Kåserilistan fylls på

Foto: Bosse Lidén. Motiv: Herrvik/Gotland

Det har idag gått fyra månader sedan min tredje bok hittade till Ystad.

https://bosseliden.wordpress.com/2017/09/25/en-marklig-och-behaglig-kansla/

I blogginlägget berättade jag om kåseriboken och lockade med att tre personer skulle vinna en Skrapkryss om de nämnde sina tre favoriter och det kåseri de tyckte minst om.

Jag kommer att lotta tre namn inför årsdagen, 25 september 2018. Någon lycklig kan bli miljonär till hösten. Vem vet. Det kanske blir just du. 😉

Innan dess hoppas jag fler personer vill bidraga med sina ”redovisningar”. Än så länge har 44 läsare lämnat in sina favoriter. Endast 21 personer har lämnat in ”sämsta kåseriet” och där leder rejält det kåseri som jag hela tiden varit tvärsäker på skulle vinna den del-tävlingen. Själv valde jag ett annat kåseri. Smaken är som baken…
Du får lämna ditt bidrag i en kommentar ”under” detta blogginlägg. Jag har noterat att det snart finns 200 kommentarer och börjar bli trångt på inlägget 25/9-17. Ändå har de flesta lämnat på FB, SMS, mail och muntligt till mig.

Det finns 73 kåserier totalt i boken. Femtio av dem har fått minst en röst i kategorin ”Mina tre favoriter”.
Leder just nu gör: ”Bridge Over Troubled Water”. Den skuggas av tre konkurrenter. Mycket kan fortfarande hända. Hela listan har du på länken ovan. Åtta månader kvar av ”läxan”. Först vill jag ha en underbar vår och en fin svensk sommar. Bättre än förra.

https://bosseliden.wordpress.com/asikter-blurb-om-minnen-som-stannat-kvar/

Här kan du läsa blurb/åsikter om ”Minnen som stannat kvar”. Tack för alla era lämnade ord. Intressant och stimulerande att få feedback på mina texter/alster. Jag har mitt favoritblurb – men det är naturligtvis hemligt. 😉
(Sidan finns numera alltid lättåtkomlig under min header)

Är du sugen på att köpa någon av de tre titlarna finns alla uppgifter här – och även som en egen sida under fotot från Baskemölla hamn, på vackra Österlen. ❤

https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/

Ps. Nästa blogginlägg har rubriken ”Bättre än bra”. Det är inte helt reklamfritt – men äkta Bosse-sanningar. 😉
Ps 2. Nu har jag fixat en ny sida med en aktuell kåseritabell. Markera försiktigt Blurb/åsikt om ”Minnen som stannat kvar” under min header – då ser du undersidan med texten Dessa kåserier tyckte läsarna mest om. Flytta ner markören och tryck.
45 st personer har lämnat röster och det finns numera två kåserier i täten. 🙂

 

 

 

44 tankar på “Kåserilistan fylls på

 1. Tänkte på dej i går och undrade när du skulle visa dej på bloggen. Alltid roligt att läsa dina små texter.
  Läsning och tyckande är klart så nu äntar jag bara på resultatet.
  Kramar från Småland

  • Jag har roat mig med att skriva texter både för blogg och annat. Ibland har jag tagit pauser och gjort promenader på Blogglandia.
   Tack ska du ha. 🙂
   Åtta månader kvar tills jag vet vilka kåserier som hamnar på tio i topp och vilka tre som är populärast. Både roligt och lärorikt för författaren. 😀
   Kramar tillbaks från Skåneland.

 2. Jag har inte heller läst hela, men minns inte vilka jag gillat bäst av dem jag läst. Som du vet är jag inte 100 med just nu…

 3. Jag har tyvärr beslutsångest , men till skott kommer jag förr eller senare. Och tid har jag på mig. Tyckte mycket om boken och kåserier gillar jag extra mycket.

  Ha det gott!
  Spanienkram!

 4. Har lite dåligt samvete att jag inte fått detta gjort tidigare. Jag ”skulle bara”, som Alfons Åberg sa … jag skulle bara bestämma mig vilket tredje kåseri som skulle komma på listan – och vilken jag tyckte minst om. Det sista var minsann inte lätt och jag får nog efter moget övervägande avstå den uppgiften 🙂

  Mina tre favoritkåserier är i alla fall följande:

  Blinda hunden – åh vad jag känner igen mig i drömmen om en egen hund 🙂
  Skyddsänglarna jobbade övertid
  Underbara tanter

  Tack för att du delar med dig av dina minnen så här i kåseriform – jag har verkligen njutit varje minut, varje sida, varje kåseri! Jag är visserligen några år äldre än du, men så mycket påminner mig ändå om den tiden.
  Kram

  • Tack för din medverkan. 🙂
   Du får absolut inte ha dåligt samvete. Jag är både glad och överraskad av att så många redan har lämnat in. Vissa personer har jag givetvis bearbetat lite extra. 😉 Det var min nyfikenhet som fick mig att undra över vad som går hem i stugorna och vad som inte går hem. Jag kan delvis ha nytta av det i framtiden.

   Vilket bra blurb du skrev där. Det ska jag genast ”knycka” till sidan. 🙂 Du och jag tillhör samma tidsgeneration. Åldersskillnader tenderar att minska i takt med att vi blir äldre. Min gudmor som fyller 84 år upplever jag både som en bästa kompis och en storasyster när vi pratas vid/träffas. Förr var hon bara en snäll moster i Småland. ❤ Det var likadant med min svärfar. Jag älskade våra t-samtal de sista åren. Då var jag ändå mycket yngre än nu. Vi var som två grabbkompisar och hade otroligt lika åsikter om mycket.
   Kram Bosse

 5. Gillar ju omslaget på din senaste….. Hinner inte läsa just nu så jag beställer senare någon gång. Nu håller det på att planeras i den tonåriga, tävlingssugna hjärnan. Agilitytävling i dagarna fyra mellan Malmö och Ystad under Påska. Nu ska hon bara få med sig sin pappa också. Mamman är ju inte så svår att övertala, haha! Äntligen ska jag kanske får uppleva Ystad.
  /P

  • Jag skulle kunna gissa på att du gillar omslaget med tanke på att det är från din ö.
   Det måste vara kul, bara, att planera innan tävlingarna. Hoppas det bjuds på fint vårväder dessa dagar. Jag vet inte när påsken infaller 2018. Sådant brukar jag tidigt ha koll på. Kan bero på att S inte har vanliga lov längre utan vanlig semesteranställning. Har förstått att mamman hänger glatt på. Det finns säkert något annat trevligt att göra för pappan. Kanske en tur till Köpenhamn. 🙂
   Ps. Mars/april ser jag i min plankalender. Lite för tidigt för rapsfälten.

   • Ja, Mars-April och lite väl tidigt för husbil….. Vi får se, har några dagar till att lura på innan anmälningstiden går ut. Köpenhamn? Neeee inte utan oss. Har vi tur kan det bli mycket dö-tid så man hinner uppleva lite utanför agilityplanen.
    /P

   • Det finns en del riktigt fina ställen längs med havet att hålla till med husbil och hundar.
    Ha ha! En skön stad. Vilken tid som helst på året. Ett tag var jag inne på att jobba i Köpenhamn. Låter vettigt att kombinera.

  • Du måste vara den största fresterskan av alla de bloggfavoriter som jag besöker på Blogglandia. Du tar inte det minsta hänsyn till att jag både är ett söttmonster och har fått presenten diabetes 1 på självaste Alla hjärtans dag. Tur det numera går att anpassa insulin med godsaker. Ska givetvis inte göras dagligen. Jag gör det i samband med kommande motion. Inte på fina kalas där jag ska sitta stilla i flera timmar. Då tycker de synd om mig. Det behöver de definitivt inte göra. 😉
   Kram Bosse

 6. Grattis till att du är så kreativ på att skriva böcker. Just nu läser jag Skrivmosters bok så jag har lagt allt på hög. Det tar lång tid för mig att läsa en bok på grund av min nackskada. Får försöka läsa nån av dina böcker så fort jag är klar med högen jag har liggande. Får hoppas att jag hinner är ju gammal så tiden rinner iväg.

  Ha en skön söndag
  Hälsning
  Malin

 7. Hoppas helgen har varit trevlig och kanske har ni med fikat med semlor:)?? Hinner inte med allt jag vill… så läsa böcker står långt ner på min lista tyvärr. Får bli när jag blir pensionär.
  Kram gun

 8. Jag har gått och väntat och väntat på resultatet, ivrig och förväntansfull som jag är. Då det gäller spel, lek och tävlingar är jag fort framme och så också i detta. Sedan dess har jag kollat flera gånger i boken ”Minnen som stannat kvar”, men inte ändrat åsikt.
  Hoppas att du får må bra.
  Många kramar till dig.

  • Jag hoppas många fler tar sig tid och röstar under de åtta månader som återstår. Men jag ska vara glad för de 45 som redan gjort det. Jag är mycket nyfiken hur det kommer att sluta. Bra att du inte ändrat åsikt. 🙂
   Jag kom nyss hem från ett läkarbesök. En mycket sympatisk och trevlig läkare. Jag är som alltid svår att diagnostisera. Mycket är ovisst om framtiden. Bäst att ta en stund i taget och försöka njuta av livet och glömma bekymmer till nästa ”anfall” och bekymmer. Livet är inte rättvist. Du och jag får kämpa på så gott vi kan. Tur vi har fint och pålitligt stöd på hemmaplan. Det är inte alla som har det. De medmänniskorna tycker jag extra synd om.
   Tack för kramarna.
   Blåsig kram från Ystad.

  • Tror inte mina två första böcker letade sig till bibliotek i ditt land. 🙂 Vi fick beställningarna från BTJ (Bibliotekstjänst) och det var dit vi skickade böckerna. Sedan gick böckerna vidare till de bibliotek som beställt. Därför visste jag som var nyfiken inte vilka ”biblor” som beställt. Denna process höll på i några år. Stundtals krävande och dåligt betalt.
   Numera säljer jag bara från bloggen (alla tre titlarna). En av mina vänner i Finland har kontakter i Sverige. Dit har jag skickat böcker. Billigare porto. Andra i Finland beställde via Adlibris. Men det går inte längre.
   Tack ska du ha.
   Blåskramar från Ystad

 9. Hej Bosse!
  Din bok ser väldigt fin ut, och titeln tycker jag mycket om. Att inte utlottningen är förrän i september låter bra. Då finns det gott om tid att hinna läsa och tycka till. Tycker om att läsa på sommaren, och kåserier är både gemytliga och roliga, så det ser jag fram mot. Att få mysa och skratta lite är alltid skönt.

  Här har all snön smält bort och det har blivit grönt. Våren närmar sig. 🙂

  Kram Anna-Karin

  • Trevligt att du gillar min titel. Omslagsfoto och titel är viktiga. Men givetvis är innehållet väsentligast. Jag minns natten när jag kom på titeln till min debutroman. ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. Den var klockren.
   Kul att du tycker om kåserier. Då tror jag att du gillar båda mina/våra kåseriböcker.

   Jag är rädd för att låta som en vårförstörare. Nyss hörde jag att vi här nere ska få kallt och snö till helgen. Tror du kommer att få en släng av det i vackra Värmland också. Men ljuset har börjat återvända och snart är vi inne i februari som är en kort månad.
   Kram Bosse

 10. Hjälp, nu får jag beslutsångest,haha….där var så många jag tyckte om och vill inte vara orättvis, typiskt mig. Men jag ska skärpa mig och återkommer..**
  Kramar och ha det bäst♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s