Jakten på de första vårtecknen

Vad kallt vi fått det i Ystad. Tolv minusgrader en morgon. Några timmar senare härliga soliga dagar där det gnistrar i den lilla snön som vi belönats med. Dessutom njuter jag av att ljuset tagit över taktpinnen, både på morgonen och eftermiddagen.

Med tanke på förra inlägget om små och stora grodor var det ett märkligt sammanträffande att detta var den första varelse som jag träffade på i min jakt på vårtecken. Vardagen är full av underverk och osorterade tillfälligheter. Är bara fantasiglasögonen på näsan är allt möjligt.

Inte konstigt att nyckelpigan är alldeles blå om skalet. Den fryser prickarna av sig. Jag borde ta in den på upptining framför brasan.


Stackars fågel. Det går inte ens att se vad det är för art. I alla fall ingen Häger. Nåväl. Den tinar om några veckor. Då kommer svaret. Annars kunde jag haft årets första bloggtävling.

Tack Lurblåsaren. Vår trogna blåsare i Ystad som blåser åt alla fyra väderstrecken. På min önskan blev det en serenad för att locka fram våren.

Det hjälpte. Jag riktigt ser hur vårkänslorna svallar. Vilka romantiska ögon. ❤


Här är den skära orsaken. Undra vem grisen väljer?

Här sitter den gula konkurrenten och trånar. Får eller älg? Gotland eller Gul-land?

Snälla Trolla! Kan du vårtrolla fram något riktigt exotiskt?


Tack för detta gulliga turistdjur, som vandrat långt över berg och dal för att nå våren på norra jordklotet.

En tramsfri bild från söndagspromenaden i stan.

I en vas i hallen står ofta en färsk tulpanbukett.  ❤ På köksbordet har äntligen de tre tulpanknopparna börjat visa sig. Först trodde vi inte det skulle komma något alls från lökarna, men den som väntar på något vackert… Ett bra komplement till de färdigutslagna tulpanerna. Dessutom står de sig längre. Med tanke på det trevliga med att följa hur det blir lite rosa och nästa dag lite mer…

Fotnot: Kanske blir det årets första bloggtävling nästa gång. Eller så blir det en ögonblicksbild. Jag har roat mig med att leta upp alternativ i mina hederliga fotoalbum. Lite sorgligt att jag slutade med att sätta in foton 2012 när blogg, systemkamera och datorn helt tog över bildsparandet. Tur jag sparar allt på externa minnen. De viktigaste bilderna på flera ställen. Hur gör du? Själv älskar jag att titta i gamla album. Jag har även svartvita från förr. Där står sig färgen. 😉 I sjutton år tog jag mest diabilder. Hur ofta tittar jag på dem? Då trodde jag det var framtidens melodi. Ack denna tekniska utveckling – på gott och ont. Vissa prylar blir sommarens fluga. Få blir dinosaurier.

Kram Bosse T-rex

38 tankar på “Jakten på de första vårtecknen

 1. Här på sextionde breddgraden är slumrar snödropparna under djup snö – inte utan att jag blir en gnutta avundsjuk på dina buketter.
  Ja, vad gör man med alla tusentals diabilder när det inte går att få tag på lampor till projektorerna. Vi tittade faktiskt på dem ibland, ända tills lamporna la av – det är roligare att se bilderna på en duk som går från golv till tak, än att se dem på en futtig liten datorskärm.
  Margaretha

  • Nyfiken som jag är undrar jag var sextionde breddgraden ligger. Tids nog får du glädjas åt dem. Då är tiden över hos mig.
   Vad trist för dig. 😦 Min projektor är intakt. Jag blev nostalgisk och plockade fram den, bordet och den stora duken en gång förra året. Jag har även köpt en grunka för att föra över dem till usb-minne. Men det jobbet har jag inte börjat med ännu. Håller med dig. Det är mycket bättre att se dem på duken än i datorn. Trist nog har färgerna blivit sämre med åren.
   Kram Bosse

   • Kul att veta. Då gissar jag på att du bor fint däruppe. Såg på kartan att älven når ända till Norge.
    Det skiljer mycket på olika platser i vårt avlånga land. En gång i tiden bodde jag i Umeå som fortfarande är min favoritstad i Sverige.
    Men jag är tacksam för varje flytt vi gjort neråt landet. Både när det gäller den tidiga våren och den grönska och värme som kan finnas kvar en bra bit i oktober. Men det finns nackdelar med landskap nära kusten. Novemberdimman är en av dem. Slaskiga vintrar en annan. Men när rapsfälten blommar förlåter jag allt. ❤

 2. Nu har jag skrattat gott en lång stund – tack! Så nu kan jag gå över till mer seriösa saker (!) som det här med boken Gone Girl som jag skrev om i förra kommentaren. Den var inte ett dugg ”pratig” utsan istället förde pratet handlingen framåt hela tiden – och den var helt annorlunda och mycket bra. Coffin Road som jag läser just nu är otroligt bra och May är otroligt bra att både beskriva natur och människor – och så är den spännande också. Så det tipset tackar jag för!!
  KRAM/Susie

  • Bra att jag fick dig att skratta. Vaddå gå över till seriösa saker. 😉 Detta var väl seriöst till 100 %? 😀
   Boken har engelsk titel men är översatt till svenska? Det förändrar läget. Jag ska kolla på bibblan. Vi fick en ny ”Bokspegel” i veckan och jag kryssade för några titlar som ska beställas när S läst igenom och gjort sina kryss. Just nu har jag ingen bok hemma. Eller. Vi har ju ett helt bibliotek på hemmaplan. 🙂 Det går utmärkt att läsa om bra böcker. Dessutom glömmer jag saker med åren.
   Bra att du gillade Coffin Road. Jag är intresserad av din åsikt om slutet. Han är magiskt bra på natur och personligheter. Varsågod. Hoppas du fått lite sol.
   Kram Bosse

 3. Du är rolig som vanligt. Jag måste ta tag i att göra lite fotoböcker iaf, har inte framkallat direkt på de sista 8-10 åren. Tänkte om man åtminstone gör en fotobok per år, så har man räddat en del…

 4. Sött med alla små djur! Du gav mig dagens stora leende. Fint med snödroppar. Har inte sett några blommor här. Bara spirande tunna små blad. Bosse T-rex? Haha.
  Bloggtävling? Spännande.
  Jag spar alla foton på Dropbox och vissa ligger kvar i mobilen. Har några gamla album med bilder från barn- och ungdom. Men tyvärr är tiden mellan 1977 och 2002 helt blank. Har inte en enda bild. Kvar hos f.d. mannen.
  Kram från Ethel

  • Undra om det var några grannar som såg när jag ställde ut djur lite överallt i snön. 🙂 Det bjuder jag på.
   Kom på att jag kunde kombinera ett inlägg med en tävling.
   Trist med den långa luckan. Dessutom låter det inte rättvist i mina ”ögon” att läsa dina ord. 😦 Kan du inte få låna albumen och göra kopior av de bilder som du vill ha? Ex Scanna till datorn som jag gjort sista dagarna.
   Kram Bosse

   • Jo ibland har jag funderat på att kontakta honom. Vi har inte hört av varandra på … över 11 år nu. Känns lite svårt … men jag vill ju. Tack för din empati.

   • På något sätt tycker jag du ska göra det. Eller ni. Det du nämnde är ju faktiskt ditt liv också. Möbler m.m. spelar oftast ingen roll på sikt. Men foton är personliga. Jag blir ledsen för din skull. Du är ju bra på att skriva. En neutral mötesplats. En backup om det skulle bli tufft.

 5. Jo, stackars fågel! Inte ens jag kunde identifiera den. Skönt att de första vårtecken visat sig i Ystad. Vi letar efter hösttecken 😉

  Det var länge sedan att vi tittade i fotoalbum. Vi använder TV:n för att titta på bilderna.
  Kram Anne

  • Bara inte en busig katt börjar leka med den. 🙂 Att det inte längre är mörkt förrän vid femtiden uppskattar jag mycket. Dessutom har det börja ljusna när jag går morgonpromenaden.

   Jag tittar helst på TV:n när jag ska bedöma datorbilderna. Fortfarande funkar min gamla dator och får därför hålla till vid TV-bänken.
   Kram Bosse

 6. Tack för en rolig stund med dina söta små figurer. Lurblåsaren finns bredvid min dator och påminner om den fina staden Ystad, Tulpanerna är fina men duken är underbar.
  Har gjort fotoböcker på några av mina resor och det är mycket roligare att titta på. Där kan man skriva in text och berätta lite om bilderna.
  Önskar en bra torsdag

  • Varsågod. Visst är den läckra, Lurblåsaren. Hon har många andra fina saker i sin butik i det gamla huset nära torget. Vi ska dit och köpa en sak snart.
   De där fotoböckerna har jag läst mycket om. Inser att det är ett bra sätt att spara på.
   Tack ska du ha. Jag har bara tagit en kort städpaus. Snart dags att jobba vidare. i det starka solskenet syns allt damm.
   Kram Bosse
   Ps. Duken är inköpt i Israel.

 7. Tack Bosse för dit inlägg med humor Jag kände hur skrattmusklerna vaknade till livs!
  Vi har mycket bra och härlig musik som smittar av sig Helt ofarlig smitta!!!
  Kram!

 8. Vilket härligt inlägg och vilka underbara vårtecken! Jag kunde inte annat än att le 😀

  Visst är det bekymmersamt att tekniken går så fort framåt när det gäller fotografering och bilder. Våra smalfilmer kan vi inte se, M håller på att scanna diabilderna och i album,en bleknar fotona… Tur man har minnets arkiv 😉

  Kram

  • Ibland måste jag låta barnasinnet få fritt utrymme. 🙂

   Jag fick en sådan där grunka i present för något år sedan. Måste försöka lära mig hur den funkar. Det blir ett riktigt evighetsarbete och precis som du skriver. Det är vemodigt att se hur foton bleknar. Där är svartvita överlägsna. Precis som en del experter anser att LP är bättre än CD. Där håller jag med när det gäller ljudet och att albumen var trevligare att ”bläddra” i.
   Minnets arkiv är inte dumt att ta till. 🙂

   Hoppas du kan få njuta lite av sol ovan gruva idag. De där gratis-vitaminerna behövs. Snart blir det mildare och säkert ostadigare.
   Kram Bosse

 9. Stort tack Bosse för dina fina vårtecken. De piggade verkligen upp och det trots att jag fortfarande befinner mig på sydligare breddgrader med en he del vår och sommartecken. Dina var speciella och med mycket humor. Men även här har det varit lite småkyligt och med ”bara +15” under dagen. Dock ingen is elller snö. Uppskattas.

  Tulpaner är vackra och de kan jag sakna här i Spanien där de är en bristvara. Så jag får njuta av andra i stället- Men det går.

  Vad gäller foton har barnens pappa alla gamla diabilder och jag har bara saknat dem ibland. Men jag får låna dem om jag vill…
  Fotoalbum har jag många och bläddrar gärna i dem. Även nu gör jag album då och då. Men flest album dinns på datorn. Och det är ju inte samma känsla att där bläddra bland bilderna.

  Önskar dig ett fint slut på veckan. Och spännande blir det om det blir en tävling…
  kram!

  • Jag tror du har finare vårtecken än vad jag hittade. 🙂 Jag skulle gärna haft ”bara” 15 grader.
   Det visste jag inte, att tulpaner var en bristvara. Jag trodde Nederländerna delade med sig frikostigt.
   Bra att du får låna dem och längtan blir för stark. Bläddrandet uppskattar jag också.
   Tack ska du ha. Imorgon börjar OS för mig. Tidigt på morgonen.
   Bloggtävling blir det. Har bara jobbat hårt för att det inte ska bli en slamkrypare. Jag hade sparat tid om jag litat på Solveig från början. 🙂
   Kram Bosse

 10. Vårtecken mitt i smällkalla vintern! 20 minusgrader i morse här, men nu är det inte mer än -10.
  Tack för trevlig läsning och bilder!
  Vinterkram

 11. Tack Bosse! Tack för att du tog mig med på denna promenad i sökandet efter våren! Sitter här med ett stort leende – som så ofta efter att ha tittat in till dig!

  Kram

 12. Inte minns jag de vårtecknen från när jag tillbringade så mycket tid i Ystad, men det är klart allt ändras ju. Det beror givetvis på vilka ”glasögon” man tar på sig också. Ska bli spännande med en tävling igen. Det är du en mästare på att ordna. Kram

 13. Ett underbart inlägg Bosse med underbara vårtecken! Trolla är ett riktigt charmtroll och det gulliga turistdjuret blev jag väldigt förtjust i. Här håller minusgraderna också i sig men när solen lyser på dagarna då blir ljuset härligt intensivt och ropar vååår påå gåååång! Tack för promenaden bland alla dina vårtecken!

  Kram Anita

 14. Åh, det här var precis vad jag behövde! Vårtecken och goa skratt! 🙂 Tack för det Bosse! 🙂
  Idag skiner solen och då är det lite vårligt. Härligt! Snödropparna gör sina försök att växa sig upp ur den vintertrötta och kalla jorden…
  Ja, foton… Tycker också om att titta i album. har inga digitala album, men som du vet ORDNING på dem! Funderar på att göra album ifrån våra resor och ett eller flera över vår solstråle Olivia! 🙂
  Men något som jag gör är att alltid överföra alla värdefulla bilder direkt till en extern hårddisk och av de bästa bilderna gör jag bildspel och så ser vi dem på tv-skärmen. Vill helt enkelt inte ha en massa album som tar plats. Att se bildspel är ett trevligt sätt att se bilderna på tillsammans och ibland så mycket mer givande än tv-utbudet.
  Trevlig helg Bosse!
  Kram, Nilla

  • Varsågod Nilla. 🙂
   De senaste fem dagarna har jag njutit extra. Solens strålar känns smekfulla och varma mot mina kinder. Fåglarna kvittrar och det är takdropp i närheten.
   Det tycker jag verkligen att du ska göra med dina fina foton. Absolut på Olivia. Skulle säkert bli mycket uppskattat.
   Då gör vi samma sak. Jag har tre externa minne. Ett med bara foton. Bildspel är läckert. Både att njuta av och att välja ut några bilder till något speciellt.
   Tack. Jag kommer att se godbitarna i OS och försöka vara ute så mycket som möjligt.
   Kram Bosse

 15. ”Belönats med,” Så du gillar snö, det trodde jag inte, trodde vi var olika där.
  Håller med dig om ljuset. Nu syns det verkligen en stor skillnad emot i december. Bra mycket ljusare på morgonen, även på eftermiddagarna.
  Grodan och nyckelpigan trivs inte alls, ta in dom omgående. Häger, skönt att det inte var eftersom du ogillar hägrar, sedan en var dum.
  Vårtävling? Det gillas skarpt, väntar med spänning.
  Jag har en mängd fotoalbum. Plus flera lådor med bilder som jag inte har satt in ännu och det verkar inte bli så heller.
  Diabilder har jag också plus en mängd egenhändigt tagna filmer. Nu fick jag lust att gå igenom dom och kolla, det var länge sedan sist.
  Tack för ett vårligt och uppiggande inlägg.
  Kram!

  • Jag älskar snö för den lyser upp det mörka. Soldagarna är extra ljuvliga. Men det jag är emot är kustvädret. Snö en dag, slask nästa, farligt halt den tredje dagen. Då har jag heller trist barmark. Fick jag välja skulle jag vilja ha orörd snö på 30 cm. Sol varje dag. Varm dryck i korgen.
   Fågelkvittret som jag hörde igår, samtidigt som det droppade från taket och solen som värmde kinderna. Då tänkte jag många tacksamhetstankar över livet. Det är inte så dumt att få vara med om detta än en gång.
   Ha ha. Du kom ihåg det där om hägern. Jag såg den på två gamla foton igår. Tänkte visa en som ”Ögonblicksfoto” någon gång. Scannade in den på datorn.
   Egna filmer lät spännande. Det har jag också. Kameran funkar inte längre. Det retar mig. Jag filmade ”allt” på vårt museum innan nedmonteringen påbörjades. Dessutom pratade S en lång stund om sin mamma och annat. Dumma teknik som ska krångla.
   Kram och tack för besöket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s