Tacksamhetstal

Tack ”Libra” – min vän! ❤ Idag firar jag den stora förmånen med denna produkt som underlättat mitt liv – 24 timmar om dygnet x 365 dagar x 3 år. Det är en rejäl skillnad mot hur jag har haft det, de föregående tjugofem åren.

Nedan en del av min tacksamhet i punktform:

 • Scannar mycket hellre än sticker mig.
 • Du är en pålitlig kompis.
 • Bygger upp en trygghet i utsatta lägen.
 • Du kräver inte mitt blod.
 • Du skapar möjligheter och ger mig en skön frihet.
 • Stimulerar och motiverar mig att sikta på att må bättre.
 • När jag gnyr i sömnen behöver jag inte ens bli väckt om någon orolig sängkompis gör en test i smyg.
 • Samma sängkompis kan låta mig köra vidare med bilen under tiden som hon kollar mig, (när du sitter på höger arm).
 • Du är snabb, effektiv och småbråkar sällan.
 • Ditt sällskap på resor, hotell, restauranger är guld värt.
 • För att inte tala om när jag motionerar i skog, i hav, på cykeln och på tuffa svettiga sluttningar. Då är du min kompass och läromästare. Ger i smyg goda råd med dina pilar.
 • Du bjuder på många tabeller och skisser som är julafton för en statistikälskare som jag.
 • Visst händer det att mitt intresse för berg-och-dal-banor har minskat i takt med övergivet barnasinne.
 • Du kan även vara svag i klistret. Antagligen tycker du att bästa vänner ska leva en bit ifrån varandra ibland. Du är förlåten. För jag får en ny knapp om detta händer. Helt gratis. Snabbt levererat till dörren.
 • Jag hoppas vår vänskap ska bestå i flera år till.
  En tacksam ”knapp” på axeln till dig. 😉

 

30 tankar på “Tacksamhetstal

 1. Det är guld värd. Har också denna vän så numera blir det skogspromenader med Minton. Ingen rädsla för känningar vid bilresor eller andra utfykter.
  Fredags kramar.

 2. Vilken uppfinning! Och dessutom roligt för dig med statistiken du kan följa upp. Så långt som till statistiken kan jag sätta mig in i hur du har det ;-), eftersom jag har fått en aktivitetsklocka. Den varnar mig om jag sitter för länge, räknar mina steg och om jag vill talar den om hur jag sover (fast den funktionen har jag inte satt igång, tycker att jag vet det ändå). Sen är ett antal olika träningsformer inlagda. Sånt tycker ju jag är roligt. Hinner knappt innanför dörren efter det att jag har sprungit eller efter annan träning innan jag tankar över resultatet till datorn så att jag kan granska resultatet. Barnsligt kanske, men det struntar jag i :-). Kramar från Ethel

  • Absolut inte barnsligt. Skitkul tycker jag. 🙂 Undra hur det låter när du suttit för länge. Den kanske lägger sig i dina toalettbestyr. 😉 Jag hade också direkt tankat över uppgifterna till datorn.
   Helgkramar Bosse.
   Ps. Vad duktiga de svenska tjejerna är i OS. När ska killarna börja matcha det.

   • Klockan vibrerar och så kommer meddelandet upp ”dags att röra på dig”. Det har hänt att jag under en dag när jag sitter och skriver mycket glömmer bort mig och fick tre varningar på raken :-).
    Ja jag tycker synd om killarna. Idag var de ju iaf på gång … utom Rickardsson och Burman. Det är knappt jag vill höra på intervjuerna. Jag lider.

   • Tur du inte råkar ut för en elektrisk stöt i baken efter tredje varningen. 😉
    Imorgon har damerna två chanser. Stafett och mass-start. Jag tror inte Hanna orkar ladda om en gång till. Hon har redan överträffat sig själv. Otroligt. Hennes pappa var en kopia av henne, trots sitt lite gråa skägg. Hoppas det är någon mer svenska som får starta bland de trettio lyckliga deltagarna. Undra vilken svenska som får köra sista sträckan på stafetten. Om de försöker luska ut norskornas turordning. Jag vet inte vilket sätt de ska ta sig fram på. Såg i alla fall att min gamla idol Kickan Rendall börjat vakna lite på fristil. USA kan bli en outsider.

 3. Suverän manick.
  Jag förstår att knappen är praktisk taget oersättlig att döma av alla dina punkter. Detta att den kollar utan att du behöver sticka dig, bara det är ju enormt.
  Kan nästan se dina statistiktabeller framför mig, under de tre åren du har haft den. Det är så skönt att vetenskapen och uppfinningar går framåt hela tiden, fast ibland, inom vissa områden, så kanske vi tycker att det går sakta. Men nya rön kommer fram och vi får vara tacksamma för vad de kan göra för oss.
  Sköt om dig och trevlig fredag.
  Kram!

  • Jag är fortfarande glad över din bloggrubrik och din comeback. 🙂
   En mycket effektiv och trygg kompis att ha på armen. Nästan ingen märker när jag tar en snabb titt, som jag gjorde på ett fik för en stund sedan. Innan skulle jag skippat att kolla vid ett offentligt bord. Struligt utomhus om det regnade o.s.v. Mådde jag dåligt tog jag direkt druvsocker utan att mäta mitt BS.
   Det är så bra tabeller så jag inte behöver komplettera med egna. Fast jag utgår från de och tabeller över hur mycket insulin min pump ska ”pytsa” in.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 4. Jag förstår mer än väl att ”Libra” är en kär vän för dig! Hon, för visst är det väl en hon, håller verkligen bra koll på dig. Den friheten det innebär måste vara guld värd!

  Kram

  • Det är en hon. Funderar på någon han. Min pump kallar jag för Melissa. Den förra hette Bianca. Ungefär samtidigt som Bianca flyttade nära mig köpte vi en ny tvättmaskin som ropade/väckte mig ofta när den ville berätta att den var klar. Bernhard blev namnet. Man har inte roligare än man gör sig. 😉 Själv vägrar jag skriva H_N. 😉 Vill inte blanda i hönor i mina texter. 🙂
   Tidighelgkram

  • Vad häftigt. Tack för den informationen. Hade jag inte en aning om. Jag kan bara si på spanska. Nu kan jag två saker. Egentligen heter den Libre men jag har döpt om den. Eftersom mina pumpar hetat Bianca och Melissa (min nuvarande). Jag har kört fast/fastnat för att de ska sluta på A.
   På tal om bok. Nu har jag precis kommit till andra delen.Pojke möter flicka. Låg och läste klockan 2-3.30 i natt. Ska bli spännande att se hur den slutar.
   Kram Bosse

   • Det är rätt stabilt. Om en vecka stoppar de ingen som kommer in för första gången. Henne stoppar de inte fler gånger. Men gärna att det blir Mars! Vilka pretentioner man har 😉

   • Självklart ska de ökar i takt med att tiden går. Mars är inte så långt bort. Hoppas allt går bra och hon och ni kan lägga det bakom er om några veckor och istället njuta. Det är ni mer än väl värda efter all dramatik. 🙂

 5. Allt som kan få en människa att må bättre är guld värt! Förstår att du hellre scannar än sticker med nål. Vid tillfällen när tekniken används på det här sättet blir man fantastiskt glad över framstegen som skett inom den tekniska revolutionen.

  Må Bra – uppfinningar är guld värda ❤

  Önskar dig och Solveig en finfin helg!
  Kram Christina

 6. Fint med en sådan vän som finns till hands och som kan få dig att må så mycket bättre. Guld värt!
  Tänk så mycket den betytt för så många.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s