Ord som berör mig; 20

”Endast den som sover gör inga fel.”
Ingvar Kamprad

”Det finns ingen väg till frid. Frid är vägen.”
Thich Nhat Hanh

”Vilken dag är det? frågade Puh.
”Det är idag”, svarade Nasse.
”Min favoritdag”, sa Puh.
A A Milne

Ps. Här faller ”sagobokssnö”. Stora flingor som singlar sakta ner mot marken. När det blir mörkt kanske jag går ut och gör en snöängel. Sedan är det bråttom till Göteborg. Säg inget. Jag är en hemlig joker i ”Mello”. Bidrag nummer åtta. Glöm inte ringa och rösta. 😉

 

 

36 tankar på “Ord som berör mig; 20

  • Annars kunde jag tänka mig att du och jag kör en duett. Du som är en fena på kläder kan hålla i den biten. Att kunna sjunga verkar inte vara så viktigt. De säger att de satsar på bredd och folkligt. Vi kunde representera både Blogglandia och Skåneland.
   Kram Bosse

   • Det lät som ett mycket trevligare och seriösare val än det vi gjorde.
    Samtidigt hade det varit kul om en mick och kamera spelade in när jag och Solveig satt i soffan och gnällde och klagade på ”allt”. Jag håller inte helt med om att orsaken är att vi blivit gamla och trista. Men vi tyckte det var bättre låtar än förra lördagen. Egentligen deltar vi inte längre till 100 %. Vi fikar och pratar om helt andra saker. Funderade på att titta vidare på Netflix och ”The Queen”. Vi är förtjusta i skolade engelska skådisar. Extra intressant när det är baserat på verkligheten.

 1. Kloka ord allihop – Nalle Puh är härlig!
  Mellon bryr jag mig inte om, så tyvärr missade jag att rösta – självklart skulle du fått min röst!
  Nu ska jag lyssna på radion och höra hur det går för de svenska killarna!
  Kram

 2. Såg dig inte på Mellon 😉 …
  Kloka ord som sagt.
  Roligt, som du påpekade i förra kommentaren, (missade att respondera) med Hanna Öberg. Så synd att hon missade ett skott. Men nästa gång …

  • Du missade inget.
   I grenen Skidskytte smäller det om ”OM”. Hände mycket idag med i ”dubbeltävlingen”. För ger man upp helt ryker två tävlingar i samma smäll. Jakten imorgon ser jag fram emot. Nu har Tyskland två guld av två möjliga. Blåsten är häftig.

   • Kommer att kunna se damerna klockan 11 idag men inte herrarna och det går ju inte att se efteråt … om man inte har lust att betala för det. Och det har inte jag.
    Ja jag var förvånad över Kläbo igår. Han lyckades inte. Jag njuter lite sadistiskt över det, att han inte fick den ”hjälpen” som han brukar. Sundby … vet inte … tycker det är så himla tråkigt med hans jättestora astmamedicindos. Jag kanske är elak, men kan det vara av den anledningen att han inte kan ta lika stor dos nu som gör att han inte har lyckats i World Cup? Fast igår var han bland de bästa förstås. Vet inte, men allt det här snacket om doping och astma och … det gör att jag inte kan njuta lika mycket.

   • Vad synd att du inte kunde se Sebastians otroliga lopp. 🙂 Båda jaktstarterna var kul även om Dahlmeier ”förstörde” spänningen med sin jämnhet och kyla på skjutvallen. Imorgon är det nya insatser. Hoppas Calle är frisk. Jag gillar att få följa kvalet till skillnad från de allra flesta andra tävlingarna. Förr fick vi ”alltid” se kvalen. Det går inte att åka och finåka. Då kan det bli plats 31 i kvalet. 😦 Om vädret ändrar karaktär plötsligt kan det ställa till det och bli orättvist.
    Håller med om att det är trist med allt annat bakom idrotten.

 3. Det är klart att man tittar på mellon – fast inte mer än att jag snuttar lite medan jag läser eller tittar på nåt annat program. Bara så mycket att jag hör ett par takter av varje låt. 😦
  Sen gissar jag vilka som ska gå vidare, anledningen är att jag älskar tävlingar…..men jag skulle ALDRIG rösta! 😦 😦
  Att alla låtar är så dåliga brukar jag skylla på att jag är alldeles för gammal för sån här musik, eller kanske alldeles för ung…..!? Jag tycker nämligen att den är otroligt omodern. Det finns mycket, mycket bättre riktigt modern musik! 😦 😦 😦
  Rolle skäms för att jag tittar och lyssnar på mellon, men å andra sidan gör han det för att jag gillar farmen också – men jag skäms inte….. *fniss* 🙂
  KRAM/Susie

 4. Kloka ord! Och eftersom jag är ett stort ”fan” av Nalle Puh så tar jag särskilt med mig det. Nalle har stöttat mig många gånger.

  Vad gäller ”mellon” så vill jag i fortsättningen ha kompensation (ej pengar) om jag ska titta. Kan tänka mig avdrag på tvlicensen.
  Men är du med så kan jag göra ett undantag för just ditt nummer.
  kram!

 5. Kamprad verkar ha varit en klok man. Jag tycker om alla de kloka ord som du skriver har blivit sagda.
  Snöar det i Skåne? Då är det nog snötäckt i hela Sverige nu.
  Tyvärr Bosse, jag lyssnar inte på melodifestivalen fast jag älskar musik och jag älskar tävlingar. Men det konceptet faller mig inte i smaken, för skrikigt och ”märkliga” låtar. I alla fall de gånger som jag har tänkt att ge det ännu en chans. Sista tävlingen, uttagningen den stora, kanske jag kollar på.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  • Jag märkte att det var länge sedan jag ”luftade” den kategorin.
   När jag sov en stund i soffan snöade det rejält. När jag vaknade hade det upphört. Tempen har stigit så jag tror det blir regn snart i Ystad. Men tyvärr kan det vara helt annat bara en mil in i landet. Det gillar jag inte med tanke på att S kör bil ditåt varje vardag. Imorgon en extra bit längre.
   Det är flera år sedan jag insåg att det inte är min cup of tea längre. Ändå kan jag inte låta bli. Det finns små russin då och då. Det är dem jag inte vill missa. Jag har sällan samma smak som de som röstat vidare bidrag. Inte kan jag begripa heller hur just dessa låtar kan vara de bästa av de flera tusen bidragen som de fått in.
   Den riktigt stora finalen brukar jag skippa. Alldeles för många bidrag och långt röstningsmoment. Fuskiga regler där de fem stora elefanterna alltid har en given plats på grund av money. 😦 Då sover jag redan.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

  • Smeknamnet på Melodifestivalen. Borde kanske inte finnas på någon TV. 🙂
   Det har kommit snöbyar idag med. Jag tror det går över till regn vid kusten redan imorgon. Bara det inte blir glashalt på vägarna. S ska åka en längre bit in i landet.
   Kram Bosse

 6. Hallå…Så längesedan jag kommenterade hos dig men ska skärpa mig.

  Jag gillar citaten speciellt nalle puh. Han är klok han.

  Ha det så gott och Ha en jättefin ny vecka.

  Kram från……Tant…..annechristine menar jag haha

 7. Kloka ord! Jag röstar om du ställer upp i Mellon, men du får ta det en helg jag hinner läsa bloggar! Har haft barnbarn här lördag-söndag, där vilar inga ledsamheter över dem, så datorn har varit avstängd 😉
  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • I sömnen räknas inte kriminella drömplaner. 🙂
   Jag samlar på citat som tilltalar mig av olika skäl. Många är väldigt svåra att följa till ”pricka”. Förhoppningsvis stannar något gott kvar efter läsningen. Eller så får jag bara lite dåligt samvete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s