Allt har sitt slut


Måste erkänna att vi inte var så förtjusta efter det första avsnittet. Därför gick det en tid innan jag ensam gav serien en andra chans – vilket var tur. Därefter har det blivit en trevlig vana att titta på ett avsnitt vid förmiddagsfikat under måndag-fredag.
Det kommer att bli tomt imorgon. Inga maktspel, otrohetsaffärer, kungliga ritualer till fikat. Efter tjugo avsnitt under två säsonger slutade serien tvärt. Mitt i livet. Givetvis undrar jag över hur många procent som är baserat på rena sanningar. Några svar fanns kanske i en Expressen-text som jag googlade fram.


Min personlige favorit var briljanta John Lithgow som Winston Churchill. Just när jag tog denna bild ringde telefonen. Därför satt inte cigarren ”fastklistrad” i högerhanden. Men om du tittar till vänster så ser du hur det pyr från dagens sjuttonde giftpinne. 😉
Har du sett serien? Vad tyckte du? Vem var din favorit?

 

32 tankar på “Allt har sitt slut

  • Vem är det som skriver? Minton eller Matte? 😉
   Det bästa med Netflix är att allt kan ses i den takt som tittaren behagar. Nästa gång startar filmen eller serieavsnittet i precis samma sekund som det stannades förra gången. ”Vill du fortsätta titta”? står det.
   Här har också varit sol och fint idag. Häftigt att det är ljust klockan sex.

   • Det är matte som skriver. Netfix är ingen kanal som finns i mitt utbud. Är ingen tv fantast .
    Det är en underbar tid nu och jag har ätit lunch ute idag.🌞🌞🌞

   • Den går jag inte på. Jag tror det är Minton. Ser jag tydligt på fotot. 😉
    Netlix är något man köper till. Vår yngsta dotter hade det och undrade om vi ville ha det också. Hon fick det billigare om två ”kanaler” utnyttjades. 😉 Vi provade och blev visst kvar. 🙂
    Ätit ute. Det låter härligt. 😀

   • Bor i hyreslägenhet och det finns något man kan köpa till och få en massa kanaler. Det kosta 1000:- i månaden och det är inget som min pension klarar. Minton gillar inte serier bara sport och natur så vi har samma smak 😉
    Kramar fån ett kylslaget Rottne

   • Tänk om varje person kunde få välja sina egna kanaler. Jag saknar en del favoriter som vi haft på andra ställen. Här betalar vi under 100 för netflix-tillägget. Jag bor aldrig framför ”burken” och surfar inte runt. Istället ser jag mina favoriter. Går en runda när det är reklam. Under sommaren ser jag minst på TV. Om det inte är OS från Europa.

 1. Precis som du tyckte vi inte att första avsnittet var så kul … men då får vi kolla vidare. Bra med tips! Har du sett Manhunt:Unabomber på Netflix? Kan jag rekommendera. Mycket bra, lite annorlunda mot andra serier om att haffa bovar. Sanning dessutom, det mesta.

 2. Här kommer lite reklam om min nystartade blogg Jenyfear som tidigare var KVINNOTANKAR. Här ska jag berätta mycket om mitt onlinespelande på World of Warcraft. 10 års spelande med skämskudde, men nu är kudden kastad. 67 år gammal så står jag för att jag spelar ett spel som kanske mest vänder sig till ungdomar. Välkomna in och det blir självklart mer än spel i bloggen 🙂

   • Jo det gjorde jag har ju varit hos dig förr så det var inte enbart för reklamen 😀

   • Nu vet jag ungefär vem du är. 😀 Annars brukar jag gå in och ta bort texten hos de som bara slänger in reklam i en kommentar. Vanligast är att de hamnar för granskning eller direkt i papperskorgen. Då blir de inte synliga för allmänheten. Jag bombas med sådant med utländsk text. Är alltid rädd att det handlar om ett nättroll. Lycka till med din nya blogg.

 3. Jag har sett hela serien och tyckte den var mycket bra. Till och med Husse satt som klistrad vilket säger en hel del. Jag har dock svårt att välja ut någon favorit för alla rollprestationer var bra var och en på sitt sätt. Men nog var Winston härlig!

  Kram

  • Aldrig blir jag nöjd. Jag skulle vilja ha flera säsonger till att njuta av. Sedan skulle jag vilja sparka ut flera personer som uppträder som … kommer inte på något riktigt dräpande bra ord. Även om jag var Bosse Kung den andre skulle jag inte tolererat övertrampen. Otroligt duktiga karaktärsskådisar. Kommer inte på någon som sviktade. Bra att Husse höll dig sällskap.
   Kram

 4. Tyvärr missat den, men gillar annars dessa historiska dramafilmer,
  får hoppas att den kommer i repris.
  Det här om rökning, tänk vad folk rökte mycket förr på alla möjliga och omöjliga platser,
  stackars de som inte rökte och blev ‘tvungna’ att andas in den skiten, t.ex. biografer, post bank och många andra offentliga platser och stackars alla barn.
  Nu känner sig rökarna förföljda har jag hört, det är rätt åt dem, äntligen kan vi icke rökare få sitta kvar på på t.ex. en restaurang utan att kvävas eller bli tvungen att gå hem tidigare än man önskar.
  Nu kan de stå där ute och frysa, nej ingen nåd från mig . . . .

  Må väl/ Eva

  • Den finns kvar – men bara på Netflix. 🙂

   Jag var en av dem som tvingades fika/äta i en rökkammare. Hårda bud. 😦
   Jag minns en arbetskamrat som växt upp med en rökande pappa och mamma i deras bil. (De bodde inte i bilen) Hon mådde … inte bra. Sorgligt.
   Kram Bosse

 5. Superbra. Allmänbildande. Hoppas på en tredje säsong. Saknad är den iaf. Har du förslag på andra serier på Netflix. Svårt att välja bland allt.

  • Det hoppas jag med. 🙂 Ethel kom med ett förslag ovan som jag nappade på till fikat idag. Enbart åtta delar. Jag gillade första delen.
   Visst är det jobbigt. Ibland blir jag helt slut innan jag/vi valt. Bäst är att lägga saker som kan vara intressanta i ”minnet”. Ärligt talat tycker jag det finns otroligt mycket ”skräp” som jag kan klara mig utan. Jag slötittar aldrig. Då gör jag hellre något annat.

 6. Det här är precis den typ av serier jag gillar, men vi har inte Netflix … så då är det bara att bita i det sura äpplet och acceptera att jag missar den.Förresten så är det bara jag som gillar – och Lasse håller i fjärrkontrollen 🙂 Oftast gör det ingenting, för jag tittar inte så ofta och har noll koll på vad som finns att se.
  Kram

   • Jag överdrev lite … är det något jag vill se så får jag låna fjärrkontrollen 🙂 Nu är ju inte tv det roligaste jag vet så det blir inte så ofta. Jag läser hellre, eller leker med mina bilder 🙂
    Kram

   • Lek du ifred med dina bilder. 🙂 Om du blir kontaktsugen är det bara att gömma fjärrkontrollen för Lasse. 😉 Jag brukar slå igen Solveigs bok när jag vill berätta något superviktigt för henne.
    Kram

 7. Jag har inte sett serien, men såg en film med liknande innehåll. Har svårt att följa serier när jag ofta är på resande fot. Bli inte av att ”se i kapp”. Men Churchill gillas helt oavsett.
  Kram från Peking.

 8. Kan inte gärna tycka nåt om den eftersom jag inte sett den. Men jag skriver gärna under på att det är mysigt att följa en serie som man verkligen gillar och tomt blir det ofta när sista avsnittet rullats upp. Netflix har jag tillgång till och ibland hittar man ”godsaker” där.
  Hoppas solen lyser på dig denna onsdag!
  Kram Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s