Domaren har ordet

2 uppgifter kvar.
4 dagar kvar på november.
4 kvinnor som gör upp om titeln.
21 stycken kan fortfarande hamna på topp-tio-listan.
Efter nästa uppgift måste deltagaren nått 10 poäng för att få tävla i filmcitat-tävlingen.

Bra läge, att mitt i spänningen reflektera över den nakna sanningen. Den som jag nu plockat fram för första gången sedan jag började med mitt nya poängsystem inför fjärde Korsordsmästerskapen 2016. Jag gillade då min nya idé, men var rädd för att någon skulle vinna de tre första gångerna och hamna på 30 poäng. Då skulle jag nästan kunna höra surret i kulisserna om att det gamla systemet med 5, 3, 2 och 1 rätt var bättre. Usch! Då hade det varit fiasko. 😦

Än så länge har Ingen Vinnare ”bara” tagit två titlar och blåst er på 20 poäng. Det kanske flera av er håller reda på. Däremot är det ännu mer intressant med de andra fem högre poängen. 8-7-5-4-3 poäng. Här är det. Svart på vitt. För endast 11 gånger/av 23 har jag delat ut alla sex poängen; 10-8-7-5-4-3.

Infrysta poäng:
10 p. Jag har inte delat ut 20 p.
8 p. Jag har inte delat ut 32 p.
7 p. 56 poäng.
5 p. 55 poäng.
4 p. 44 poäng.
3 p. 36 poäng har ingen fått.
Totalt är det, när två uppgifter återstår, 243 poäng som jag inte delat ut. + alla som skulle fått 2 poäng om de som person 7 och senare skrivit rätt svar.
Där är något att tänka på för ex. de som inte tycker de har någon chans mot de snabba tryckarna. Det går att komma ”bakifrån”. Både avvakta och leta alternativ. Kanske inte följa ett svar som sex personer redan skrivit. För då blir poängfallet bara från 2 till 1 poäng. Givetvis handlar det om när det känns öppet och osäkert. Är man säker är två poäng bättre än ett i längden.

Jag gillar att det nya poängsystemet bjuder in till taktik. Det ger en extra krydda och den som har sitt namn överst efter 25 uppgifter är den värdiga vinnaren. Dessutom är det väl häftigt att kämpa om att komma på tio-i-topp-listan. Eller bara att vara med och leka.


Här är den scannade tärningen som jag ska använda mig av när jag lottar Skrapkryssvinnare. Den funkar utmärkt i alla prisklasser – utom bland uppgiftsvinnarna. Där får det bli lappar som vanligt.

Ha en trevlig avslutning på helgen. Själv ska jag titta på ”Allt för Sverige”.  ❤

Viktigt: Sitt alltid kvar en stund – även om klockan passerat 19:00, under de närmaste fyra dagarna. Det kan bli en fördröjning om jag ramlar ur nätet precis innan inläggningen. Farligast om jag utnyttjar min namsdag. 😉
Kram Bo Anders 

Ps. Personligt till Anki Arvidson. Jag kunde inte skriva ett meddelande till dig på FB. Ville bara höra om det är okej för dig att jag lägger in FRAMSIDAN på kortet som du skickade till mig tidigare under hösten. Tänkte starta en ny kategori med namnet Ögonblicksbilder eller något liknande. Jag tyckte det vore utmärkt att starta upp med ditt foto. 🙂

27 tankar på “Domaren har ordet

 1. Du kan gott unna dig en ledig dag från tävlingen! Fast du har ju ändå jobbat på med blogginlägg.
  Trevlig söndagkväll med ”amerikanarna”. Det är ett bra program tycker jag! Kram

  • Inte idag. Res på dig. 🙂
   M-To. Bara tills du får kramp i rumpan. Absolut inte en sekund längre. 🙂
   Jag hoppas det inte händer vid mina två tillfällen.
   Ville bara förvarna om det ”hemska” skulle hända. Jag har suttit på nålar några kvällar. Andra gånger varit trött på att ha ramlat ur flera gånger under min tid från ca 18:20. Värst när det händer någon minut innan. Blev väl 12 min sen en gång. Ingen gnällde högt. 😉 Sådant händer aldrig på S Mac.
   Kram

 2. Just idag var vi fyra som satt redo🤔typiskt dig att inte ha något då😉så vi körde hem i lugn o ro innan jag kommenterade.

  • Attan. Som det kan bli.
   Du kommer att bli supergiftig nästa säsong (om det blir någon). Om du är på hugget hela tiden. 🙂
   Tror en del räknade med att jag skulle ta en fridag snart. Jag minskade ju från 30 till 25 uppgifter. Har inte behövt använda mig av knepet att lägga in mer än en uppgift samma dag.
   Ha en bra start på sista novemberveckan. 🙂

 3. Nu kommer avslöjandet: I dag har jag tvättat inte bara en utan faktiskt två bilar. Jag hade planerat för en sen tvätt av min egen – efter tävlingen- nu kom jag iväg lite tidigare.

 4. Nu kommer avslöjandet: I dag har jag tvättat inte bara en utan faktiskt två bilar. Jag hade planerat för en sen tvätt av min egen – efter tävlingen- nu kom jag iväg lite tidigare.

 5. Tävlingarna avlöser varandra. Jag kommer att vara med i en jultävling som Kafé K har (en kultursajt där jag är med och skriver ibland). Röda trådenutmaningar varje dag fram till julafton. Kanske vill du också vara med, Bosse?

  Önskar dig en fin måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s