Länge sedan sist

En del av mina trogna gamla bloggbesökare under dessa fem år har kanske noterat att det inte varit något inlägg i kategorin Lite galet på länge. Undra om de trott att jag växt ikapp min ålder och blivit trist vuxen. Nu ska jag lugna dem. 😉

Min omtanke om djur och vikten av civilkurage väcktes en varm sommardag. Jag noterade att Husse hastigt och egoistiskt försvann ner mot stranden. I bilen låg den stackars hunden och svettades och kippade efter syre och mitt hjärta blödde. Frågan var om jag skulle ringa 112 eller slå direktnumret till  tyghundpolisen.  🙂

Ibland när jag får tid över händer det att jag studerar djurs beteende och försöker räkna ut om det smarta som jag kommit fram till kommer att hända.
Till slut hände det.
Så fort fågeln flugit ut från sin bur passade den trötta flugan på. Den flög direkt och la sig på den mjuka kudden.

Sorgligt nog slutade denna sannsaga inte lyckligt. För det flugan inte visste var att det var ingen kudde. Det var ett farligt tuggummi.

I framtiden hoppas jag tekniken går framåt så jag slipper få alla dessa röda ögon när jag fotograferar djur och människor. Tänk om en Einstein kom på en knapp som trollade bort problemet. Hon eller han skulle bli rik.

Denna skylt såg jag på en del platser på Bornholm. Tur jag är duktig på danska och har läst medicin och vet hur det är att vara snorig om näsan. Dum är jag ”apolut” inte. 🙂

Till sist ett foto som jag la in på FB för några dagar sedan. Alla är inte mina facebookvänner. Därför får det lilla lila spöket, som är trött redan innan sitt nattpass på det gamla slottet, även en chans på min blogg. Visst är det gulligt? Blomspöket. Nästa gång ska jag bli seriös igen. Ha en fin söndag.

 

38 tankar på “Länge sedan sist

 1. Tänk vad ”galet” kan pigga upp ,-)))))))
  Härligt, för just idag var jag riktigt deppad, men sitter nu och skrattar ,-)))
  Det finns mycket kul och mycket att göra kul av om begåvningen för det finns öppet sinne och massor av humor,-))
  Allt det har du och du har nu vänt min dag till en rolig början, tack ,-)
  Ha det kanon KRAM Primrose ,-))

 2. Vilka fina bilder. Annars brukar det ju vara svårt att få djur att vara stilla när man fotar men du har verkligen lyckats!! 😉
  När jag är i Danmark pratar jag engelska. Trots att jag är skåning. Det säger väl allt om mina kunskaper i det danska språket…..

  • Tack Maria! Kul att se dig här igen. 🙂 Men det som inte framkommer i inlägget är alla timmar, hårda ord och annat som jag ägnade åt för att de skulle sitta stilla och inte bli suddiga figurer. 😉
   Jag provade med engelska till mamman till han som ägde hotellet. Gick inte bra.
   Jag tycker det är så olika. Vissa danskor som jag träffat har det klickat … menar då har vi förstått varandra. Andra gånger låter det som gröt i munnen. Ingen i Ystad förstår min dialekt så det jämnar ut sig.

 3. Tur Bosse att du har lek och barnasinnet kvar. Eller kanske är det skicklighet och att du underhåller det.
  Förutom rolig läsning till passande bilder gläds jag åt din nya vackra header och den vackra spökblomman.
  Och att glädja sig är också viktigt.
  Kram!

 4. Fina bilder och min danska är lika med noll, tycker det låter som dom har gröt i munnen när de pratar:)…Din header är vacker.
  Kram gun

 5. Är det nån lustigkurre som målat hästens öga rött ;-)? Tänker på Röda Sten i Göteborg. Häromdagen hade någon målat den klarblå.
  Att snor har fått så olika betydelser. Lustigt. Jag ryser. Det är bara min fantasi. Kan det vara så att snor kommer från något som hänger :-)? Eller snurrar?

  Håller med om att din header är otrolig! Vilket djup och vilka färger!

  • Det måste det vara. Jag har inte sett det tidigare under promenaderna i Norra Promenaden.
   Det var också ett hyss i Götet.
   Snöre hänger och snurrar. De har ju inga å, ä och ö. Sedan är det inte långt till vårt svenska ord koppel.

   Tack. Jag är också rätt nöjd med det fotot. Minns det som en ljuvlig tidig vindstilla morgon i Baskemölla. ❤

 6. Trevligt att få läsa och ta del av dina små roligheter, de piggar upp och roar och det behöver vi mycket av vi människor. Så sluta föralldel inte med det.
  Mycket vackert blomspöke.
  Du har också fångat två djurs otursdag, kan man kanske säga. Eller i det ena exemplet, var det nog en person som var boven i dramat.
  Hoppas att du får må bra.
  Kram till dig.

 7. Fina bilder! Har själv en ambition att lära mig om fotografering framöver…så kommer du på hur man får bort röda ögon tar jag tacksamt emot tips ☺… Ha en trevlig kväll, kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s