Skapa min egen sanning

Ögonblicksbilder; fem 

Att vänta behöver inte vara något negativt. Slipper jag trängas, svettas, bli blött och inte har en väntande tid som stressar mig tycker jag istället att det är en oas, full med möjligheter.
I detta ögonblick befinner sig Solveig i en butik på Hamngatan i Ystad för att köpa linsvätska. Det är lördag och mycket folk.

Själv har jag hittat en ledig yta på en bänk. Det är då ekipaget med kvinnan och hunden dyker upp. Jag greppar kameran och trycker till. Några sekunder senare ser jag ryggen och svansen försvinna iväg. Det är i samma sekund som min nyfikenhet och fantasi vaknar till liv. Vart är de på väg? När startade resan? Vad heter hunden? Är hunden en trygg vakthund? Är de turister från ett grannland? Hur långa dagliga pass gör de tillsammans? Jag har läst att hundar behöver stretching och massage efter längre ”utflykter”. En social sida av mig vill ha en konversation och de rätta svaren. Min andra sida nöjer sig mer än väl med det motsatta. Att jag själv får fantisera om sanningen och strapatser. Skapa mina egna äventyr. Vad är dina första tre tankar när du ser fotot?

Ibland kan det gå så långt att jag inte svarar på tilltal när Solveig dyker upp – mitt i verkligheten.
”Du där på bänken. Har du lust att följa med mig och fika?”
”Jag är rädd för att någon granne ska få syn på oss och sladdra till min fru.”
”Är din fru svartsjuk?”
”Nix. Undra varför.”
”Vill du höra sanningen?”
”Nä. Helst inte. Mitt ego kan blekna.”
”Tänk på måndag fyller du år. Har du tänkt på vad du fyller nästa gång? Ska vi resa till Budapest eller Prag? Vi måste vädra våra nya pass.”
”Vaddå? Jag fyller tjugosju nästa år. Inget att fira. Gubben på mitt pass är inte jag. Jag kommer att åka fast i passkontrollen. De kommer att behålla mig i Ungern. Säkert tvinga mig att äta budapestbakelser till frukost.”
”Skulle du ha något emot det?”

Ps.  Min diabetes fyller ett år mer än jag på onsdag. Livet är märkligt.
Ps2. Dialogen har jag snickrat ihop av olika tidsfragment. Men kunde varit tagen från ”i lördags”. Livet är fullt av ögonblick.
Ps3. Intensiv måndag. Två jaktstarter, ”Bara en natt”, ”Bara en dag”. Motionspass. Fika och fira med mig själv. Vet inte om jag kommer att hinna ha på mobilen. Vet inte om jag kommer att tänka på att sätta på den. Varför ska S alltid jobba så sent just denna dagen? Varje år. Kanske inte när jag blev femton. Då var hon tio och jag hade ingen aning om att hon fanns. ❤

34 tankar på “Skapa min egen sanning

 1. Mina tre första tankar:
  1. Jag beundrar en kvinna som är på semesterresa på cykel och med hund.
  2. Skönt att hon har sällskap.
  3. Vill veta var hon är på väg.

  Jag tjuvlyssnar mycket på spårvagnen. Har massor av korta dialoger och iakttagelser som kan bli delar av en historia. Ibland är det dock svårt att höra pga skrikiga och skränande väsen från vagnen. Men titta kan man alltid …

  Jag önskar dig en härlig födelsedag! S och du får fira ikväll. Kanske får ni anledning att fira även en bra insats i skidskyttet ;-).

  Rolig tanke att det fanns en tid när ni inte visste att ni fanns.

  • Intressanta tankar. 🙂
   Ibland är det rena julafton. Tror du har det mycket bättre än jag med tanke på en stor stad. Kan du inte säga till på skarpen att ungarna ska vara tysta för du tjuvlyssna på viktiga saker som du ska skriva i berömda böcker i framtiden? 😉
   Titta är gratis.

   Tack ska du ha. Det blev två härliga jaktlopp. Perfekt födelsedagspresent till mig. Synd du inte kunde se det andra.

   Hon kom hem tidigare än beräknat. Sådant är välkommet. Sedan har jag pratat mycket i mobilen. Så jag är trött i skallen nu.

   Det skulle vara möjligt att skriva något om just det. Om OM hade funnits. Ett sidospår till ”Sliding Doors”.

   • Det visade sig sen att jag kunde trots allt se Sebbes lopp! Vilken tur! Fast det var pga en spårvagnsolycka och det var inte lika kul. Eftersom det var snöoväder kollade jag på nätet innan jag begav mig hemifrån och fick syn på att spårvagnarna stod stilla (som jag kan åka mitt hem). Jag fick inse att jag inte skulle hinna till frissan i tid. Fick ringa och avboka. Sen blev det istället skidskytte :-).

    Låter spännande med en ny ”Sliding Doors”!

   • Då hann du hårfagert. Eller kanske inte. Inte kul med olyckor. Men det var en stor upplevelse att se hur killen fick sitt stora genombrott som senior.
    Det gick bra idag med. Bäst du väntar med håret till slutet av månaden. Fortsätt med mössa.

 2. GRATTIS – GRATTIS – GRATTIS! 🙂 🙂 🙂
  Hoppas dagen blir njutbar, trots att du mestadelen får fira den ensam. Vilket inte är så kul kanske, men senare ikväll får ni det säkert trevligt ihop! 🙂 🙂
  Jag beundrar människor som ensamma gör saker som kvinnan på bilden. Själv är jag nog alldeles för beroende av sällskap för att tycka det är kul. 😦 Numera cyklar jag också enbart på motionscykeln som står i gästrummet, men Santos är faktiskt med. Han ligger på en säng och tittar på mig med förundrande ögon. Han undrar helt klart vad matte har för fåniga idéer för sig. Det är ju bara att gå ut och ta en prommis för att få motion…..!? *fniss*
  KRAM/Susie

  • Solveig kom tidigare än väntat.
   Förr stack jag ibland iväg själv på äventyr. Fördelen är att då kan man lättare träffa nya människor. Men nu skulle jag inte vilja göra det längre. När jag pluggade i andra städer var det ett naturligt inslag att åka ensam i flera timmar när jag åkte ”hem” från ex. Umeå.
   Samma här. Eller. Jag är ofta ute och cyklar i livet. 😉 Motionscykel gäller till maj. Då plockar jag ner min svarta utomhuscykel som bor på väggen i garaget. Klart att Santos tycker du är mysko och att han föredrar utomhus rundor.
   Kram Bosse

 3. 1 Vilken lycklig hund som får följa med matte på semestern.
  2 Är dom på väg till stranden för dopp i havet.
  3 Gillar kvinnor som gör saker på egen hand.
  Hoppas du och S för en mysig kväll.’
  Minton skickar en puss och jag en kram från ett snöigt Rottne.

 4. Först ännu ett stort Grattis på födelsedagen!
  Så mina tre första tankar om bilden …
  Vem? Varifrån? Varthän?
  Sen kommer en massa andra frågor.
  Är kvinnan och hunden på semester eller ska de bara ut på en liten utflykt? Om det är en semestertripp … hur länge ska de vara på resande fot … hjul … tass?
  Är det inte läskigt att cykla med hunden på smala hårt trafikerade vägar? Jag menar – Skånes vägar på landsbygden är ju oftast inte några autostrador direkt.
  Hur gammal är hunden? Kvinnors ålder ska man visst inte fråga efter, så då gör jag inte det!
  Vad finns i cykelväskorna?
  Gillar dina ögonblicksbilder och jag gillar liksom du att skapa en del egna sanningar 🙂
  Ha det bra nu på din födelsedag!
  Kram

  • Tack ska du ha.
   Smarta snabba inledningsfrågor som kräver sina underfrågor. Visst är det eggande att fantisera runt ett foto. Jag fick för mig att de var från Nederländerna. Trots att cykelnätet har byggts ut är det mest de strandnära ytorna som får första tjing. Fortfarande gott om sträckor som är på gränsen till livsfarliga att cykla på. Helt på sommaren. Men även när det finns risk för halka. 😦
   Hunden ser ut att ha lämnat tonårsåldern för ganska många år sedan. Svårt att gissa åldern på matte. Jag hade gärna tagit mig en titt i väskorna. För själv är jag dålig på att packa lätt.
   Tack ska du ha. 😀
   Det blev en bra dag.
   Kram Bosse

 5. Är det en man eller kvinna?
  Hur lång tid ska packningen räcka?
  Måste hunden – vilken ras? – springa långt?

  Ja, visst är livet förunderligt. Att skapa sin egen sanning nånstans mitt i tror jag är bra. Den sägs ju ligga i betraktarens ögon. Och visst är det en märklig tanke att det funnits en tid då man inte visste om varandra och att ett möte lurade i framtiden.

  Önskar dig en onsdag så som du helst vill ha den. 🙂

  Varm kram Mia

  • Jag tror det rör sig om en pojkaktig kvinna i sina bästa år. 🙂 Det hade varit intressant att få se på packningen och höra hennes planering och rutt. Tror inte det hade funkat med svenska. Eller så har jag fel. Hon hittar till min blogg och skriver en kommentar på klingande värmländska. Sådant har hänt förr i min bloggkarriär.
   Det är kittlande och spännande att tänka på det.
   Igår på min födelsedag var det bra. Imorgon är det dagen på året som jag gillar minst. Men jag har snart firat den 28 ggr.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 6. Hon är garanterat svensk, hon har hjälm på huvudet. Fin hund och de är troligen på cykelsemester.
  Grattis igen.
  Nervös väntan inleds här. Dags igen. Jag ska strax hämta B5 på dagis…

 7. Kan inte låta bli att tänka på min egen ”lilla”. När hon var lite på riktigt, fantiserade hon ihop historier om folk hon såg. En cyklist var på vät till badet för hon hade plastkasse på pakethållaren. När jag frågade varför hon trodde det, förklarade hon att det var självklart. Plastkasse för de våta handdukarna. Cyklisten kunde inte ha väska för den skulle bli blöt.
  Aha! Funderar på om polis eller författare är bästa yrket för henne? Skillnaden är hårfin.
  /P

  • Vilken logiker. Smart tjej du har. 🙂 Författaren kan trilla i trappan och råka ut för ett ben-brott. 🙂 Det finns ju en del poliser som sadlat om och börjat skriva böcker. De kan utgå från sin yrkeserfarenhet och har kontakter för att ta sig vidare i sitt manus. Stort LYCKA TILL, till din dotter.

 8. Igår hann jag inte skriva mer än GRATTIS idag är det en lite lugnare dag.
  Kvinnan är från Danmark eller kanske Tyskland hmn och är på väg till Gotland, hunden Stoffe är van med mattes äventyr och älskar att följa med, tälta ska dom. Kvinnan är nöjd med att det är uppehåll och hoppas det fortsätter så.
  Det här är speciellt för dom och på samma gång inte, cykelsemestrar tar dom varje år.
  Nu ska det njutas
  Min första tanke , ÅH så kul, det ser härligt ut, hunden ser ut att vara van ,-)
  Hoppas de får det jättefint.
  Ha det fint du också.
  KRAM Primrose ,-)

 9. Jag brukar också fundera så som du.Och ibland följer jag min impuls och börjar prata med personen.På det sättet har jag fått många vänner!
  Du…. snart är det vår!
  Kram!

  • Undra om det är huvudmålet för trippen eller ett delmål i blicken. Kanske ett hägrande mellanmål. 😉
   Tack ska du ha och jag säger STORT GRATTIS i efterskott till dig. 🙂
   På ett vis kan jag säga att jag fyller i dag med. 28 år. Det borde jag vara tacksam för, men helst hade jag varit utan den speciella födelsedagen.

 10. Så snabb du var här med kameran! Eloge! Jag brukar ibland inte hinna få fram min när det händer spännande saker runt mig. Jag fundrar också när jag ser bilden på 1. Vart kvinnan och hunden är på väg. 2. Det ser avkopplande ut så jag undrar vad kvinnan tänker på. 3 Varifrån kommer de?. 4. Eventuella förväntningar på turen. 5. Är det camping so gäller. 6. Hur tycker hunden det känns.
  Dina funderingar ger så mycket och jag hänger gäna på.
  Vill också passa på att gratulera dig på födelsedagen.
  kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s