I väntan på att tömma bilen

Det har sina nackdelar med att ta en tidig färja och behöva vänta flera timmar på nycklarna till lägenhetshotellet. Inte så lätt att ta med sig alla värdesaker på en gå-tur.
Därför turades vi om att ”vakta bilen”.

 Första stopp blev vid en av Bornholms fyra rundkyrkor; Ny Kirke. Liksom på de flesta öar skiftade vädret snabbt. Ena stunden grått. Andra soligt. Hela tiden en kraftig blåst.

Havet var i uppror, men det funkade bra för mig med åksjuketuggummi och att titta rakt fram så mycket som möjligt. I fronten ser du ”vår” färja som är på väg ut i Östersjön igen.

Populärt att föreviga de höga vågorna och skummet.

Vårt andra stopp blev  Hasle hamn.

På en höjd i Rutsker stannade jag vid en häftig kyrka. Därifrån hade jag en vidunderlig utsikt över nejderna, men oj vad kallt och blåsigt det var där. Det enda foto du får se därifrån är på detta djur på en av gravstenarna. Vad är det tro? En blandning av en fluga och ett skalldjur? 🙂

Vid rundkyrkan Sankt Ols Kirke fanns det några bord och bänkar precis intill parkeringen. Första gången i vårt liv som vi ätit lunch nära gravstenar (äldre stenar).

Jag passade på att gå på egen upptäcktsfärd.

Vi sökte oss till andra kusten och nådde Allinge-Sandvig. Dags att testa de danska nyttigheterna. 😉 Om sanningen ska fram får de storstryk av flera ställen på Österlen.

 

Vi vågade oss på en liten promenad. Lavendelgatan var mysig. ❤

Den lille blå skaffade sig ett revir den inte släppte på hela veckan. Vi hade tur varje gång vi kom tillbaks från utflykter. Därmed hade vi bra koll från sovrummet och andra våningen över vår blå lilla kompis.

Det var vackert i närmiljön. Vi tog sena kvällspromenader i omgivningen och det var vi inte ensamma om.

Här fanns populära restauranger, ”fik med filtar”, rökerier och annat som hade öppet till sent på kvällen. Ändå var det lugnet före stormen. Det märktes att deras säsong är från juli till september.

Vi hann med ett parti minigolf innan det kom någon levande varelse till hotellet.

Jag gillar att bli överraskad åt rätt håll. För vi hade inga förväntningar de sista två timmarna. Det tog lång tid innan vi hittade gatunumret. (Vi hade ju gott om tid att irra runt.) Fanns inga fasadskyltar. Allt var igenbommat och halvslitet när vi tittade oss runt. Skräp utanför. En äldre kvinna dök upp sent. Kom antagligen från Köpenhamnsfärjan som var försenad. Hon var mamma till ägaren.
Då var jag less. Det drog ihop sig till regn och blåste rejält. Jag hade släpat all packning hundra meter. Vi förstod inte många av hennes ord. Hon förstod inga av mina. Bara till slut att vi inte skulle ha ett hotellrum, utan lägenhet nummer ett.

Nyrenoverat med senaste ”lyxen”. Två våningar. Utsikt mot havet från fyra fönster och balkong. Wow! 😀

Ps. Nu är det korrekturläsning som gäller innan vi åker iväg på något kul. Äntligen blev det balkongfrukost igen. Hoppas du som kommit på besök har det bra. Kram Bosse

 

28 tankar på “I väntan på att tömma bilen

 1. Bornholm är en lite fin ö. Har besökt den en gång för länge sedan. Då var det blåst och regn hela veckan. Hemresan glömmer jag aldrig Orkanvindar med vågor som sköljde över den lilla båten. Ingen servering och 2 timmars försening. USCH
  Soliga kramar från Rottne

 2. Så fint! Skamligt nog har jag aldrig varit på Bornholm, vi har pratat om det i åratal, men aldrig kommit till skott. I år diskuteras det med ett annat par, så vem vet?

 3. Ja du, ibland kan man bli positivt överraskad – och ibland besviken! Fast jag som älskar att planera och välja hotell redan 7-8 månader innan vi åker, jag lyckas för det mesta. 🙂
  Ibland så slår det dock helt slint – bl.a. så var det ett ställe i Skåne för några år sen som blev rena chocken. Vi skulle bo på ett noga utvalt ställe med rätt faciliteter för oss, men det slog igen och blev förläggning för invandrare – så vi hastigt (med kanske mindre lustigt) fick hitta något annat. 😦 Inte lätt då vi var tre personer och en hund. När vi kom till skånelängan – som innehöll 2 sovrum, vardagsrum, kök och badrum – så luktade det mögel så man höll på att kräkas. Som tur var kunde man ha flera dörrar till gården utanför öppna, så det ordnande sig. 🙂 🙂
  Och vi hade så vansinnigt roligt på kvällen eftersom det var fantastisk mat som serverades i vårt vard.rum, bar mittemot där vi kunde köpagott vin (så vi blev nog lite påverkade alla tre) och så kunde vi ta en hundprommis till havet som bara låg 200 m därifrån. Så det hela slutade positivt där också! 🙂 🙂 🙂
  KRAM
  Susie

 4. Bornholm skulle jag gärna vilja komma till ,-)
  Härligt har ni och vilken tur att lägenheten var så fin ,-)))
  Härlig bilder, och inte vill man lämna sin bil obevakad när man har sina prylar i den.
  Vilken gravsten, jag tror det är en fluga.
  Vi har precis kommit hem efter en härlig tid i Skåne, mest fint väder, men otroligt blåsigt.
  Ha det fint nu båda två, KRAM Primrose ,-)

 5. Vilken tur jag har som bara kan sitta hemma och ändå får vara med på resor som andra gör sig besvär att företa och visa bilder från! Jag slipper allt bekymmer, dåligt väder och trötthet som brukar höra till på resor. 😉 Tack, tack och njut av resan. Kram/Lisbeth

 6. Låter som att ni har en riktigt fin tripp trots blåsten. Bornholm verkar vara en trevlig ö att snoka runt i. Ha nu en fortsatt fin sommar. Själv njuter jag av min första semester vecka av 5……så himla underbart att bara tänka tanken….över 4 veckor kvar. Tyvärr så har jag kommit av mig med bloggandet. Men ,rätt som det är så sitter jag där och skriver igen. Ha det fortsatt gott. Kramelikram.

 7. Där har jag aldrig varit! Däremot ska jag besöka ditt landskap snart igen. Men det är en bit ner till Ystad .. så jag lär väl inte komma så långt. Mycket fint fick ni se och ”havet stormar” … Ha det fortsatt bra i sommaren! Idag är det härligt! ❤

 8. Jag har aldrig varit på Bornholm. Men jag har sett flera inlägg om ön. Det var flera år sen, som jag hade en bloggarvän, som brukade visa bilder därifrån. Men han finns inte numera. Men både dina bilder och hans visar vissa likheter. Ön lär ju inte vara så stor, men jag tror inte att jag kommr att kunna basöka den.

  Kram/Gilla

 9. 👍dit vill jag åka igen …var där som 13 åring med moster o morbror…vaktad varje minut😊. Du skriver så man blir så sugen💚

 10. Ser jättefint ut i Bornholm. Fina bilder vi får ta del av. Mysigt!!

  Tittar in och önskar dig en trevlig helg.

  Fredagskram och solönskningar.

 11. Har varit en gång på denna ö. Men när jag tänker efter är det nog ett par hundra år sen. Jag minns kyrkan, innomhuspoolen på hotellet och korven. Den serverades med ett snenhårt bröd och så hade jag en röd kavaj.
  Lustig hur barndomens minnen kan fastna på konstiga ställen.
  Tror att jag ska skriva in Borholm på ”ska-göra-innan-jag-inte-ska-göra-mer-listan”.
  /P

 12. Vad trevligt att få komma med till Boemholm. Så månag år sedan jag var där.
  Jättefina bilder som tar mig tilllbaka.
  Så skönt att det blev ettt lyckat boende och med havsutsikt. Lycka!
  Önskar dig också all lycka till med korrekturläsningen och ne fin helg-
  Kram!

 13. Bornholm står på min önskelista … kanske kan det bli av någon gång 🙂 Ser trevligt ut! Lycka till med korrekturläsandet, men glöm inte att njuta av den vackra omgivningen också!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s