Trean ligger och väntar på bibblan

November är en bra månad att kura och läsa bra böcker.

Jag har nämnt dessa pärlor tidigare. Då läste jag böckerna med över ett års mellanrum. Nu bestämde jag mig för att läsa om trilogin en andra gång, direkt efter varandra. Ett mycket klokt beslut. 😀

Som jag har njutit av att återuppleva naturen på denna karga ö-grupp långt utanför Skottland. ❤ .
Givetvis 5/5 i betyg för alla tre böckerna.
Precis som när det gäller de andra två böckerna jag läst av författaren. Njutbart att titta på klippen på ”tuben”. Peter May höll till väldigt länge på Yttre Hebriderna för att reka.

May är värd alla stora pris han fått för sina böcker. ❤

28 tankar på “Trean ligger och väntar på bibblan

 1. Visst är det extra mysigt att läsa när det är dyster ute. Som nu, regnigt och 3 grader plus.

  Coffin Road har jag inte läst, men de övriga. Tycker om Peter May och den karga miljön han rör sig i.
  Just nu läser jag Kazuo Ishiguro. En författare som det är lätt att gilla. Alltså hans böcker ;-). Har nu läst Begravd jätte och snart klar med Återstoden av dagen. Båda mycket intressanta som utspelar sig i helt olika miljöer. 500-talet i England i den första och du vet förstås redan när den andra utspelar sig :-).

 2. HAr inte läst något av honom. Ska hämta en bok på bibblan strax, då får jag kolla. Omslaget på trean lockar mig. Fick ju upp ögonen för en viss fyr i somras…

 3. Trean har jag inte läst – alltså har man en stor läsupplevelse att vänta på! Ska bara se till att beställa hem boken också på bibblan. 🙂
  För övrigt är det skit här just nu, Rolle har fått besked om att det var prostatacancer han har och behandlingen satte igång redan idag. Visserligen är vi ganska luttrade vid det här laget med Rolles kroniska lymfomcancer (som han nu haft i 25 år) och min tjocktarmscancer (som jag opererades för 2015 och förhoppningsvis är fri från), men roligt kan man ju inte säga att det är. Trots att Rolle körde hårt med sin galghumor hos läkaren idag. Vi har dock inte kastat in handduken redan, vi hoppas och tror att den här nya typen av behandling ska fungera!! 🙂 🙂
  KRAM
  Susie

   • Nu har jag alla. Skall läsa ut Kallentoft sen börjar jag på Svart huset.
    Det är läsning som gäller när det är skitväder dis och småregn.
    onsdagskramar

   • Jag har bara tolv sidor kvar på tredje delen. Vill suga på karamellen en liten stund till. Vad häftigt det var att läsa om alla tre på raken en andra gång. De håller minst lika bra som förra gången. Jag hade glömt många viktiga detaljer. Visste inte vem som var den ”farlige” o.s.v. Det är svårt att hitta en spänningsförfattare som skulle vara bättre på att beskriva naturen, vädret, landskapet än May.
    Perfekt att läsa vid busväder utomhus. Försvinna in i en annan värld. Här är lika trist väder idag som igår.
    Torsdagskramar

  • Kul att du uppskattade den. Jag tyckte alla tre böckerna växte ännu mer när jag läste om dem, direkt efter varandra. Han väver ihop det utmärkt. Jag önskar nu att det fanns ännu en fortsättning på Finn. Men han nämndes i sista boken som jag läste om bina. Ska bli spännande att läsa vad du tycker om tvåan, ”Lewispjäserna”. Solveig tyckte den var bättre än ettan.

   • Jag återkommer när den är läst. Skall börja på den ikväll. Jag tyckte om hans sätt att beskriva omgivningarna. Kunde känna doften av fågelskit och se ön framför mej.
    Ha en bra dag och hoppas någon lussar för dej imorgon
    Snökra från Rottne

   • Håller med dig. Han är helt fantastisk på den biten. Det känns som om jag är med i baksätet på bilen när han beskriver omgivningarna. Otroligt lockande. Men inte när det är vinter och höststormar. 😦 Visst är det ständigt vemod med i handlingen. Jag dras till sådana författare och böcker OM de är välskrivna. May påminner om Mankell och Nesser när det gäller vemod. May är en mästare på att ”pusselmässigt” får ihop mina läsupplevelser. (ibland får jag vänta en god stund. Det har hänt att jag trott att jag missat något viktigt och börjat bläddra tillbaka)
    Allt känns äkta och inte överdrivet som hos många andra inom samma genre. Framför allt när det gäller våld. En del s.k. författare ska ha med ett nytt mord vartannat kapitel. Jag ratar många svenska författare av den orsaken. Förstår inte hur de kan sälja så många böcker. Rena rama skräpet.

 4. Nu har jag läst Lewis mannen och den var lika bra som Svarthuset. Roligare nu när man kände personerna och omgivningarna. Gogglade på ön och det gjorde att jag såg hus, stränder och bergen när jag läste. Tyckte slutet gick lite fort ville ha reda på vad som hände med mordutredningen.
  Han är otrolig på sina beskricningar och att få ihop det gamla och nya.
  Nu skall jag läsa lite i Minnen som stannade kvar.
  Måste vänta med Lewispjäserna så jag får gjort något imorgon.
  Torsdags kram

  • Vad snabb du är. Du kan se häftiga klipp på YouTube om du har tid. Synd det inte låg lite närmare till Ystad. 🙂
   Jag skulle också vilja läsa mer efter slutet i varje bok. inser att jag får nöja mig med att själv bestämma vad som händer efteråt.
   Undra om du kan vänta. 😉
   Visst är det betydligt roligare att läsa böckerna direkt efter varandra. Jag hann glömma detaljer och namn under åren från jag läste ettan till trean.
   Hoppas du inte somnar av min bok. 🙂
   Kram

 5. Nu har jag läst Lewispjäserna. Den är i samma klass som de andra. Han är otrolig på att väva ihop förr och nu. Spänning blandat med vemod och sorger på ett sett som gör att du måste läsa vidare.
  Vad hände med Finn? Vill gäran läsa om honom igen.
  Söndags kram från oss.

  • Samma här. Vill läsa mer om Finn. Hans namn nämns i sista boken en enda gång.Den är bra den med. Coffin Road. Annan berättarteknik men ändå samma härliga Peter May-stil. Tre olika personer har sina egna kapitel. 1. Huvudpersonen. 2. ”Polisen”. 3. En tonårstjej. Sedan vävs de ihop. Många stunder att fundera på hur saker och personer hör ihop. Sådant uppskattar jag. Vem är god och vem är ond? 🙂 Skulle önskat mig ett fylligare slut. Vad hände sedan? Moderna böcker bjuder sällan på sådant. Då är det inte klass enligt experterna. 🙂

   • Jag ha en som heter Entry Island den har jag inte börjat på. Läste en annan som också var bra. Har börjat läsa om böckerna i bokhyllan. En del är bra så dom sätts tillbaka andra får Erikshjälpen.
    Önska er en lugn helg och ett bra 2018.

   • Entry Island är bra. Jag längtar och hoppas det kommer fler böcker de närmaste åren från samma författare och miljö.
    Vi har skapat ett bibliotek i ett av våra döttrars ”gamla” rum. Det blev mycket bärande av böcker i denna månad. Jag tror vi har skänkt ”tusen” böcker på olika sätt, vid de senaste två flyttningarna. När två bibliotekarier gifter sig ”skapas” det böcker i hemmet. Jag tänkte att jag skulle räkna de som fick bo kvar hos oss. Dock inte idag. Inte heller imorgon. 😉 Vi tänkte också gallra lite mer så det blir luft i hyllorna. Dessutom tillkommer det nya när S har skrivit recensioner. En del hamnar hos barn och ungdomar i vår bekantskapskrets. Om böckerna är bra. 😉
    Vi ska även lämna in kassar på Röda Korset och ett antikvariat.
    Tack ska du ha. Jag önskar dig detsamma. Otroligt att jag kom in på bloggen igen. Tyvärr är alla mina favoritbloggar borta och allt annat. Jag kan heller inte skriva några egna texter. Word har försvunnit. Imorgon hoppas jag vi hittar en ny, pålitlig och bra dator. Usch för att börja om med allt tekniskt. 😦 Fast det är häftigt att den hållit ända hit. För den började krångla redan i början av året. Många dagar har jag inte haft någon bild. Bara Londondimma. Då har jag haft datorn kopplad till vår stora TV. Där har jag haft en härlig bild. Så ”Minnen som stannat kvar” har jag mest skrivit på TV:n. 🙂
    Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s