Måste ringa vaktmästaren

Jag satt och njöt en stund i soffan och tittade på ett fint foto/julkort som jag fått av en bloggvän. (Fotograf: Christina Karlsson) Funderade på att jag kände igen ena boktiteln. Tyvärr kunde jag inte placera titeln. Minnet hade åkt en sväng på semester. Blir säkert klarare när jag hamnat på andra sidan sextioårsgränsen. Usch! Nu kom jag att tänka på den där läbbiga ålderstrappan som jag sett på en tavla/affisch. Då tyckte jag den var rolig. Vilken trist humor jag måste haft vid den tiden.

Plötsligt hörde jag tusentals tassande steg på golvet. När jag lyfte blicken såg jag …

Barfota tog jag tre steg mot ljudet. Aj! Hemskt mycket AJJJJ! Vad är detta? Gröna barrmyror som bestämt sig för att fira januarisemester hos just lilla mig? Bäst att ringa Riksbyggens vaktmästare. Ser att det finns ett journummer.

Det var en hon och hon lät mycket trevlig på rösten. Vad bra att hon kommer om en kvart och kollar. Hon nämnde att det kunde bli Anticimex som tog över ärendet.

Ps. Detta blogginlägg har jag av någon speciell anledning placerat i kategorin ”Litet galet”.

Fotnot: Jag har gjort en sida för blurb/åsikter om ”Minnen som stannat kvar”. Finns under min header. Häftigt att jag fått/läst en del som SMS. Tekniken går ständigt framåt.

52 tankar på “Måste ringa vaktmästaren

 1. Jag har stegat förbi det sextionde trappsteget för flera år sen, men jag lovar att slänga ner en repstump som du kan hålla dig i när du är på väg upp. Kan tala om för dig att utsikten eller utsikterna här uppe är toppen. Fy för barrmyror! Det slapp jag i år, för de höll sig krampaktigt fast i den stack-ars granen.Kram

  • Vad snällt av dig. Jag gissar på ett orange rep. Det låter tryggt att veta. Älskar utsikt, bara jag inte står för nära branten.
   Vilken väluppfostrad gran du hade. Förutom det snabba slutet var vi supernöjda med 2018 års gran. Nu har vi bara två stjärnor kvar i fönstret som lyser upp kvällarna. De får stå där till tjugonde Knut.
   Kram

  • Jag skulle fått en depression om jag tittat på den varje dag. I nästa blogginlägg ska jag visa vår senaste inköpta tavla. Sedan börjar jakten på att hitta en nice tavla med Österlenmotiv. Det får bli vårens uppgift.
   Jag ska hälsa varenda av dem.
   Kram

 2. Nej den trappan är inte rolig längre. Jag föredrar Maslows trappa ;-).
  Vad bra att er vaktmästare är trevlig! Det är inte alltid det förhåller sig på det sättet.

  • Hon ändrade oväntat på temperamentet när hon kom in i vardagsrummet och fingranskade golvet. Jag vill inte gå in på vilka ord hon valde. 😉

   Tänk om Crawford vunnit distansloppet. Det hade varit en sensation som heter duga. Dagens segrare är en av de sötaste … undra om hon är lika trevlig … nä just det. Jag är ju lyckligt gift och 26 +. 😉

 3. Du! jag är i slutet av den trappan men känner mig inte äldre än ca 40-50 och hade jag inte haft mina skador och blivit utbränd så hade jag nog studsat fram. Min farmor blev nästan 105 år gammal och hon hamnade inte på hemmet förrens hon var ca 97 år. Pigg som en mört 😉

  Vad obehagligt att få såna myror. Har aldrig sett nåt liknande. Hoppas det gick bra att få bort dom

  Ha en skön tisdag
  Hälsning
  Malin

  • Låter bra att du inte känner dig äldre. Skulle varit kul att se dig studsa fram. Du kan inte räkna med några gratulationer från mig på din 110 års-dag. Mysigt att läsa om din farmor. Hoppas du går i hennes fotspår och slår hennes rekord.
   Kram Bosse

  • Det gäller att glömma bort den fortare än kvickt. Ring du vilken vaktmästare som helst. 😉
   Ps. Du är fortfarande svart. Jag försökte skriva helt rätt. Kommer inte till din blogg. Ska kolla längre bakåt i kommentarerna på denna blogg. Jag har än så länge jobbat långsamt och nått december. Kanske når jag en blå text.

   • Mysko. Det gick ju förra gången. Tyvärr tog jag till en rövare i december. Det stod att ”allt” skulle finnas kvar efteråt. Eftersom jag insett att jag måste köpa en ny dator gjorde jag något slags omstart av ren frustation. Datorn blev inte bättre. Men allt var borta. 🙂 Min superlånga favoritlista med säkert 175 bloggar och mängder av andra favoritställen var puts väck. Jag som först tänkt mig att göra ”minnesanteckningar” och föra över dem till nya datorn. Eller testa en grej som en kompis tipsat om att kopiera över hela listan till nästa ställe. Ibland blir jag trött på mig själv.

 4. Gröna myror verkar ju kul! Men det är inte värt man säger nåt, man vet aldrig – det kanske finns sådana någonstans i världen!?
  Naturligtvis har jag varit till Lärbro och Röcklingers handelsträdgård, men…..den är inte direkt i min stil. Har inte tillräckligt med ”roliga” växter. Däremot brukar deras tomater vara hyfsat goda, det finns dock ett bättre ställe för dom i Burs!
  KRAM
  Susie

  • Jag retar mig fortfarande på att jag ramlade ur igår när jag skrivit en låååång kommentar till dig. 😦 Blev impad av dina egna kartor. 😀
   Det var ett ställe som jag läste om i min bok. Hela min hjärna är full av Gotland sedan några veckor. Bäst att jag stänger av snart. Annars blir jag sjösjuk av längtan. Sedan tar jag sats igen. 😉
   Kram Bosse

 5. Den där stegen har jag glömt. Vill inte bli påmind men det är toppen här uppe. Barr slipper jag eftersom min gran packas i en kartong och ligger i förrådet till nästa december.
  Tisdags kram

 6. Glömt trappan, men har ändå en svag, svag, svag minnesbild att min mormor hade en. Fyl, de där gröningarna kan vara rätt jobbiga att bli av med, så jag antar att anticimex fixar de där. 😀

 7. Lite galenhet tror jag är en väldigt bra ingrediens i nya året. 🙂 God fortsättning förresten! Hoppas du och de dina har haft härliga helger.
  Anticimex kanske vore bra att ta till för ”plundringen”. Barr har en envis gadd. Fast det kan ju också b(l)i en skön stund tillsammans att röja undan julen och välkomna det nya.
  Önskar sköna januaridagar och sänder en varm kram.
  Mia

 8. Märkligt, men jag gillar fortfarande den tavlan. Ändå har jag passerat många flera trappsteg än vad du har gjort. Har två som vykort också. Men, då vet jag, inget sådant vykort till dig.
  Så ljusgröna barren är, nästan vackert.
  Ha det så bra som det går.
  Kram.

  • Jag blir allt lite deppig av de där kutryggiga äldre människorna. Livet var allt lättare på den andra sidan trappan. Jag hade gärna stannat tiden när jag ex. var 25 år. Spar du de till någon annan mottagare. 🙂
   Det var en riktigt fin gran, en av de finaste vi haft genom alla åren.
   Tack ska du ha,
   Kram Bosse

 9. Hallå där! Trevligt att vara tillbaka här hos dig. Trappan mins jag men struntar i hur den var. Man är så gammal som man känner sig. Ibland är det lite obalans mellan det yttre och det intre men det kan man oftast bortse ifrån.
  De där gröna myrorna lär man få dras med till midsommar ungefär. Men det är det värt. Doftar ljuvligt när man plockar in dem.

  God fortsättning och kram
  Kersti

 10. Jag steg precis upp till 50-strecket. Hur är det möjligt? Vi säger ännu ”de nybyggda husen uppe vid vägen”. Där bor jag. Vi byggde 1990 och jag var ung. Yngre än nu. Hur länge är hus nybyggda? Hur länge är man ung?
  /P

  • Det behövs en stor skopa med fantasi. Jag kan skicka upp en till dig;)
   Tänk om vi alla gjorde som alla borde göra. Tänka till på framtiden. Bry oss om vad vi lämnar till nästa generationer. Jorden är bara ett lån som ska förvaltas på rätt sätt.
   Kram Bosse

  • Vaktmästaren bad mig sitta ner en stund. Sedan berättade hon en spännande saga som hette ”Petter och Vargen.” Den var bra men efter den sa hon något konstigt om att nästa gång jag ringde och berättade om att det var översvämning skulle hon inte komma. Vet inte exakt vad hon menade med det. 😉
   Kram

 11. Spännande och intressant uppdrag för Anitcimex. Undrar hur de ställde sig till dessa gröna barrmyror. Tämligen unika.
  Detta att minnet åker på semester känner jag igen och det händer då och då. Även innan jag fyllde 60 och det har fortsatt. Men jag försöker att det inte ska bli så mycket av varan. Semester alltså. Ha det gott!
  Kram!

 12. Hej Bosse, Gröna myror? Jag trodde de fanns bara i Australien? Det var ju ganska modigt att närma sig myrorna utan skor! Myrbett gör ju mycket ont. Tydligen behöver du en Thorny Devil (vet inte vad det heter på svenska) som sällskapsdjur. De älskar äter myror. Kram Anne

 13. Kul att julkortet uppskattades. Jag blev så glad när Solveig beställde en tavla av mig att jag ville designa ett julkort speciellt till er, så familjen Lidén är ensamma om att ha fått julkort av mig julen 2017 🙂
  Jag minns att du kommenterade i min blogg vid något tillfälle för länge sedan att du gillar blåklint, därav koppen med blåklintsmotiv 🙂

  Önskar dig och Solveig en underbar helg!

  • Det är extra mysigt med de där personliga gåvorna. ❤ Jag känner mig hedrad. Själva skickade vi zero julkort 2016.
   Blåklint är en av mina favoritblommar. Blå färg är jag extra svag för. Gulligt att du minns det. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s