Fyra rätt krävs

Motiv A

 

 

 

Motiv B

Motiv C

Motiv D

 

Jag har tidigare berättat om att vi blev inspirerade av att beställa förstoringar av egna foton och rama in dem för att slutligen sätta dem på våra nya tavellister.
Min uppgift var att välja ut lämpliga motiv. En tuff och inspirerande syssla. Till slut hittade jag nittionio kandidater.
Datorn kopplades ihop med stor TV-skärm för att göra det bästa av visningen för min fru. Solveig fick äran att välja ut sina favoriter. Det slutade med tre stycken. Jag tyckte hon hade god smak, men kompletterade med en bild som hörde ihop på ett bra sätt med en av hennes favoriter.

Nu kan jag inte låta bli att starta upp årets första bloggtävling. Men kom ihåg att det inte var tävlingsmomentet som jag startade med. Det kom till på en nanosekund efteråt. Varför inte tänkte jag? 🙂

Regler:
Du har en chans.
Den som först skriver ner de fyra rätta svaren på mina frågor nedan, vinner en lott.
Tävlingen pågår tills jag lägger in ett nytt blogginlägg. (Troligtvis ett par dagar senare)
Jag kommer att berätta hur många rätt ”lämnarna” har. (Om inte OS äger mig) Detta betyder att någon person kan vara iskall och vänta in hjälp på traven. Eller inte. För det gäller ju att ha fyra rätt först.
En fördel kan vara att kunna blommor.
En annan att kunna Skåne.
En tredje kan vara att leta bland 1276 blogginlägg.
En snabb fjärde fördel kan vara att skippa Gotlandsinläggen. 😉

Här är frågorna:
Motiv A: Underbar knopp. Vad heter blomman?
Motiv B: Vid vilken ort ligger detta rekreationsområde?
Motiv C: Vad heter vattenfallet?
Motiv D: Jag vill ha namnet på den populära stugan.

Ps. Nu ska jag gå in i OS-bubblan under ett par veckors tid. Jag väljer mina favoritgrenar med omsorg och på nätterna ämnar jag sova. Vilken är din favoritvintergren i OS?

Ps 2. Det känns spännande och ovant. Jag har ingen rutin 2018. Sist var det uppgift 25 i korsordsmästerskapen 2017. Kommer det att smälla snabbt? Eller har alla glömt ”mig”?  Nu trycker jag igång inlägget. Behöver inte titta på sekundvisaren. Min gissning är att en kvinna kommer att vinna. Vilken vild gissning. 😉

 

 

31 tankar på “Fyra rätt krävs

  • 4 rätt. Grattis till den vilda gissningen. 🙂
   Nu till den spännande frågan. Vem av ”mina Evor” är det som vunnit? Står heller inget bakom kulisserna. Ge dig till känna så jag kan skicka vinsten. 🙂
   Kram Bosse
   Ps. Äntligen gick det att se vem som var avsändare till kommentaren. Grattis Eva Rohlen. :D. Hoppas det går lika bra med skrapet för dig som det gick för Charlotte Kalla i skidspåren.

   • Tack Bosse 😘

    Så roligt med tävlingen och priset 😀 Spännande! Man kan bara hoppas det går lika bra som för Kalla. Önskar dig och familjen en skön helg❣️

   • Tävlingen var spontan. Jag hade berättat (och visat) i några inlägg om en fin tavla som vi köpt av en bloggvän (Christina) och att vi fick idén att förstora egna foton. Undra om du och ex. Anki också gör det med era mycket mer fantastiska bilder. Nu var det dags för mig att redovisa vilka foton det blev. Då föddes idén om en tävling och jag var rätt säker på att det skulle bli en skånska som vann. Men då tänkte jag mest på en snabbtävling. När det blev större tidsutrymme öppnade det upp för en annan segrare. Jäpp. Jag håller tummarna för att du gör som Kalla. 🙂
    Tack ska du ha. Vi har precis varit och köpt en ny bukett tulpaner och varit en sväng på bibblan.

 1. Jag kan bara A och det är en Dahlia
  och D som är Kaffestugan Alunbruket.
  Sedan sökte jag bland dina gamla inlägg och hittade namnet Hallamölla vattenfall så jag säger att
  C är just det. På B kopierar jag föregående svar och skriver Torup.
  Tack Bosse … kul med tävlingar även om detta just detta inte var min grej 🙂
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  • Själv trodde jag det var en pionknopp. Men S sa att det var en Dahlia. Hon hade både rätt och fel. För det fanns gula pioner när jag googlade. Sedan letade jag runt på min blogg och hittade fotot från Norra Promenaden och alla Dahlior.
   Alunbruket tycker jag du/ni ska besöka om ni inte varit där. Vattenfallet ligger en liten bit därifrån. Guppiga smala grusvägar dit. Gäller att inte möta någon bilist.
   Det var inte tänkt att bli en tävling. Jag skulle ju bara visa upp vilka foton vi valde att rama in. 🙂 Sedan hände det som händer ibland. En liten tävling föddes i en hast. 🙂
   Jag är lite lyrisk efter att ha sett Kalla vinna guld och Ebba överraskande bli fyra. Jag varnade för tjugoåringen som flög under radarn som debutant. Men det var för sista gången. Kan bli ett intressant stafettlag. Men ex, magkräksjuka kan ställa till det för alla.
   Tack ska du ha.
   Kram OS-Bosse

   • Det var underbara bilder som du och Solveig valt ut och de kommer med all säkerhet att pryda väggen!
    Visst var det härligt med Kallas fartfyllda guldlopp! Ja, Ebba var också superduktig!
    Kram

   • Det är så smidigt med tavellister. På några sekunder kan vi byta mot annat. Jag har tänkt på det flera gånger sedan vi köpte listerna och jag började gräva bland foton. Anki skulle ha haft stora problem om hon skulle välja ut ex. ”tio” foton.
    Har du gjort förstoringar av några av dina foton?
    Men knoppen som var åt andra hållet fick vara på väggen som vanligt.

    Jag blev så glatt överraskad av att slippa reklampauser under loppet. 😀 Tror det blir annat vid 30 km och 50 km. Undra hur det blir med skidskytte om en stund. Dessutom gillar jag att de grenar/sporter som jag vill följa inte går på nätterna.
    En av mina ”darlings” är Jessica Diggins. Hon verkade lika glad när hon kom i mål som de på pallen. Jag hade unnat henne ett silver. Överlag verkar de amerikanska tjejerna ha kul ihop. Krävs när man ska umgås dag och natt i flera månader om året. Kickan Rendahl var min tidigare favorit. Efter hon blev mamma har hon inte kommit tillbaka till samma form. Annars brukar det ibland vara tvärtom när det gäller ”efter födandet”.
    Kram Bosse

 2. Jag får nog ha något som plingar högre när du lagt in dina tävlingar, för den här kom jag alldeles för sent till. Jag hade ändå inte kunnat svara rätt på alla frågor, så det är en liten tröst. Kram

  • På tal om plingande. Jag satt igår en stund och tänkte att det kommer att smälla fort från någon ”skånska”. Inget hände och jag satte igång med något annat projekt.
   I morse kom jag på en grej. Jag köpte ju en ny dator i december. Denna plingar inte. Undra var man fixar till det.
   Jag trodde du hade ex. varit i Alunbrukets kaffestuga och fikat. Ett riktigt mysigt ställe en vacker dag. Fågelkvitter. Långt ifrån billjud. Känns som att förflytta sig tillbaka hundra år i tiden. Trevlig omgivning. Går till och med att övernatta där. Vattenfallet ligger bara en liten bort. Ca 8 minuter med bil.
   Kram Bosse

 3. Efter att ha letat som en galning bland dina inlägg hitta jag till slut det sista svaret; kaffestugan Alunbruket. (vi dricker ju inte kaffe). Dom tre första föremot kunde jag direkt eftersom vi varit där: A Dahlia B Torup och C Hallamölla. Tyvärr var man ju inte så snabb precis!
  KRAM/Susie

  • Alunbruket ligger relativt nära vattenfallet. Perfekt fikaställe för hundägare. Ni kan dricka annat än kaffe.

   Ändå dröjde det 4-5 timmar från jag la in inlägget till första kommentaren kom. Om jag räknar bort min ”stresskommentar” för att reta eventuella deltagare. 😉

   Du. Jag var nyss en sväng på bibblan och lånade hem en tjock bok. Gissa vilken?
   😉 Den är nästan för tung för att ”orka” ligga på rygg och läsa. Jag ser att bokryggen fått stryk av tjockleken.
   Har du läst någon av hennes två andra böcker? ”Mörka platser” har visst också fått fina recensioner Jag ser med spänning fram emot att läsa ”Gone girl”.
   Helgkram Bosse

   • Kul, nu har du en upplevelse framför dig! Själv har jag endast dom allra sista sidorna med själva upplösning kvar av Coffin Road – vilket är bra för den ska lämnas tillbaka innan den 15:e!! 🙂
    Jag gillade ungefär halva boken riktigt mycket, sen blev den lite för ”tillrättalagd” ett tag. Men den bättrade sig på slutet – så nu ska det bli riktigt trevligt att läsa slutet!! 🙂 🙂
    KRAM/Susie

   • Jag låg på rygg och läste tills det blev söndag. Har passerat 100 sidor. Jag gillar alltid att försöka lura ut vilka vändningar som väntar och orsaken. Funderar just nu på om hennes föräldrar kan ha några fingrar med i regin med tanke på att deras sista bok gick dåligt och de vill att nästa bok ska vara extra kryddad. För jag är övertygad om att Amy lever. På min minussida är att jag förväntade mig att jag skulle drabbas av en psykologisk spänning från allra första början. Istället roas jag och ler flera gånger åt det som berättas. Ungefär som Nick beskriver sina tankar. Dessutom fantiserar jag om hans tvillingsyster. 🙂 Och antagligen dyker det upp fler misstänkta längre fram i tegelstenen. 😉

 4. Oj såg inte bloggtävlingen förrän nu … för sent.

  I alla fall, min favoritgren i OS är förstås längdskidåkning. Fantastiskt att se Charlotte Kalla vinna i första tävlingen jag såg i morse! Så härligt! Imorgon blir det herrarna. Håller tummarna för att de hittat formen.

  • Vilken start på detta OS. Jag hade en härlig känsla hela loppet. Inga röda åkare som avgör efter några kilometer. Tänk om Ebba fixat ett brons. Får de svenska tjejerna vara friska kan ex. stafetten dofta en kamp om guldet.
   Jag var impad av Hanna Öbergs åkning. Tänk om. Dessa klassiska två ord i denna sport. Tänk om Hanna satt även alla stående skott. Hon kan bli farlig om några år.
   Imorgon är det bäst att jag ställer klockan på halv sju. Så får det bli frukost framför TV:n. Helt otroligt. Inga reklamavbrott. 😀

   • Åt också frukost framför teven :-). Men tyvärr … inga svenska framträdande prestationer. Synd om Halfvarsson. Vet inte vad som hände. Och jag har gjort samma reflektion, inga reklamavbrott mitt i tävlingarna!

   • Jag trodde stenhårt på Cologna. Undra vad de hade för ”stallorder”. För jag tycker att det är en individuell sport och mannen som varit bäst i världen i Världscupen under flera år hade haft en rättvis chans om han gjort något åt faran direkt. Det fanns ett läge för den första Guldmedaljen i ett stort mästerskap för Sundby.
    Intressant lopp som hade många spännande faser. Komiskt med fallet. Precis som en magnet sög in de två sista ”ryssarna” som en slags dopingpolisgest. 😉 Med tanke på att ”alla” innan loppet borde inse vem som skulle dra upp första fasen är jag överraskad av att Norge anmälde deras bästa sprinter. Hade det varit ett av de trista ”motionsloppen” som jag uttråkad följt flera gånger. Ex där Anders Södergren fått leka lok hade jag förstått deras drag. Då vet vi alla vem som hade fått guldmedaljen. Han med nummer ett på bröstet som hade tackat för resan och hoppat förbi alla på upploppet. Nu hoppas jag att detta sliter rejält – även på en 96:a. Lika gammal som vår äldsta dotter. 🙂
    Lika bra att kliva av om det inte känns bra. Bättre än slita på kroppen och hamna på plats 27.
    Undra om det blir reklamfritt i hela 50 km loppet.

 5. Som vanligt ligger jag steget efter men det gör inget. Det enda svar jag kunde var Dahlia och det kommer jag inte så lång med.
  När det gäller sport är jag totalt ointresserad. Men hörde på radio att Charlotte Kalla( ett namn som jag faktiskt känner igen :, vann vilket var skoj.
  Kommer inte, vad jag vet, att kolla på utsändningarna. Tror jag väljer att läsa lite istället.
  Kram och trevlig lördag.

 6. Nä. Det krävdes fyra rätt.
  Kul att du kände igen namnet. Charlotte är jätteduktig i grenen ”Göra änglar”. Skojar bara. 😉 Min fru tittar inte heller. Jag har hela soffan för mig själv. 🙂
  Jag har varit på bibblan idag och lånat en riktigt tjock roman. Dygnet har många timmar. 🙂
  Kram Bosse

 7. Där hann jag inte med alls, men skulle ändå inte klarat av att gissa rätt.
  Sport, inte min favorit, men såg ändå slutspurten med Charlotte. Jag råkade nämligen ringa min ena bror precis i ett olämpligt ögonblick och han skrek, eller sa: Sätt på femman, spännande och la på luren.
  Ebba Andersson från Ångermanland var ju också otroligt duktig, så ung.
  Är det inte jobbigt att se på sport på en kanal som har avbrott för reklam?
  Trevlig helg!
  Kram!

  • Samma sak här. Solveig kom upp när det drog ihop sig till spurt. Ebba är en supertalang, endast 20 år.
   Nu har jag sett två tävlingar. Inte ett enda reklamavbrott under själva tävlingen. 🙂 Bara innan och efter. Det kan jag stå ut med. För då är jag inte i soffan. Hoppas det fortsätter så på femman. 🙂 Fast jag har inga förhoppningar på 30 km och 50 km.
   Kram Bosse

 8. Kunde blomman men inte resten. Hemma i småland efter 2.5 dag i Skåne. Fest i dagarna 2 på Karlsgården mellan Ystad och Simrishamn. Nu blir det vila, motion och bättre kost så sockret blir bra igen.
  Söndags kram

  • Då var du bättre än mig. Jag trodde först det var en pion. 🙂
   Vad trevligt. Jag har inte varit på Österlen under 2018. I nästa månad hoppas jag det blir ändring på det. Ibland måste man få slarva. Annars tror jag man kan bli sjuk av att ständigt låta bli. Sedan finns det såklart gränser. 🙂
   Hoppas du har många trevliga minnen från helgen. Lycka till med vila, motion och nyttig kost. Jag slarvar imorgon. Det är tillåtet på födelsedagen. 🙂
   Kram Bosse

   • JaJag var på min brorsdotters 70 års kalas och träffade många släktingar som jag aldrig träffat. Väldigt speciellt att hitta släkt vid min ålder och så roligt. Grattis i förskott.

   • Det är med andra ord aldrig försent. Nu har du många nya minnen att leva på. Måste vara svårt att smälta och sova efter hemkomst.
    Tack ska du ha.
    Ps. Funderar man om din brorsdotter alltså är äldre än vad du är. Jag fattar. Precis som vår äldsta dotter Jennifer. Hon är också snart äldre än vad jag är. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s