Vilken var din favorit?

Jag sätter mig i en bekväm fåtölj och låter mig svepas tillbaka till förr i tiden. Vissa stunder befinner jag mig på 1880-talet. I nästa bok/brev förflyttas jag till mörkläggning i ett neutralt Sverige under andra världskriget. Vad intressant att lära känna släktingar och utomstående på ett nytt sätt. Flera av kvinnorna var lärare. Ibland blir det rörigt för allt för många har samma förnamn. Gammalstavningen är både härlig och ”förstoppande”. Vad kan det ordet betyda?

I en dagbok hittade jag detta tyska julkort. Min fantasi behövde inte ens skruvas på mer än till hälften. Var jag något STORT på spåren? 😉 Det där med dein A lät laddat.
(West-Germany borde jag redigerat bort.)  😉

Bäst att smyga iväg till sjuttiotalet och mina egna pocketböcker. Kanske ska jag läsa om dessa två böcker igen.

Jag längtade till klockslaget när nästa avsnitt skulle visas av deckarna på det glada 1970-talet.

Det var något nytt med att vi TV-tittare direkt visste vem som var mördaren. Columbo som alltid hade en fråga till, efter han var på väg ut genom dörren. Cigarrökaren med den skrynkliga trenchcoaten, som fick den skyldige att tycka att poliskommissarien var virrig och ofarlig.

 

Här handlade det om en mer hårdkokt hårfager man, som bytt ut cigarren mot en godisklubba. 🙂

Mannen som använde hästkrafter istället för polisbil på de trafiktäta gatorna.

Nu till frågan i rubriken? Vem av dessa fem var din absoluta favorit?
Jag kommer att skriva in din röst och avslutar denna spontana tävling när jag lägger in nästa inlägg på söndag.
A. Columbo, 11 röster.
B: Kojak, 2 röster.
C: McCloud, 0 röster.
D: Baretta, 4 röster.
E: Cannon, 0 röster.

Ps. Som du kan se har jag passat på och lämnat min poäng/röst. Jag tyckte extra mycket om Columbo men gillade skarpt tre av de andra. Kojak tyckte jag minst om.

Trevlig helg önskar jag till alla bloggläsare. 😀

42 tankar på “Vilken var din favorit?

   • Betr. Unabomber, ja jag tyckte den var ovanligt smart producerad … inte en vanlig polisserie. Då har vi allihop god smak ;-). Spännande yrkesval, kriminolog!

   • Precis klar med ”trean”. Är mycket nyfiken på om jag har rätt om en ”detalj” som jag gissade på efter ett avsnitt. Jag berättade det för L och sa att hon inte fick besvara något. Hon hade stenansiktet på. 🙂 Klart vi har god smak. 🙂 Jag hade gärna läst det programmet/linjen

  • Då var jag bara en tonåring som njöt av det som bjöds av spänning på burken. Nu hade jag valt ex. Morse med fler i den engelska ”skolan”. Morse håller även i nutid. Jag skulle vilja se om alla avsnitt i rätt ordning. Är inte lika förtjust när han ersätts.
   Kram Bosse

 1. Baretta blir mitt val! Bara temalåten lade liksom ribban på den serien 😀 Fast bäst gillade jag egentligen ”Syndare i Prag” men den hade du ju slarvat bort 😉

  Kram och trevlig fredag!

 2. Jag vet att jag är sen, men internetet har mer att önska om Mr Google finnns med i bloggen.Hur som helst blir det Columbo för mig.Men jag jänner igen alla du visat.
  Kram

  • Min också. Wallander levde ett anonymt liv i på Mariagatan de åren. Precis kommit dit från västkusten.
   De har öppnat den ”nya Wallanderstudion” ute vid gamla regementet. Större ytor. Fler aktiviteter. Mer att se på. Var premiär förra veckan. Jag ska åka dit någon gång i sommar.

   • Tror Kurt skulle också har gillat Columbo.
    De gör väl inga nya Wallanderfilmer? Jag såg filmen ”Steget efter” några veckor sedan. Den verkade har inspelats någonstans på Västkusten. Fel Wallander också, men filmen var ändå bra. Jag tyckte också mycket om Rolf Lassgårds prestation i “Den döende detektiven”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s