända vackra vyn. Annars brukar vi alltid gå ner denna sträcka och gå upp ett annat håll.

 

Numera ägs familjeföretaget av Jimmy Ahl som tillsammans med sambo, gemensamma barn och arton helårsanställda driver vidare och förvaltar den stabila grund som hans far Leif, farfar och farfars far byggde upp redan 1968. Jag har ofta varit förtjust i konceptet där barn växer in i uppgifterna och lärs upp av äldre närstående. Tillsammans driver de nya projekt framåt, samtidigt behålls det bra in i nästa generation o.s.v.

Vi var inte inne i butiken igår. Nästa gång borde jag testa lakritssillen. Tänk att all fisk röks på gammalt vis med alved och alspån.

Det satt djärva besökare på platserna utan tak. (Det testar vi hellre en ljummen sommarkväll) Vi sökte oss däremot in mot det inglasade partiet några meter från mitt älskade hav. Skönt med infravärme.

Fiskstim till och med på torra väggarna.  😉

Undra hur många affärskunder de besöker med ”lastbilen” och den här tuffa varianten. Sträcker sig distriktet ända till Danmark och andra landskap i vårt land? Hoppas det.

Erkänner. Jag har gjort det igen. Pratat om mat, ätit supergod mat. Tagit noll bilder på våra tallrikar. Ändå tog jag 112 st foton under gårdagen. Inte ett enda på den knaprigt friterade rödspättan som vi båda uppskattade.  😀
Jag skyller på Libra och Melissa som alltid får min uppmärksamhet innan första tuggan. Vad har jag i blodsocker? Hur många enheter insulin ska jag pumpa in? När jag mumsat på halva tallrikens mat kom jag på det. Då var Solveigs tallrik nästan tom. 😦

Vi rekommenderar varmt ett besök på Ahl´s brygga om du har vägarna förbi. Det går även utmärkt att köpa mat i butiken och sedan sitta vid något av borden i backen om vädret tillåter. Många tar med sig det inköpta ”hem”.  Eller varför inte en kombination.  😉

Dags för motion och annan slags njutning. Aprilvädret gjorde skäl för namnet. Sol en stund och sommarvärmen kom på efterlängtat besök. En stund senare regnade det och blåste iskallt. På himlen fanns mörka moln som fick oss att vela mellan tre olika promenadstråk.
 Vi chansade och bestämde oss för årets första besök hos de berömda stenarna. Började det ösregna innan det var dags att vika vänster skulle vi ändå vara tvungna att bege oss till bilen, som från detta hållet stod och frös till höger med sina sommarskor.  🙂

Hur många gånger har vi sett denna välkända vy? Aldrig tröttnar jag.

Jag fick till relativt bra foton på Ales stenar tack vare himlens variation. Några utvalda bilder ska jag lägga in i ett eget blogginlägg. Ikväll ska vi på Ystads teater. Där blir säkert fullsatt. Jag vet inte om jag får fota under framträdandet. Kanske blir jag ökänd och Lizette kommer att skämmas över sin pappa.

På nervägen skämtade vi som vanligt om att Solveig skulle bo i det röda huset och jag i det blå. När jag blev hungrig och sällskapssjuk skulle jag komma och hälsa på hos henne. Vilken härlig skrivarlya jag skulle haft.  🙂

Oj vad här regnar i Ystad. Perfekt skrivarväder.  I natt kom jag på en hel del som …  🙂

 

42 tankar på “Lunchen på Ahl´s brygga igår smakade …

 1. Vilken mysdag ni fick. Vi målade i mammas koloni i helgen. Sol, blåst men inget regn. Idag regnar och blåser det. Så tråkigt! Ja, de husen hade man bott bra i😋
  Ingen vy man tröttnar på direkt😎

 2. Intressant och spännande att kanske sedan få läsa det du håller på och författar.
  Härligt vackra bilder. Havet, alltid så majestätiskt. Men fiskarna på väggen, vad är de gjorda i för material?
  Ale stenar, det var häftigt att besöka dom, fin utsikt och snälla får, på vägen upp. Kan tänka mig att det i blåsväder inte är så trevligt med promenaden.
  Ha det bra.
  Kram!

  • Det gäller att dela upp dagtiden och inte bli splittrad. När jag skriver stänger jag av allt socialt.
   Jag vet inte vad de var gjorda av. Jag vågade inte ställa mig på en stol och känna efter. 🙂 Då hade jag säkert ramlat.
   Sista gångerna vi varit där har vi haft mössa och vantar på oss. Nästa gång blir det säkert skönare.
   Kram Bosse

 3. Njutbara bilder från södern och trevlig text. Jag kan tänka mej det blå huset. Tänk vad undebart att sitta vid ett fönster och släktforska med havet utan för och fundera på förfädernas liv.
  Måndags kramar från småland.

 4. Fina bilder från en härlig utflyktsdag … perfekt kombo med promenad, frisk luft och gott käk!
  Ha det så trevligt på teatern i kväll!
  Kram

 5. Tack för tipset! Där har jag inte varit.
  Ja det är ju då en massa tankar dyker upp. Alltid, när man ska sova. Samma sak när jag springer. Det poppar upp en mening eller en lösning på något jag omedvetet gått och funderat över. Ibland kommer jag ihåg, ibland inte. Vissa morgnar är det helt blankt och helt borta när jag svettig och dödstrött kommer hem efter löpningen. Kram från Ethel

 6. Åh där vill jag äta! Jag ska göra en runda i Skåne under juni månad… Får se om jag får till ett besök här.

  Ale Stenar… Härliga vyer därifrån, fantasin går också igåg när man står och studerar stenarna från svunna tder!

 7. Tänk att äntligen ser det ut som att jag får komma till Ystadtrakten. Om det går som planerat ska vi i la familia hyra hus och leva storfamilj en vecka utanför Ystad någonstans. Då får du göra en lista på små smultronställen du gillar. Fiket du visade för ett tag sedan var ju fint och nu vet jag var jag ska köpa fisk.
  Men nu får vårvärmen allt komma! Inte en enda vårutflykt har vi gjort.
  Ha en fin vecka!
  Kram RosMarie

  • Vad spännande och kul. 🙂 Hoppas ni prickar in regnfri vecka. Jag har tre kategorier på min blogg som du kan titta i. ”Österlens bästa fik”, ”sex mil hemifrån” och Skåne & Österlen och Ystad.
   Idag är det riktigt varmt i solen. Men i skuggan är det fortfarande vinterjackan som gäller.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 8. Vad roligt att få flja med er hit! Och jag hoppas att jag under våren, sommaren eller tidiga hösten ska komma hit och givetvis till Ystad och Österlen. Ale stenar har besökt ett par gånger men jag skulle fortfarande trivas bra där.
  Ett rött hus åt Solvieg och ett blått till dig och kansk kan det finnas en underjordisk gång mellan dem. Härliga tankar.
  Jättefina bilder och ett läckert inlägg på många sätt.
  Kram!

 9. Så trevligt du berättar om Kåseberga, denna vackra plats i Skåneland. När vi var där för några år sedan var hela backen upp till Ale stenar eldröd av blommande vallmo. En unik skönhetsupplevelse.
  Ha det gott!
  Varm kram,
  Gigi

 10. Vilken härlig utflykt och vilken bra dag ni fick! Inser att det var på tok för länge sedan vi var i Kåseberga så det måste bli av inom det snaraste 😀 Tack för påminnelsen om denna fantastiska plats!

  Kram

 11. Åhh Kåseberga och Ale stenar, jag blir så avund på dig för att du har så nära dit.
  Jag/vi har varit där många gånger, älskar den platsen och älskar även maten-fisken, alla sorter bara det är fisk. Kokt, stekt, rökt eller grillad allt slinker ner, all slags fisk men tyvärr icke ostron.
  Ostron smakar bara dy eller hav eller ingen smak alls, det är väl ingen fisk heller utan ett skaldjur
  Ha en fin vecka, kram/ Eva

  Nu finns det bilder på min Ludde vovve.

 12. Underbart vackert och all den goda maten. Vi bodde på ett fantastiskt ställe som heter Rapsbollen och på cykelavstånd till Ale stenar. Glömmer aldrig delikatesstallriken med alla goda fiskerätter som vi fick njuta av. Makalöst gott!

  Önskar dig och din familj en skön Valborg och 1 maj. Varm kram från västkusten 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s