Det finns bra foton och det finns riktigt bra foton

Foto: Anki Arvidson

Min bloggvän Anki är en duktig fotograf. Det här kortet fick jag för någon månad sedan. De fina orden på baksidan värmde mig såklart. Men de är privata.  ❤
Däremot ville jag gärna visa upp framsidan och samtidigt starta upp en ny kategori på bloggen med namnet: ÖGONBLICKSBILDER.

Min första tanke är att detta foto säger mer än hundra ord. 😀  Ett förträffligt foto att visa upp under en skolklasslektion eller inför en nyfiken sittande förskolegrupp.
Samtala med barnen. Hålla i liv deras medfödda fantasi.

”Vad ser du på bilden? Kommer det att bli mål? Vad tror du kommer att hända inom den närmaste minuten? Kommer målvakten Casper att rädda och starta upp en snabb kontring? Är det en viktig seriematch, en cupmatch eller en vänskapsfight? Snälla! Var snäll och hjälp mig. Jag brinner av lust att få veta.”

Som avslutning kunde äldre skolbarn fått uppgiften, att skriva ner en berättelse med utgångspunkt från fotot. Där de själva bestämmer vad som ska hända.

Själv tänker jag några lager djupare. Vågar Casper gå ner och ta bollen med händerna? Är han lika bra på vänster som högerfoten? Hoppas grabben längst ut på vänsterflanken att det ska bli en retur så han blir målhjälte? Vill spelaren som står beredd på sidokanten, otåligt, snart komma in i matchen? Är killen som har glasögon lagkapten? (Han har ett C på armen). Intressant att jämföra stilar, gester och kropps/ansiktsspråk.
Det är häftigt att ta ett kort bakom nätet. Blir ett extra njutbart perspektiv.

Tänk om jag som skolbarn fått denna uppgift. Helst som en läxa över jullovet. Då hade det blivit min första riktiga roman.
Jag får hålla till goda med att det dröjde till 2013 innan romanen fanns på plats. Då kunde jag inte låta bli att göra Sebastian Rosander idrottsintresserad. Sedan kom en söt Lena Sanders och förändrade hans intressen. Sånt är livet. Du har kanske själv varit i den sitsen.  ❤

Om du vill ha information när det gäller att köpa böcker – tryck på det blå. Två av mina böcker är nersatta till halva priset. Flera har passat på de senaste veckorna. Möjligheten och smidigheten att swisha har varit populär.
https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/

Härligt att jag fått in så många åsikter/blurb om ”Minnen som stannat kvar”. Men jag saknar dina tre bästa och det sämsta kåseriet. (Du som läst). Aldrig blir författaren nöjd. Tryck på länken för att åtgärda. Jag vill gärna dela ut tre Skrapkryss åtminstone till ettårsdagen, 25 september 2018.
https://bosseliden.wordpress.com/2017/09/25/en-marklig-och-behaglig-kansla/

 

 

 

 

 

12 tankar på “Det finns bra foton och det finns riktigt bra foton

 1. Ja väldigt intressant med foton och vad man kan hitta på för historier runt dem. Jag kan sitta länge och stirra på ett gammalt svartvitt foto. Det kan vara okända personer eller någon i släkten. Fascinerande ändå. Det är ju du Bosse som väckt mitt intresse för att fota själv. Det vet du ;-).

 2. Jag skulle vilja påstå att en bild säger mer än tusen ord! Kanske håller inte alla med och kanske är det en yrkesskada men bilder är fantastiska. För många elever är det dessutom ett gott stöd i deras inlärning!

  Visst är Ankis bilder fantastiska 😀

 3. Tack Znogge … snällt sagt, men dina bilder är minst lika bra 🙂
  Hm Vadå kaxig … hur menar du nu Bosse? Jag minns inte vem som hittade vem eller vilken väg, men jag är väldig glad att ha så trevliga bloggvänner!
  Kram

  • Du vill väl inte växa så STOR att du inte får plats på blogglandia? 🙂
   Samma här. 🙂 Mitt problem är när jag bara måste skriva en bok. Som detta år. Ett skäl till att det blev först en och sedan en andra kåseribok var att jag skulle kunna fortsätta blogga och umgås med den växande skaran vänner. För egentligen har en ny roman lockat otroligt mycket hela tiden. Och när den dagen kommer då jag inte kan låta bli, blir det en låååång bloggpaus.
   En kliande nyponkram från en snurrig gubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s