En kvart senare

Min förkärlek för öar har aldrig avtagit genom åren. Trots att jag inte gillar att vistas i små båtar och är en badkruka av rang. 🙂 Vi alla människor behöver våra små och stora drömmar. En av mina är att få bo på en ö i minst ett år i sträck, få följa de fyra årstiderna.


En kväll tog vi en kort biltur till Tejn och gick en promenad längs havet. Där såg Solveig ett snabbt djur som liknade en iller. (Finns  i Danmark med undantag Bornholm.) Var troligtvis en mink.

Härligt att beskåda havets temperament.

Vi var inte ensamma. Många personer hade sökt sig ner för att fota. Alla, utom jag, med en mobil.

Samtidigt tänkte vi på att vi snart skulle åka hem till Sverige. Vår önskan var ett lugnare vatten. En idé dök upp i mitt huvud. Vi sticker och kollar på andra sidan mot vårt hemland.

Femton minuter senare rullade vi ner mot Hammeren och trodde vi såg i syne. Människor satt ute och njöt med något gott att äta och dricka.

Tänk att det kan skilja så mycket. Här hade vi fel klädsel och tog snabbt av oss de varma tröjorna. Mot Hammershus var det till och med blå himmel. Vi hoppades att denna sida mot Sverige oftast var lugnast.

Efterord: Här på hemmaplan hoppas jag att andra saker ska lugna ner sig. Det har varit tufft sedan i måndagskväll. Mer info i ett eget blogginlägg.
Igår bestämde jag mig för ett omslagsfoto. Ingen mer info om detta. 😉 Däremot tusen tack till alla ni som hade åsikter. Jag läste med stort intresse vad ni skrev. Nu mot sängen. Krafterna är starkt begränsade.

28 tankar på “En kvart senare

 1. Ja jag har också upplevt ett liknande fenomen. Vi vara en gång för många år sen på Rhodos och bodde på den östra sidan av Rhodos stad. Där blåste det starkt varenda dag. Men eftersom det var otroligt varmt tyckte vi att det var skönt. En dag fick vi för oss att gå till västra sidan. Där var kav lugnt … och stekhett. Jag behöver nog inte säga att vi gick tillbaka ;-).
  Kram från Ethel

  • När det är varmt på en ö är det härligt när det fläktar. Samtidigt lurigt värre eftersom det är lätt att tänka bort skyddande solkräm när det känns mindre varmt än i Sverige. Den tabben har jag gjort några gånger. 🙂
   Nej. Jag kunde nästan räkna ut det själv. 🙂
   Kram Bosse

 2. Vilka vackra bilder från Bornholm! Visst kan vädret vara helt annorlunda beroende på väderstrecket. Grattis till ett fattat beslut när det gäller bokens omslag. Unna dig nu att koppla av och hämta nya krafter.

  Kram

  • Det blev extra effektfullt eftersom det är en sådan liten ”pluttö”. 🙂
   När jag mådde som sämst tyckte jag ALLA förslagen var dåliga. Tur jag hade fått ner det till två favoriter, innan jag blev sjuk. När jag redan dagen efter fick tillbaka det som en PDF fil hade jag glömt övriga fem som jag ratat. 🙂 Det kändes rätt och bra. Nu är det bara jag som ska bli bra, i alla fall bättre. Det är riktigt tufft just nu. 😦
   Tänk att du är ute och reser igen. Hoppas du har det bra. 🙂
   Kram Bosse

 3. Så fina bilder du visar och härliga utflykter, men att bo på en ö i ett år skulle jag nog inte fixa, jag vet inte. Älskar öar gör jag, det är något speciellt
  Ha det bra Bosse
  Sommarkramar

  • Tack! 🙂 Skulle du få nog av att att se hav över allt? Jag skulle få panik om jag bara såg träd överallt. 🙂 Det beror mycket på storleken på ön. Skulle jag hamna en mil från kusten skulle min hjärna inte tänka på vatten. 😉
   Kram Bosse

 4. Så fina bilder! Jag skulle också vilja bo på en ö! Hoppas du valde rätt omslagsbild nu 😉 Rätt för dig alltså 🙂 Sommarkram!

  • Tack! 🙂 Hoppas våra drömmar slår in någon gång. 🙂 När jag äntligen valt släppte jag övriga alternativ. Jag brukar funka så.
   Givetvis har jag gjort en tjusig tabell som jag skrivit ut. Syftar på era förslag. Nu tittade jag efter vad du valde. Aha! 🙂
   Kram Bosse

  • Jag fick redan en dag efter jag äntligen bestämt mig, se hur den kommer att se ut på ett bokomslag. En svart ram runt foto. Snyggt typsnitt på titel och författarnamn. Precis som jag ville ha det. Det känns som jag kommer att ha tre helt olika omslag på mina tre böcker. Det är innehållet som är det väsentliga men ett snyggt förstaintryck är aldrig helt fel. 🙂
   Just nu har jag det tufft och kan inte njuta av det som väntar. Tur jag kommit långt i bokprojektet. 🙂 Nu handlar mitt liv mest om att ta en timme i taget. Ibland bara fem minuter i taget. Inte tänka för mycket negativa tankar. Imorgon hoppas jag ha krafter för att beställa en provbok.

 5. Tänk vilken lyx att bo så att man med en kvart varsel kan flytta från ena till den andra sidan. Det går i te direkt på vår ö. Men visst skiljer det sig sig om det är från eller pålandsvind.
  /P

 6. Vackra Bornholm! Tänk så många fina platser det finns och hur ska en hinna med dem. En god id´r är ju att läsa bloggar och få se fina bilder i brist på att man inte kommer sig iväg-
  Kram och trevlig helg.

  • Du har energi så du kommer att hinna med många av dina drömmar tror jag. (Och hoppas) 🙂 En annan har sina gubb-begränsningar. Tur jag mestadels trivs i hemmiljön och inte kräver långa utsvävningar. Men ibland måste jag vara ut. 🙂 I alla fall till havsutsikt. Blogglandia har många positiva inslag. När jag blivit klar med mitt manus ska jag ta egen bloggpaus och istället njuta av andras inlägg.
   Kram Bosse

 7. Att bo ett år på en ö … varför inte? Det skulle jag absolut kunna tänka mig – det var t.o.m. så att vi funderade starkt åt det hållet en gång i tiden, men så kom då frågan med barnen och skolgång och jobb och … ja, livet kom liksom emellan.
  Fantastiska bilder som visar hur olika vädret kan vara från ena sidan till den andra!
  Blir spännande att se vilken bild du valde!
  Ha det gott!
  Kram

  • Häng på. 😉 Jag försökte locka med S till Ven.
   Det är mycket som ska stämma. På Gotland finns det mesta. Kanske inte barn och barnbarn. Jo på sommaren skulle de garanterat dykt upp. 😀
   Jag måste tjuvkika på min utskrivna tabell och se vad du ansåg om omslagen. Nu vet jag vad du tyckte. Om några veckor vet du vad jag valde. Med en snygg svart ram runtomkring och snitsigt typsnitt blev det bra. Förhoppningsvis lockande även för andra.
   Kram Bosse

 8. Som boendes på en ö har man ju lärt sig att kolla varifrån vinden blåser innan man ger sig av till havet för att bada! För bada är något vi brukade göra jämt innan min operation. Numera tittar jag bara suktande på dom som vågar sig ner i böljan, men inte är dom många precis. Jag tror att eftersom folk åker mycket utomlands så badar dom inte längre här hemma om inte vattnet kommer upp i minst 25 grader – och hur ofta gör det det!? 😦
  KRAM
  Susie

  • Jag förstår att du sparat på dig den vanan och rutinen. Själv går min smärtgräns vid tjugo grader. Men oj vad mycket skönare det är vid tjugofem. Sedan beror det på andra faktorer. Om det blåser och om solen är framme eller ej.
   Nej. Då blir det inte många dopp i Sverige vid den höga gränsen. För mig var det länge sedan jag kände det där suget som kommer när det varit tropisk värme för länge. Måste ner och ta ett kvällsdopp. Vet inte om det har med Svenska vädret eller min ålder att göra. S har blivit likadan. Inte ens våra tjejer är sugna på att åka till stranden längre. Inte så konstigt när det en kvart senare är molnigt, kallt och inte det minsta lockande. Gnäll, gnäll. 🙂
   Kram Bosse som tappat sitt smaksinne

 9. Ja, spännande att se vilket omslagsfoto du valde! Ja, tänk vad vädret kan skifta på en ö, mysigt ändå att ni fick uppleva både vågor och ett lugnt hav. Så undrar jag över Birgitte Bardot – bilden? Har du nämnt vilket foto som var din favorit? I så fall har jag missat det och det går inte för sig! 🙂
  Kram, Nilla

  • Jag tjuvkikar just nu i min tabell, som jag skrev ut om era åsikter, och läser av vad du tyckte. I nästa månad tror jag du vet vad jag valde. Om jag mår bättre imorgon ska jag beställa tryck och en provbok.
   Kul att du inte glömt min BB-tävling. Om du går in på inlägget igen kan du läsa vad jag skrev över det foto som var svaret på min fråga. Tänk på att jag var en tioårig pojke som brydde sig om människor som satt i rullstol. 🙂 Du kan scrolla. Annars går det fortast om du väljer kategorin tävlingar. Det lär ligga överst där. 🙂
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s