Så mycket sss på en gång

Visst är det vackert med sorkidéer? 😉

Det var länge sedan jag skrev något i kategorin ”Små sunderingar”.
Mina kategoriers begynnelsebokstav, som du kan se i höger spalt, har en stor tonvikt åt S. Inte mindre än 10 stycken av dem börjar med just den bokstaven. Är det slump eller sillfällighet?
Vid en granskning av mina sju senaste inlägg … börjar fyra stycken med S. Det känns som jag kört ”bloggfast”. Suger. 🙂

Kan jag ha drabbats av sjukdomen siabetes? Ska svida sirapssött.
Sex små späda strumasjuka småländska svarta sotare smet svärande snabbt & svängigt söderut.
Senile söderkisen stirrade sicksack.
Snigeln släppte slemmet sakta.
”Ska snart sluta skriva slarvtexter socialt”, sa Sebastian.

Ps. Är det någon som vill försöka hitta på en mening där alla ord börjar på samma bokstav? Det går lika bra med en kort som en lång mening. Häng på i en kommentar. Välj en egen bokstav. Ethel är säkert en fena på detta. Allitteration kallas det med en tjusig term.

Trevlig helg önskar jag alla bloggbesökare. ❤

46 tankar på “Så mycket sss på en gång

 1. Sju sjösjuka sjuksköterskor sjöng sånger så Sebastian säkert slutligen somnar sött sannerligen…
  S-kram ❤
  P.S. Finns färskt försök författa f-innlägg för floggen fredagkväll! 😀

   • Jag vaknade prick fyra. 😦 Men vi har fått mycket gjort. En del affärer öppnar åtta. Ex otikeraffären. Bästa platsen, fönsterbord på Lurblåsaren. Annars knökat. Inte så vanligt att jag fikar klockan 08.30. 🙂 Men jag hittade inte ”saken” jag skulle ta en bloggbild på. Jag måste vara blind på ögonen. 😉

 2. Snöstjärnor, stora som små singlar sakta … sammansmälter sedan som skräckinjagande snömonster som solen sen ska smälta!
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

 3. Oj! Då får jag göra ett försök :-D!

  Fånigt fräck fritt flygande flummare for fegt förbi fint friserat fik

  Rolig lek med ord! Kram från Ethel

   • Alltför många gånger. 🙂 Jag hade en handfull favoritfik i Göteborg. De besökte jag ofta. Jag var rätt säker på att jag skulle bo i den staden någon gång. När jag åkte gratis och billigt tåg som student kändes det som det var min hemstad. Jag såg ex. alla Änglarnas hemmamatcher under några år. Skrev mitt specialarbete om föreningen på gymnasiet. Jag och min bästis som också hade ”frisedel” tog tåget till Göteborg eller Malmö för att se filmpremiärer som det tog flera veckor innan de visades i Halmstad. Det retade många klasskamrater. 😉 Det blev mycket hockey, konserter och bus.

 4. Kommer inte på något just nu, fast jag blev bra full i skratt när jag läste dina meningar på s.
  Orkideer är underbara även om jag själv inte har så bra tur med dom.

  Kram på dig!

  • Jag får sådana där konstiga ryck ibland. 🙂
   De är underbara. ❤ En mycket vacker blomma. Det är den enda krukväxten på hemmaplan som jag inte sköter vattningen åt. Vet att S bara vattnar dem på lördagarna och att de får näring ibland. Några brukar övervintra i tvättstugan.
   De ska helst stå i vatten en stund och själva dricka så mycket de vill. S har också satt ut dem i trädgården på hösten. Men sniglarna äter elakt upp bladen.
   Kram Bosse

 5. Fram för förnöjsamhetens fröjder, fördriv förödande förtvivlan. frigör från förakt, fräls förvillade från fräcka förförares framfart, förkunna försoningens, förlåtelsens förvandlande fridsbudskap för friare framtid.

  Fint fotografi. Jag älskar orkidéer.
  Kram!

  • Det är som när vi hade den där fotouppgiftsleken 2016 mycket roligare för mig att läsa era svar. 🙂 Tack för din F-ramsa. 🙂

   Fortsatte du av bara farten eller var ”Fint fotografi” en slump? För det var väl ingen flump? 😉 Samma här. De är ljuvliga. Denna lila med vita kanter är nog den finaste, tycker jag. Den gillar du kanske också mest.
   Lördagskram.
   Ps. Hoppas du orkade med en promenadrunda idag.

 6. Dom ovan är alldeles för avancerade – och använder sig av alliterationer som man ALDRIG skulle använda sig av i dagligt språk – FUSK! Nä, fram för några som man använder dagligen! *fniss*
  Gaggiga gamla griniga gubbar går gärna genvägar!
  Käcka källingar (=käringar) kan kanske koka kletig knäck?
  KRAM/Susie

  • De använder vi dagligen. Det är kanske därför en del människor tittar så konstigt på mig. 🙂
   Ha ha. Själv går jag ”gomvägar”. 🙂
   Är källingar gutemål?
   Kalsongklädda kungar kan koka kramgo krämig kofta kanonbra.
   Lördagskram Bosse
   Ps. Vilken är din favorit när det gäller ”vilda” orkideér? Jag läste att det på Gotland har påträffats 35 arter av Sveriges 44 arter. Kärrnycklar, alpnycklar och stor skogslilja finns enbart på din ö.
   En sak som jag längtar efter nästa gång jag är på Gotland är att gå på tur på Husrygg.Jag har missat att titta på marken och kanske upptäcka våradonisen. Aha, Mitten av april till mitten av maj. Då har jag aldrig varit på ön. Alltså inte konstigt att jag inte upptäckt stäppväxten tidigare.
   Lördagskram Bosse

   • Visst är källingar gotländska för kärringar – fast ett mycket snällare uttryck. Fast egentligen fattar jag inte varför KÄRringar har blivit ett skällskord!? 😦
    När det gäller orkidéer så är det helt klart ”Perres klysingar” som min gubbe brukar kalla dom, han är söderkis! Alltså St. Pers Nycklar. Dom är helt underbara…..och det vimlar av dom. vi har dom t.o.m. i vårt dike! 🙂
    Våradonisen på Husrygg har jag – naturligtvis – sett, men blev inte så imponerad av faktiskt. Däremot så finns det ett strandområde utanför Ronehamn som heter Ålarve där det på våren är helt lila av trift – och det är vansinnigt vackert! 🙂 🙂
    KRAM/Susie

   • Allt beror på hur man betonar orden och till vem de är ämnade. Om jag säger med mjuk röst ”Min älskade kärring” anser jag det är kärleksfullt och inte fult.
    Tänk om alla människor kunde hålla reda på sig själva i första hand. Då skulle vi gjort jättekliv inom många områden. 🙂

    Vad mysigt att ha de vackra nycklarna på så nära håll. 🙂
    Söderkisar brukar vara goa grabbar. Du valde rätt. Eller var det han som valde först. 😉
    Jag har noterat Ålarve naturreservat. Dit ska jag på våren någon gång. Ett av mina favoritställen på västkusten har just detta trifthav på senvåren. Syftar på Haverdal strand. Där har jag varit flera gånger. Bäst är att ställa sig på Skallen topp och blicka ut över blomsterhavet och sedan höja blicken och njuta av havet av vatten. <3. Det är gratis livskvalitet.

 7. Snälla söta så svårt, skriver snygge stilige sexige -osse, snabbt & smidigt söker smita smygandes som svisch. Så sorgligt somnade snabbt sen snäll snubbe sjöng ‘snussesötvisan’.
  Sov själv så sött.
  ;=)) Eva
  Ps. slipper Bosse skotta snö i sin stad ?
  Tyvärr inte vi.

 8. Oj vad dom är duktiga på att hitta på meningar.Hos mig står det alldeles stilla .
  S…..Man ska vara tacksam för både stort och smått!
  Godnatt!
  Kram!

 9. Vad våren verkar vara villrådig, viskade Vera varvid värmen vid vedträden virvlade vid Veras vackra vad, vilket Viktor verkade vaket vilja vidröra. Vänta vackra Vera, viskade Viktor. Vi värmer varandra, väntade våren, varmt vaggande varandra villkorslöst, varpå vilan växer vid vårt vilorum.
  Kram RosMarie

  • Vilken romantisk text. ❤
   "Hade du varit blå" kunde jag nått din blogg och lagt in dig på mina favoriter. Du försvann när min dator gick sönder och jag köpte en ny och fick börja samla nygamla bloggfavoriter. Hoppas allt är väl med dig i mysiga polkagrisstaden.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s