Snö till Påsk


Ögonblicksbild; fjorton

Imorgon startar påsken 2018. Jag minns snön 2013 som vi hade kvar till påsken i Ystad och på Österlen, platsen där vi skulle ta omslagsfotot till ”Mina fotsteg i ditt hjärta”.
Detta foto är från Påskafton 1992. Platsen är Hjo. Datumet är 18 april.
I min dagbok står det på Skärtorsdagen. ”Vilket ruskväder. Kom inte in i bilen. Solveig fick putta ut Corsan. Jag körde i 40 km. Halt och massor av snö. Tog lång tid att komma till bibblan. Tur jag inte skulle ut i skogarna till mina tanter och gubbar.”

Ögonblicksbild; femton
På vår gata i Hjo två dagar senare. 20 april. Då var det svårt att tro att vi skulle sitta ute och äta lunch i Uppsala med kompisar fem dagar senare och få uppleva vackert väder i Vaxholm och i Örebro hos vänner. 🙂
Aprilväder kan bära på många överraskningar.
Ni som bor längre norr ut är givetvis vana vid snö under påskhelgen. Mitt enda barndomsminne från snö långt in på det nya året är från när jag befann mig vid en Valborgsbrasa med mamma och pappa. En fotograf från Hallandsposten tog kort när det snöade vid majfirandet. Det blev en tuff bild med snöflingor, bål, korvgrillning och en ensam grabb framför de värmande lågorna.
Första gången som jag befann mig på förstasidan på bild i vår lokaltidning. Svart siluett. Ingen kompis såg att det var jag med mössan med tofs och jag berättade aldrig det för någon. Nu är det ingen hemlighet längre. 😉 I min stora låda som det står ”Urklipp” på lär det ligga ett gulnande urklipp som bevis.

Ps. Nästa gång kommer min fototävling/lek. Den ligger här och väntar på dig. Den som fixar flest rätt först får en lott som vinst. En vecka kommer tävlingen vara aktiv. Maxpoäng är 10. Undra om vinnaren/någon kommer att fixa alla rätt. Eller kommer segraren bara att ha 5 rätt? Tänk om bara en ställer upp och får zero poäng och sedan blir miljonär på sin vinstlott. Det hade varit något alldeles extra. 😀

Här kom rejält med snö i natt. Påsken 2018 kommer att starta med snö i Ystad. Dagens fråga: Hur är det hos dig?
Snö:  14 poäng
Barmark: 1 poäng

Jag försöker antagligen starta upp en liten tävling på skoj för att komma in i tävlingstempot. Kommer någon att ha barmark? Om Anne i Australien, Anita på Malta eller Ditte i Peking kommer på fint bloggbesök så kanske… 😉

48 tankar på “Snö till Påsk

  • Hade det varit jul hade det var passande och fint. 😦 Jag skottade så jag kunde köra ut bilen åt S i morse och en smal remsa till postlådan. Nu när jag gick ut med soporna såg jag förvånat att det var ”asfalt” där. All snö borta just där – trots att jag inte saltat. Det var sol ett tag. Antagligen orsaken. Undra vilket datum jag och S gjorde vår årliga ”blåsippetur” till Benestad naturreservat förra året. Måste tjuvkika i förra femårsdagboken.
   Ps. Kollat. Söndagen den 9 april fikade vi ute och klättrade i backarna. Såg många vackra blåsippor. Året innan var vi där lördagen den 2 april. Då såg vi även scillorna Herrestad. Längtar till de stunderna.
   Hm! Den 1 april 2015 körde vi 40 mil på vägarna. Halt, snö, regn, hagel står det. Var bland annat i Halmstad. Men den 5 april på Påskdagen var det Blåsippor i Benestad på dagsschemat. ❤ Nu får jag sluta läsa ”gammalt”. Ha det så gott det går.

 1. Mycket snö kvar på tomten, men barmark i söderslänterna och på vår grusväg 🙂 Hittade en blåsippa igår … vårens första 🙂
  Kram

 2. Jag var tvungen att kolla väderläget på Gotland 2013 och vi hade snö här också, ändå fram till påsk, men inga stora mängder. Vi får hoppas att det snart vänder, för det är inte roligt med den här kylan vi har nu.
  Ha en fin fortsättning på Stilla veckan!
  Kram, Ingrid

  • Visst är det kul och intressant att gå tillbaka i böckerna/anteckningarna och se hur det var tidigare år. :D. Du och jag har det gemensamt. Sedan har du god smak när det gällde att välja fint sonnamn. Eller var det Åke som bestämde? 😉
   Det får vi verkligen hoppas. Det räcker mer än väl av kyla, halka och snö för den här säsongen. Slippa ta på sig så mycket kläder.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 3. Igår fanns det 10 cm snö när jag tittade ut och det fortsatte hela dagen. I dag -14 grader på morgonen men det har blivit några minus under dagen och solen har smält bort en liten del av snön.
  Minton skickar en kram och även Anki

 4. I år är påsk tidigt, ganska vanligt att det är busväder här då vi eldar gemensamma påskbrasor. Ungefär en brasa per by.
  Vi har full vinter ännu och mycket, mycket snö och kallt nattetid – 20 har det varit, på dagen är det desto vackrare och solen lyser.
  Glad påsk!

 5. Nu är visserligen påsken rätt tidig i år men nog hade man hoppats på lite varmare väder. Förra året så var det snöfritt och hyfsat varmt vid den här tiden. Vi får hoppas solen gör sitt fort nu på dagarna så den här nedrans snön försvinner snart..

  • Här vräker det ner igen. Tror vi skippar vår runda till stan. Nu kommer de inte och skrapar så snabbt längre. Finns väl inte personalresurser för det. Hoppas du har sol och uppehåll. Är den väl framme finns en starkare värme som käkar snö effektivit.

 6. Jag får nog flera minuspoäng för i Stockholm är det i princip snöfritt. Men det är munusgrader på nätter och tidiga mornar så kanske kan dte kompenseras med lite plus.
  Vda gälle rpåsken går man vädermässigt aldrig säker. Ger viss spänningi tillvaron.
  kram!

  • Jag trodde du skulle fira påsk i Peking. Jag är trött på spänning. 😉 Vi vaknade till nytt snöoväder. Där sprack vårt uteschema. I eftermiddag ska jag leta upp kvasten och sticka iväg någonstans där det är varmt och snöfritt.
   Kram

 7. I hela vår trädgård ligger en dm snö som inte viker en tum, eller rättare sagt, stenhård is som ser ut som snö. Men så är det ju närmare tvåsiffriga minusgrader varje morgon också. Det istäcket lär ligga kvar länge för solen når inte dit många timmar per dag. Jag får vänta länge på mina första vårtecken i rabatterna. Men åker vi iväg, bara en liten bit, då är det minsann barmark. Men hos mig blir det snö i påsk 🙂

  Ha en riktigt skön påskhelg!
  Kram Anita

  • Med andra ord kommer du att ha snö i din trädgård till Valborg. 😉 Vilken tur att du kan snart se vårtecken bara du åker iväg en runda. Varför inte ett besök i veckan i Trosa. 🙂
   Tack ska du ha. Jag önskar dig detsamma. Här vräker det ner snö och vi har ställt in vår biltur och ärenden.
   Kram Bosse

 8. Här har vi snö kvar, fläckvis. Gillas det ;-)? Tur det, att trottoarerna är torra, annars är det svårt att löpträna. Har iofs dojor med dubbar, men gillar trots det inte snö och is när jag springer. Vi åker till lantstället imorgon. Där är jag säker på att det finns mycket snö. Trots att det ligger i nordöstra Bohuslän är klimatet mer likt Norrland.
  Önskar dig en fin påsk!

 9. Jag minns också att påsken 2013 var kall! Det var då jag avstod att bada i hamnen 🙂 Lär inte bli aktuellt i dag heller! Frågan nu är väl om sonen kan ta sig hit? Suck och god skärtorsdag!

  • Jag skulle vilja se ett bildbevis på när du badar vid hamnen de andra åren. 🙂
   Ska han komma idag lär det bli minst förseningar om det är samma ruskväder i södra Sverige som det är här i Y. J fick erbjudande från sin handledare att åka hem tidigare från Hbg. Hoppas hon tog emot erbjudandet. Undra hur det är med tåg och flygtrafik. Strunt samma. Min nya kvast fixar alla väder. Snart sticker jag iväg någonstans där det är varmt och soligt. 😉
   Tack. Ha det så trevligt.

 10. Hej Bosse,

  Det har varit ganska mycket på senaste tiden, men nu är fågelfestivalen och en hel del annat avklarat och jag har tid att sysselsätta mig med andra saker. Ser fram emot att läsa din blogg igen. Det blir mycket roligt påskläsandet 🙂 .

  Det var tråkigt att höra att ni fortfarande ha snö. Hur är det med flyttfåglarna? Har de kommit tillbaka? Hoppas de inte svälta ihjäl. Jag minns att de snöade på midsommar i Åre några år sedan.

  Jo, det är barmark. Finns definitivt ingen snö hemma hos oss i Australien. Jag har precis kollat väderprognosen och det blir 24 grader. Det är inte ovanligt i början av hösten att det är fortfarande varmt.

  Ha en mycket trevligt påsk och jag hoppas att våren kommer snart till Sverige! Kram, Anne

  PS: Påskkaninen har jag redan sett. Den håller på att äta upp våra trädgårdsväxter.

  • Hoppas du var nöjd med fågelfestivalen. Vilken hösttemperatur. 24 grader låter nice. Jag skulle vara nöjd med tio plusgrader.
   Vi trodde inte våra ögon när vi gick upp i morse. Igår fixade solen väck en hel del snö av det som kommit på den natten. Nu är det mycket värre. Här vräker ner snö som kommer på tvären.
   Flyttfåglarna vände i luften och tog in på fågelhotell längre ner i Europa. 😉
   Tack ska du ha. Våren är efterlängtad. Helst om den kommer. 😉
   Vilken buse. Skräm honom med att ni kommer att äta upp honom om han inte slutar med sysslan. 🙂
   Kram Bosse

   • Lokaltidningen hade en stor bild på framsidan så vi var ganska nöjda. Allt gick bra. Det bara blev lite strul när jag höll ett föredrag. Bibliotekets bärbara dator bestämde sig plötsligt för att installera uppdateringar. Det dröjde 15 minuter innan den var användbar igen.

    Det blev 25 grader i dag 🙂 Tyvärr är det fortfarande ganska torrt. Vi skickar gärna 20 plusgrader om du skickar lite regn (det går också bra med snö 😉 ).

    PS: I dag presenterade påskkaninen sina hungriga ungar – två stycken

   • Det måste varit världens längsta kvart (15 minuter).

    Jag tar tacksamt emot 20 grader mot all snö.

    I veckan öppnade Dag Hammarskjölds Backåkra på Österlen. Då var där fint främmande från USA och svenska riksdagen.

    Förstår att de två gulliga ungarna var hungriga.

   • Det har vräkt ner snö hela Påskdagen. 1 april. Vår andra vårmånad. Hoppas vi kan ta oss ner med bilen till stationen i natt. Jennifer ska åka en sväng till Amsterdam. Flyger via Köpenhamn. Behöver ha marginal med tågen. Om de ”går”. 😉 Men redan på tisdag pratas det om tvåsiffrigt i Skåne. 😀

 11. Det lät inget vidare. Vi har soligt men rätt kallt och snön syns snart inte till men snart kommer ju ”Aprilvädret” och det har man ingen makt över. Det ser för lustigt ut med bilen som nästan är översnöad 😉

  Glad Påsk till dig och din familj
  kram
  Malin

 12. Snö fick Ni i år också! Vi har hållit till i din grannstad ich en sak kan fammanfattas hela Påsken. ”Fy vilket väder!”
  När solen tittat fram har det varit halt och när det blivit milt har det snöat på tvären. Men det är charmigt att se tillbaka på snöiga vårbilder. Vårblommor som tittar upp ur snödrivor eller insnöade bilar. Men det är inte så roligt att uppleva.
  /P

  • Jag minns att du skrev att ni skulle till Skåne och en agilitytävling. Den trodde jag var inställd i det här ruskiga vädret. Eller gick den inomhus? Vi har inte kört bil mer än vi behövt sista dagarna. Men i natt var det visst en familjemedlem som skulle ta en tur till Amsterdam. Då var vi taxi en bit. 😉 Otroligt att det är samma dag. Nu är här sol och blå himmel. Perfekt väder för utomhusaktivitet efter lunchen. Hoppas ni inte hamnade i ovädret igår. Det låg visst lokalt över södra Skåne & Ystadtrakten. För vi hade besök av ett par som åkte från Hässleholm i sol och fint väder och hamnade i ”skiten” vid Sjöbotrakten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s