Bäst att skratta åt eländet

Jag visade här på bloggen för ett tag sedan en del av vår sommarfrukost. 🙂
Du ser inte alla nyttigheter som finns i min tallrik. Kanel, Chiafrön, solrosfrön m.m finns gömt under den magvänliga Öresundsfilen.

Så här har min kost sett ut på sängbordet, större delen av dygnen sedan i tisdags. 😦
Ett glas med vatten, ett med vätskeersättning, ett med söt cola utan kolsyra, ett väntande glas söt cola. Snart kommer mina tänder att svartna och ramla av.

Allt som började så trevligt i måndags med en ”Sex mil hemifrån.resa” i solsken. (Kommer senare på bloggen)
Nu är detta mina två sängkompisar:
”Libra” som mäter snabbt i kroppsvätskan. (Solveig kan testa mig även när jag sover.)
Den gamla blodsockermätaren som berättar långsammare, men ger ett mer exakt ”nuvärde” i krislägen, eftersom den mäter i blodet.

Min läromästare Ragnar Hanås. (Härligt att känna sig ung vuxen) som lärt mig att ta vatten i små klunkar ofta om BS är över 10-12. Annars dricka söt cola om det är under 10-12. Testa sig ofta. För inget fungerar som vanligt när kroppen är tom på näring och tarmen jobbar långsamt.

 

I måndags klättrade vi på höga slänter. På denna bild åker mitt blodsocker kana nerför ett berg och det går fort. Ibland ruskigt, äckligt fort. Reserven med blodsockerhöjande hormoner i levern är borta, efter att min baklucka öppnades. Det hjälper inte att jag kämpar med att få i mig söt cola som står mig upp i halsen. Ändå har jag tur som har en insulinpump som jag givetvis tagit av mig. Därmed tillkommer inget nytt insulin. Sådant förstår inte min dumma kropp eller mätarna som visar äckligt låga värden. Ändå har jag ett gnutta humor kvar. Som när jag gick upp till Solveig som precis fått in vår nya soffa och skulle montera vissa delar. Först säger hon till mig att absolut inte hjälpa till.
Bara att gå i trappan upp tar ner mitt BS. På en sekund kan jag på skärmen se vad som händer inom mig.

Jag sitter där spak och deppig och börjar småskratta. Solveig undrar vad som är så roligt.
”Ser du vad soffan heter? Bo Dö.”

”Vill du att jag ska hoppa ner direkt? Jag är ändå slut som artist. 😉
”Det vet du väl inte går. Snart ska du ge ut din tredje bok. Snart vänder det igen min älskling. Har du bestämt dig för vilket omslag du ska välja till ”Minnen som stannat kvar?”
”Ja. Men det är hemligt. Någon bloggläsare kan smygläsa här”.  😉
Ps. Jag svarar ev. kommentarer med en symbol. 🙂

37 tankar på “Bäst att skratta åt eländet

 1. Ledsen att livet ditt blir så tungt emellanåt, gott ändå att se att du har humorn i behåll, hoppas du orkar fortsätta skriva och berätta, också om det svåra – kramar till dig och din Solveig

 2. Det var ingen rolig läsning. Verkar inte lätt att hantera när det krånglar så där. Hoppas de snart får fram något som botar för gott. Men det kommer väl att ta tid, allt ska ju testas i många år först… Tur att du har humöret i behåll i alla fall, trots den magra dieten.
  Önskar dig god bättring! Solveig kunde gott få vara hemma mer än en vecka till. Sommarlovet behöver vara längre, för ni har väl också haft kallare än normalt sista tiden. Har ni vadat i havet än? Krya på dig och hälsa ”lilla flugan” 🤗!

 3. Ajdå, det är inget vidare när hälsan sviker. Bra att du vet hur du ska hantera situationen för att återhämta dig på bästa sätt. Ta nu väl hand om dig och se till att krya på dig snarast så att du och Solveig kan få njuta av det fina sommarvädret och av att bara vara ❤

  Ha det bäst!
  Christina

 4. Usch då! Maginfluensa och diabetes är en riktigt läskig kombination, tur att du är kunnig och känner din kropp. Krya på dig, snygg soffa förresten! (Läs inte Bo-Dö, utan Bod-Ö, en bod ute på en vacker ö! :D)

 5. Stackare, det kan inte vara kul att värderna går upp och ner!:-( Men…det blir säkert OK igen om några dagar, det är bara att ”gilla läget” som det hemska uttrycket säger. Du kan ju vara glad över att du mådde bra när ni var bortresta – eller är var det kanske nåt då som gjort problemen nu!? Misskötte du dig på semestern, eller hände nåt speciellt då?
  KRAM – jag hoppas att du mår bra nu 🙂 🙂 🙂
  Susie

 6. USCH det är hemskt när BS åker berg o dalbana. Ett BS som sjunker i blixtfart är äckligt, Tur du har någon i din närhet. Bodö är en vacker stad i Norge och en soffa inget annat.
  Hoppas du är bättre nu och kan fortsätta med boken
  Många kramar från Anki o Minton.

 7. Så tråkigt att du ska ha det så jobbigt. Att inte få må bra. Det går inte att sätta sig in i hur påfrestande detta måste kännas.
  Ändå, din humor, så befriande att få skratta, att kunna skratta under dessa förhållanden, är en gåva.
  Hoppas att du snart får känna dig som vanligt igen.
  Varm styrkekram till dig.

 8. När du skrev Bodö, var jag tvungen att titta vad min soffa hette, men det var en Brommö 😉
  Tråkigt med ditt hoppande blodsocker, viktigt att ha humorn 😉
  Kram, Gerd

 9. Humorn är bra att ha även när det kör ihop sig. Trist att du inte mår bra, men kroppen rår en inte på. Men du får tänka som min dotter när han var rejält sjuk ”shit happens”.
  Kram och skynda dig på att bli pigg igen.

 10. Tråkigt att du mår så dåligt, men tur i oturen att du har kvar din härliga humor. Jag har själv tvingats att hålla mig i sängen en tid, men av andra orsaker än de du berättar om. Jag har nu haft tid att spåna lite på årets julkalender och valt tema. Det har nästan blivit tradition att jag lånar en bild utav dig varje år och jag tänkte fråga om det är ok i år med. Jag har hittat en jättefin bild i ditt inlägg från Ale stenar. Hoppas du känner dig bättre för var dag som går. Kram

 11. Inte alls bra … hoppas verkligen du känner dig lite bättre nu! Skönt ändå att se att du håller humöret uppe!
  Krya på dig!
  Kram

 12. Vilken humor,makaber men som behövs ibland för att komma tillbaka, jag har sån humor själv när det är tungt! ,-)
  Det verkar ”skitjobbigt” rent ut sagt, jag hoppas det vänder fort och du får njuta av sommaren och ser fram emot din nya bok ,-)) Det är vi nog många som gör!
  Nu blir jag ju också nyfiken på vilket omslag du valde.
  Vet du………..jag har satt in ett blogginlägg (den före den senaste)
  I bloggvännen Bosses fotspår, det är Torup som vi besökte och njöt av ,-)
  Jättefint och då var det soligt.
  Älgen du hade på fotot hittade vi inte…………….men en annan charmig figur ,-)
  Ha det nu så jättebra Krya på dig!
  VARM KRAM och många ”pepp”
  Primrose ,-)

  • Taktiken är bra att plocka fram. Fast ibland blir det för många uppförsbackar.
   ”Skitjobbigt var kul. 🙂
   Jag gjorde beställning till Danmark för någon timme sedan. Först kommer det att komma en provbok. Jag vågar inte chansa på något annat. Det är dyrt men nödvändigt.
   Hoppas du gillar omslaget jag valde.
   Vad kul. Du har varit i Torups bokskog. Jag ska bloggvandra under de dagar som S boktips ligger inne. Minns att det fanns en par till charmiga figurer på det området vid fiket.
   Kram Bosse
   Ps. Tack för peppen. Jag gissar på den långa ormen. 😉 Den fick jag ingen bra bild på. Sedan minns jag några mindre gulliga djur.

 13. Så jobbigt att hälsan och värdena svajar hit och dit. Det handlar verkligen om att bi expert på sin egen kropp men också gott att ha en bättre hälft som kan den med ❤

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s