Sju skyldigheter som jag har

Tänk att de tänkte på att jag älskar blå färg och därför valde den blå till Ystad när de skulle leverera ”Minnen som stannat kvar”. Det var omtänksamt. Jag blir djupt rörd.  ❤

Nu är det min tur att bjuda igen och tänka på mina skyldigheter. Hade böckerna varit tegelstenar skulle jag kunnat ringa för hämtning. Utnyttjat dörr-till-dörr-service. Jag hämtade vågen men insåg att jag var tvungen att lägga till en riktig tegelsten för att nå gränsen  2000 g. 😉

Kungliga biblioteket (KB) har det nationella arkivansvaret för tryckt material. Deras uppdrag är att genom pliktexemplar samla in och bevara materialet för framtiden och göra det tillgängligt för forskning. Tänk att … mina barndomsminnen, mina busiga upptåg, djupa tankar…. ska det forskas om år 2373. Tur jag slipper stå till svars för dem då. Eller kommer de att kontakta mig på något vis? Vågar inte fantisera vidare. Vill vila i fred när det är dags.

7 ex ska skickas iväg. Förutom KB ska universitetsbiblioteken i Lund, Göteborg, Uppsala. Umeå, Linköping och Stockholm har vari sin bok och en leveransförteckning. Hoppas jag nu fått med alla detaljer och inte glömmer att skicka två blanketter till varje ställe. Det ena ska jag få tillbaka, stämplat och undertecknat som ett kvitto.

Tror ett sådant arbete hade passat mig utmärkt. Helst i min favoritstad Umeå. Hur kommer platsen/utrymmet att räcka till i framtiden? Eller kommer allt att ske utanför den fysiska bläddervärlden? Tankar från en som uppskattar och älskar bläddrandet. Glo på skärmar har jag gjort sedan 1981. Så jag har lite att jämföra med. 🙂

Blir du sugen på att läsa ett riktigt ex. av ”Minnen som stannat kvar” kan du alltid trycka på köp bok/böcker under min header. Själv blev jag sugen på lunch. Det är sol ute. Jag vill åka till havet. Var är ”Den lilla blå?”

13 tankar på “Sju skyldigheter som jag har

 1. Vilken tur att du fick böckerna för Postnord är inte så bra på leveranser. Här har varit sol tills nu då molnen åter täcker det blå.
  Hoppas du fick en god lunch och kanske en promenad på stranden

 2. Till och med Posten vet att du älskar blått, inte dåligt.
  Det är helt rätt, alla universitetsbibliotek ska ha ett ex, av alla utgivna böcker. Men, att du måste skicka dom själv. Då jag skrev min bok så skötte tryckeriet den detaljen, tror jag. Jag har då inte gjort det i alla fall, men vet att det har fungerat, för en dag ringde en kille som var professor i Umeå och ville veta var han kunde köpa min bok. Hade sett den på just universitetsbiblioteket, ville köpa ett ex, till sin syster som hade bott i samma by som jag under uppväxttiden.
  Tänk, jag har också funderat på detta med, hur ska alla böcker få plats? Men jag lämnade snabbt dom tankebanorna, det blev för stort.
  Här har vi också sol ute och 3 grader varmt, men då jag kom ut blev jag så besviken, det blåste nordliga kalla vindar så det kändes som minus 5, minst.
  Kram.

  • Om det är ett svenskt tryckeri är det deras uppgift. Mina/våra böcker trycks i Danmark. 🙂
   Vad kul att läsa. 🙂 Världen är liten och spännande ibland.
   De använder sig säkert av bokhorn istället för skohorn. 🙂
   Mycket blåst och regn här de sista dagarna. Kallt.
   Kram

 3. Så kul!!! När jag får min lön vill jag gärna trycka på knappen. Eller, levereras den till Spanien kanske jag ska fråga först. 🤗

 4. Fint att böckerna ens kom fram, för med Post nord kan vad som helst hända. Att böckerna dessutom kom i blå bil får anses extra gentilt.
  Boken har jag men den är inte utläst ännu. Den fick stanna hemma nu när jag reste till den spanska sommarstugan.
  Missar tyvärr din eminenta tävlingockså eftersom jag inte är så ”stationär”.
  Hoppas du fick en god lunch.
  Kram och tankar till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s