Det ryktades om regn och åska


För att vara på den säkra sidan togs kortet dagen före.

Vi glömde som tur var inte plakatet i Ystad. För det är trots allt fyra mil mellan de två skånska kuststäderna.

Varken regnkläder eller ytterplagg behövdes. Härligt studentväder. Många hade samlats utanför.

Rektorn som höll tal var stolt eftersom det var första studentkullen på Nova Academy. Därmed en historisk dag.

Givetvis var vi stolta över att Lizette fixat att åka tåg och buss i tre år. Trots alla tågförseningar, inställda tåg och oväder. En gång hamnade bussen i diket. Då var hon skärrad.

Jag gillar spontana bilder.

Synd jag inte vet vad kompisarna heter. Eller så är det tur för mig. 😉

Den här härliga tjejen tackade mig efter jag tagit kortet.

Först kastade han tillbaks nappflaskan, men sedan ångrade han sig.

Många mobiler i luften. Fler än mössor.

Glädjens dag. En sådan här dag återkommer aldrig.

Den här grabben tror jag kommer att bli något stort. Alfred tror jag han heter. Har skolan fostrat många kommande stjärnor inom teater, musik och dans?

Undra om hon valt fotot själv eller om det är anhöriga. Härligt är det i alla fall.

Kul inslag med korten från när studenterna var små.


Siri är ett vackert flicknamn.

Vad söt Otto var
Händig redan som liten. Nu ska jag städa vidare och hämta in möbler som stått i garaget ett par dagar.

44 tankar på “Det ryktades om regn och åska

 1. Grattis till stolta föräldrar och glad student. Våra tre har klarat av den milstolpen men vi fick vår beskärda del då min systers äldsta sprang ut igår. helt ofattbart att de blir stora så fort.
  Kram och härlig lördagskväll.

  • Tack ska du ha. 🙂 Härligt att se det från olika perspektiv. Du slapp städa. 🙂 Hoppas det var fint väder. Helt overkligt hur tiden rusar.
   Tack. Igår tog vi det lugnt. Idag har vi varit ute och njutit av allt vackert på Österlen.
   Kram Bosse

 2. Vilken underbar tid. Skolavslutning/student måste vara den gladaste tiden på året. Grattis Lizette! Och Lizettes föräldrar. Känner glädjen ända hit.
  Kram Petra

  • Tack ska du ha. ❤ Det är många olika sorters känslor den dagen. En dag som aldrig kommer tillbaka. Vi var både stolta och glada att allt blev till belåtenhet. Vädret kunde vi inte påverka. Men ännu en gång hade vi tur. Trots väderprognosen i appar och tidningar. Även de kan ha fel. 🙂
   Kram Bosse

  • Precis lagom varmt och riktig mysig plats de sprang ut på. Jag hade megatur som råkade befinna mig på första parkett. De flesta stod där studenterna skulle springa ut. Men ungdomarna med vita hattar kutade på fem sekunder till ett annat ställe. Mitt ställe. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 3. Såå fin bild på Lizette! En massa härliga bilder från avslutningen/ utspringet – de blir till trevliga minnen för alla! Förstår att ni är glada och stolta föräldrar … minns när vår yngste tog studenten 🙂 Den äldste hoppade av gymnasiet – jobbade på en stor bondgård, gick lastbilsskola och kör sedan dess sin egna lastbil … precis som han bestämde när han var bara några år gammal 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  • Tack! Det blev ungefär 300 bilder på två dagar. 🙂 Jag gillar att läsa sanna storys om barn som fortsätter att vandra samma yrkesliv, de började traska i som ”små”. Jennifer har ju också nästan följt samma spår hela tiden sedan hon var liten och höll på med sina smådjur. Hon fick ”hoppa” ner ett pinnhål men det är hon väldigt glad över just nu. Annars brukar barn och ungdomar byta yrkesplaner från ”dag till dag”.
   Kram Bosse

 4. Vilken underbar bildserie på en av årets allra finaste evenemang. Det är i alla fall för mig väldigt rörande med dessa härliga ungdomar och den sprudlande livsglädje den här dagen genomsyras av.
  Ser underbart ut 😀
  Kramis ❤

  • Tack! 🙂 jag instämmer och håller med. En sida av mig skulle vilja prata med dem alla. Jag är nyfiken om deras planer. Allt känns möjligt i den åldern. Själv hade jag ingen plan alls den dagen. Tyckte mest det var skönt att sluta skolan.
   När vädret är soligt och lagom varmt blir det ett helt annat avtryck och minne av högtidsdagen. Vilken tur vi hade. Precis som de andra gångerna.
   Kram Bosse

 5. Så härligt med glädjen hos studenterna! Här är studentdagen på torsdag, hoppas på bra väder då makens systerdotter ska springa ut.

 6. Vilken himla tur det blev med vädret! Vi har haft både ösregniga och soliga studentdagen. Allt går, men klart lättare med vädrets makter på sin sida. Kul att se dina bilder för jag har inte sett en enda student live i år. Hoppas det kommer att gå bra för henne och kompisarna framöver😍

 7. Grattis till studentskan och er. Vilken tur ni hade med vädret. Fina bilder som du hade tagit som blir till fina minnen. Förstår att ni nu bara pustar ut:).
  Kram gun

 8. Jag hade inte någon i närheten som tog studenten i år. Bara släktningar till mina syskon, som alla bor i Stockholmstrakten. Men jag tog ett par bilder från vår balkong på fjärde våningen, När det var några bilar som körde förbi.

  Kram/Gilla

 9. Stort grattis till er fina Lizette! Och även till er förldrar! En viktig och stor dag för er alla. Så jättefina bilder av henne!
  Väldigt roligt att se de andra glada och lyckliga studenterna. Härliga bilder!
  SEr bildern aoch ler. Minns med glädje min egen studentexamen 1968 , de sista som tog studenten på det gamla sättet, med muntliga förhör på studentdagen. Fortfarande får minnena denna dag mig att le. Så även tiden innan. Minns mina föräldrars stolthet för jag var den första i släkten som tog studenten.
  ”Låt oss fröjdas med de unga i ungdomens dagar”. UNdrar om studenter idag sjunger den gamla studentsången. Hörde det inte i Stockholm på några studentflak…Kanske är det annorlunda hos er.
  Stor kram! Och gläd er!

  • Tack halvspanjorskan! 🙂 Det var helt andra tider då. Tänk de som inte klarade muntliga förhöret och fick smita ut bakvägen. Vad pinsamt om de hade släktingar och vänner som hade blommor och presenter med sig. 😦 De måste ha varit riktigt stolta över sin dotter. Helst med tanke på att du var den första i släkten. Sådant smällde högt. Hoppas den anrika sången finns kvar någonstans. Annars är det lite trist med ”fula” nidvisor och svordomar. 😦
   Kram Bosse

 10. Stort grattis till studenten och föräldrar! Det är härliga tider nu med alla festligheter som avlöser varandra!

  Hoppas att ni får en fortsatt fin vecka!
  Och att det finns utrymme för vila efter alla festligheter.

  Kram Christina

 11. Så härligt! Glädjen bubblar i kroppen genom
  att se på bilderna. Vår yngsta tar studenten nästa år. Hon har redan börjat bekymra sig för vad hon ska ha på sig. Sen hoppas hag att vi får uppleva Lilla H:s student också. Men hon har många år kvar. Hon börjar ju ettan i höst och får avverka grundskolan först.
  /P

  • Då har ni något trevligt att se fram emot. Jag känner igen det där och minns alla foton jag såg på dator/mobil på olika sorters klänningar redan förra hösten. Jag tror inte killar har samma intresse och bekymmer. 🙂
   Det får ni förhoppningsvis. Innan dess ska det njutas av många skolavslutningar som också kan ha sin charm.

  • Tack Susie! 🙂 Jadu. Inte en aning. Det kan bli vad som helst. Jag vet att hon sökt olika program. Men det skulle inte förvåna mig om hon far långt bort i världen ett tag. Surfingläger har nämnts. Även jobb i Afrika. Jag gissar på att vi bara är två som bor permanent i lägenheten till hösten. Eller drar vi till Gotland. 😉 och då kan det bo hur många som helst här. 🙂
   Kram Bosse

 12. Vacker dotter och roliga foton! Kul och positivt tänkande gäller under de här dagarna. Härligt försommartecken!

  Såg ett lastbilsflak häromdagen, fullproppat med studenter. Såg inte riktigt bra ut för mig som åskådare, eftersom de som stod mitt på flaket inte kunde röra sig. Men höga rop av lycka från alla, så de trivdes nog ändå. Kanske stod intill någon de gillade :-).

  • Tack Ethel! Allt är möjligt. Samtidigt blir det lätt ett vakuum. En trygghet bryts. Blir lite jobbigt när person nummer nittionio frågar vad ”man” ska göra till hösten. 🙂

   Aldrig mysigt att leka sardin. Risk att bli klämd mot kanten. Klart det finns fördelar. Tänk om jag varit smart och ställt mig vid ”rätt” person. Sådana möjligheter tror jag att jag sumpade. 🙂 Det regnade när jag åkte flak.

 13. Grattis till att er snygga dotter tagit studenten. Härliga bilder att få lägga blicken på. Vilket fint plakat ni gjort. Gillar hennes klänning och kul med visselpipan 😉

  Lycka till önskar jag henne

  Ha en fin dag
  kram
  Malin

 14. Ni måste vara mycket stolta över er dotter. Vilken fin tradition. Vi hamnade i en studenttåg med traktorer och lastbil under vår första Sverigeresa och undrade vad det var de firade. Jag tycker det är mycket roligare än “schoolies week” som firas av studenter i Australien. Vad bra att ni hade fint väder.

  Vi har det fortfarande fint och varmt under dagen men morgonarna har varit iskalla den senaste veckan. Det var 1 grad i morse och det var rimfrost i gräset. Vi höll på att frysa ihjäl 😉 Kram Anne

  • Det var en väldigt trevlig fredag på många sätt där det mesta gick vår väg. 🙂
   Undra vad det är som skiljer svenska från Schoolies week. Det låter som en hel veckas nöje. 🙂 Kanske är det bara bus.

   Njut du så länge du kan av dagarna. Förstår att du inte gillar när det kryper ner mot nollstrecket. Men snart har ni säkert minusgrader. Vem vet. Du kanske kan göra en snögubbe om några veckor. Sätt på honom en studentmössa så han blir en kändis i pressen. 🙂
   Kram Bosse

   • För min smak är det för mycket bus under Schoolies Week. Föräldrarna är inte välkomna. Det är bara studenterna som fester. Tyvärr är det många som dricker sig fulla och tar droger.

    Det blir bara blåstvädret och en hel del regn när vintern kommer, så det blir ingen snögubbe med studentmössa 😉 och om 2 veckor är vi på väg till norra halvklotet (nej, jag inte räknar dagarna 🙂

    Hoppas ni har en solig sommarvecka!

   • Usch! 😦 Det låter inte trevligt. Borde förbjudas. Det förekommer en del mindre kul saker även här.

    När solen gör besök är det härligt. När den försvinner blir det kyligt och långbyxorna åker på. Tydligen ska här bli varannan dags väder den närmaste tiden. Imorgon ex. regn. Därför skippar vi imorgon vår planerade debut i sommar med Jojo sommarkort. Jag har ändå så mycket att göra den närmaste tiden med mitt manus. Är inne på femte tvättningen. Kul syssla. Men stundtals svårt att ta död på mina älsklingar. Kill my darlings. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s