Färgklickar på Norra Promenaden

Det gäller att passa på när regnet tar paus.

Men det var inte läge att ta cyklarna. För nästa skur väntade runt hörnet. Så är det sommaren 2017 i Ystad. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av det som kallas livet. Inte låta det rinna bort med hjälp av gnäll.

Norra Promenaden i Ystad är en oas. Det har jag berättat om förr på bloggen. Nu var det dahliorna som lockade oss igår kväll.

Härifrån är det nära in till centrum. Det finns flera mysiga vägar att välja. Vi har snart provat de flesta. Ex. genvägar genom trånga gårdsportar.

Svårt att säga vilken variant som är finast? Vilken tycker du? Det här fotot med regndroppen på knoppen blev min personliga favorit.

Just nu lever jag i ett vakuum. Efter att ha jobbat intensivt med ett manus, först ensam, sedan med Solveig, går jag nu i väntans tider.

Nästa etapp på mitt tredje skriväventyr är en provbok från Danmark.

Då är det sista chansen att hitta fel och ändra på någonting. Tur jag har experthjälp till hands och huvudansvaret inte vilar på mina axlar. För även efter jag lusläst varje ord och tittat på alla tecken är det lätt att bli hemmablind på sin egen text. Ögat ser det hjärnan läser. Trots att jag kommer att gå igenom allt tre gånger. Med olika tekniker. Varje sida kommer att ta flera minuter. 284 sidor ska granskas med lupp. Inget ord ska läsas på vanligt sätt.

 Om det kunde bli lite varmare kunde jag bytt positioner oftare och gått ut stundtals. Sådant är viktigt för mig. Precis som när jag pluggade inför tentor på Högskolan och på Universitetet. Något som jag faktiskt älskade i smyg. 🙂

När vi firade med en Guld Tuborg efter varje inlämnad tenta var också något som jag längtade efter. Minnen, minnen. ❤
77 st kåserier finns det för närvarande i manuset ”Minnen som stannat kvar” och jag är mycket nyfiken på vilket av dem som kommer att uppskattas mest av läsarna. 😀
Ha en mysig onsdagskväll.

 

32 tankar på “Färgklickar på Norra Promenaden

 1. Vackra, vackra blommor. Har ingen favorit … jag känner bara blomdofterna ända hit 🤗. Och så underbart att läsa att ni tar regnpauserna till något mysigt.

 2. Verkligen svårt att välja ut någon där! Fina allihop, på sitt eget sätt. Spännande med boken, det är svårt att korrekturläsa. Men det blir säkert bra🤗

  • Det är så lätt att börja läsa vanligt. Det gjorde jag visserligen första gången för att se om min tänkta rytm fungerar. Nästa gång ska jag börja den svåraste omläsningen. Tecken för tecken. Tur att jag har experthjälp till hands. Jag ser fram emot ”uppläxningen”. 😀 Egentligen smyger jag inte med framsidan, men eftersom jag vill ha justerat två smådetaljer som förhoppningsvis ger ett bättre intryck kommer jag inte att fota framsidan och visa upp. Titeln ska centreras och ökas med några punkter anser jag.

 3. Eftersom du redan paxat den med regndroppen, väljer jag samma blomma (tror jag det är), fast fotot är taget framifrån. Mycket vacker och speciell.

  Så spännande med boken! Själv håller jag fortfarande på med mitt gamla manus, som jag faktiskt började på redan 2009. Min skrivarcoach är positiv och en testläsare menade ”det här måste bli en bok!”. Men … så svårt det är om man som jag vill ha ett förlag med i bilden. Ingen vågar satsa på en debutant. Nu har ett familjeägt förlag visat intresse. Så kanske … Under tiden håller jag på med en fortsättning. Jag är klar med råmanuset på den historien. Nu blir det redigering. Som jag tycker är en otroligt rolig del i skrivandet. Får se vad som händer …

  • Du får välja samma. 🙂

   Min provbok är inte så farligt gul ännu. Jag vet inte om jag ska ta det som ett gott tecken eller ett bevis på att jag inte gjort min granskningsuppgift tillräckligt bra. 🙂
   Tur jag väntar in expertåsikter.
   Du får sikta på att få ut det 2019. 🙂 Den tiden är förbi. Då måste personen vara en ”kändis” eller en ökänd som gjort en stor blunder. 😉 Små förlag som vill ståta med sitt namn, men där debutanten står för kalaset och risker, ger jag inte mycket för. Där finns en del lycksökare inom den genren. 😦 Det erbjudandet fick jag några gånger. Bättre att trycka upp på riktiga tryckerier och bestämma själv.
   Jag gillar alla bitarna när jag jobbar helt själv och står för allt. Ibland går uppgifterna in i varandra. Vävs ihop som en trasmatta. Att låta ett påbörjat manus ligga till sig tycker jag är en utmärkt idé. Andra tankar och idéer föds när tiden går. Att vara författare/skribent är ett av få ”yrken” där det kan vara en stor fördel att åldras. Kanske inte att ”råka” bli halvsenil. 😉
   Lycka till.

   • Jo visst är det allra bäst att ha hela kontrollen över processen själv, fast det krävs en hel del arbete och energi. Är beredd på att ett litet förlag kan vara riskigt. Jag försöker vara vaken för det. Och se till att vi delar på riskerna. Men, men … Tack för ditt lycka till. Det behövs :-).

   • Gå på magkänslan och väg för och emot. Vill du att andra ska läsa boken går det inte att vänta på att ”elefanterna” ska ringa. Den leken tröttnade jag på för fem år sedan och har inte ångrat en dag. Däremot skulle jag gärna kommit på det långt tidigare. Då hade jag ”lätt” sålt böcker utan dyra portokostnader till trevliga museibesökare. Lite sorgligt när jag tänker tillbaks. Livet är som det är. 🙂 Bara att gilla läget och göra det bästa.
    Kram Bosse

 4. Den rosa, näst sista, skulle jag gärna ha i min rabatt. Knoppen med droppen är nog det bästa och konstnärligaste fotot, din favorit alltså, men alla är vackra. ❤
  Glad torsdagskram

 5. Så många vackra blommor och jag har här svårt att välja en favorit. Tittar, doftar mig genom bilderna och njuter. Men jag stannar ett par gånger extra till vid knoppen med daggdroppen…

  Spännande med din nya bok och jag ser förstås fram emot både att läsa den och äga den. Men du har en spännand eoch krävand etid framför dig. Och rolig förstås.
  Kram!

 6. Spännande det där med boken – förstår att du går i ”väntans tider!” 🙂
  Vackra dahlior… svårt att välja. Den första i röd och vitt blir jag glad av och den du nämner i fotografiskt läcker! Men jag väljer nog ändå den mörkröda – en favoritfärg.
  Märkligt det där med regn – vi önskar regn! Här är snustorrt… inte en droppe regn här på västkusten på länge! Men det väntas in regn ikväll.
  Kram, Nilla

  • Jag hämtade ut den på Kvantum i fredags. 🙂
   Det är mångfalden som jag är mest begeistrad av. Denna sommar har det inte varit någon torka så alla blommor ”lever” längre. Det finns för och nackdelar med det mesta. Jag tror ni har fått en del regn sedan du skrev detta. Kanske åskvädret vi hade också.
   Kram Bosse

 7. Knoppen med regndroppen och sista bilden är mina favoriter. Varför regnar det inte hos mej. Har kommit ca 2 mm under juli månad och väldigt lite tidigare i år. Det luktar torrt i skogen och många växter har vissnat. Du får gärna skicka hit lite regn.
  🌊💦💦💦💦 kramar från Minton och Anki

 8. Ja, det verkar som att vädret är ostadigt över hela landet. Även här föräras vi med regnskurar då vi minst anar. Men vädret kan vi ju inte påverka på nåt sätt, bara vår egen inställning till det. (Så nu har jag köpt ett nytt regnställ)

  • Tack! Fördelen med allt regnande är att det är grönare och finns fler blommor än annars vid den här tiden på året. Allt står längre. Blommorna alltså. 🙂 Flaggstången med den skånska flaggan står stolt hela tiden.
   Sandslotten är säkert bortspolade idag. Synd.
   Kram Bosse som ser i kors. 😉

 9. Bosse, vilken mysig stad du bor i. Lite avis på dig är jag allt 😉 Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad du skrev hos mig, om det var nåt jag skulle svara på. Återkommer på det i såfall.
  Ystad var verkligen mysigt.
  Kram Petra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s