Det måste de fått om bakfoten

Det finns de som säger att jag kört fast i blå saker. Att allt kretsar runt denna favoritfärg. 

 Att det beror på att jag saknar blå ögon som pappa hade. Måste vara en amatörpsykolog som gått en snabbkurs en grå novemberhelg som kläckte fram de orden.

Att allt jag köper och skaffar mig har blå färg. Det är en blå slump att jag lyssnar enbart på blå hits. 

Vet inte om det stämmer.  Jag var sugen på att köpa en ängel i andra glasfärger. Men den blå ängelns känsliga bedjande klänning kunde jag inte motstå.
Och bilfärgen var det bästa av det klena antalet färger som fanns till förfogande förra sommaren.

Fast en sak stämmer. För jag är helt ute i det blå och börjar bli färglös i tankarna. Allt är tomt som ett oskrivet papper. En lång stund har jag stirrat på boktipset så det bildats rynkor både i pannan och inne på hjärnkontoret. Vad handlar denna bok om? Jag vägrar att söka på nätet. Vill använda min egen hjärna. Minns tågboken som jag gillade. Har inte sett filmen ännu. Ska se den.
Vad sjutton handlade uppföljaren om? Tror jag skulle ge den en fyra i betyg. I natt kommer jag säkert på det och allt blir glasblått igen.  😉

Ps. Dags att snart dra en lapp. Klippte ut 23 lappar. Skrev namn på dem. Har vikt ihop dem till småbitar. Lagt dem i en hög ”Sötsaksreglerburk”. Tärningen var mycket roligare. Vilka spännande blå kast det blev och omkastningar mellan deltagarna. Nu får det bli en hederlig lappdragning. Ska jag fråga S eller göra det själv? Hör att han pratar i fånen. 

26 tankar på “Det måste de fått om bakfoten

  • Dessutom är er bil mycket tuffare och rymligare. Hade vi inte fått alla finesser till samma pris, just den fotbolls-sommaren, då de var huvudsponsor i VM hade vi köpt en större modell. Men i en trång stad och på småvägar är vi supernöjda. Helst vid parkeringar. 🙂 Saknar vår Volvo med turbomotor vid omkörningar.
   Kram Bosse

 1. Jag har ju mina älsklingsfärger, förr var det grönt o rosa, nu är det orange och blått ,-)))
  Jag älskar den blå färgen och skulle älska att ha en blå bil ,-)
  Blått är en kärleksfärg.
  Ha det så fint KRAM Primrose ,-)

 2. Blott blått är min favoritfärg – tyvärr hittade vi ingen snygg blå bil när vi bytte för många år sedan, men en granne har en supersnygg blå bil som jag är riktigt avundsjuk på 🙂
  Kram

  • Jag vet inte riktigt vad vår bilblå färg heter, men först tyckte jag inte speciellt mycket om den. Tycker den växt. Ser olika ut i olika väder/ljus.

   Du får titta på den i smyg. Fråga lite försiktigt om grannen inte tröttnat på sin ”gamla” bil som du tycker låter som den är sjuk. 😉
   Kram

 3. Bara jag igen … var lite snabb där – vill bara tillägga att den första bilden med blå blommor är helt fantastisk – snyggt jobbat där Bosse!
  En kram till … 🙂

 4. Visst är blått vackert. I alla möjliga variationer, från blekblått till natthimmelsblått.
  Tågboken har jag läst och även sett filmen. Tyckte att filmen var en aning svår att följa, kaosartad. Vet inte om det berodde på filmen eller mig ;-).

  Spännande fortfarande med bloggtävlingen!

  • Kan kanske förstå vad du menar. Det finns många möjligheter att göra filmen tjatig, upprepande och rörig. Otroligt viktigt med duktiga karaktär-skådespelare och ett manus som skapar rätt effekter. Lätt hänt att det blir fritt fall. Att det ”spårar” ur. 😉 Jag ska se filmen och tänka extra på dina ord. Boken vinner säkert i en jämförelse.

 5. Blått har alltid varit min älsklingsfärg! Nu har jag en viss dragning åt lila i en särskild ton. Kanske för att den passar till min äkta grå hårfärg. Jag tror himmel och hav spelar en stor roll i mitt liv också. Jag gillar alla blå bilder du lagt in! Ha en fin 1:a advent men lova att blanda in lite rött också! Kram ❤

 6. Blå är en lugn färg och den populäraste färgen i världen, läste jag på nätet idag.
  Gillar du blått så är du förmodligen en person som är sval och lugnande, pålitlig och anstränger dig för att tänka på andra.
  Trevlig kväll!
  Kram!

 7. Jag är ju också tämligen blå av mig. Och ibland är jag också uppe i det blå. Tycker du hade många blå saker. Blå dörrar är jag väldigt förtjust i, men tyvärr har jag inte fått till det vare sog på lägenheten i stockholm eller på den spanska sommarstugan. Men jag har inte gett upp. Får trösta mig med andra ”blåiga” saker. Och kanske kunde en blå ängel införskaffas nu till jul….
  Kram från mig. En blå sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s